Rijtest en video: Volkswagen Golf GTI Edition 35

Auteur: , 109 Reacties

Hoera, het is feest, de Golf GTI bestaat 35 jaar. Een betere reden kon Volkwagen niet verzinnen om een actiemodelletje van de GTI te lanceren.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

In 1976 had niemand verwacht dat de Golf GTI zo’n succes zou worden. Niemand en daarmee ook Volkswagen zelf niet. VW ging er vanuit dat ze maximaal 5000 exemplaren van de Golf GTI zouden bouwen en verkopen. De werkelijkheid werd anders: tot nu toe staat de teller op 2 miljoen geproduceerde exemplaren en er is geen reden om eraan te twijfelen dat er nog vele Golf GTI’s gebouwd zullen worden. De populariteit is nog steeds onverminderd groot. Dat had overigens ook goed mis kunnen gaan, want niet alle generaties Golf GTI waren echt leuke auto’s. VW leek na de leuke varianten van de Golf 2 GTI (16v en G60) even van het pad af. De Golf III en Golf IV GTI werden wel groter en zwaarder, maar het vermogen steeg niet (navenant) mee.

Volkswagen Golf GTI Edition 35

Het had niet veel gescheeld of een sportieve Golf was er nooit gekomen. Het ontwikkelingsproject, toen nog Sport Golf gedoopt, leek onhaalbaar. Volkswagen was midden jaren 70 druk bezig om de modellenlijn te vernieuwen en een speciaal project zoals de Sport Golf paste daar eigenlijk niet in. Toch was er de behoefte om voor de “jongere” klanten een sportievere auto te ontwikkelen, maar daarbij moesten zoveel mogelijk standaard onderdelen worden hergebruikt, om het betaalbaar te houden. De eerste prototypes hadden een 1.6 met dubbele Weber carburateurs. Echter met een geplande productie van 5000 stuks zou het te kostbaar worden om monteurs te trainen hoe de Webers service moesten krijgen. De redding kwam uit onverwachtse hoek. Midden in het project werd Anton Konrad (PR director, betrokken bij het project) uitgenodigd door Ferdinand Piëch, destijds hoofd ontwikkeling bij Audi. Piech vroeg Konrad of hij mee wilde rijden in de toen hagelnieuwe Audi 80 GTE. Al snel had Konrad door dat de 110 pk sterke injectiemotor perfect zou zijn voor de Sport Golf en Piech stemde toe om 5000 motoren te leveren. Met die injectiemotor werd de Golf GTI dan eindelijk geboren.

Volkswagen Golf GTI Edition 35

De 35e feesteditie van de Golf GTI, krijgt de niet-verrassende naam Edition 35 mee. Heel toepasselijk stijgt het vermogen ook naar 235 pk, een plus van 25 pk. Het is te hopen dat daarmee geen trend wordt gezet, want de vorige feesteditie (Edition 30) had namelijk 30 pk meer dan de reguliere GTI. Toch is de Edition 35 merkbaar giftiger dan de reguliere GTI, wat ook terug te zien is in de cijfers. De sprint naar de 100 doet de Edition 35 in 6,6 seconden (minus 0,3 seconde) en de topsnelheid is 247 km/u (+ 7km/u). Het koppel steeg ook mee van 280 naar 300 Nm tussen 2200 en 5500 tpm. Het topvermogen is overigens beschikbaar tussen 5500 en 6300 tpm, een indicatie dat er ook nog wel meer uit deze setup van het blok te halen valt. Echter de Edition 35 moet natuurlijk niet zo snel worden dat deze de Golf R (270 pk) bedreigt.

Volkswagen Golf GTI Edition 35

Om het feestje compleet te maken is ook het uiterlijk aangepakt, met succes want de Edition 35 heeft net de extra bite die de Golf GTI lijkt te missen. VW is verder gegaan dan het alleen opplakken van Edition 35 badges. Zo zijn er winglets gemonteerd voor, die er ook voor zorgen dat de aerodynamica is verbeterd. Verder is het thema zwart (of donker), het middelste deel van de voorspoiler is zwart, de spiegelkappen zijn glimmend zwart, de LED-achterlichten zijn donker getint evenals de achterruiten. Op het licht-front zijn er behalve de LED-achterlichten ook nog eens LED-dagrijverlichting en bi-xenon verlichting gemonteerd. Het geheel wordt afgemaakt met 18-inch lichtmetalen wielen “Watkins Glen” (in het zilver of in “Dark Steel”), de pooknop in golfbaldesign en veiligheidsgordels en vloermatten met rode biezen.

Volkswagen Golf GTI Edition 35

Verrassingen qua weggedrag zijn er niet, want het onderstel bleef volledig ongewijzigd. De Edition 35 is dus net als de Golf GTI een trouwe kameraad waarmee je hard de bocht door kan. Zoek je meer spanning door eens lekker het gas te liften midden in de bocht, dan gebeurt er verder niet zo veel spannends. Alleen door het heel bont te maken, kunnen kamikaze-piloten wellicht een moment overstuur creëren, vlak voordat ze crashen. Mocht je graag wel eens met een uitwaaiend kontje de bocht uitkomen, dan verwijzen we je door naar de Golf R (die vierwielaandrijving heeft).

Volkswagen Golf GTI Edition 35

Dan de hamvraag: wat wil de VW dealer voor een meerprijs hebben ten opzichte van de GTI? Dat valt mee, de Edition 35 staat voor 3500 euro extra in de boeken (totaalprijs 35.790 euro en met zestraps DSG-transmissie voor 38.090). Absoluut gezien niet weinig geld, maar je krijgt er 25 pk extra, bi-xenon verlichting, LED-achterlichten, 18” velgen en nog wat uiterlijke frutsels voor. Mocht je overwegen om één (of meerdere) van die zaken op een Golf GTI te bestellen, dan is de GTI Edition 35 al snel een goede deal. Je moet alleen niet je zinnen hebben gezet op een kanariegele GTI Edition 35, want hij is er alleen in de kleuren Candy White, Tornado Red en Deep Black pareleffect. Filmpje!109 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
18 inch velgen, 18 inch!!!!
@rubenpriest: Ja en welke… Die met 5 ronde gaten erin (die gatenkaas) wielen zijn toch stukken mooier imo
@ilovecar: Dat zijn wat mij betreft ook de juiste velgen voor een mooie GTI:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLgkjTGyY1gAlGDbBN_1Vih6BQnCwL8IgeFdgdnVPz1Wv1WIwK
@dennisr:

Detroit velgen heten die…
Ik vind meestal de stukjes na de aftiteling het leukst, nu helaas niets … :-(
@rechercheur:

Haha ik keek ook al, normaal zette ik hem stop als de aftiteling begon maar nu kijk ik die altijd (sinds de dynamic mode geloof ik :P)
leuke rijtest, maar waar is je petje Wouter ?

Over de auto: Dat interieur is wel leuk, maar dan in een Golf 1 of Golf 2 misschien nog, maar in deze nieuwe heb ik zelf toch liever gewoon 1 kleur interieur.
verder sowieso wel gaaf wagentje, alleen jammer dat er zo’n imago aan vast hangt..
@dennisr: :-) Wouter past precies bij een GTI-tje en die pet het liefst andersom om zijn hoofd :-)
Deze heeft alles in zich om de series 1 te onthouden en zelfs vlot vergeten te worden.
GTI 1 was betaalbaar en lichtvoetig.
GTI 1 was ruimschoots de snelste Golf. Nu zit er altijd wel een modelletje boven – en soms wel meer dan 1. Nu de R.
GTI 1 stond vooraan met sportieve aankleding. GTI 35 moet het hebben van 35 jaar terugkijken. Tot en met de bekleding.
GTI 1 was gooi- en smijt-ijzer. GTI 35 wint vast de caravantrek-award (zie ik daar een paar extra DSG-bakken stukgaan?)
@mout: Doe mij maar een 135i, dat interieur is 10x van die v/d golf, en volgens mij kom je na een uur met een stalen achterwerk d’r uit gehinkelt.
@kaasboerin: De BMW is wel een beetje duurder, en je koopt dan een oud model.
@kaasboerin: Gefeliciteerd! Jij bent zojuist de allereerste die een 1-serie (in sporttenue nog wel) aanbeveelt vanwege soepele vering!
Bij het ontwerpen van de 1-serie zijn de veren vergeten. De assen zitten recht aan de carrosserie gelast (hoe krijgen ze ‘m anders zo lomp oncomfortabel?)
@mout:

+1
Deze heeft alles in zich om de series 1 te onthouden en zelf vlot vergeten te worden.
GTI 1 was betaalbaar en lichtvoetig.
GTI 1 was ruimschoots de snelste Golf. Nu zit er altijd wel een modelletje boven – en soms wel meer dan 1. Nu de R.
GTI 1 stond vooraan met sportieve aankleding. GTI 35 moet het hebben van 35 jaar terugkijken. Tot en met de bekleding.
GTI 1 was gooi- en smijt-ijzer. GTI 35 wint vast de caravantrek-award (zie ik daar een paar extra DSG-bakken stukgaan?)

He, ik heb misschien een edit-knopje bedacht. Kopieeer je bericht-met-fout. Delete je eigen bericht. Plak in een nieuw bericht – en herstel daar je fout.
@mout:

Jammer alleen dat het niet werkt …. :-)
@rechercheur: Je kan niet alles hebben :lol:
Wouter heeft gelijk, veel te veel zwart en grijs op de baan! Ik erger mij daar ook wat aan, je moet bijna echt zoeken om eens iets in een speciaal kleurtje tegen te komen, mensen zijn echt grijze muizen geworden die niet meer durven een ander kleur kiezen omdat ze bang zijn van reacties! :P
@cumulus:

Inderdaad, allemaal saaie kleuren :P

Pak eens lekker wit :) Ziet er bijna op elke auto wel mooi uit, je auto lijkt groter, het wordt er niet zo warm in als hij in de zon staat en je hebt eens wat bekijks…

Nadelen? Misschien snel vuil, maar ja als je auto vuil is was je hem toch gewoon. Dat beetje tijd mag je wel voor je auto over hebben denk ik… Hij vervoert je immers altijd zonder te klagen van A naar B
@autobart: Gatver nee. Wit is ook geen kleur. En daarbij is het nog altijd veel geassocieerd met busjes. ;) Ik kan er nog niet aan wennen… Doe mij maar een felle echte kleur.
@Citrofiel: ik associeer veel kleur juist met busjes:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR2LlaWJqDKNExu1k8Yf0ZKUxqNze7Cu91sdWVCYqNWjAn9JwRZzQ
@dennisr: Op die manier kan het inderdaad ook, maar nee, wit op een auto vind ik toch helemaal niks.
@Citrofiel:

Wat is er met jou aan de hand dan? Wit niks voor op een auto? Wat wil je dan overal van die grijze muizen tegenkomen?
@autobart: Nee, zoals ik al zeg, ik wil kleur. Geen wit, geen grijs, geen zwart. Hoewel zwart op sommige auto’s nog goed kan staan… Maar wit vind ik gewoon een aanfluiting op het design van de auto. In mijn ogen staat het nooit goed…
@Citrofiel: Alleen op een trouw auto.
@amateur: Voor die ene dag is het leuk, maar ik ken wel wat witte Traction Avants die verhuurd worden voor trouwerijen, en eigenlijk is het gewoon heel lelijk…
@Citrofiel: @autobart z’n avatar verraadt zijn probleem al: monochroom en VAG decalls. Zo iemand leg je niet uit wat kleur of smaak is. Die kwijlt een hele Audi brochure onder, juist omdat je uit 10 kleuren mag kiezen, zonder dat er ook maar 1 pigment aan te pas komt.
@autobart: Oh, en ik vind dus wel dat wit het straatbeeld opfleurt. Een witte auto tussen de grijze massa is toch weer wat afwisseling, kan je weinig tegen hebben. Maar je moet niet echt naar die ene auto gaan kijken, want dan is het gewoon lelijk. Dus ga vooral je gang op een auto waar ik toch niet naar kijk :P , maar ik zou het nooit kiezen.
@Citrofiel: Citroengeel is meer jouw kleur.
En dan moet je het interieur van deze Golf eens 25 jaar op zolder leggen en dan te koop aanbieden op het Volkswagen Forum. Katsjing!
@Freewarefreak: Dat is een goeie tip om rijk te worden, maar waar moet je dan op zitten, bierkratjes?
@amateur: Beton gieten in je auto en daar een paar oude houten stoeltjes inzetten
@amateur: whehe.. ik wist dat er zo gereageerd zou gaan worden. Bedoelde dus niet “sloop het uit je Golf”.. Ik verbaas mij altijd hoeveel geld ze vragen voor oude Wolfsburg Editions en GTI interieurs e.d. Dus vroeg me zo maar af.. wat als je een puntgaaf GTI 35 Edition interieur op zolder hebt liggen.. over een aantal jaar. Moet je eens kijken op Volksforum.. dan wordt iedereen gek. ;)
Kom op jongens… waar blijft die eerste opmerking over ‘petjesautooohh’
@neal:

die is zojuist gemaakt ….
@neal: was om 16:07 al gemaakt, nu dus de tweede..
ik vind het trouwens niet kunnnen.. zulke ‘dikke sideskirts’ en ook die voorbumper komt zo uit een F&F film met zogezegde “aerodynamische eigenschappen” etc etc enz enz…
@neal: zo uit een F&F film ? saaie F&F films heb jij, volgens mij heb je per ongeluk de koreaanse versie gedownload..
over 35 jaar heeft de golf gti 500 pk! haha!
Woutertje, als je dan toch vlakbij de Ring bent, waarom maak je dan niet even een rondje, of zet je dat hier niet neer? ;)
@TDI-goeroe:

waarop baseer jij dat Wouter dichtbij de Ring was ?
@TDI-goeroe: In die geleende auto,s gaan ze de ring niet op ivm verzekering, je bent totaal onverzekerd wanneer je daar rijd.
@amateur:
Ik weet niet zeker hoe het met “geleende” auto’s zit, maar het valt over het algemeen best mee met dat niet verzekerd zijn op de Ring. Alleen als je op een afgesloten circuit als Zandvoort rijdt ben je over het algemeen niet verzekerd.
@amateur:

Wat loop je toch weer enorm te kletsen ….

Als het circuit (Nordschleife) is opengesteld voor publiek, dan is de de normale “German Road Vehicle Registration Regulation” van toepassing en wordt het circuit beschouwd als zijnde een openbare eenrichtingsweg. Alle auto’s dienen te voldoen aan de normale eisen zoals ook voor op de openbare weg gelden, en de bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Met andere woorden: je praat onzin!
@rechercheur: Ik spreek uit eigen ervaring.
Heb jij ooit op de ring gereden?
@amateur:

Ja, ik kom er met enige regelmaat.

Als je de voorschriften leest (ook te vinden op nuerburgring.de), dan had je kunnen weten dat je gewoon verzekerd bent, op momenten dat het circuit is opengesteld voor publiek. De normale Duitse verkeerswetgeving is in dat geval van toepassing ….
@rechercheur: De Nordschleife wordt beschouwd als een openbare weg in Duitsland en, tot een paar jaar geleden, dekte de verzekering dan ook schade aan eigendommen en claims van derden tijdens het rijden op de Ring. De toenemende populariteit van de Ring en het aanzienlijke aantal ongevallen leidden de meeste verzekeringsmaatschappijen ertoe om de Nürburgring uit te sluiten van hun normale contracten. Tenzij je een speciale polis aanvraagt voor de Nürburgring, zal over het algemeen je verzekeraar niet betalen bij eventuele schade. De meeste mensen accepteren echter het risico om onverzekerd op de Nordschleife rond te racen, zonder na te denken hoe zwaar de gevolgen kunnen zijn als er iets misgaat. Hou dit in gedachten als je voor een rondje vertrekt!
@amateur:

Hahahaha, wat een zwetspraat … het is wel weer duidelijk waarom je een amateur blijft.

Je hebt ergens een klok horen luiden, maar de klepel nog niet gevonden, dat is duidelijk. Centraal Beheer heeft namelijk afgelopen jaar in hun polis opgenomen dat ‘snelheidsritten’ niet verzekerd zijn, en benoemt daarbij tevens de Nürburgring. Tijdens “touristenfahrten” geldt het Duits verkeersregelement, in dat geval is de Nordschleife is een tolweg, hoe graag de verzekeraar dat anders zou willen zien. Het Duitse Gerechtshof heeft daar al eerder een uitspraak over gedaan.

Zou je toevallig bij Centraal Beheer verzekerd zijn (vast niet), en geen enkel risico willen lopen, dan zijn er voldoende andere verzekeraars die er geen probleem van maken ….
@rechercheur: Noem er 1 die er geen probleem van maakt.
Ik wens je veel succes met de gedachte dat je verzekerd bent op de ring, ik trap er niet in.
Ik huur wel een ring auto.
@amateur:

Interpolis, glashelder …. heeft overigens niets te maken met ‘er in trappen’ ….
@rechercheur: Nogmaals veel succes.
@amateur:

Dat jij je zo makkelijk laat afpoeieren door een part-time studentje bij het callcenter van jouw verzekeraar, …..

:-)
@rechercheur: kan bijna niet anders dan dat hij de naam ”amateur” toegewezen kreeg van autoblog.. niet te geloven dat ventje..
@dennisr: Slijmbal.
@amateur: bal slijm
@dennisr: Daar heb ik niet van terug, jij wint.
@rechercheur: Succes!
@amateur:

tsja, gewoon een tientje per maand meer betalen voor een fatsoenlijke autoverzekering en je weet waar je aan toe bent, zonder kleine lettertjes waar jij zo bang voor bent ….
@rechercheur: Ik zit al bij Interpolis.
Nul op rekest.
@amateur:

Daarmee bevestig je dus dat jij je laat afschepen door een part-time studentje van het callcenter. Zou toch maar eens de polisvoorwaarden doorlezen, daarin wordt alleen (art 4.1) schade door deelname aan snelheidswedstrijden uitgesloten, wat dus niet van toepassing is tijdens openstelling van het circuit als “touristenfahrten”. Ga jij tijdens een besloten circuitdag racen, dan ben je -inderdaad- niet verzekerd.
@rechercheur: OK, wanneer ik schade rij op de ring, dan neem ik jou aan als verdediger.
Ik ben gerustgesteld.
@amateur:

Daarmee bevestig je tevens dat je een amateuristische bestuurder bent … :-)
@rechercheur: Dat zal ik ook niet ontkennen.
De politie rijd nooit schade.
@amateur:

Jij hebt al te veel schades op je naam, daarom is er geen verzekeraar meer te vinden die jou nog wil dekken ….

:-)
Zo spannend zijn de kleuren niet die op de gti geleverd worden, check http://tiny.cc/7juoy
Mooiste van deze 35 is dat er een downtuned Golf R blok in ligt. En dus te chippen is tot 300+ pk op de voorwielen.
@amateur: Beetje jammer dat ab dat niet wist.
Golf GTI? Nee geef mij maar iets wat wel de bocht om wil.
@norge:

hahahaha, een Hyundai i30 CW CRDi eyecather zeker. Als iets een slechte wegligging heeft, dan is het zo’n Hyundai wel ….

:-)
@rechercheur: Rij kunsten van de bestuurder speelt ook een rol.
Misschien is een wedstrijdje tussen jullie 2 wel leuk.
Ik zet me geld op norge.
@amateur: wel hier in Noorwegen dan ;)
@norge:

Een reliant robin, die wil in de bocht wel eens omgaan!

http://www.youtube.com/watch?v=Uhd-8m7l5DQ&feature=related
als ik aan de gti denk, denk ik altijd aan 300pk. zo ziet hij er ook echt uit!
Wat leuk! heb zelf de 20 jahre edition :)
Wanneer testen jullie nog eens een nieuw model. En dan bedoel niet een golf en een maand of 3 erna een golf gti en dan een golf R en dan een golf gti edition weet ik veel wat.
@realiks: Regel jij het?
@autobart: ligt dat zo moeilijk dan? T’is toch gratis reclame voor hun merk/model waarom doen fabrikanten dan moeilijk leg dat eerst eens uit dan kan ik men comment herzien :)
@realiks:

Nou ja dat ligt er maar net aan wat voor auto het is, als het een EV is (geen tesla ed) zal hij snel afgekeurd worden door de journalisten… En er zijn nog een hoop mensen die het kijken, en de mens denkt niet op zichzelf de mening van een ander vinden ook velen belangrijk… En als ze zeggen dat het niks is, vinden de kijkers het uiteraard ook niks (vaak dan).
@autobart: en wie zegt dat autoblog een elektrische wagen moet testen? Voor mij mag dat gerust een ford focus zijn een opel weet ik veel wat of desnoods iets chinees of bv een chevrolet (je weet wel het amerikaanse merk dat niet amerikaans is in europa) Ga daar eens mee rijden met een autoblog sausje wordt de saaiste wagen leuk om naar te kijken.
@realiks: gratis reclame :P? ik weet niet, maar zo’n dure auto schrijft mega af. volgens mij worden er ook veel auto’s getest die nog niet eens zijn ingereden…
@maxx1: een golf schrijft niet zoveel af, maar het kost zeker geld. niet zoveel als tv-reclame natuurlijk.
Woordgrapje van de dag: GOLFbal als versnellingspook…
Snap je hem :|
@Jokkebrok: zoals jij hem brengt is ie idd wel grappig :lol:
Doe mij maar een Scirocco… :-)
the-budel-guy
dus over 35 jaar gaan we massaal aan de golf GTI met 500 PK
Aan iedereen die alles over de GTI 5/6 iets te vertellen heeft maar er waarschijnlijk nooit in heeft gezeten laat staan gereden;
Deze GTI is een HELE FIJNE AUTO!
Heb zelf 5 jaar een golf 5 GTI gehad en overall kun je gewoon geen betere auto vinden. Qua ruimte kan hij zich met de hogere klassen meten bv BMW 3 etc. en zeker ook qua rijden in het algemeen. Het is zeker geen stuiter/circuitbak en het trekt gruwelijk snel op (mijne gechipt naar 240 pk en 380 NM).
En voor alle scepticie; ik heb ook al in heel veel andere auto’s gereden.
Heb nu spijt dat ik hem weg gedaan heb, rij nu een Passat cc met 210 pk:-)
@arno: Arno, je hebt gelijk. En dat is nou precies wat er mis mee is. De GTI 1 was dé hothatch. Listig, licht, betaalbaar, en een protest tegen de burgerlijkheid.
De nieuwe GTI’s zijn heel erg goede auto’s. Van de lak tot het stiksel, van de motor tot de uitlaatrubbers, elk onderdeel staat boven alle kritiek. Electronica om zuinig te rijden, een uitlaat die exact genoeg dB doorlaat om af en toe ‘sportief’ te heten.
Perfecte auto voor je schoonmoeder en haar sleurhut.
Maar niks om van te dromen, geen sleutels om op de bar te gooien, geen jongens in de wijk die met een spuitbus matzwarte rallylak de zwarte inlay op de achterklep willen namaken.
@mout: geen jongens die het na willen maken? Nou, dan moet je eens goed kijken hoeveel TDI’tjes er rondrijden met de GTI look. Vraag me af of dat er niet meer zijn dan echte.
Vraag me ook af waar ze die ombouwspullen vandaan halen…
@arno: Ik dacht al, wat roeten die GTI-tjes toch ;)
Daar heb je wel een punt. Er blijft magie plakken aan die badge. Al denk ik dat het nu eerder nostalgie is dan magie.
Het helpt weinig dat er een sterkere versie is, en ook niet dat de echte strijd naar het B-segment verschuift. Vergeet niet: in de tijd van de GTI 1 was in a- en b- segment weinig te koop waarmee je normaal de snelweg op kon.
@mout: Noem dan eens, 1 auto in die prijsklasse waar je wel van kan dromen?
@amateur: Goeie vraag, en ook lastig. Mijn punt is namelijk niet dat er met de Golf GTI zoveel mis is, maar dat de hele rimram omhoog is opgeschoven. Een Focus ST bijvoorbeeld is ook wat ruige randjes kwijt. Al zou ik er iets eerder bij wegdromen dan bij de GTI.
Voor mij wordt het een MX-5 spyder. Geen powerhouse, maar nog wel aardig lichtvoetig (‘slechts’ 65 kg aangekomen in 20 jaar).
Moest het een hothatch zijn, dan werd het de DS3. Een koppendraaier, 200 pk, met ruim 1100 kg wat minder obesitas, en mijn schoonmoeder zou vast iets te klagen hebben. Over de achterraampjes die niet open kunnen, of de kleurtjes.
@arno:
Groot gelijk, was ook enorm van de Golf V GTI onder de indruk! Alleen aan het hoge koetswerk (gevoel van bijna in een MPV te zitten) kon ik niet aan wennen. De wagen was snel maar ik had niet het gevoel in een sportwagen te zitten.
@StijnB: de GTI is ook geen sportwagen he, dat beweert niemand.
Vwb die hoogte, daar heb je enigzins gelijk in. Echter heb je die hoogte nodig om degenen die achterin zitten genoeg hoofdruimte te geven.
Het is eigenlijk beter geformuleerd als je zou zeggen dat je in deze auto lekker diep kunt zitten wat je in de meeste andere hot hatches dus niet kunt.
Wanneer ik in een andere auto ga zitten heb ik altijd het gevoel ”op een bok” te zitten met een stuurwiel te plat gesitueerd.
Je had ook gewoon je stoel omhoog kunnen zetten toch?
leuk rood biesje op de gordels
We kunnen lekker VW bashen, maar je moet toch toegeven dat dit een mooie auto is :)
sjonniek via Android app
voor 35000 mille kocht ik wel een DS3R ipv zo’n proleten mobiel
@sjonniek: Wat let je?
@sjonniek: Da’s toch geen vergelijking? De Ds3r is gewoon een stuk kleiner, daar rij je niet met z’n 4en mee naar zuid frankrijk.
De GTI is gewoon meer een allround hothatch
Waarom een 35 edition kopen voor zovel extra euro’s als je een ‘normale’ gti ook chippen! Resultaat: meer pk’s en meer Nm dan een 35 edition. En je houdt 3000 euro in je zak!
3500 is wel beetje overdreven dacht ik zo, die bekleding ja daar ben ik geen fan van ze hebben ook dat mooie cognac leder en 35 pk meer? Normaal chippen zit je al op de 280pk 400 eurie en xtreme 290/300pk 600 eurie kitje er om heen mag dan toch ook geen 3 ruggen kosten, want ik zie het verschil nog niet echt? Wat mij betreft, al zou ik een golf gti kopen, zou gewoon chippen amdere uitlaatje en lucht filtertje en klaar?
@mightymike: Zie mijn vorige reactie, het is een R blok.
Over de kleur nog even dan. Ik moet zeggen die grijze kleur waar Wouter in reed, vind ik persoonlijk wel zeer chique ogen! Zeker in combinatie met xenon verlichting.
Zou ik ook doen. Vind die velgen op de 35j edition helemaal niks. Gewoon mooie Detroits eronder
over 35 jaar rijden alle auto’s op windmolens…
Ah,, wat een beautiful Car !!
en dat mag ook wel, het is tenslotte een vw :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).