Abarth Punto SuperSport met slechts 180 pk?

Auteur: , 26 Reacties

Bij VAG staat "SuperSport" voor minimaal 500+ pk, bij Fiat vinden ze 180 paardjes meer dan genoeg.

Yep, de Abarth Punto ‘SuperSport’ heeft een 1.4 Multiair-motor die 180 pk (132 kW) levert bij 5.750 tpm en een koppel heeft van 270 Nm bij 2.500 tpm. De topsnelheid is 216 km/u en de acceleratie van 0 tot 100 km/u duurt “slechts” 7,5 seconden. De aangepaste wielophanging draagt bij aan de prestaties en aan de veiligheid (sommige delen zijn afkomstig van de ‘Esseesse Abarth Koni’ kit), evenals door de toepassing van geperforeerde, geventileerde schijfremmen vóór en overbemeten rode remklauwen met vier zuigers, geperforeerde schijfremmen achter, high performance remblokken, en vóór en achter Koni schokdempers met FSD (Frequency Selective Dumping) kleppen en een speciale, lagere vering. De uitlaat middenachter is vergroot en is afkomstig uit de ‘Esseesse’ kit.

‘Heritage’ is het thema van deze speciale Abarth Punto ‘SuperSport’ serie, met als kenmerk de twotone Grigio Campovolo kleurstelling afgewerkt met matzwarte striping voor de motorkap en het dak. Dit werd in het verleden voor raceauto’s gebruikt om lichtreflecties te voorkomen. Het exterieur kenmerkt zich verder door de ‘supersport’ aanduiding op de spatschermen en de achterkant, evenals de matzwarte 18″ aluminium wielen, terwijl de remklauwen en de wielnaven Abarth-rood zijn. In het interieur is deze speciale Abarth Punto Supersport voorzien van ‘Abarth Corsa by Sabelt’ zwartlederen stoelen, met rode en gele stiksels en een glanzend zwarte rugleuning met een verlaagd gewicht. Het interieur is verder verfraaid met roestvrijstalen pedalen met het Abarth-logo; het lederen stuur is afgewerkt met dubbele rode en gele stiksels, net zoals de stoelen en het sportieve Jaeger instrumentarium.26 reacties

klinkt goed, meer foto’s komen nog ? :)
@dennisr: ik hoop het…
@dennisr: inderdaad een foto is echt nodig om te beoordelen of de zwarte stoelen met glanzende rugleuning met rode en gele stiksels er een beetje toonbaar uitzien.
dat komt omdat 180 peekaa icm 270 Nm koppel ook meer dan genoeg is ..

laat de Jeager klokjes hier maar de meerwaarde vertegenwoordigen ..
Ai, en de Punto is juist weer gefacelift… kunnen ze meteen die bumper even bijschilderen :D
best wel een leuk bakkie!
Eh, is dit nou de Esseesse kit + nog wat uiterlijke frutsels? Wat zijn de verschillen?
@baasbas: het verschil is dat het geen polo nomotion is. Dus niks voor jou dit nieuws.
@vincenzo: Hahaha ik stel een normale vraag. Wat zijn de verschillen tussen de Esseesse-kit en dit supersport pakketje. Als je daar geen antwoord op weet zeg dan niks.

Waar ik dan nu wel benieuwd naar ben: waarom associeer jij mij met een Polo? Of ueberhaupt VAG?
onze huistrol annex ‘ik rant oeverloos op alles dat Duits is’ met de Italiaanse bril op heeft een beetje moeite met zich normaal uiten. Was je nog niet opgevallen?
@sir_smokalot: Ja ik heb zijn issues helder in beeld nu ik zijn profiel/activiteit even bekeken heb. Dat hij fanboy is nog tot daar aan toe. Sterker nog, dan verwacht ik dat hij mij het verschil goed uit kan leggen tussen die kitjes.
Dat hij een Duitsbashdwangneurose heeft is ook nog tot daar aan toe. Ik vraag me alleen af wat ik misdaan heb :D

Ik ben niet Duits :) Ik rij geen Polo, ueberhaupt geen VAG product zelfs. Dusseh, WTF?
@baasbas: ik heb nog helemaal geen auto, en hij heeft het ook al over mijn polo gehad en over mijn golf uit 87..
@baasbas:

koester de pareltjes van autoblog.nl ..
@baasbas: Inderdaad, wat stickers op een Punto met standaard esseesse-kit en Sabelt-stoeltjes. Hebben ze twee jaar geleden ook bij de Grande Punto gedaan:

http://www.omniauto.it/awpImages/photogallery/2009/8942/photos650/abarth-grande-punto-supersport-al-salone-di-ginevra-2009_1.jpg
En wat gaat ie kosten?
Dit zijn zon beetje de zelfde specs als vroeger de 2.8 VR6. En geloof mij maar dat is geen straf om daar in te rijden. En deze zal een betere wegligging hebben dus weinig te klage.
Zal wel aan mij liggen, maar het lijkt me dat dit najuist de esse-esse is. Want dat staat namelijk voor SuperSport.
Het was alleen zo lullig geweest als er “SS” op je auto had gestaan.
Jammie. Italiaanse soeper spaghettibochtenridder.
Is dit njet gewoon de esseesse (ss, supersport)!?
Ziet er beter uit, alleen ik blijf die massieve stootbalk in de grille erg lelijk vinden
@autoblogger SuperSport is gewoon de esse-esse.

Dit is gewoon een Abarth Punto Evo esse-esse “special edition”.
@Ruudje:

we zijn toch allemaal een beetje gewoon speciaal ..
Prachtige auto.. Krijg toch een heeeel klein beetje spijt dat ik voor de Grande Punto ben gegaan.
Dit is inderdaad gewoon de EsseEsse. Net als de vorige heeft deze dus ook 180 pk. Wie ooit met een SS heeft gereden, weet dat dit een geweldige hot hatch is!
Maarre hoezo ‘slechts 180 pk’? Weten jullie wel hoeveel de Ibiza Cupra, Polo GTI, toekomstige Swift Sport en wellicht een snellere Fiesta aan pk’s hebben? Juist. Gewoon prima vermogen.
@utr1984: de benaming supersports is alleen overdreven, dan zou ik wel 300 pk verwachten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).