In welke auto rijdt een corrupte dictator het liefst?

Auteur: , 37 Reacties

In een elektrische Fiat 500 coachbuild geloof ik. Oh sweet irony, zelf bovenop miljarden en miljarden aan zwart goud zitten, maar toch gewoon een EV-waggie kopen. Het was/is wel een kleurrijk figuur, die Khadaffi. Men zegt dat hij bovendien een innige band met het Fiat-concern onderhield (maffiamaatjes onder elkaar), dus in dat licht is deze Castagna misschien niet zo vreemd.

Gisteren stuurden we via Facebook al deze foto de wereld in, waarop te zien is hoe een paar aardige Libische meneren zich ontfermen over de inboedel van hun opper-Kolonel. In zijn paleizen zijn momenteel de doldwaze dagen aangebroken (alles moet weg!), maar kennelijk was het stopcontact ook al meegenomen, dus was het duwen geblazen.

Vandaag kregen we via een Italiaanse kennis meer foto’s van het aparte gebakje, dat, afgezien van de hele dikke (aluminium?) aftermarket B-stijl erg veel op een Castagna Tender Two lijkt, maar de aanduiding ‘J40’ draagt. In plaats van badges zien we een kaart van Afrika met LibiĆ« daar uit gelicht. Uniek is ‘ie zeker, alleen vraag ik me af hoeveel er nu nog van over is. Net zoals de Lamborghini die uit de garage van een van Khadaffi’s zonen is meegenomen.

Volgens deze speurneuzen zien we hier een one-off van Castagna, die naar verluidt meer dan 100.000 euro heeft gekost. Het was een haastklus, want hij moest binnen een maand af zijn. Het bereik van de 500 is maar liefst 260 km, dankzij een gigantische bak accu’s. Nadeel hiervan is dat het bakkie 1.600 kg schoon aan de haak weegt.

Khadaffi EV-power

Khadaffi EV-power

Ook Khadaffi’s legendarische Precedent Golf Car heeft er aan moeten geloven: gisteren zag ik op het journaal een paar blije LibiĆ«rs met het ding rond toeren.

En wat te denken van die geweldige Rocket, de auto die de geliefde vader van het Libische volk had ontworpen, en die bovendien in productie zou gaan? Ik vrees dat we er niets meer van gaan horen…

Khadaffi EV-power

Khadaffi EV-power

Mochten jullie nog wat meer auto’s tegenkomen, een Ferrari op een vorkheftruck bijvoorbeeld, schroom dan niet om deze te tippen!

Khadaffi EV-power37 reacties

Dat stuur ziet er echt niet uit
@jobh: dat is een beschermhoes dombo…
@robbie: wel lekker zacht aan de handjes :)
@robbie: dat snoer naar het stopcontact is ook niet zo handig, zo kun je nooit ver komen?
@bassie: Je meent hem…
@xilver: hqhah jij gaat er nog op in, L…..

Geen deuren is ook wel handig… 1600 kg? Wtf?
@mightymike: Geen deuren is vast om gewicht te besparen.
‘maffia maatjes onder elkaar’ denk dat daarmee Berlusconi bedoelt wordt, al lijkt dat mijn niet echt logisch aangezien Berlusconi zij dat khadafi hem bedreigde. Overigens niet vergeten dat onze geniale (dat wel) het in z’n broek die van doodsangst
@bigcar: berlusconi en ghadaffi waren wel dikke maatjes hoor. Nu ghadaffi pleitte is zal Berlusconi dat ongetwijfeld ontkennen…
@robbie: rustig maar jongens net berlusconi aan de tel gehad en hij levert nog steeds aan ghadaffi, ontspan
aah toevallig, net bij het nieuws (toen ik ook het golf karretje zag) vroeg ik me al af of deze kerel ook nog een auto verzameling zou hebben, in elk geval een verneukt 500 dus, enig idee of er meer is ?
@dennisr: Een Lamborghini, Bmw, Audi en Toyota volgens een filmpje wat ik net zag, eerste of tweede link geloof ik :P. zijn gejat door rebellen.
@Mich: jaa die collectie was van zijn zoon :) zie volgens mij al dood is.. maar idd die zijn gejat door rebellen..
Wel jammer, zoals dit elektrische gebakje ook.. zijn toch wel leuke wagentjes en die rebellen slopen ze waarschijnlijk..
Kijk naar the rocket (koplampen) en zeg welk merk in jouw hoofd schiet:D en trouwens die neus was special ontwikkeld om demostranten uit de weg te ruime zodat ze niet op de motorkap terchtkomen of onder de auto :) toch 1 van de laatste grave dictators
kwam op google ook nog een auto van kha-daffy tegen.. http://4.bp.blogspot.com/_JbqCeDam7m0/SJb5XiZJzvI/AAAAAAAAAKY/uJhVYjh1gCw/s320/DSC02596.JPG
@dennisr: I’ll blow your head of, [email protected]@ demonstranten!!
(denk dat ghadafy (!) dat dacht toen hij hem kocht / liet maken o.i.d. indien het van hem is natuurlijk…
Zo, netjes van die rebellen dat ze ‘m naar een locale FIAT dealert brengen!
Nee smaak had hij niet ;)
the-budel-guy
dat golfkarretje blijft toch de beste wagen van ktje
the-budel-guy
@the-budel-guy: Ktje had moeten zijn meneer Gaydaffie
hoe zet je en foto bij je reactie?
@slippie101: ik leerde het van @xilver geleerd:

http://www.autoblog.nl/archive/2011/08/09/gespot-stoffe-jongens#comment-2742659
@bigcar: heb wel een heel illegaal Nederlandse spelling.. maar ja… wat gebeurt is, is gebeurt…
@slippie101: En anders heb ik deze nog wel voor je, mede mogelijk gemaakt door Simon, + info van norge :mrgreen:

http://img810.imageshack.us/img810/8143/5n3n0o.jpg

Extra info: ”locatie van je afbeelding” is de url, rechter muis knop op een afbeelding en dan Eigenschappen, daar vind je dan de url, en bij google chrome gewoon rechter muis knop en dan afbeelding-URL copieren
Z’n vakantiewaggie bivakkeert permanent in Italie, dus die zal het wel overleven.
http://www.youtube.com/watch?v=rMiakWacRJ0
@MarkieS: eerlijk is eerlijk. ik vind het allemaal lelijke kleurencombinaties… zowel interieur als met exterieur
Haters gonna hate…
Volgens mij laten de meeste zich rijden in een Mercedes S klasse ( mugabe, chavez, castro e.a. ). ?
@bempi:

Alleen Bouterse laat zich rijden in een Mark 2.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).