Caresto T6 R te koop op eBay [video]

Auteur: , 23 Reacties

De moderne interpretatie van een hot rod, ontworpen door een voormalig ontwikkelaar van Volvo en Koenigsegg. Die wil je toch gewoon hebben?

Leif Tufvesson (die we ook kennen van de Hot Rod Jakob) heeft deze auto ontworpen vanuit zijn liefde voor moderne techniek en klassieke hot rod looks. De Caresto T6 Roadster is een indrukwekkende auto met een handgeklopte aluminium body, polycarbonaat dak en een door een turbo geblazen zes cilinder blok uit de Volvo XC90 dat 330 pk aan de achterwielen levert middels een vijftraps Geartronics automaat. De Kahn Design wielen voor zijn 20 inch groot, achter zelfs 22 inch en ondanks het bizarre design is de auto straatlegaal en staat hij in Zweden gewoon op kenteken. Het ding zit vol met snufjes, waaronder een motorklep die zichzelf een stukje opent voor extra koeling als de motor een bepaalde temperatuur bereikt.

Op dit moment is het hoogste bod 32.000 dollar, een schijntje voor zo’n uniek project met slechts 6250 mijlen op de klok. Daarnaast won de T6 Roadster meerdere prijzen, waaronder “Hot rod of the year 2004”. Fifth Gear deed er ook een rondje mee, en was behoorlijk enthousiast! Volvo, hot rod, automaat. Het schijnt dat Alwood op dit moment probeert zijn organen te verkopen maar die berichten zijn nog niet bevestigd.

Met dank aan mclarenf1lm voor de tip!23 reacties

Ik kende het ook van 5th Gear, altijd wel leuk dat geknutsel met Volvo’s
Erg mooie wagens maakt die meneer!
zo’n beauty is het ook weer niet hé
mag je in NL toch niet mee rijden ..
@lincoln: Mits je kappen over de banden/velgen doet…
@RickB:

veel succes bij de RDW ..
@lincoln: Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, volgens de verkoper heeft hij Zweeds kenteken. Dus hij zou omgezet moeten kunnen worden naar NL kenteken zonder een typegoedkeuring.
Heeft iets weg van de Tramontana :

http://i.imgur.com/ve5cS.jpg
@MLTB: inderdaad, die heeft ook 4 wielen, voor de rest….
Leuk wagentje……..maar dan wel ff dat Volvo logo eraf halen!
neem dan gewoon een plymouth prowler? reserveonderdele makkelijker te vinden :)

http://www.seriouswheels.com/pics-pqr/Plymouth-Prowler-rocky-coast.jpg)
@KaCh1ng:

die dingen blijven op mysterieuze wijze ook nog vrij “duur” ..
@lincoln: ja ok , maar wrs veel goedkoper dan die caresto T6 R, 32 000$ is maar een bieding
@lincoln: Weet er 2 te koop te staan in West Palm Beach Florida beide voor rond de 26.000 USD ook allebei low mileage maar wel 13 jaar oud dingen houden gewoon goed waarde
Hmm dik apparaat met mooie cijfers maar de combo Volvo, Hot rod en automaat??? Lijkt op een IQ testvraag: welke van de 3 past niet in het rijtje…
Boyd Coddington draait zich nog eens om in zn graf! :lol: vind het wel een geinig wagentje, maar zou toch liever een old school hotrod bezitten..
Zeker niet te duur maar het zegt me echt niets.
Het is vakmanschap en fatsoenlijk gedaan zo te zien. Maar het hele concept van hot rod spreekt me echt niet aan.
Ik vind hem te eenvoudig voor een hotrod.
@norge: In dat geval vind ik vind hem te complex voor een Volvo.
Zo maak je van een volvo nog iets leuks
@handschoen: jij hebt duidelijk nog nooit in een dikke volvo gereden. Rij een keer in een 850R, V70R of een andere volvo met t5 of t6 motor en je bent meteen verslaafd. Vooral de 5 cilinder turbo blokken van volvo zijn zeer fijn en hebben een geweldig geluid.
haha alwin heeft nog +/- 26 uur om nog te bieden :P, wel een mooie bak!
Het bieden op Ebay is beëindigd… $58.100 is het hoogst en de minimumprijs is nog niet gehaald. Die prijs was vast nog wel flink omhoog gegaan als de veiling was doorgezet. Misschien kreeg de eigenaar via mail een offer he could not refuse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).