Alfa 4C Concept krijgt een nieuw kleurtje

Auteur: , 40 Reacties

Het is nog steeds een concept, maar Alfa roept hem nu wel uit tot “Ambassador [of] DNA Technology”. Een productieversie mogen we in 2013 verwachten, en Alfa houdt vast aan de eerdergenoemde 850 kg en 200 pk.

Het duurt nog even totdat het model in productie gaat, en ik vertrouw Fiat/Alfa pas als ik het eindproduct onder ogen heb, maar het lijkt er op dat ze absoluut serieus zijn met de 4C en tot nog toe vasthouden aan hun eerdere vermogens- en gewichtsclaims. De in het midden geplaatste 1750 Turbomotor, in combinatie met Alfa’s dubbele koppelings-bak, die ze TCT noemen, moet de sportieveling met middenmotor binnen de 5 seconden van 0-100 accelereren, en een topsnelheid van meer dan 250 km/u mogelijk maken.

In Frankfurt zien we de 4C met een andere livery, die “Fluid Metal” genoemd wordt (T-1000 anyone?). Samen met de tricolore in de lekker kleine conceptspiegeltjes staat dit de auto goed! Een goede revanche na de belabberde, té gare teaser van enkele weken geleden. Helaas moeten we nog even geduld hebben voor de productieversie van de atleet (annex FT-86 killer), die door Alfa (bij gebrek aan andere modellen) tot hun vlaggenschip is gekroond. Laat maar komen!40 reacties

Concurrent voor de Peugeot RCZ. Alleen deze is een stuk sneller! Peugeot, werk aan de winkel!
@rubenpriest: en iets minder kapper dan de RCZ
@rubenpriest: er komt waarschijnlijk een RCZ met een compleet nieuwe 2 liter turbo met 245pk. Dit blok is samen ontwikkeld door PSA en BMW en komt ook te liggen in de DS4R en alle BMW modellen!
@ds3thp:
maar dan gaat die Peug nog steeds niet zo snel gaan als dit bommetje ;)
aight erg, ben benieuwd wat dit ding mag gaan kosten 8)
Wat is T 1000?
2 hints: James Cameron, 1991
@sir_smokalot: Robert Patrick toch?
@GOD: Ook. Beide zijn goede hints :)
@Svenska_Aeroplan_AB: I’ll be back, haste la vista, baby,… nog steeds niks? :p
@jackl: nee dat was de T-800 ;)
@GOD: Ja maar ik had het over quotes, niet het model. :)
@jackl: oké excuses aanvaard.
@Svenska_Aeroplan_AB: ook zo’n hekel aan het spelletje ‘hints’ ? :P hier http://nl.wikipedia.org/wiki/T-1000 :lol:
Lachen is dat. Kies je als Italiaanse volbloed voor een Ferrari-style doorzichtige motorkap (plaatje 4), leg je er vervolgens zo’n zelfde plastic plaat op als bij alle andere types.
Misschien zit de motor voorin, en heeft de fotograaf zijn fotokoffer achterin laten liggen?
@mout: (dit is geanimeerd)
@pimmas: 1) je wilde een animatie insluiten, maar dat is niet gelukt.
2) je neemt deel aan een geanimeerde discussie.
3) je bedoelt dat de plaatjes bewerkt zijn, of zelfs renderings

In geval 3: Des te stommer om je fotokoffer erin te shoppen. Maar de productieversie zal vast ook doorzicht op een plastic motordeksel bieden.
Niet mooi :(
Teveel frutsels. Te druk. (imho)

Wél interessant. Met name de specs en de te verwachten rij-eigenschappen. 850 kilo geloof ik overigens nog steeds niet. Het kán wel, maar dan wordt hij onbetaalbaar en dus onverkoopbaar…

http://images.cheezburger.com/completestore/2011/1/7/1303ea18-0b28-4bfd-8429-a8998d8c6fbb.jpg
@baasbas: hahaha :lol: Katten kunnen ook altijd zo lekker dom er bij kijken.
Zo ziet die er echt afschuwelijk uit.
lekker overdadig ..
bijna een kermis attractie ..
gaat heel erg bepalend zijn wat dit ding gaat kosten… is dat blokt trouwens een boxer blok?
@deVia: Nee, 4 in lijn die je bv ook in de Giulietta qv vindt
subliem!
Ziet er goed uit!! :D
Nu ziet het er nog leuk uit. Als het eenmaal de productiestadium (wat nog maar de vraag is)heeft gehaald en je ziet ’t op straat, dan denk je: wat ziet dat er goedkoop uit…
Alles klinkt goed aan die auto, behalve het motorblok :cry:
Mooi ding, van mij mag hij wel zo in productie, het liefst wel wat subtieler, maar vind hem zo ook zeker niet verkeerd.. vind hem aan de voorkant mooier dan de 8C..
Wat een leuk wagentje. Ben echt benieuwd hoe hij er zal uitzien op de baan. Alfa altijd wel mooi geweest, nu is het ook spannend. Kopen en naar Novitec sturen.
Het idee is leuk. Eindelijk weer een sportwagen van Alfa Romeo. Eindelijk weer het lichtvoetige terug. Maar dan komt het: Het design. Wat is daarmee gebeurd? De bolle vormpjes van de MiTo zijn leuk op zo’n stadsautootje, maar wat hebben ze te zoeken op een serieus snelle sporter? Ik ga nog wachten tot ik hem in het echt ziet, maar ik vind het niet schokkend mooi tot nu toe…
Geen oordeel tot ik hem in het echt heb gezien. Het design balanceert voorlopig tussen kunst en overdaad. Verfrissend vind ik de 4C alvast zeker!
Hoewel ik echt een alfa-fan ben, kan ik deze auto niet echt waarderen. Ik vind ‘m gewoon te rommelig, rare verhoudingen hebben. Geef me dan maar een RCZ.
Ik krijg steeds meer het gevoel dat het weer helemaal goed gaat komen met Alfa!
ik kan me bijna niet voorstellen dat iemand dit koopt.
In het echt is het ding zo fraai dat je wel moet blijven kijken. Ja deze concept is vrij druk en ik verwacht dat daar de meest extreme ideeën nog wel worden uitgehaald, maar het is echt een superleuk ding formaatje Elise maar wel iets hoger.
Dit is een echte Opel Speedster opvolger. Een prima auto waar niemand op zit te wachten.
@mashell:

Of het een verkoop flop was weet ik niet (ik denk het niet want je ziet ze enorm veel).
Tegenwoordig kan je ze al iets goedkoper op de kop tikken (als ze een onderhoud nodig hebben of er wat aan scheelt)
Maar 2 jaar terug koste een 2ehands bijna evenveel als een nieuwe koste en toen waren de jongste modellen al 4 jaar oud.
Leuk hoor, maar als Alfist hoop ik op echt nieuws van Alfa Romeo: de opvolger van de 159 bijvoorbeeld, een nieuwe Spider, de vaak al voorspelde SUV, een vijfdeurs Mito en ga zo maar door. Dat nieuws komt er maar niet, omdat ze het bij Fiat te druk hebben met telkens topmannen weg te sturen. De 4C moet ons koest houden de komende tijd. Iedere grote autoshow (waar was dat ding op de RAI?) weer even een nieuw kleurtje, kek spiegeltje erop en de belofte dat het ding in 2013 (volgens mij was het eerst 2012) ‘echt in productie gaat’. Tuurlijk meneer Fiat, pomp eerst nou maar eens een goed bedrag in Alfa Romeo en zorg dat er weer modellen komen die de lijn van de Mito en Giulietta compleet kunnen maken. Dan praten we verder over een nicheautootje als de 4C. De Fiatgroep heeft nog heel wat goed te maken sinds het beschamende eeuwfeest van Alfa Romeo vorig jaar in Italie…
Laat maar komen! Dit heeft Alfa nodig.
Wauw, wat een prachtige auto. Echt fantastisch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).