Deze Land Rover in New York is klaar voor orkaan Irene

Auteur: , 27 Reacties

Onze zomer mag dan wel compleet in het water vallen, de Noordzeekust blijft nog even vrij van orkanen. Hoe anders is dat in het altijd drukke New York? Uitgestorven, stil en in plastic verpakte auto's tekenen het straatbeeld. Je moet toch wat met je dure Europeaan?

Het noordelijk halfrond lijkt deze zomer tamelijk onstuimig. De natste juli in Nederland sinds hele lange tijd en ook in augustus stromen steden onder. Tegelijkertijd waait het tussendoor flink, hier en daar valt hagel en het onweert. Vermenigvuldig dat geweld met een factor 5 of 10 (?) en je krijgt ongeveer een idee wat New York te wachten staat.

Echt gewend zijn de New Yorkers het ook niet. Af en toe waaide er een zuchtje over vanuit Florida maar in vrijwel alle gevallen sterven de rukwinden in het zuiden ergens uit.

Mensen krijgen het dringende advies bij (grotere) ruiten vandaan te blijven. De Metro ligt stil. Het gaat hozen, windsnelheden (weerbericht) van 120km/u zullen de stad van 8 miljoen teisteren. Niets wat een beetje plastic niet kan redden? Nee joh, dit werkt veel beter dan het omkeren van je kledingkast op je BMW 5-serie. (via Jalopnik)27 reacties

Ik vraag me af wat dat plastic voor nut heeft.
Hagel houdt het niet tegen, en puin ook niet.
Waterdicht is die LR sowieso al volgensmij
@Kuukske: hahaha, nee, Land Rovers zijn zo lek als een zeef, stroomt het water er tenimste weer uit. Ook als ze vast hebben gezeten in de modder enzo ;)
@Kuukske: ik had bubbeltjesplastic wel aardig gevonden
niet best wat hun te wachten staat daar.. was trouwens ook ergens een filmpje van een Corvette die gister? daar in die verlaten buurt op straat aan het driften was :lol:
@dennisr: Post een filmpje!
ik kan niks vinden?
@baasbas: jaa dat wou ik ook doen maar ik kan hem idd ook niet meer vinden :( iemand liet hem mij gister zien op zn mobiel.. maar geen idee welke site het was.. :(
ik dacht da landrovers voor dit soort omstandigheden gemaakt waren.
@norge:
Zo zie je maar, wat ooit gold als ultieme stoerheid is gedegradeerd tot een SUV voor Watjes !
ik dacht vanochtend toen wakker werd trouwens dat Irene verdwaald was, wat een nood weer :lol:
@dennisr: Het is overal een beetje fucked up met het weer. Ik denk dat moedertje natuur er schoon genoeg van begint te krijgen dat we nog steeds rondlopen op de planeet :p
Ze hadden hem beter aan de grond verankerd
Door al dat plastic krijgt de wind er nog meer vat op, maar voor het gevoel van de eigenaar heeft die er toch alles aan gedaan.
Ik zou hem niet inpakken, maar zo ver mogelijk naar het westen rijden…
@Hubert: Ja, en dan met de tunnel naar Rusland! Just in case…
;)
nice try ..

maar aangezien dat plastikkie aan gort gaat waaien en er op zeker iemand last (in het minste geval dat iemand anders het moet opruimen) van gaat krijgen ..

is het niet echt een “sociale” oplossing ..
Zal wel geen verzekering hebben…
ik zou ff naar een van die huizen van die overbetaalde rappers of basketballers ( You name it) rijden. Die hebben vast wel ruimte in hun garage :p.
@meneersander: maar hebben die ook ruimte in hun hart?
@betonstaal: hmm goed punt
In een garage zetten. En ge er geen hebt, een huren. Is veel beter dan een plastic zeil.
Zo’n stukje plastic heeft weinig in te brengen tegen rondvliegende stukken hout of ander materiaal..
@mercedesfan

prijzen voor een afgelijnde parkeerplaats in hartje New York (en dan spreek ik nog niet over een aparte box) lopen op tot 1000 EUR per maand… voor die prijs kan er al eens een takje tegen je Landrover waaien op straat lijkt me :)
@Endlezz: Maar ik dacht aan het huren van een parking voor 2 à 3 dagen. Of hem zetten in een ondergrondse parkeergarage. Dat is in iedergeval goedkoper dan de eventuele stormschade. En als en beschutte parking niet zou lukken, bestaan er toch betere beschermingsmethoden dan een plastic zeil.
@mercedesfan:
Zal vast lukken, want je bent nu tenslotte de enige op zoek naar een overdekte garage….
Als ‘ie nou een Defender had gekocht was dit niet nodig, hehe. Overigens vind ik de Defender belabberd rijden, vooral zijn koppeling mag ik niet.
Misschien wilde hij gewoon een krasje op het linker voorscherm spuiten en heeft hij hem heeeeeel goed afgetaped…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).