Audi A1 Sportback betrapt in de fabriek

Auteur: , 63 Reacties

Dankzij iemand die zijn baan, leven en al het andere van waarde heeft gewaagd kunnen we jullie alvast een foto laten zien van de Audi A1 met 5 deuren. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit beestje het label "Sportback" opgeplakt krijgen, net zoals Audi dat bij de 5-deurs A3 doet.

De foto die we hier zien is gemaakt door Jean Naimard en ik hoop voor hem dat hij niet bij Audi werkt, want dan hoeft hij maandag niet meer op zijn werk te verschijnen gok ik zo. De 5-deurs Audi A1 zal net als zijn broertje met drie deuren gebouwd worden in de Audi fabriek in het Belgische Vorst.

Op de IAA van Frankfurt in september kunnen uitgebreid de verschillen gaan zoeken tussen de A1 met 3 deuren en die met 5 deuren. Onder de motorkap verwachten we dezelfde motoren als bij de 3-deurs variant. (via: blogautomobile.fr)63 reacties

tsja.. tis een audi.. :lol: zal wel geen ramp zijn dat deze foto naar buiten komt, anders word is vast even iop het matje geroepen :lol:
Ik had het indertijd al moeilijk met de A3 4-deurs, en nu al zeker met de A1. Als je dan extra deuren wil gaan toevoegen, pak het dan tenminste origineel aan zoals bv. Mini dat doet.
@Pixed: Origineel een Audi? Ga eens even met de fiets!
@SCscreamGT2: Helemaal mee eens. Alle Audi’s lijken op elkaar (A3, A4, A5 sportback, A6, A7, A8). Alleen de Audi A2 is een buitenbeentje. De A1 lijkt ook al nergens op. Origineel doen kunnen ze volgens mij niet.
@bruinbeer: logisch lijkt me, de A2 wordt dan ook al een tijdje niet meer verkocht. Daarom is de A2 dus niet in lijn met de huidige modellen.
@Donstil: maar qua model ook al niet. de A4 en A6 van die tijd leken ook op elkaar…
@bruinbeer: En het is een van de meest succesvolle merken van het moment… Blijkbaar wil de klant dit! Wat zou jij dan doen??
@Svenska_Aeroplan_AB: ik zou het ook zo laten maar toch blijft het eentonig. ik vind audi ook heel mooi maar niet iedereen wil een audi die op die van de buurman lijkt.
@bruinbeer: klopt, en ik al helemaal niet… Maar ik erger me er nog meer aan om bij elk bericht over Audi weer dezelfde hersenloze reacties te lezen!!
@bruinbeer: Eindelijk iemand die er over begind! ‘Alle Audi’s lijken op elkaar’. Het was mij de laatste maanden ook al opgevallen, ben dus niet de enige (gelukkig).
@Tommy2: inderdaad ik woon op de scheldestraat in amsterdam en zie veel audi’s voorbij komen en het is gewoon 1 pot nat. gister stond er een a5 en een a6 op een rijtje en je kon gewoon het verschil nauwelijks zien. Ook vind ik die A1 een afschuwelijke auto, voor mensen die zogenaamd ‘premium’ willen rijden.
Waarom zou je nu nog een A1 kopen ipv een Polo??
the-budel-guy
@SCscreamGT2: Afwerking optie’s uitstraling merktrouw.

voor mensen die niet in een polo gezien willen worden.
@SCscreamGT2: in belgie is er ‘maar’ 2d € verschil tussen de 2 :)
@KaCh1ng: moest je het nog niet weten, dat is een groot verschil voor zo’n wagen…
hij was al lelijk, en het word er niet mooier op…
@bigcar: inderdaad, het lijkt ook net een a3’tje te worden zo
Zo op het oog lijkt hij niet langer dan de driedeurs, dus hij is alleen nuttig voor yuppen met kleine kinderen, want anders krijg je van die Chinese-trein-taferelen…
Niet zo speciaal als de normale A1, en dankzij Audi’s designtaal wisten we waarschijnlijk allemaal al hoe deze eruit kwam te zien. Niks spannends hoor.
Voor de yup met kids? Toch wel lachen , twee deuren extra is sportback :D Ohja kolere wat is dit ding lelijk.
@norge: Een Yup heeft geen kinderen anders is het immers geen Yup.

De definitie van yup is namelijk “een jong, kindloos persoon die snel carrière gemaakt heeft en een exclusieve, trendgevoelige levensstijl heeft”
@Donstil: daarom het vraagteken , was de doelgroep van de A1 niet yupies? Wat is de doelgroep van dit ding dan?
@Donstil: Shiiiiit… Dus ik ben geen yup meer??? Damn…
@Donstil: Uuuh nee. Een Young Urban Professional. Iemand die snel carriere wilt maken en luxe en glamour houdt. Kinderen of niet hoort totaal niet bij deze term.


Daarnaast was dit uiteraard al te verwachten, een A1 sportback. Leuk, maar ik vraag mij soms wel af of Audi zichzelf soms niet concurreert met zijn eigen modellen aanbod.
@Donstil: kinderen hebben er niks mee te maken.

Yup = young urban professional
@norge: Logischer is idd de 3drs Sportback te noemen.
Gewoon de A1 met 5 deuren. Saaaaaaaaaaaaaaai.

Oeps sorry
Wat een lelijk ding, ze hebben gewoon kortere voordeuren gemonteerd en er 2 deuren bij gezet.
De A1 Sportback Concept was meer belovend dan dit gebakje.
jaja en dan ook nog in prachtig mat-rood. Zal wel weer gretig aftrek krijgen bij beginnende carriere mannetjes en vrouwtjes die uiteindelijk de A8 als doel voor ogen hebben.
Ik vind hem mooier dan de 3deurs. Maar ik snap de meerwaarde er niet echt van.
Oh tuurlijk, ‘stiekem betrapt’ net zoals er bij elk nieuw model ook altijd foto’s ‘uitlekken’. Wordt dit zo genoemd om het meer nieuwswaarde te geven ofzo?
@alcantara: dit is niet echt een foto die je “gelekt” wil hebben. Een auto zondel wieldoppen en met een waxlaag op de lak waardoor de auto er voor een groot deel mat uitziet.

Fabrikanten zullen best wel eens wat “met opzet” lekken, maar meestal gaat het toch buiten hun macht om.

Lekker komt voornamelijk omdat tijdschriften foto’s & persberichten weken/maanden eerder ontvangen omdat ze met deadlines etc werken voor de drukker. Als er iets uitlekt zijn fabrikanten zeer over de zeik kan ik je vertellen.
Aldi Midget-Golf SlowMotion?
‘Jean Naimard’ = ‘j’en ai marre’ ? kan toch niet echt zijn:p
Nu al saai :-(
Sportback? Het is gewoon een 5drs hatchback!
@Stender: Precies! Al die fancy woorden. Zo sportief zal ie niet zijn.
@Stender: ik denk ook niet dat Audi deze sportback gaat noemen. Audi heeft de naam sportback gebruikt voor de halfslachtige A3 avant maar gebruikt de term inmiddels voor de liftback versies van de A4 (de A5) en de A6 (de A7).
@iedereen: hou toch eens op met zagen over het uiterlijk van audi’s, dat weten we nu wel al!
@stender

Wat vind je zelf mooier klinken dan? Je moet toch wel een naam hebben voor een type carosseriemodel wat elk merk heeft? Ik snap je comment niet.

OT: niks op aan te merken, vast ruimer en de meningen over uiterlijk en geld kennen we allemaal wel dus hoef die reacties hoef je ook niet te plaatsen, danku.
@philipzuidijk: we hebben jouw hulp absoluut niet nodig om uit te maken wat er al dan niet gepost wordt.
voor de hele familie!
Vind het uit deze hoek een beetje lijken op de Peugeot 205 lijken, al is dat een belediging voor die legendarische auto.
Mat rood, heel appart. Dat zal de productie wel niet halen.
@mashell: appart is ook heel apart.
@alcantara: zo apart dat het een extra p verdient ;)
Als ik voor de A1 zou gaan dan zeker de 4 deurs. Geen gesukkel met in- en uitstappen van passagiers. Heb al gemerkt dat veel mensen zich onveiliger voelen achterin een 2 deurs omdat ze in geval van nood er niet uitgeraken.
Als driedeurs was het al niet echt een oogstrelend apparaat, maar als vijfdeurs is het helemaal een vreemd geproportioneerd bolletje.
Nu de vraag waarom je een A1 sportback zou verkiezen boven de A3. De prijzen liggen nou ook weer niet zo ver van elkaar. En een standaard Audi wordt lijkt mij toch niet verkocht. Want dan zou je net zo goed een goedkope Koreaan kunnen rijden. Of is premium voor mensen de buitenkant? Dan was oude al jaren op de verkeerde weg lijkt mij.
@fransefinesse: een Audi A3 sportback is nu inderdaad veel voordeliger met de Pro-line S paketten. Maar dit is nu alleen omdat het model op ze laatste beentjes loopt, daarna zal het prijs verschil groter worden. Dus of je koopt nu een Audi A3 sportback dik aangekleed maar die is over 1 jaar achterhaald of je koopt een A1.
Het lijkt nu helemaal zo’n bolhoedje op wielen…
In de verste verte doet ie me een beetje denken aan m’n moeder’s oude Simca 1100. No need to say dat de Simca dan toch wel veel mooier is.
All craziness on a stick. Even over de foto zelf. Zit ff een stap achteruit en zet de auoto er helemaal op. Maar ja daar in tegen die neus kennen we nu wel :D
@rs_1989:
Lol, goed punt!
OT
Unique Selling Point, de alu bogen zijn weg.
Gewoon een dik aangeklede Golf kopen dus.
@PeugeotGTI: een dik aangekleefde golf kost wrs evenduur of duurder , ik zou liever voor de A1 gaan , meer een eye-catcher dan een normale VW
@KaCh1ng:
Eyecatcher?
Aan de foto te zien valt dat nogal tegen.
En zo’n Audi heeft nauwelijks goodies…
Offtopic
“Kost meer” of “is duurder” http://forums.civfanatics.com/images/smilies/old.gif
@PeugeotGTI: met dakboog en 16/17inch velge zal die er veel mooier uitzien
en dat van kost meer of is duurder had ik zien moeten aankome :p
wat een suffe kar…!
de eerste a3 was ook als 5 deurs leverbaar, die zag er ook niet uit. deze heeft zo te zien dezelfde behandeling ontvangen.
Edit. Nutteloze bijdrage
Eindelijk, want dochterlief wil keuze maken tussen A1 sportback of nieuwe A3. Begin 2012 valt de keuze.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).