BMW M5 (F10) als Safety Car [MotoGP]

Auteur: , 33 Reacties

Blijkbaar heeft BMW de 1M Coupé Safety Car die onlangs werd onthuld alweer aan de kant geschoven voor zijn grote broer. Dit weekend zal tijdens de MotoGP race op het circuit van Indianapolis namelijk een nieuwe M5 gebruikt worden in plaats van een 1M. Zal wel komen omdat Amerikanen meer hebben met grote auto's en de 1M toch uitverkocht is in de VS.


Interessant detail aan deze M5 is dat de roosters in de spatborden niet meer helemaal chroom zijn en we spotten ook een Akrapovic sticker op de zijkant van deze M5. De kans is dus levensgroot aanwezig dat deze M5 voorzien is van een Akrapovic uitlaat (net zoals de 1M en X6 Safety Cars). Als je deze auto in actie wil zien dan zul je komend weekend moeten kijken naar de Red Bull Indianapolis Grand Prix en “hopen” dat de Safety Car in actie moet komen. (via: m5board.com)33 reacties

Stiekem hopen op ongelukken..
@bigcar: Nee de 1 M is weg nu ,dus het zal wel goed gaan:)
@norge: dat ook, maar ik meen het echt: stiekem hoop ik op ongelukken zodat de m5 langer in beeld is enz. (kan nie w8e op iaa!!)
Ik vind het best gek dat BMW M er andere uitlaten op zet van Akrapacifofngv.
@The360box: dat heb ik ook nooit begrepen…
@robbie:
@The360Box

Zo lastig te begrijpen is het niet;
Akrapovic produceert met name uitlaatsystemen voor motorfietsen. Dan is het toch geen betere reclame als rondjes rijden tijdens de MotoGP met een dikke safetycar die ook een Akrapovic-systeempje er onder heeft liggen. Alle toeschouwers leggen de link tussen Akrapovic en motorfietsen direct.
@robbie: BMW werkt al langer samen met Akra, bij de motoren zijn er zelfs een aantal die standaard zo’n race uitlaat gemonteerd hebben…
Heb zelf ook een Akra onder mijn M3 en kan je uit ervaring vertellen dat het beter spul is dan de M performance uitlaat die ze aanbieden…
Waarom zelf iets ontwikkelen als een ander het (beter) kan?!
@The360box:

Zo gek is dat niet als je je bedenkt dat Akrapovic een van de grootste spelers is op de uitlaatmarkt voor motorfietsen, zo niet dé grootste. Ook in de racerij zijn ze alom vertegenwoordigd. Daarnaast proberen ze (met succes) ook in de autowereld een voet aan de grond te krijgen. Dit is dus een prima manier om reclame te maken.
@Svensson: maar BMW geeft zo ook “toe” dat de standaard uitlaat van een M5 (of ander M-model) blijkbaar niet speciaal en/of goed genoeg is. Of dat BMW zelf geen speciale uitlaat kan ontwikkelen.

De AMG Safety Cars gebruiken immers ook gewoon een “standaard” AMG uitlaat (er staat iig geen ander merk op).

Vanuit het oogpunt van Akrapovic kan ik het wel begrijpen overigens.

Misschien moeten dit maar scharen in het rijtje: BBS velgen, Recaro stoelen.
@robbie: eerder zo dat BMW door alle regeltjes geen luidere uitlaten mag afleveren. En uitlaten worden zowiezo door onderleveranciers aangeleverd en Akrapovic is zo een sterk merk dat dit waarschijnlijk beter werkt dan een “nóg meer M dan M” uitlaat. Zou me trouwens niet verbazen als de aandeelhouders van BMW en Akrapovic iets gemeenzaam hebben…
Zo’n filmpje van de 1M safety car deden ze hem revven even. Hopelijk deze ook. Want op ongelukken zitten we niet te wachten lijkt me.
met het geluid zit het dus sowieso goed :D sowieso altijd mooi hoor, BMW’s :D
Waarom bij de MotoGP BMW safetycars en bij de F1 Mercedes safetycars?

ON: Leipe bak met die kleurstelling.
@laulau: het is maar net wie het meeste geld wil betalen :D
@robbie:
@laulau

Misschien omdat Mercedes actief deelneemt in de F1, en BMW niet… en dat BMW ook motorfietsen produceert en Mercedes niet ….
@rechercheur: uiteraard speelt dat een rol, maar een dikke buidel met geld is net zo belangrijk ;) Toen BMW een F1 team had leverde Mercedes ook de Safety Cars en toen had Mercedes géén eigen team.
Als er een sticker van Akrapovic op zit, dan zal de kans inderdaad wel circa 100% zijn dat er ook een Akropovic uitlaatsysteem onder zit …

:-)
@rechercheur:

op de openbare weg is het precies andersom

als je een auto ziet rijden met stickers van allerlei dure onderdelen is de kans groot dat er een paupertje in zit die alleen de stickers kon betalen ;-)
1m staat er gewoon naast hoor op de foto ;)
Hoe klinkt dat? :D Gaat Autoblog deze eigenlijk testen? :)

Zou wel heel gaaf zijn!
wauw cool ding
Vette shit.
-edit: check!-
ontopic: strakke bak, mooi bestickerd en met die uitlaat zal die vast lekker klinken, misschien kleine compensatie vanwege het gemis van het gehuil van de v10.
Vette bak!!
Wat betreft die uitlaat: omdat de meeste kijkers van de MotoGP dat merk kennen en BMW er vast geld voor krijgt, wat weer de kosten drukt voor dat safety car gebeuren.

It’s all about the money boys… It’s all about the money…
Staat de M5 perfect, vind hem beter dan de AMG
Leuke wagen, maar ik vind die 1M toch wel iets leuker :-)
Lol die gustav die altijd overal bovenop zit, +1 voor hem!
Wat een geweldige wagen! Nu word het weer leuk om MotoGP te kijken.
En ik hoop dat Autoblog deze nog een keer gaat testen!
Wat nou hopen op ongelukken>>>>> :( :( :( en bovendien wat kan mij die m5 boeien, die Bikes uit de gp zijn 10 keer vetter, sneller en bruter! Ik kijk voor de Gp niet voor een safety auto die michien gaat uitrukken…..
Vergeten tekst erbij te plaatsen :-) Ben nog nieuw…Super dik in ieder geval die Akrapovic. Heb het nu paar keer bij BMW en bij Porsche gezien. Ik blijf een fan,,nu maar doorsparen :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).