Vergaap je aan de Bentley Room in Londen

Auteur: , 21 Reacties

We maken even een uitstapje naar design, want menig automaker laat zich naast hun core-business in toenemende mate in met randzaken als merchandise, maar ook design...

Logisch, want het levert je ofwel extra inkomsten, danwel extra exposure op. Fabrikanten die hier veel mee te maken willen hebben zijn Porsche en BMW (waarvan allebei aparte design-bedrijven bestaan), maar ook Bentley. Laatstgenoemde richtte onlangs een chique ruimte in, en toont daarvan de foto’s.

Het gaat hier om de Bentley Room in Mosimann’s, een Londense ‘dining club’. Eigenlijk is het dus heel lullig, want Bentley laat hier even zien wat ze hebben gedaan met een ruimte die wij paupers dus never nooit niet van binnen gaan zien. Maar goed, die arrogantie zullen we ze maar vergeven dan, want het ziet er fraai uit.

De ruimte wordt gedomineerd door paars zijde, en niet al te uitbundige design. Oud geld zal zich hier prima thuisvoelen dus. Aan de muur hangen tal van Bentley-snuisterijen, zoals bijvoorbeeld een foto van de Continental Supersports die het snelheidsrecord op ijs verbrak. Ook in allerlei details word je met Bentleys om de oren geslagen: zo is het binnenste van de lampenkap bedrukt met een Bentley-printje.

Bentley Room

Dat het anno 2011 niet heel raar is om luxueuze ruimtes naar een auto-thema in te richten bewijst deze Bentley Room, maar ook de suite die Jaguar in het 51 Buckingham Gate Hotel inrichtte. Op zich helemaal niet verkeerd, want als modehuizen auto’s aankleden, waarom zouden autofabrikanten dan geen uitstapje naar de binnenhuisarchitectuur maken?21 reacties

Ik interesseer me wat in intereurdesign. Dit is wel heel mooi. Mooie stijl, mooie kast. Maar de link met Bentley is wat zoek he. Buiten dan de foto’s en schilderijen (leuke touch) en het logo op de deur (ronduit belachelijk). Beetje raar dat ze dit gedaan hebben. Moest het nu nog een ruimte van Bentley zelf geweest zijn om (potentiële) klanten in te ontvangen.
Vreemd dat er geen zilver schaalmodel staat.
@adyton: Dit kon elke Interior Designer zonder dat Bentley erbij betrokken moest worden.
@adyton: Wat aanvullende informatie; in Crewe (HQ) is ook een ‘Bentley-huiskamer ingericht’. Uit het pb:

Seating 14, with standing room for 28, the room was designed by Caulder Moore, which also designed the Bentley Living Room at the company’s headquarters in Crewe, in 2010.

The walls are decorated with wonderful photographs of great racing moments and Bentleys old and new, to include a mixture of current and heritage imagery together with original art from the styling team based in Crewe.

The update features a new table and wall unit made by Matthew Collins Furniture, chosen for its high quality furniture, and originally a company founded by the Prince’s Trust, one of Bentley’s chosen charities. The centrepiece table is surrounded by classic green leather dining chairs, each seat handcrafted along the original designs for a 1926 Bentley. The table is finished in Bentley burr oak, burr walnut, and stained burr walnut veneers with picture framing marquetry to echo veneers used in the flagship Mulsanne model.

In addition to the new table, the room boasts an array of accents and accessories designed to reflect Bentley’s passion for craft and quality. A new wall unit employs dark stained burr walnut veneer with Mulsanne handles for drawers and Bentley leather lined shelves (shortbread hide) to echo details on the flagship four-door saloon.

The new mirror is finished in Burnt Oak Bentley hide with shortbread stitching; the door panel panel is finished in Burnt Oak Bentley hide with shortbread stitching, with Bentley logo embroidery to echo the personalisation of the model.

The door handle has been made at Crewe with Bentley knurling detail to echo the gear knob and switches; while the Pendant light encompasses sketches depicting Bentley’s coupé and four-door heritage from the earliest Bentleys to the new Continental GT and Mulsanne
@sir_smokalot: Ik ben echt niet overtuigd. Akkoord, de materialen komen duidelijk van Bentley. Dat is het best te zien aan de tafel. Maar ik blijf vinden dat de kamer veel mist om voldoende uniek en speciaal genoemd te worden. Leder en hout op de muur, zonder overdreven te zijn, chromen accenten. Dit zal een heleboel geld gekost hebben om dan een lauw eindwerk af te leveren.
Ik zie toch liever het interieur van een bentley dan dit. En leer op de deur? Thefuck?
@henkbobsjon: Dat wordt vaak gedaan hoor. Dat is niet speciaal. Meestal in oudere kantoren, omdat het geluiddempend is.
Wauw, die blauwe lamp is echt heel gaaf!
Lijkt een beetje op onze plee (toilet).
@amateur: Ja, want die wordt ook steeds bruiner?
@mout: Nee,wij hebben een witte pot.
De hoge kast is het enige wat mooi is in die kamer, de rest is Engelse truttigheid ten top.
Dit kunnen de Engelsen als geen ander.

Het enige wat ik nog zou willen als ik daar plaats mocht nemen, waren de uitstekende sigaren van De Olifant met een heerlijke espresso erbij!
Bentley kennende zal deze kamer wel meer dan een expositie/promotie spot zijn. Het zou me niet verbazen dat ze hier met bepaalde klanten of partners zullen komen, it’s ” mossiman’s for bentley ” en wss niet omgekeerd!:p in brussel heb je ook iets gelijkaardigs van porsche :)
Jezus zou jaloers zijn op deze crip.
Geen motorblok als tafelpoot?
Conclusie: laat Bentley het maar bij auto’s houden want hiervoor zijn ze
[ ] geschikt
[x] niet geschikt

Dat motiefje aan de binnenkant van de lamp bijvoorbeeld staat uitstekend in de babykamer. Hoewel, (te) rijke voetballers, rappers en andere omhooggevallen paupers zal het misschien wel aanspreken. “Oud geld” echter, nee, die worden geacht nog over enige smaak te beschikken.
@Griffin: ja, volledig mee eens dit is afschuwelijk en van bentley design verwacht je toch wel iets anders
Bah. Ik zou me erg ongemakkelijk voelen in deze ruimte. Die paarse lamp lijkt zo van de rommelmarkt te komen en past er op geen enkele manier bij. Ook het paarse schilderij springt eruit als een zwerver in een Mulsanne. De rest van de foto’s/schilderijen hangt zonder structuur bij elkaar gepropt zo van we moesten nog 20 schilderijtjes kwijt. Deze kamer is Bentley onwaardig.
@mashell: +1! Ik zou het niet beter kunnen zeggen.
logotje hier en daar, beetje leer, houtwerk, nog wat frutsels.. autootjes getekend.. fotootjes.. en dan betaal je dus veel geld voor een ‘bentley’ kamer ? ok…
Heerlijk jaren 70 sfeertje! Ik vindt de Bentley auto’s een goede mis tussen modern en klassiek, dit is gewoon oubollig met een paar semi-moderne details die zo bij de Expo vandaan lijken te komen… Kortom: bah

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).