Renault Mégane RS Monaco GP – niet voor hier

Auteur: , 14 Reacties

Dat er een Monaco GP-editie van de gewone Mégane bestaat is al een paar maanden geen nieuws meer. Van de RS-variant was alleen nog geen fapbeeldmateriaal verschenen, en toch wist Renault Nederland destijds de pret te bederven door aan te kondigen dat de Mégane RS Monaco GP niet naar ons land zou komen. Maar koppig als we zijn laten we 'm toch even de revue passeren nu er wél foto's van zijn vrijgegeven.

Fans van de leukste hothatch van dit moment -als we de duurdere Focus RS even niet meerekenen- gaan natuurlijk voor de Mégane R.S. Trophy met 265 paardjes op de voorwielen, maar dit Monaco-geval is net even iets exclusiever met slechts 50 exemplaren. Dat is natuurlijk één grote marketingklucht, maar vooruit, met die witte lak en pianozwarte accenten -spiegels, mistlampbehuizing en diffuser- is dit Fransmannetje prima te pruimen.

Renault Mégane RS Monaco GP - interieur

Onder de kap verandert niets. De 2.0-liter viercilinder levert aldaar nog steeds 250 pk en gooit er een koppel van 340 Nm uit. De acceleratie van 0-100 km/u in 6,1 tellen en een top van 250 km/u blijft dus ook staan. Wat je dan weer wel krijgt is een panoramadak, 19-inch jetsers uit de categorie “doemijdiemaar”, bi-xenon in de koplampen en een setje remmen met rode remklauwen van stopspecialist Brembo.

Het interieur krijgt tenslotte wat witte accenten en andere stiksel in het leer mee terwijl er uiterst hippe aluminium frutsels op de pedalen te vinden zijn. Maar tot slot en zéér belangrijk voor een Special Edition: er liggen Monaco GP-vloermatten in. Leuk, maar gewoon de reguliere Megane RS aankleden met wat opties en je hebt ongeveer hetzelfde resultaat.14 reacties

Mooie wagen jammer dat hij niet naar NL komt
Waarom komt deze auto niet in Nederland? :(
@norge: omdat er maar 50 exemplaren komen. Why bother NL; die 50 worden toch wel verkocht. Het is gewoon weer even aandacht voor Renault.
Volgende keer komen ze met een net iets andere; andere kleurstelling, 250 exemplaren en dan krijgt NL er ook wat. Niks bijzonders aan.
Overigens zou het me verbazen als je geen nagenoeg zelfde Megane kan bestellen, maar dan zonder het woor Monaco erop.
@gregorius: Niet fabrieksaf;) De lak niet precies hetzelfde, de velgen niet, interieur niet etc. Uiteraard kan je dit allemaal wel achteraf erop bouwen
Gewoon marketing, niets meer of minder. Volgende week verzint er iemand op Schiphol-Rijk (bij Renault Nederland) een leuke configuratie, noemt dit ook ‘limited edition’, bestelt er 50 bij Renault Frankrijk, en Nederland heeft ook z’n eigen modelletje. Hoera Hoera!
Dan maar de ‘gewone’ RS! Wat een heerlijke machine om te rijden is dat zeg!
mooi ding, wel jammer dat ze weer eens besluiten om het niet in NL te verkopen.. maarja.. wat is er mis met de gewone ? :mrgreen:
Echt prachtige wagen… Ik blijf het echt een topwagen vinden…
Die eerste 4 foto’s zijn niet de RS Monaco GP maar gewoon de persfoto’s van de witte standaard RS waar ze een Monaco GP logootje op geshopt hebben. De echte Monaco GP heeft namelijk donkere koplampbehuizingen, zoals duidelijk te zien is op de andere foto’s.
Waarom maken ze er maar 50, van een auto die zo mooi en smaakvol is uitgewerkt kun je er toch wel meer verkopen? Renault, doe eens 5000 hiervan maken.
Ik ben niet van de Franse auto’s, maar ik zweer het je.. de Renault Megane RS vind ik werkelijk begerenswaardig. Wat is dat toch een mooie auto.
@Freewarefreak: idem , hoeft zelfs geen RS te zijn, 3deurs megane is gewoon mooi (minstens 17 inch wel :D)
Eh, die wielen had de gewone RS toch ook al?
Niets bijzonders zo te zien. Doe mij maar een reguliere, in ’t geel dan! Een van de best sturende auto’s waar ik ooit in gereden heb :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).