Techart doet de Cayenne, maar houdt het bescheiden

Auteur: , 21 Reacties

We hebben een toevoeging voor ons toch vrij karige lijstje tuners dat in Frankfurt zijn koopwaar uitstalt. En wat is een autobeurs zonder getunede Cayennes? Juist, dus moet Techart even zijn duit in het zakje doen. Van de Zwitsers krijgen we geen gekke taferelen voorgeschoteld, dat laten ze aan hun landgenoten van Mansory over. Gewoon een kleine upgrade is genoeg.

Een Porsche Cayenne Turbo kost je in Nederland 159.000 euro. Hier krijg je 500 pk en 700 Nm voor. Genoeg om mee uit de voeten te kunnen, maar als je toch al het bedrag van een klein huis aan een auto spendeert kan daar nog best wel een opwaardeerkitje bij. Techart pept de Turbo desgewenst op tot 560 pk/780 Nm of 600 pk/900 Nm. De aanpassing komen tot stand via een gewijzigd motormanagent en stellen de SUV in staat de 0-160 binnen de 10 seconden te doen. In hoeverre de spoilert hierbij meehelpt weten we niet.

Ben je meer van de roetpluimen, dan kan je ook een upgrade op je Cayenne diesel krijgen. 280 pk en 620 Nm levert de dieselaar als hij van Techart terug komt, een toename van 40 pk en 70 Nm, maar dat wisten we eigenlijk al. Om het geheel uiterlijk af te ronden heeft de tuner wielen tot 23″ in de schappen liggen, en het interieur kan natuurlijk ook naar wens aangepast worden. Vinden jullie het wat, of mag het wat uitbundiger? Zoals de Speedart bijvoorbeeld.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die spoilert achterop is niet echt bescheiden imho;)
the-budel-guy
spoiler er af en hij was te doen
leuke wagen vage spoiler
Kolere ,hoeveel verschillende tjoeners en tuners zijn er wel niet?
@norge: nou, techart is vrij bekend hoor! :P Die hoor je eigenlijk wel te kennen..
@norge: techart tuned al sinds jaar en dag Porsches.. is vrij normaal dat een model van porsche door hun getuned wordt
Ik zou het houden bij de orginele Cayenne Turbo.
Inderdaad,
Spoiler en achterlichten terug origineel!
dit is inderdaad niet wat ik gewend ben van cayenne tuners. en ook van techart ben ik dit niet gewend. meestal alles overdreven. ze hebben zich (gelukkig) ingehouden.
de chinese look is van de achterlichten af! alleen jammer dat je ziet dat er gekloot is met de orginele lampen. als het zo geproduceerd was, damn had zoveel beter geweest!
@maxx1: Als je kijkt naar de cayenne diesel versie van Techart, hebben ze de achterlichtjes beter verwerkt (ook met witte lak wat een ander beeld geeft).
@beno: klopt! die zag ik ook, staat bij relevante artikelen. die is nog véél beter. zonde dat ze het niet bij deze versie hebben gebruikt
@maxx1: Inderdaad zonde, vooral dat zwarte maakt het dan nog zo duidelijk.. Ik ben niet voor fabrikanten die productiewagens naar eigen zinnen upgraden, want vaak hebben groepen (zoals porsche) al massa’s geld geinvesteerd in hun design afdeling om tot een coherent resultaat te komen dat zowel op productief vlak als In de markt goed ligt. Maar de witte diesel kan ik ten zeerste apprecieren, dan is het een kwestie van persoonlijke smaak en die verschillen vaak!
@beno: nou de fabriekanten maken het zo dat het lang meegaat. en ik denk als je een cayenne hebt met 750 pk dat je veel kans op kuren hebt.
klopt, meningen verschillen altijd. Daarom moet een fabrikant het zo standaard mogelijk houden. doet Porsche ook goed.
280 pk maar ? groot verschil met de andere..

Is inderdaad wel subtiel gedaan, me likes.. alleen die spoiler mag er van mij wel af.. en achterlichten zijn ook beetje vaag, maar jaa.. opzich is het wel wat :)
@dennisr: agreed!!! (achterlichten) Ze zijn hondslelijk!
De voorlichten zijn zo strak en dan dit… wtf G!
hij wordt er in ieder geval niet mooier op…
Hallo Aston Martin neus!
strakke wagen alleen spoiler had mooier gekund.. oude porsche cayenne techart zie ik regelmatig..
Heerlijk zo in het zwart lekker drijgend, al moet ik zeggen dat de achterkant niet echt indruk maakt. Heb toch liever de X5
Het lijkt wel een winkelwagentje. Pak de spoiler vast en loop de appie in
Voor het eerst dat tevhart een beetje iets bescheide neer zet. Maar dat spoilertJE is beetje overbodig, vind zeker wel mooie bak dit! Niet overdreven als anders

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).