Volvo C70 facelift 2012

Auteur: , 47 Reacties

Pas twee jaar geleden kreeg de C70 een volledige make-over, maar toch vonden de Zweden het nodig om voor 2012 de C70 weer op te frissen.

De two-tone lak met de wegvouwbare hardtop is optioneel en zal niet ieders smaak zijn. Ik kan het wel pruimen, maar jammer dat het dak alleen in zilver metallic is uit te voeren. Dat smoelt niet zo fijn met die heerlijk foute vanille-gele kleur die we zo leuk vinden op Volvo’s cabriolet.

Over de verdere wijzigingen kunnen we geen boek vol schrijven, maar de C70 zou meer op de S60 moeten gaan lijken. En natuurlijk krijgt de C70 nu eindelijk LEDjes, dat had al veel te lang geduurd. Verder krijgt het front nog chroom stripjes waardoor de V-vorm nog wat verder benadrukt wordt. Ook de achterzijde krijgt een chromen strip.

Op de optielijst prijken nog gave nieuwe 18″ velgen (Morpheus) en het “Beechwood” bruine leder wat ook in de S60 te vinden is. Android en/of iPhone gebruikers kunnen voortaan hun Volvo in de gaten houden met de Volvo On Call app. Handig als je vergeten bent waar je je C70 hebt geparkeerd, maar echt handig zou het pas zijn als het dak er ook mee te openen is. Rijdend mag dat namelijk ook al niet van Volvo, dus zou het rete-handig zijn als je dat voor het instappen al kon regelen.

Onder de motorkap van de C70 zijn louter vijfcilinders te vinden, waaronder die heerlijke T5 met 230 pk en 320 Nm koppel (helaas alleen als automaat). Diesel-liefhebbers kunnen kiezen uit een duo van tweeliter diesel vijfpitters: de 150 pk en 350 Nm sterke D3 en de 180 en 400 Nm sterke D4. Beide diesels verbruiken met 5,9 liter per 100 km in de handgeschakelde versie en half litertje meer als automaat. De 2012 variant van de C70 is nu al te bestellen, alleen niet als Tourer. Da’s jammer want die is helemaal volgehangen met opties tegen een vriendelijk meerprijsje. Bewegend beeld is er ook: video47 reacties

Dat is een fijn stukje architectuur! Oh wacht er staat een Volvo voor geparkeerd.
http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=Volvo/C70_2012/Volvo_C70_facelift_2012_15.jpg\
@Jochempie: +1 :D
@Jochempie: zeker weten mooie architectuur :-) op zich past de volvo er wel bij!
Ze hadden beter het interieur wat opgefrist zodat het interieur wat meer op dat van de S60 zou gaan gelijken, want op sommige plaatsen ziet het er wat “veroudert” uit…
Ik vind het nog steeds een prachtige wagen. Tijdloze wagen. Alleen dat zilverkleurig dak vind ik niet echt een mooi idee.
Volvo is niet bepaald mijn smaak, en deze C70 maak het al helemaal niet goed! Alleen die nieuwe S60 smoelt lekker…
Perfecte auto voor Nederland ;)
”het dak er ook mee te openen zijn” zijn = is :)

Interieur is maar matig, beetje.. oud ? en dat dak doet het hem ook niet.. zeker niet als hij alleen in die kleur te krijgen is..
is al veranderd zie ik, heb niks gezegd :)
@dennisr: Idd. Zwart is het meest logische, maar missch dat donkerbruin nog eens origineel zou zijn. Past wel bij deze wagen vind ik.
Goedgekeurd. next…
Dat volvo heeft ook al sinds jaar en dag hetzelfde model zeg. Lijkt vag wel met al dat re-badgen. Wanneer komen ze eens met iets nieuws? Fris en van deze tijd, altijd weer die ouwe meuk.
ipv m dan vanbinnen op te frissen waar het ECHT nodig was.. debielen
@Stino: hoezo, dit staat nog altijd boven Golf 6 of A3 niveau.
@mashell:
het is niet vernieuwend.. het is identiek dezelfde structuur als voordien.. terwijl de s60 en andere varianten wEl een ander dashboard mee hebben gekregen..
Ik zou alleen het dak in een andere kleur doen, de A-stijlen zou ik in de ‘algemene’ kleur laten.
Het dak lijkt er nu zo opgeplakt :s
In eenzelfde kleurtje ziet hij er nog het beste uit, zoals nu dus.
Blijf het een mooie auto vinden, sowieso de mooiste CC. Alleen het zilveren dak is gewoon geen goed idee. Een CC in een lichte kleur KAN gewoon niet ivm de lelijke naden over het dak!!! Interieur is mooi, tijdloos.
er bestaat gelukkig nog een hele sterke Volvo kliek die er niet over piekeren om een ander merk te kopen/rijden ..

want nieuwe klanten trek je er niet mee ..
@lincoln: Ben ik het niet mee eens! Als je doorgroeid naar een premium merk vanaf pak hm beet een Eos of een Megane CC en je wil geen Duits, wat is er dan? Saab en Volvo. En vergeet niet dat deze C70 (relatief) spotgoedkoop is…
@Svenska_Aeroplan_AB: die Saab kun je idd nog bestellen maar geleverd krijgen is helaas niet meer mogelijk :p
@Svenska_Aeroplan_AB: Misschien moet je eens in een huidig type Megane CC gaan rijden. Denk dat je weinig te zeuren hebt dat het niet premium is!;)
@joosthoeve: de C70 en de 9-3 zijn net dat maatje groter, zowel qua koffer als qua beenruimte. Dat ‘premium’ is natuurlijk nonsens.
@joosthoeve: heb ik toevallig gedaan! En geloof me, is nog mijlenver verwijderd van een Saab of Volvo…
@Svenska_Aeroplan_AB: Saab heb ik jammer genoeg niet in gereden, maar als ik het vergelijk met de Volvo vind ik het interieur van de Volvo wat grappiger vormgegeven, maar qua kwaliteit niet beter of slechter. Zelfde met de motoren.

@BaRa; Kofferruimte is onzin! Beenruimte achter heb ik niet vergeleken! Maar dat geloof ik op je woord.
jakkes, dat anderskleurige dak vind ik er nu echt niet bij passen
Peugeot RCZ?
@Sjaakie19: haha ja moest ik ook direct aan denken.
Mooie auto met goedkoop interieur, daar moeten ze bij Volvo echt wat aan doen. Zelfs de nieuwe S60 wordt afgekraakt op zijn interieur, zou toch niet mogen bij zo’n duur nieuw model!
Wat wel is bij Volvo is dat je altijd kunt zien dat het een Volvo is. Helaas vind ik de laatste modellen (en dan met name de voorkant) te chinees en braaf uitzien. Dan liever de oude hoekige Volvo’s wat nog karakteristiek uit ziet.
Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.
Hee vw eos!
@meneersander: Is nergens voor nodig om te gaan schelden ;)
Dat two tone is nog best ok. Maar sinds dag 1 erger ik me aan die antenne. Die ontsiert de lijn. Ik hoopte dat ie er bij de vorige facelift af zou gaan, maar nee. Het schijnt met het kwaliteits niveau van de stereo installatie te maken te hebben. Het hoogst haalbare is met die antenne heb ik me door de dealer laten vertellen. Geen een ander merk met dure geluidsinstallaties heeft zo’n gedrocht, dus ik snap het niet. We kunnen foto’s maken op Mars, maar dit is niet anders op te lossen? Ik begrijp het niet!
@circlestorm69:

een dikke +1 for you ..
Hebben ze de kans, slopen ze nog steeds niet die antenne van dat achterspatbord af. Belachelijk gezicht, en als je je er eenmaal aan stoort dan kun je je er niet meer aan ontstoren of zo…
zo een fijne achterkant , maar voorkant van een klein hatchbackje :s het interieur vind ik ook maar 10x niks, ze ware al bijna ‘outdated’ toen ze uitkwamen
Een schitterende auto met een groot minpuntje voor mij. Haal die stomme antenne weg die rechts achter zit. Dit verpest het hele design.
Het interieur ziet er goed uit, zeker het middenconsole. Daar kunnen sommige zogenaamde premium merken uit Duitsland nog een puntje aan zuigen. Want wat daar in elkaar wordt gezet bij sommige merken is zum kotzen…
hé leuk, een renault megane cc!
De eerste C(c)70 vond ik bijzonder geslaagd. Daarna is de hele lijn zoekgeraakt. Dat wordt met deze update helaas niet anders. Bovendien deint hij te veel, alsof z’n onderstel te zwak is afgesteld voor z’n gewicht.
Ik heb die achterkant altijd al mooi gevonden.
deze wagen blijft tijdloos … deze kunnen ze nog jaren mee doorgaan. Door de facelift is er een paar jaar aan te plakken. Vooral zo doorgaan, Volvo
Dat de C70 een update krijgt en de C30 niet betekent dat dan dat echt nieuwe C30 snel komt? Ik wacht met spanning op de V40.
Ik vind de c70 echt een mooie auto, op mijn werk bij volvo hebben we er ook een paar staan, het enige jammere is dat ze het interieur het zelfde hebben gelaten.. iets meer in de v60/s60 stijl zou mooier zijn geweest
@mustang84664:
toch iemand die het ook ziet van het interieur!
:D
Correctie: Modeljaar 2012 is wel degelijk in een Tourer uitvoering te bestellen!
ik vind dat zilvere dak wel iets hebben
au! m’n ogen… als oud-bezitter van de C70 cabrio T5 en goede vriend van een nieuwe C70 cabrio bezitter akn ik als eerste zeggen: niet doen! electrische ramen, koppeling, electrische kap, airco, allen gingen bij beiden kapot binnen 1 jaar. Daarnaast is deze auto zo ‘niet stijf’ dat je je horlogebandje steeds hoort klapperen tijdens her rijden als je je hand op het stuur plaatst. Tot slot: overal piepjes na de 1e maanden, vreseleijk lelijke nieuwe zielig kijkende koplampen en dan nu de klap op de vuurpijl: zilver gespoten dakdelen… ooh jee, de mini coupe en Audi A1 hebben het ook, laten wij ook hip zijn… net als met die OERlelijke koplampen die we hebben nage-aapt van Skoda en Mercedes…. echt volvo: BARF.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).