Een hele stoffige Ferrari Enzo in Dubai

Auteur: , 33 Reacties

Blijkbaar was een of andere oliesjeik een beetje uitgekeken op zijn Ferrari Enzo, want dit exemplaar staat momenteel aardig te verstoffen in Dubai.

Deze 1 miljoen kostende Italiaanse supercar is gespot door Mohamed Ali Humaid op een terrein van de politie waar in beslag genomen auto’s worden opgeslagen. Wel raar dat de politie niet wat beter zorgt voor de exclusieve auto. We zagen ook al eens hoe een Enzo voor oud vuil was achtergelaten in Libanon en in Dubai vonden we laatst ook al een stoffige Ferrari Mondial.

In de woestijn worden overigens wel vaker verstofte auto’s gewonden zoals bijvoorbeeld een Jaguar XJ220 in Qatar. (via: motorauthority.com)

PS Wees wel zo slim om bij het wassen van deze Enzo geen zanderig doekje te gebruiken…33 reacties

is deze foto echt ? hij ziet er een beetje raar uit ,
als hij echt is is het wel zonde ,
nu wachten op de reacties , ik kom hem wel halen voor …€
of ik haal hem zo wel op als ie in de weg staat ;)
@bpc: +1
Zandstormen doen veel. Je kan moeilijk verwachten dat ze al die wagens in een gebouw kunnen zetten. Is wel zonde van zo’n exclusieve wagen als de Enzo!
Ai, wat zonde. Kunnen we geen ¨Gone in 60 Seconds¨ uitbraak regelen en deze auto een waardig leven gunnen!?
alles is daar verstoft. Dit heeft de wind gedaan…
@meneersander: precies, kan in 5 minuten gebeurd zijn daar! Kan zo de parkeerplaats van de lokale supermarkt zijn… Dus slaat verder nergens op.
@Svenska_Aeroplan_AB: Klopt inderdaad door die woestijnen… Maar het nadeel van de vochtigheid hier is dat op lange termijn de auto’s hier rottigheid vertonen…
En dan komt er een klein kind met zijn handen het stof eraf wrijven…
Volgens mij was dit een boodschappen autotje van de eigenaar, de eigenaar denkt nu zeker jah de aventador is aan de beurt genoeg ferrari
Als de eigenaar er voor een symbolisch bedrag vanaf wil…
… verkoop ik ‘m wel weer door. Laatste Ferrari die ik ooit zou willen dit!
en wederom, zonde!
Die mohammed bezit zelf ook wel een leuk wagentje :D tenminste.. ga er vanuit dat het die van hem is..
Wat gebeurd er trouwens verder met die wagens, zodra de politie ze ingenomen heeft ? moet het er ‘zoveel’ jaar staan voor er verder iets mee gebeurd ? iemand die het weet ?
@dennisr: verkocht op een openbare veiling. In Nederland hebben daar “Domeinen Roerende Zaken” voor:
http://www.domeinenrz.nl
@dennisr: OF ze worden gebruikt voor test doeleinden. Zoals bij de brandweer, oefenen met poppen in de auto en dan het dak eraf knippen enzo
ik ga ff mijn oude reactie herhalen hierzo

er staan ook meerder dure auto’s achter:
als je naar de kentekens kijkt, zie je dat ze uit Dubai (of elders uit die streek) komen (logisch!!). die rijke Europeaan / amerikaan die daar gaat werken, en dus zo’n auto koopt, heeft natuurlijk bijna al z’n geld op een rekening van: (als voorbeeld) de verenigde Arabische emiraten. als ze tijdelijk zonder werk komen en binnen 30 dagen geen andere baan ofzo hebben, dan worden hun rekeningen bevroren. gevolg hiervan is dat ze hun rekeningen niet kunnen betalen. als ze overheid dat opmerkt dan lopen ze de kans om opgepakt te worden en in de bak terecht komen. daarom smeren ze hem daar, voordat de overheid erachter komt.. en vluchten ze naar land van herkomst (eu of usa of elders). daarom blijven de wagens daar achter op zo’n vertalen parkeer terrein. die dingen stelen gebeurt niet echt vaak, logisch uiteraard, omdat als de politie die kentekens zoek en als gezocht ofzo opgegeven staan etc. etc.
dit kwam ooit op national geograpic channel. die mensen vertelden dus dat ze ook geen geld uit het buitenland konden ontvangen om rekeningen te betalen omdat ze geen rekening hadden om het daarop te ontvangen. ze vluchtten net voor de dag dat de cops hun op wilden pakken. alles achtergelaten en eerste vliegtuig genomen naar london…

http://www.autoblog.nl/archive/2011/08/09/gespot-stoffe-jongens#comment-2742616
@bigcar: met een enzo zou ik proberen naar de USA te rijden! ;-)
@deVia: In ware jamesbond stijl dan?
@bigcar: Inderdaad. Een goed jaar geleden was dit een hele plaag en stond het vol met luxewagens aan de luchthaven waar de sleutels nog opzaten. Nu gebeurt het ook wel nog, maar minder.
Al die wagens zijn naar een terrein verplaatst en verstopt met platen dat je ze niet kan zien. Maar ik ben er met de helikopter overgevlogen en het is enorm. Al die wagens staan in de gloeiende zon weg te kwijnen.
@adyton: Als er nou een goed in-export bedrijf in UAE zou zijn wat dit soort zaken makkelijk naar EU kan verslepen! Moet je bijvoorbeeld eens kijken op de historische sell van deze auction site in Dubai:
http://www.goldenbellauctions.com/display.asp (de AED/Dhs/Dirham staat op 5.2 –> voor 1 euro krijg je 5.2 Dirham).
Check bijvoorbeeld de 2006 Cayenne Turbo voor 19k Eur; of de 2009 XF Supercharged voor 28k EUR!
@gregorius: De auto’s die al een dik jaar of meer in die hitte staan (en met de vochtigheidsgraad daar), die wil je echt niet kopen hoor. Ik heb ze niet van dichtbij gezien, maar ze spreken van gesmolten dashboards en silicone en dat is goed te geloven. Vandaar dat het dom is dat ze de echt dure auto’s, zoals deze Ferrari, niet ergens op een gesloten plaats onderbrengen. Er is een reden dat ze zo goedkoop zijn hoor. Ze krijgen ze ook niet goed verkocht.
@adyton: ik zou ze ook niet blind kopen…. jammer genoeg woon ik ook niet om de hoek. Ik vraag me af hoe de 2nd hand markt voor luxere auto’s in Dubai is; ik gok dat het niet heel geweldig is. Daarom zou je er volgens mij nog best een discountje kunnen krijgen. Alleen het vervoer dan he?
Maar goed, van die Cayenne en Jag is het moeilijk te zeggen
@gregorius: trouwens er is ook een reden waarom ze zo weinig foto’s tonen op die site :)
@adyton: als ik gevlucht was, zou ik m’n auto er als nog niet achterlaten. ik zou een helikopter laten huren en daarheen laten sturen zodat ze die auto in de lucht kunnen transporteren… net zoals koeningsseg het jaarlijks laat doen ( om wagens van het vliegveld naar hun circuit te halen van de eigenaren voor race dagen)
Ben er gewoon treurig van :(
the-budel-guy via Android app
de auto’s er achter zijn ook verstoft dus zou wel gewoon een harde wind met zand zijn geweest.

kortom doorlopen niks te zien.
Ach, wat is stof op een Enzo. Even het gaspedaal indrukken en je bent weer stofvrij. :D
Ik gok toch ook op een zandstormpje. De hele meute staat daar onder ’t stof.
in beslag genomen of niet, je auto twee dagen laten staan op een parkeerplaats levert een heleboel stof (lees: zand) op in Dubai.
ik weet wat er gaande is daar… als die mannen daar zonder benzine komen te staan, kopen ze algelijk een nieuwe supercar tot die nieuwe ook zonder benzine valt, en zo verder kut ;-) tanken doen ze niet graag hehe
Het is een grote zandbak daaro, dus dit is niet zo verwonderlijk.
Als die foto in NL was genomen dan weet je zeker dat hij vijf jaar in een schuur heeft gestaan. (Buiten was hij “schoon” geregend. In Dubai kan hij een week buiten hebben gestaan en er zo uit zien, denk niet dat het nodig om een google maps link er bij te doen om te beseffen dat Dubai in een zandbak ligt.
Internet en nadenken gaat niet echt samen.
Die man die het gespot heeft, heeft ook een leuke mustang…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).