Venezuela heeft de grootste oliereserves ter wereld

Auteur: , 117 Reacties

Even een stukje educatie of zomaar een weetje van de dag. Kan ineens van pas komen wanneer je bijvoorbeeld op de stoel zit bij Weekend Miljonairs. Wist je dat Venezuela de allergrootste oliereserves ter wereld heeft?

De kans is groot dat je tot op heden niet als eerste aan Venezuela dacht, maar eerder aan een land in het Midden-Oosten, wanneer men je zou vragen welk land het meeste zwarte goud bezit. Het Zuid Amerikaanse land is ruim 22 keer zo groot als Nederland en door de OPEC bestempeld als het land dat de grootste oliereserves beheert. Naar schatting bestaat Venezuela’s reserve uit totaal 297 miljard vaten ruwe olie, wat momenteel neerkomt op bijna 20 procent van alle oliereserves in de wereld.

Fijn om te weten is dat Venezuela bestuurd wordt door de omstreden Hugo Chávez, een man die een gruwelijke hekel heeft aan de Verenigde Staten en dikke maatjes is met verschillende eveneens omstreden staatshoofden. Toen de brandstofprijzen in de VS een aantal jaar geleden tot recordhoogte steeg, deelde hij in de VS gratis brandstof uit om president Bush te irriteren. Ook is hij er niet vies van om Toyota zwaar onder druk te zetten wanneer hij zijn zin niet krijgt. Chávez geniet een grote aanhang, maar wordt ook door vele Venezolanen gehaat die meer democratie eisen en een eind aan de vele corruptie. (via: guardian)117 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Altijd handig om te weten.. volgens mij kunnen we nog best wat jaartjes zonder elektrische rotzooi :)
@dennisr: +1. Chavez moet uitkijken en Amerika geen reden geven om dat land aan te pakken, want daar wacht Amerika op.
@kaasboerin:

Wat willen ze doen dan ? Weer een illegale oorlog beginnen. Amerika heeft geen poot om op te staan. Financieël kan Amerika dat niet opbrengen en hun mankracht zit voorlopig nog wel in Irak. Zoiets van de komende 40 jaar.
@bempi: Nee dat heeft de US er ooit van weerhouden om een oorlog te beginnen.
En waarschijnlijk wachten ze nog even; als ze toch zo’n grote reserve hebben, loont het ook om het over 20 jaar te doen. Eerst nog even (gaan) genieten van de toekomste inkomsten van Irak.
@gregorius:

Totdat je weer een paar vliegtuig tegen amerikaanse gebouwen krijgt. Je kan blijven vechten, maar financieël gezien wordt je land niet beter. Kijk maar waar Amerika zich nu bevindt. Het is dat ze staande worden gehouden door de krediet beoordelaars met een triple A status, maar in feite hebben ze een A status. Dat houden ze in stand om geen paniek te zaaien onder de bevolking.
@bempi: Dan gooien ze geldpers toch aan, geen enkel probleem voor Amerika. Trouwens jij vind het illegaal, dat is jouw mening. Heb liever dat een vriend (Amerika dus) het olie heeft dan het midden-oosten laat staan personen als Kaddaffi en Chavez.
@kaasboerin: Khadaffi, die heeft het niet meer hoor :-b

(maar ik snap je punt hoor)
@mattraket: Dat zeg ik ook niet?
@kaasboerin: ‘Gaan vinden’ inderdaad, hierboven betreft het het verleden van de Amerikanen waar Bempi het over heeft. Het kwaad is nog niet geschied.
@kaasboerin:
Nee tuurlijk, lees jij je eens financieel in. Enig idee wat voor effecten Quantitative Easing heeft op de valutamarkt?
@kaasboerin: Niet alleen “hij vindt” dat illegaal, dat zullen de VN ook gaan “vinden”.

Amerika kan zich niet veel meer veroorloven qua oorlogjes, hoor. Vergis je daar niet in.
@bozewolf: sinds wanneer trekt de vs zich iets aan van de vn? bij de inval van irak vond de vn dat ook niet goed en ze gingen gewoon blij hun gangetje.
@kaasboerin:

Amerika is geen vriend van Nederland. Denk je dat ze weer nederland komen redden als ons land wordt aangevallen door duitsers, russen of oprukkende aziatische landen. Blijf dromen, maar ik vind wel dat je gelijk hebt dat bepaald grondstoffen beter niet in beheer kunnen worden ondergebracht bij dicatators die het voor een prikkie verkopen of verspillen ( zoals in de fik steken in Irak enz. ).
@bempi: Je onderschat de slagkracht van de VS, dat is dom. De VS beschikt namelijk over de modernste technologie ter wereld, heeft een zeer uitgebreide inlichtingendienst over de gehele wereld zitten en is qua mankracht na China de tweede ter wereld. Dat handje vol in Irak en Afganistan stelt weinig voor, worden ook zo teruggehaald indien nodig.
@Tommy2: Je onderschat de vredesgezindheid van de wereld, dat is ook dom…
@Esprit_de_Flandre: Welke vredesgezindheid? De vrede wordt bij elkaar gehouden door akkoorden, verdragen en bestanden. De belangen op het gebied van grondstofvoorraden, religie en macht zijn té groot.
@Tommy2: True…
@Tommy2:

Ik onderschat het ? Hebben ze Bin Laden al gevonden ? Kunnen ze het midden-oosten in z’n geheel veroveren. Ze komen niet door de rebellen die voor hun land vechten. Ze hebben alleen wat steden veroverd. Rusland sponsort het midden-oosten en levert hen wapens, munitie en voorraaden aan waar Amerika alleen maar u kan tegen zeggen.
@bempi:
Bin Laden hebben ze gevonden en gedood…
@koluh: betwijfel het zeer.. geen bewijs gezien namelijk.. of zat ik te slapen in mijn hol?.. het jij het anders gezien..???
@bempi: WTF! MOMENT.. wist jij serieus niet dat Bin Laden al dood is ? sterker nog, de navy seals, die hem gedood hebben, zijn laatst omgekomen bij helikopter ongeluk, zoo.. jij ook weer bijgeschoold :)
@dennisr: denk dat het een complot was, die helikopter ongeluk
@bigcar: moah was geen ongeluk eigenlijk, zijn uit de lucht geschoten :)
@dennisr: alsnog, ik houd voet bij stuk. volgens mij was het echt een complot. denk dat 3 kwart van het hele team nu wel dood ofzo is. er is iets gaande, maar wij kunnen natuurlijk alleen maar speculeren.
@dennisr: “zijn laatst omgekomen bij helikopter ongeluk, zoo”

Haha, wat een ‘toeval’…
@bempi: Je kan nog zoveel wapens en munitievoorraden hebben, uiteindelijk wint degene die het tactisch speelt. En het midden-oosten veroveren slaat nergens op, met een vriend kom je verder dan met vijanden op je olievelden.
@bempi: Rusland sponsort niet zomaar het midden oosten. zij sponsoren terreur (pkk, alquaida, taliban etc) dat is het probleem. waar denk je dat die on-eindeloze aanvoer van kalashnikovs anders vandaan komt??
@bempi: goed, en na die 40 jaar. dan zij die [email protected]#^& amerikanen weer de ‘machtigste’ als ze die olie / land krijgen.

ot: chaves jongen: het ga je goed. ga zo door!! ;)
@bigcar:

Krijgen ze niet. Is in strijd met de wereld rechten. Rusland bombardeert Amerika met gemak. Aangezien het communistische cultuur daar ook wel heerst in venezuela, zal Rusland ook hen sponsoren tegen Amerika. Dat zijn nou eenmaal landen die anti Amerika zijn, kan je niks tegen doen. Rusland speelt het slim door te laten vechten tegen deze grootmacht.
@kaasboerin:
Bekijk dit 10 minuten duurdende filmpje uit Zeitgeist eens, met John Perkins (Econonic hitman). Wat er nu gebeurt is met Khadaffi is al eens geprobeerd met Chavez Venezuela, maar destijds mislukt.
Stukje over Chavez begint op ca. 9min.
http://www.youtube.com/watch?v=u8djvyXclCI
@walter: Ik denk dat ik toch maar eens z’n boek ga lezen…
Hop benzine prijs omlaag naar 1 euro per liter. Niks 2 euro. We zijn er weer massaal ingestonken. Nu dit bekend is hoeven we ons de komende 100 jaar geen zorgen te maken.
@bempi: Die 2 euro betaal je niet echt voor de benzine hoor :P (gaat misschien heel onlogisch klinken) maar je betaald ongeveer 1 euro voor de benzine, en de rest is belasting om er voor te zorgen dat je ook fatsoenlijke wegen hebt om op te rijden nadat je pas benzine hebt gekocht, en wat ik wat voor belasting nog meer, uiteindelijk betalen we gewoon ons eigen perfect leefbare omgeving, dus die prijs zie ik nog niet zo snel dalen.. :P
@dennisr: in de benelux kost de benzine aan de pomp zonder taks ongeveer 30a35cent.
De rest zijn belastingen :s
@vale46: Onzin. De accijns is 73 cent. Euro 95 is nu adviesprijs ongeveer 1.67. Exclusief BTW is de nettoprijs 72 cent.
@Joerek: Bij nader inzien is 30/35 cent te weinig, maar 72 cent klopt ook niet. Naast accijnzen heb je ook belastingen omdat het een “luxepruduct is” 15 a 20 %, afhankelijk over welk land we praten.
het zal dus ergens rond de 50 cent liggen, want de raffinaderij moet er ook nog een beetje winst op maken natuurlijk.
In die context blijft het natuurlijk schandalig dat we dik 1.60 €/L betalen.
@Joerek: Mijn excuses, je had de BTW er af afgetrokken.
@dennisr:

Ik weet ook wel dat er een grote deel gaat naar de overheid die het wegen net probeert te verbeteren e.a. zaken.
Helaas leef ik denk ik al wat langer op aarde dan jij, om te weten dat ze al een halve eeuw bezig zijn om een stukje asfalt overal bij te plakken. Mankracht, Geld en Tijd is er. Vraag jezelf eens af waarom we nog steeds overal 2 baans rijden ? :P En waarom het zo lang duurt terwijl de middelen er zijn.
Daarbij zie ik dat achterstands wijken worden opgeknapt maar bij mij voor de deur niks gebeurd. Niks ten nadele van die mensen, maar je wordt voor de gek gehouden terwijl je betaalt, als je denkt dat er een perfect leefomgeving in nederland is. Het is alleen wat gangbaarder.
@bempi: ik ben een student politicologie en ik kan je vertellen dat er bijna niks naar wegen gaat. Maar 1% van alle wegenbelasting bijv gaat daadwerkelijk naar infrastructuur. De automobilist is gewoon zo zwaar belast omdat het tot een groep behoort die weinig klaagt en meestal machteloos staat. Ze zijn de ultieme melkkoe
@burninrubber: juist en daarom moet nederland massaal in protest gaan en gewoon niet gaan autorijden en dan dus de benzine prijs omlaag krijgen:P
@spykerboy: Nee we zouden massaal moeten protesteren maar niet door te stoppen met autorijden. Het voordeel van politici zijn in Nederland is dat mensen dat helaas niet doen. Nederlanders zijn heel laf van nature. Kijk maar naar WO2 nergens zoveel NSB’ers als hier.
@burninrubber: + 1
@dennisr: momenteel betalen we 0.72826 cent aan accijnzen waarover heen dan nog samen met de benzine prijs 19% btw heen komt. Dat komt er op neer dat we ongeveer 0.80 cent aan belasting betalen en .81 cent aan benzine prijs :) bedenk wel dat deze benzine prijs is aan de pomp:) daar komt dus nog transport e.d. bij en voorraadheffing.
@tunefuldjmike: de werkelijke benzine prijs ligt nog veel lager maar die kan je moeilijk uitreken(daarbij doel ik op wat bijvoorbeeld shell ervoor betaald om het te verkrijgen)
Ah u bedoelt de bovengrondse oliereserves. Dacht al…
@sir_smokalot: Nee hoor, het grootste deel zit nog in de grond.

In a little-reported development, Opec recently certified that the South American nation was number one in national reserves, after a vast field of what was previously classified as tar was redefined as extra heavy crude. La Faja, as the heavy oil belt along the Orinoco river is referred to, contains nearly 220bn barrels. That takes Venezuela’s reserves to 297bn – close to 20% of the world’s oil – and leapfrogs it over Saudi Arabia on 265bn.
@sir_smokalot: *uche* DS4 *uche*
@dennisr: kijk, de aap komt al uit de mouw: het grootste deel van de reserves bestaat uit ‘extra heavy crude’, nog bijna geen teer. Veel plezier met het raffineren van die troep.
@mattraket: Trust me, PetroVeza kan dat met gemak… Denk je dat er uit de jaknikkers in Iran kwalitatief betere olie komt?!
@dennisr: ..???
Maar dan ben je toch ook slecht bezig.
De meeste olie reserves hebben en een land dat bijna geheel in de armoede leeft.
Zelfs politie agenten klussen in hun vrije tijd bij met ontvoeringen en drugs handel.

Maarja alles wat rood gebruikt als huiskleur is een drama, socialisten, communisten, nazie’s, republikeinen…Ferrari…
@Merry: …kerstman…
@Merry: Twente, AZ, de Brandweer..
@Pallas: pas op! Twente ligt op het moment even gevoelig bij Smoke.. laten we nou even ons zeer gemeende medeleven tonen door Twente niet uit te spreken vandaag, eeeh redactie.. edit bij pallas ?
@dennisr: Oh ja, vanwege die Tukker-faal van gisteren, sorry Smoke!
@Pallas: hoezo sorry, verliezen van Benfica is geen schande, PSV verloor er vorig seizoen nog van *proest*. hoop wel op een haalbare poule voor Ajax.

Ontopic:

Denk dat het momenteel weinig waarde heeft omdat het tegen teer aanzit.

Ik snap niet dat we niet een oplossing ervoor kunnen vinden zodat we brandstof kunnen maken tegen geringe kosten en zonder gebruik van fossiele brandstoffen…
@Benjamin1: Dat kunnen we al, in de vorm van bio-ethanol en waterstof bijvoorbeeld. Echter kleeft aan elke vorm wel wat nadelen (zeker bij waterstof) en zit lang niet elk invloedrijk bedrijf erop te wachten om van olie af te stappen. Dus dat gaat niet zo makkelijk.
@Merry: Ik noem het ook wel.. Primitief. Als jij op Chavez stemt krijg je aan het einde van de maand een broodje extra, daarom is dat aan de macht, degene die wat vermogender zijn moeten dat broodje juist inleveren, vandaar dat er ook een groepering is die tegen is, al zou ik het niet te hard schreeuwen als je tot die groep behoort daaro. :D
@Merry: paprika
@Merry: Marco Borsato
@baasbas: Het randje van het logo van Shell, om even on topic te blijven…
@BmwMPower: Mario…


Luigi is linkstuig
@baasbas: Je profielfoto van AB.
@baasbas: lol :D
@Merry: niet alles, gevallen dames die zich liggend staand proberen te houden?!
@audir8v10: zijn die rood????????
@Merry: dat is wel de kleur die bij dat vakgebied behoort…
@Merry: ben je er wel eens geweest?! Ik proef erg veel gegeneralizeerde opmerkingen…
@MercErik:
http://www.youtube.com/watch?v=HLe6j3GPch4


Dit zegt genoeg denk ik zo.
@Merry: en mijn god wat is het toch een lekker wijf!!!
@Merry: Inderdaad… en dan sabbelt ze op de lollie van Jort Kelder.. begrijp jij dat nou? Waar is het mis gegaan bij d’r?
@Merry: Door jouw opmerking heb ik het filmpje gezien :mrgreen: Conclusie: Approved ;-)
@Merry: In Caracas kan ik beamen dat het zo kut is… Maar ga je naar Barcelona of Valencia (beide Venezuela, ze zijn niet zo origineel) dan is het weer 100% anders… Ben er zelf een half jaar geweest en heb zonder enige angst (what so ever) daar rondgelopen.
Direct binnenvallen vanuit Suriname en de Antillen!
De hele tent overnemen en die Chavez mag in de olievelden gaan werken.
Kwestie van tijd voordat de VS en NATO Venezuela binnenvallen. En btw, die laatste 2 regels zijn echt complete desinformatie.
@matthisl: loooooooool.

Ja joh, de NAVO gaat daar even binnenvallen.


Sjonge jonge jonge, wat hebben hier toch weer mensen hun hoofd ver in hun eigen reet zeg.
@bozewolf: Waarom ook niet? De NAVO is niet meer wat het geweest is. Van een regionale verdedigingslinie zijn ze stilaan getransformeerd in een offensieve organisatie die wereldwijd opereert.

Logisch ook. De overduidelijke vijand is verdwenen, en je gaat toch niet verwachten dat al die militairen dan gaan zeggen: “Nou, het was leuk. Nu gaan we lekker wat op ons lauweren rusten en met al die leuke wapens helemaal niets doen…”

Over een jaar of twintig is de NAVO een echte aanvalsorganisatie geworden, waarschijnlijk onder een nieuwe naam…
Volgens mij heeft absoluut gezien canada de grootste oliereserve, (Athabasca teergronden) alleen met de huidige olieprijs is maar 170 miljard vaten economisch te verwerken, maar er ligt 10x zoveel…
Als je het hebt over olie dat je zo uit de grond kunt pompen wint Saoedi-Arabie het vlgs mij nog steeds met afstand. Iran is een goede nummer 2 (uit het hoofd)
De VS zal zeker Venezuela niet binnen vallen. Wordt eerder een soort van koude oorlog. Je trekt een volledige beerput open als je Venezuela binnenvalt. De belangen daar achter zijn veel te groot. Enige wat hij doet is beetje provoceren.
@Vreddy_B: Toch gebeurde dit al eerder met vietnam, nigeria, golf oorlog 1, golfoorlog 2, libie en ga maar door.
@matthisl: Je noemt een heel rijtje verschillende conflicten op van de laatste 50 jaar, elk conflict totaal op zichzelf staand met andere oorzaken en andere situaties, maar je gooit alles ff bij elkaar om dan te roepen

“Huhu, Amerika is vet oorlogszuchtig”
@bozewolf: Mja, zoveel redenen zijn er niet als een groot rijk land een oorlog begint tegen een veel kleiner, veel armer land. Meestal draait het om geld of geografische macht (wat uiteindelijk geld met zich moet meebrengen).

‘Veiligheid’, ‘democratie’ en ‘vrijheid’ zijn maar loze begrippen in de oorlogen die na ’45 gevoerd zijn door het Westen…
@Esprit_de_Flandre: Korea, Joegoslavie, Golf 1, Libie nu, missies in Afrika.

Dat viel allemaal onder VN-mandaat, hoor. Daar verdiende Amerika niks aan. Naief om dat te denken.

Vietnam was hartstikke dom van ze, maar dat was ideologisch gebaseerd. Niks te maken met centjes verdienen.

Grenada; dat was bullshit. En nu Irak en Afghanistan. Foute boel.

Maar van dat gezeik dat Amerika alleen maar oorlog voert omdat ze zich vervelend word ik zo grijs van. Maarja, men roept liever een beetje wat ze niet weten dan dat ze opzoeken hoe het zit.

Tragisch nivo.
@bozewolf: Hear hear!
@bozewolf:

“Daar verdiende Amerika niks aan. Naief om dat te denken.”

Tuurlijk, de Amerikaanse wapenindustrie is een liefdadigheidsinstelling, die al z’n producten gratis uitdeelt. De infrastructuurwerken die volgen na dat alles overhoop is geschoten en die vooral door Amerikaanse firma’s worden geleid wordt ook kado gedaan…

“Vietnam … was ideologisch gebaseerd. Niks te maken met centjes verdienen.”

Geografische macht. In Korea was het (half) gelukt. In Irak en Afghanistan is het ook in redelijke mate gelukt.

Mij hoor je niet zeggen dat de US zich verveelt. Er is gewoonweg veel geld te verdienen met een oorlog, dus is men niet vies om politici te beïnvloeden om er ééntje te beginnen. En nog liever twee tegelijk. Even wat terroristen en/of WMD’s uit de hoge hoed toveren en ten strijde. Maar wel eerst ‘democratie’ op de banner zetten.

Voor elk conflict waar het Westen zich inwerpt wordt er een kosten/baten-analyse gemaakt. “Is het interessant om hieraan te beginnen?”
En dan gaat het niet over mensenrechten, democratie en vrede voor de ‘bevrijde’ bevolking. Men kijkt gewoon wat er aan te verdienen is, op korte en lange termijn, op economisch en politiek gebied. Conflicten die niet met winst kunnen worden uitgevoerd laat men links liggen…
Dit is helaas niet meer waar. Voor de kust van Brazilie ligt een aantal oliereserves dat zich kan meten met het midden-oosten. Daar worden de laatste tijd regelmatig boringen gedaan in olievelden van tientallen miljarden vaten.
@Dev: Tientallen miljarden vaten. Waar hebben we het dan over? 60, 70 miljard?
Lees het artikel eens, er wordt gesproken over een kleine 300 miljard vaten.
De OPEC zal heus wel naar die plek gekeken hebben hoor.
@BmwMPower: Je moet het verschil tussen oliereseves en olievelden ff lezen. In een oliereserve kunnen meerdere olievelden liggen en aangezien de kust van Brazilie vele malen zo groot is als Venezuela en daar al meerdere malen succes is geweest, kun je afwachten totdat de tientallen zich opstapelen.
@Dev: Als daar al meerdere malen met succes olie is gewonnen, waarom staat daar nu geen booreiland?
Dat concludeer ik uit je reactie.
@BmwMPower:
Staan er wel.
@BmwMPower: Das genoeg voor 10 jaar voor heel de wereld. Nice
@Joerek: Er bestaat inderdaad veel speculatie in deze business. Ik weet niet wat de OPEC hanteert als bewezen reserves.
Ook Canada ligt nog op een van de grootste oliereserven!
Ze lijken ook wel een beetje op indianen. Die hebben ook veel reservaten…
@negativan: Hèhè, goeie. Echt verfijnde humor.
Weer een reden extra om minder afhankelijk van olie te worden. Hybrid, elektrisch en waterstof for the win! 8)
@Lustigson: Jep we financieren de gekken alleen maar op dit moment. Kijk maar naar Ghadaffi. Die is ook nog niet gepakt. Allemaal oliegeld. Voorheen ging 85% van de Libische olie naar Europa.
Dusss het aftellen kan beginnen, wanneer start de oorlog America vs Venezuela? En dan kan de NATO natuurlijk niet achterblijven als konten kruipertje van de amazing USofA
Belachelijk beleid voert die Chávez ook zeg, het land is al arm en nog altijd daalt het BNP, daalt de export, stijgt de import, is er grote inflatie, is de hoofdstad de onveiligste stad van Latijns-Amerika, neemt de onveiligheid nog altijd verder toe doordat de FARC zich van Colombia naar Venezuela aan het verplaatsen in en de corruptie is enorm. Venezuela zou één van de rijkste landen ter wereld kunnen zijn, maar is arm en één van de onveiligste landen ter wereld.
Haha ze kunnen de olievoorraad ook echt inschatten he -.-

De aardkorst is tientallen kilometers diep, ze komen nog maar tot enkele kilometers momenteel, maar volgens mij als ze dieper graven zullen ze nog veel meer vinden…
@autobart: Olie is een fossiel product. Dat betekent dat het fossiele planten zijn. Hoeveel planten denk je dat er groeien op tien kilometer diepte?
Als we op E10 of E85 zouden rijden, zouden we er langer mee doen, want de olie die de motor smeert hoef je als het goed is maar 1 keer per jaar te verversen!

Kom maar met die biobrandstof…
En nu is het even wachten op Libië, voordat Venezuela binnengevallen wordt.
Ik dacht dat Canada ook nog groote voorraden hadden, alleen was dat moeilijk op te pompen maar nu iniet meer.
@The360box: Teerzanden ja. Inderdaad duurder om als eindproduct aan de man te brengen.
Heerlijk om dat spul zelf te hebben.
Dat is niet zo mooi want de beste man claimt dat eilanden als Curaçao, Bonaire, St. maarten enz. van hem zijn. Als er nou straks oorlog mocht komen dan zal hij langer door kunnen gaan met olie stoken dan ons en dan ook nog genoeg over hebben om iedereen normale benzine/diesel prijzen te laten betalen.

Ach, ” het zal wel niet gebeuren ”.
@bmwmaaktrijdengeweldig: Nederland heeft wel een paar honderd jaar geclaimd dat die eilanden van hen zijn…
@Esprit_de_Flandre:

We hebben ze onlangs zelfs nog harder geclaimd.

“Staatshervorming van de Nederlandse Antillen
Per 10 oktober 2010 zijn de Nederlandse Antillen, voorheen een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, opgehouden te bestaan als land. Daardoor zijn de eilanden Curaçao en Sint Maarten autonome staten binnen het Koninkrijk der Nederlanden geworden, ieder met zijn eigen nationale regering. Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de “BES-eilanden”) zijn een speciaal openbaar lichaam van Nederland geworden”
@anakiet:

off topic

Leuk filmpje over het Verenigd Koninkrijk en de resten van het koloniale tijdperk.

http://www.dumpert.nl/mediabase/1332331/0237132e/voor_de_n00bs.html
@anakiet: Leuk. Wel aandacht vereist door de snelheid. Ik zou het niet erg vinden als het wat trager gaat en wat langer duurt… ;)
@anakiet: Klets! Stelletje kolonialen…
@anakiet:
Hebben ze toch zelf voor gestemd??? Correct me if I’m wrong
Logisch dat de benzine daar dan ook zo goedkoop is.

Maar of het ook goed is…


http://www.mo.be/artikel/venezuela-weet-zich-geen-raad-met-goedkoopste-benzine-ter-wereld (treehugger-alert)
Enkele jaren geleden was ik in Venezuela op vakantie en een auto gehuurd.
Het tanken van ca. 40-50 liter benzine kosten mij ca. € 2,-. Dat betaal ik hier inmiddels per liter! Echt absolute waanzin de prijs die wij betalen.
@urquattro83: Alsof de prijzen daar geen waanzin zijn. Hoeveel dacht je dat de geliefde broeder Hugo in de industrie investeert? Niets. Enkel arbeidsprojecten en het land/industrie leegroven, zolang zijn sociale paradijs maar kan blijven bestaan.
verdict ..

Venezuela heeft de grootste oiereserves dus Amerika is een oorlogzuchtig land ..

autoblog.nl .. voor al uw autoblog logica ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).