Abarth 500 Cabrio Italia [update]

Auteur: , 15 Reacties

Op de IAA in Frankfurt zal Fiat deze Abarth 500 “Cabrio Italia” tonen. In de speciale Blu Abu Dhabi kleur is dit een eerbetoon aan Italiaans design, in het 150e jaar van de Italiaanse eenwording...

Met een krachtig ‘Turismo’ kenmerk zal dit type deelnemen aan de 1.500 kilometer lange 2011 Automotive Giro d’Italia na het werelddebuut in Frankfurt. Dat is een legendarisch sportevent dat na 110 jaar weer in ere wordt hersteld om de 150e verjaardag van de Italiaanse eenwording te vieren.

Voorzien van diverse speciale ‘500 Cabrio Italia’ badges en verfjes en stuff zullen er maar liefst 150 units worden geproduceerd, om het uitmelken nog enigszins exclusief te houden. De 500C heeft een 1.4 Turbo T-Jet motor, met 160 pk (118 kW) en in de Sport-stand een koppel van 230 Nm bij 3.000 tpm. De motor is een 1.368 cm3 viercilinder zestienkleppen unit (voorzien van een IHI turbocharger) die zorgt voor een topsnelheid van 211 km/u terwijl de acceleratie van 0 tot 100 km/u slechts 7,4 seconden in beslag neemt. Deze prestaties zijn ook te danken aan de overboostfunctie, geactiveerd door de ‘Sport’ knop die de mapping en de turbodruk reguleert en de weerstand in de stuurbekrachtiging aanpast.

Het model is voorzien van een elektrisch dak en getinte achterruiten. De spiegelkappen hebben een magnesium kleur, evenals de tienspaaks 17″ wielen. Opvallend zijn ook de gele Brembo remklauwen voor. En net als alle andere Abarths heeft ook deze uitvoering TTC (Torque Transfer Control) evenals het ‘esseesse’ remsysteem met geperforeerde, geventileerde schijfremmen vóór en remmen met vier zuigers. Deze speciale serie is tevens uitgerust met Xenon-koplampen. Tot slot is het interieur wel noemenswaardig, met lekker veel leer en een carbon rugleuning. Dankzij deze kenmerken beschikken de comfortabele stoelen over alle race-karakteristieken, zoals een laag gewicht (10 kilo lichter) en een goede zitpositie. Het stuurwiel is met leer bekleed en afgewerkt met dubbele stiksels.

UPDATE 23-11 – Plop! Persbericht in de mailbox. Met de mededeling dat wij maar liefst 2 van de 150 Italia’s krijgen. Uiteraard heeft exclusiviteit zijn prijs, dus u mag 29.050 euro zonder belastingen aftikken. Inclusief alle taksen betekent dit zo’n 43.000 euro. Duur speelgoed.15 reacties

Ziet er geinig uit, en het interieur is best wel stoer eigenlijk.
Mooi, Mooi
wel stoer wagentje (voor je vrouwe :lol: ) interieur ziet er ook gaaf uit, alleen dat grijze op de zijkant van de stoel is een beetje lelijk, beetje te groot.. maar verder erg mooi :)
ach jee ..

nu ook al een AMC Pacer met een Fiat badge !!
Fantastisch. Interieur doet me denken aan de Tributo Ferrari. Een van de versies had een identiek bruin interieur.
Is Blu Abu Dhabi ook geen Ferrari kleur?
@adyton: Klopt. Eingelijk is dit dus de cabrio-versie van de blauwe Tributo. Maar dan met 160pk en fatsoenlijke handbak.

Fantastische kleurencombi, echt heel erg mooi.
@adyton: dat is inderdaad een Ferrari kleur.
Vette ding! Ben benieuwd wat het gaat kosten. :D
Wow. Die stoelen wil ik. Dan maakt het me niet eens uit welke auto er omheen zit, maar die stoelen zeg… Wat zien die er fantastisch uit. :D
@Citrofiel: Is wel wat voor in een oude Volvo, in plaats van Spyker stoelen een setje Abarth stoelen :P
@dennisr: Scherp! Desnoods een oude Volvo inderdaad. ;)
@Citrofiel: Wat dacht je van als kantooraccessoires? Die stoelen met een chromen draaipootje dr onder, en dan een mooie salontafel van dat blok :)
@Jesper: Jaah! Top-idee! :D
Ik geef het op, ik mag geen reacties plaatsen met dennis[spatie]r erin?!
Zijn wel erg grootte stoelen voor zo’n klein autootje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).