Geldwagen verliest geld: kent u deze dieven? [video]

Auteur: , 83 Reacties

Muhaha. De eerste bewegende beelden van graaiers op de A2 waar een geldtransportwagen vanochtend rond 10:00 uur een geldkoffertje verloor. Tja, probeer dat maar eens te weerstaan.

Toen de koffer met flappen van de wagen afvloog regende het korte tijd geld op de snelweg. Een leuk begin van je maandagochtend als je er net achter rijdt natuurlijk. Bestuurders stopten dan ook massaal om achter de tienduizenden euro’s aan te rennen. “Mensen graaiden bankbiljetten van de grond en liepen met hun armen vol weer terug naar hun auto, om hun weg te vervolgen.” aldus een ooggetuige.

Er was echter ook een heer die zijn buit direct aan de inmiddels gearriveerde politie overhandigde. Misschien wel het slimste om te doen, aangezien het simpelweg diefstal was en er beelden zijn geschoten door een toevallige passant van Nieuwsuur. Zou jij de verleiding kunnen weerstaan om even wat voorbijvliegende vijftigjes mee te gappen?

Check de beelden van de maandagochtendforenzen in Limburg op het 12:00 uur Journaal. (mirror, via GeenStijl)83 reacties

ahaha, gaat lekker met het geld transport tegenwoordig, ik zou ook alles grijpen wat ik grijpen kon.. dan maar vol in beeld.. ze zien toch niet hoeveel je pakt :D paar duizend achterover drukken, en naar bureau brengen :D ik leef namelijk nog altijd volgens de regel ‘wat je vind mag je houden’ :lol:
“…Simpelweg diefstal was…” ? Als ik een tientje op straat vind is dat diefstal?
@svdl: Neen want je weet niet van wie het was. Maar hier stond de chauffeur van de geldwagen erbij. Dus ja, dat is diefstal.
@svdl: Officieel wel ja.
Je moet het naar de politie brengen.
(ik doe het ook niet hoor, alleen bij portemonnee’s enzo)
@Phoenix:

Gewoon netjes en braaf bij mij inleveren, dan zal ik het aan de rechtmatige eigenaar terug bezorgen (denk ik) ….
@rechercheur: Waarom nou een typetje.
Beetje zielig hé
@Phoenix:

typetje ??
Jij speelt bij Ajax zeker …. :-)
@rechercheur: dat soort praktijken doet de politie sowieso zo he …

OT: ik was zeker ook blijven staan en wat mee gepakt. wie dat niet doet denk dat die eerlijk is, maar voor het terug brengen krijgt hij vast geen beloning hoor.
ik geef ze gelijk
ik zou het ook meenemen! gratis geld! :P
Wel vreemd hoe dit kon gebeuren.
Die hebben toch gemakkelijk een 1000euro kunnen meepakken naar huis.
Anno 2011 leven we in een van de meest welvarende landen en nog kunnen we niet voorkomen dat we geld verliezen uit een gepanserde geldwagen hahaha
@Daantje: dit is nou eens echt een “financiële crisis” ;)
Stelletje sloebers daar in Limburg. In de randstad zou niemand de moeite nemen om te stoppen.

@robbie:


Hahahah inderdaad ! :D
@robbie: hahaha +1
@robbie: hoe dom kun je zijn, er wonen meer sloebers in de randstad als der buiten waarschijnlijk.
In de randstad was de chauffeur met wat pech ook nog geript van z’n geldwagen ;)
@jampie: Meer dan taalsloeber!
@floryn: zit hier niet in de klas geloof ik…….
@robbie: Hahahahah -1 -.-
Als ik het zag liggen ja dan pak ik het wel op en neem het mee.

Maar er vol voor op de ram op een drukke weg? Meh. Gelukkig ben ik niet ZO hebberig.
Tja, officieel zal het diefstal zijn, zal best, maar eerlijk is eerlijk, je bent toch wel heel braaf als je niet stiekum wat flappen in je kontzak steekt? Ik twijfel of ik de verleiding zou kunnen weerstaan…
Beetje voorbarig om video van deze mensen online te zetten met als kop “kent u deze dieven” niet? Wellicht dat deze mensen direct zijn doorgereden naar het politiebureau dan wel het op de terugreis naar huis afgooien bij het politiebureau. Ik vraag me ook af of ik die incompetente heren van geldtransport zou verblijden met het terugbrengen van het geld. Ik vind het politiebureau dan een logische keuze!
kut waarom was ik daar niet :P
Hoe kon het ook anders. Een taxi chauffeur met een mercedes zit er ook bij.
10% vindersloon ?
Ik ben al 3 jaar niet op vakantie geweest. Wordt wel weer eens tijd!
“armen vol” wat voor bedragen gaat het dan wel niet, 10000euro de man?
lol, de postcode straatprijs is vandaag gevallen….
@Simpson: ja, letterlijk uit wagen gevallen ja … :)
@Simpson: 1
Wat een eikels, pauper hoor.
mogen jullie deze foto dan wel laten zien? Ik herriner me van pas geleden eeen winkelcentrum gaf camera beelden vrij en moest uiteindelijk de dieven een schadevergoeding betalen wegens schending van de privacy:p
een aantal mensen hebben een onvergetelijke maandagochtend gehad, mooi :D
@TDI-goeroe: stel je zit op je kantoor en een collega komt binnen en vertelt dat er bergen geld zomaar op de A2 lag. Ja, ja sterk verhaal denk je dan…
Yeah,, FREE MONEY BITCH!!
Dat transportbedrijf is toch wel verzekerd.Ik gun het de graaiers wel.Ter compensatie van de dure benzineprijs laten we het maar noemen,haha.
Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat een geldwagen een gedeelte van zijn inhoud verliest?
Er liggen ademhalingstoestellen in, voor het geval men een gifgas aanval zou doen, de wagens zijn gepantserd en gaat er geen alarm signaal af als er een deur openstaat?
Of dat het kreng niet start als er een deur openstaat, dat je niet kunt wegrijden?
@desjonnies: Dat hebben ze jou allemaal wijsgemaakt, zodat je het niet in je hoofd haalt om ooit zo’n ding te overvallen :)
Er wordt trouwens gezegd dat mensen die het geld niet teruggeven kunnen worden opgepakt voor verduistering.
@HDM:

en hoe spel je dat in grote mensen taal ??

“wij kunnen nix tegen jullie beginnen dus gaan we maar dom dreigen” ..
@lincoln: Ach, als ze al niks beginnen tegen lui die worden opgepakt wegens vernieling terwijl er ooggetuigen bij zijn (was zelf eens de gelukkige die mocht getuige), dan tasten ze hier al helemaal in het duister!
@joosthoeve: Ik vrees dat je het daar mis hebt. Dat geld is eigendom van een bank, en die zijn rijk genoeg om een legertje advocaten op de flikken af te sturen. En dus gaan ze mooi hun best doen…
@Esprit_de_Flandre: Weet ik. Was meer een ironische opmerking dat de politie vaak niets doet omdat ze niets willen doen. Daarnaast weet ik niet hoeveel geld er weg weg is / hoe alles verzekerd is.
@joosthoeve:

gooi straks maar een zwik oud papier uit je auto als je op de snelweg rijdt ..
doen als er een politie auto achter je aan rijdt ..

dan zijn ze ineens ijverig op een andere manier ..
@lincoln: Om maar in een cliche te vallen; dat kost minder moeite voor de poitie he;)
@Esprit_de_Flandre:

laat ze eerst maar eens loskrijgen van wat de politie van de straat heeft geraapt ..
‘We’re here for the bank’s money, not your money. Your money is insured by the federal government, you’re not gonna lose a dime.’ Noem de film die bij de quote hoort en win superveel respect van mij!! (Google is niet toegestaan)
@jipino: Makkelijk…Bandits.
@lastbiltekniker: Komt er ook min of meer in voor, maar niet die exacte woorden.
@jipino: HEAT!
echt faal
ahaha check die jaguar eigenaar die rijdt er gewoon over ,net zoals arabieren die de overige olie over hun kont smeren.
@quattroporte: Ik zou het ook niet meenemen, diep triest.
Als die chauffeur erbij staat is het diefstal toch, als je op straat loopt en je laat je portemonnee vallen en iemand anders pakt hem op en loopt ermee weg, zouden jullie dat ook allemaal goed vinden onder het mom van: “wat je vindt mag je houden”?
Wanneer de chauffeur was doorgereden, ja…
Tsjah je wil ook niet overkomen als een schooier maar de verleiding is groot, helemaal met de gedachten in je achterhoofd dat de kans aanwezig is dat het niet terecht komt als als je het netjes bij de blauwpetten brengt..
@integraturbo: ik wil best wel een schooier zijn dan hoor, de meeste die je schooier noemen zijn van binnen jaloers dat ze er zelf niet waren.. :D
jaguarbestuurder: geld van de straat?
niet de moeite waard!
Of gewoon vòl die geldwolk inrijden en gang houden (160+) en bij een tankstation je volgelopen grill leeghalen.. :D
HAHA geniaal dit :D ik zou zelf ook wel ff stoppe hoor xd
Gewoon je eigen geld oprapen dus.
Oké, paar vragen/opmerkingen:

Hoe kun je nou een geldkoffertje uit zo’n geldtransportwagen verliezen?
Die geldkoffertjes zijn niet goed beveiligd als het al openspringt bij zo’n klap.
En wat je hier eigenlijk ziet is wat de overheid elke keer voelt als ze je weer eens geflitst hebben met 5 km/u te hardrijden…
@Rick-dos: Dacht ik ook al idd, dat ze maar slechte doosjes gebruiken voor dat geld, en ik denk dat ze zich nog wel even mogen verantwoorden over hoe het gebeurd is..
@Rick-dos: Wat een blunder inderdaad. Dacht dat je normaal minimaal met een raketwerper moest komen om daar geld uit te kunnen zien vliegen, maar schijnbaar gaat dat tegenwoordig al zo makkelijk. :D
@Rick-dos: mij is ook wijsgemaakt, dat de deur op slot zit tijdens de rit, deze alleen open kan bij de bestemming en dan het koffertje ten allen tijde aan de pols van de beveiliger vast zit.
@mashell: Misschien is die beveiliger wel mee op straat gekwakt…
Denk dat de verzekeraar van die geldwagen ook wel een paar vraagjes gaat stellen, gewoon ontzettend slecht beveiligd en dan vraag je erom dat mensen er met het geld vandoor gaan.
Gewoon deel terugbrengen en toevallig deel zelf houden.
Alleen lastige is dat de kans bestaat dat serienummers bekend zijn, dus oppassen met uitgeven. (je zal altijd wel achterhaald kunnen worden denk ik)
@DDX: Hoezo oppassen met uitgeven? Heb je ooit een kassameisje naar het serienummer zien kijken?
@DDX: hoezo? Je wilt toch niet geregistreerd staan als iemand die daar aanwezig was? Ik zou denken dat als je niets terug brengt de pakkans veel kleiner is.
Ach, als je een briefje van 50 in bijv Spanje uitgeeft valt er weinig te achterhalen denk ik. Ik zou het mooi zien als een teruggave wegenbelasting ;)
Diefstal?, ik zou het iig niet kunnen weerstaan!
ik zou het wel weten, in mn zak en de andere kant op lopen. eigen schuld dikke bult. als je 10 cent vindt op straat, breng je het toch ook neit naar de politie
Bah, worden deze mensen voor dieven uitgemaakt. Typisch Nederlands, dit zijn gewoon nette burgers die even helpen opruimen. Zo verdwijnt de overlast het snelst. Geef die mensen een compliment!
Pff, ik weet niet.
Als ik een briefje zie liggen raap ik het op en is het van mij. Is dat een portefeuille gaat die terug naar de eigenaar, ongeschonden.

Maar wat doe je met al die briefjes die op straat liggen waar een ‘eigenaar’ bij staat?

Ik heb geen idee, ik denk dat ik de groep zou volgen. Rapen wat er te rapen valt maar, ja als de politie daar is, ik bedoel het is niet dat je er recht op hebt, maar die andere is ook wel een ongelofelijke idioot om het zo rond te smijten. Je kan het op z’n minst compensatie noemen voor de overlast ofzo.
Geldwagen in Limburg: Is dat nog een soort postkoets of zo? Met van die koffers op het dak gesjord? Raar…
Naaierij dit, foto’s van mensen online zetten. Moeten die gasten van dat geldtransport maar beter hun werk doen. En dan ook meteen de politie mensen beschuldigen van diefstal. Sodemieter toch op. Geef die geldtransporteurs de schuld voor het slecht vervoeren van geld en het bevuilen van een rijksweg!
Diefstal? Eerlijk gevonden toch?
zou wel me cappuchon op zetten en me nummerbord er af trekken.. snel verdiend! hou kan dat nou gebeuren echt amateuristisch. en waarom nooit waar ik ben :)
Ach, als dat mannetje met de camera er niet bij had gestaan had niemand ooit geweten wie dat geld heeft gepakt. Gewoon proberen dus.
Hoezo dieven?
Als kind leer je al paas eieren zoeken…
Gewoon eerlijk gevonden. En omdat het geld is kun je het gewoon houden. Dat achteraf blijkt dat een paar faalhazen (lees: woordgrap) geld is gaan lopen strooien is wat anders. Beetje omgekeerde wereld om over dieven te spreken; beter onderzoek naar de oorzaak en de faalhazen oppakken.
Wet 1 van de jungle:
Pak wat je pakken kan!
Die mensen rapen het op met de reden, dat als zij het niet doen iemand anders het doet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).