Video: zo ziet 685 km/u er uit [Bonneville]

Auteur: , 32 Reacties

Kijk, met een Skoda Octavia 2 liter uiteindelijk ruim 340 km/u aantikken is al behoorlijk indrukwekkend, maar je hebt altijd bazen en bovenbazen. Zo was er op de zoutvlaktes van Bonneville ook een team aanwezig dat bij die snelheid eens naar de vierde versnelling opschakelt: het team met de Speed Demon.

Als je naar de stroomlijn van dit apparaat kijkt verwacht je onder de body een enorme turbine aan te treffen, maar niets is minder waar. Het ranke gevaarte wordt voortgestuwd door een geblazen MOPAR Hellfire “Lil” Hemi 4 Cylinder Engine . Dit blokje is, met de nodige drukvulling, goed voor maximaal 1045 Amerikaanse pk’s (zeg zo’n 1060 Europese pk’s) en 910 Nm.

Speed Demon

De heren knutselaars doen al sinds 2006 mee met het Bonneville-evenement, maar nog nooit was het ze gelukt om boven de 400 mijl per uur te komen (op een getimed stuk dan). Dit jaar werd deze barrière echter geslecht, en werd 425 mph op de klok gezet, oftewel 685 km/u. Ik verklaar de bestuurder van het ding voor knettergek, of misschien is hij gewoon levensmoe. Aan de andere kant: er zijn vroeger ook mensen levend uit een crash met hoge snelheid op Bonneville gekomen.

De website van de heren bouwers (George Poteet en Ron Main) inclusief een interessant bouwlog met veel foto’s vind je hier. (via Wired) Voor de video van de snelheidrun klik je hieronder:

klik32 reacties

csl via iPhone app
En ik maar wachten totdat de e39 M5 langs komt ! :)
@CSL:

Wahaha ja daar zat ik ook op te wachten :P
@CSL: Hahhaha die commercial is geniaal ;)
Lol, reclame voor een camera!
but, will it blend ?

erg knap die prestatie.. maar al helemaal knap dat ze een gek gevonden hebben die het leven zo zat is dat hij hier in gaat zitten..
werd dat ding nu in gang geduwd omdat ie constant aan het patineren was ?
@zed: aanduwen is redelijk standaard bij dit soort auto’s. De eerste versnelling is ontzettend lang, de motor is zo ver opgevoerd dat hij bij lage toerentallen niet fatsoenlijk draait, en op het zout heb je heel weinig grip. Maw: bij het wegrijden heb je ofwel een berg wielslip of je valt stil. Aanduwen is dan makkelijker.
en kunnen ze die snelheden ook halen met iets dat wel op een auto lijkt, en niet op uit de roulatie genomen vliegtuig zonder vleugels…
Speel hem in VLC af op dubbele snelheid om te zien hoe 1370km/u eruit ziet.
@alcantara: hahahaha
@alcantara: XD
Je hebt haast geen referentie punten…
@alcantara

Ik moest lachen.

* Ik had btw wel meer toeren of gegil gehoord bij die snelheid? Het lijkt nog relatief tam allemaal.
heel knap petje af , zeker ook voor de bestuurder.
ding eerst maar een fatsoenlijk uitlijnen zeg. knap stukkie stuurwerk
Dat doe ik op mijn fiets…
@xilver: was jij die gene die ik laatst lopend inhaalde ?
@dennisr: Ik was toen met de step… ben daar niet zo sterk in…
Dit ding is niet premium ,geen zacht interieurtje en wat een tYfus herrie zeg ;)Wel leuk om die markeringsvlaggetjes steeds sneller voorbij te zien komen.
ik zou dit direct willen doen!
Voor iets meer dan duizend pk is dat echt een kneiterhoge topsnelheid, dat ding moet een (lucht-)weerstand van niets hebben :-/
nu tegen die snelheden bochten kunnen nemen en dan op het circuit ermee! :-)
Je moet het maar durven!
Dit is geen auto.

Dit is niet straatlegaal, dus is het geen auto. Die octavia wel, daarmee kun je sturen en die hoef je niet aan te duwen!
Nu in een woonwijk!
@Benjamin1: Krijgt het publiek de snelheidsbeleving meer mee… Ideetje voor Bavaria city race 2012.
Hij rijdt niet in zijn vierde versnelling maar in zijn vijfde versnelling.
Behoorlijk saai om te zien, geen enig gevoel van snelheid. Een filmpje van een auto die 100km/h op een autosnelweg is ng spannender.
Waarom zou je 425mph willen rijden in een misplaatste duikboot?
Waarom word ‘ie de eerste meters nou voortgeduwd? :o
@135i:

een quote van zounds010:
aanduwen is redelijk standaard bij dit soort auto’s. De eerste versnelling is ontzettend lang, de motor is zo ver opgevoerd dat hij bij lage toerentallen niet fatsoenlijk draait, en op het zout heb je heel weinig grip. Maw: bij het wegrijden heb je ofwel een berg wielslip of je valt stil. Aanduwen is dan makkelijker.

daarom dus.
anders is het op gang brengen een heel traag en moeilijk proces. nu geven ze hem even een zetje en hij kan doen wat hij wil. je hoort ook bij het wegrijden dat die motor eerst heel langzaam loopt (laag geluid) en dat de snelheid daarbij ook redelijk langzaam oploopt. dan gaat het geluid (en het toerental) omhoog en dan gaat het allemaal ineens veel sneller

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).