300 km/u in je CL63 AMG dankzij VÄTH

Auteur: , 19 Reacties

Mercedes-aanpakker VÄTH boog zich al eens over de CL65 AMG en de CL500, maar nu wordt het tijd om ook de AMG met V8 van wat modificaties te voorzien. Zo wordt de Vmax van je aa-em-gee Coupé meteen met 50 km/u verhoogd, en krijgt hij ook wat extra vermogen.

De Mercedes-Benz C 216 CL63 AMG is een begeerlijke coupé, met een sterk kloppend hart onder de motorkap. Maar stel dat je je CL puur en alleen aanschaft om zo veel mogelijk achterbanden mee op te roken. Dan geldt: hoe meer power, hoe beter. Vath schroeft het vermogen op naar 630 pk, terwijl het koppel met 930 Nm aardig richting de 1.000 opkruipt. 0-100 gaat in 4,3 seconden, en Vath belooft een drietje voor je topsnelheid.

De rest kennen we: geoptimaliseerde remmen, flinke 20 inch schlappen in de wielkasten, een verlaagd onderstel en natuurlijk veel carbon op de spiegels, diffuser, spoiler en ga zo maar door. Binnenin vinden we een sportstuur en een naar eigen zeggen prestigieus leren interieur. Waarvan ze vervolgens alleen een stukje stuur laten zien…19 reacties

Kan je sowieso niet de begrenzer er bij Mercedes laten afhalen om die kilometerjes te halen?

Persoonlijk blijft dit wel mijn favoriete wagen, maar dan wel een zwarte CL65 met performance pack!
@xilver: heb ergens ooit gehoord dat al je garantie dan zou komen te vervallen indien Mercedes het doet voor je. Geen idee of het ook zo is.

Verder gewoon een strakke auto zonder teveel “johnny/anita details”. In mijn ogen strak zoals het hoort.
@jampie: ik heb ergens gehoord dat het complete bullshit is was je nu zegt/schrijft. neem bij de 63 amg het performance pakket en je hebt 557 pk (ofzoiets) en de begrenzer gaat naar 300kmh. met je garantie gebeurt helemaal niets.
@lambo4all: misschien moet je eerst lezen waar ik op reageer ;)

We hebben het niet over amg pakketen of wat dan ook. We hebben het puur over wat er gebeurt indien je de begrenzing ( welke begrenzing dan ook ) er af zou laten halen door Mercedes.

Mercedes en de rest gooien er niet voor niks een begrenzing op ;)
300 kmu? Als je de begrenzer er door AMG zelf laat afhalen haalt ie toch de 300 niet?

Hij ziet er wel heel strak uit,
@hierboven idd met het AMG Performance package wordt de snelheid begrensd op 300km
@laurensl: Ze hebben er een snelheidsmeter in gezet die tot 360 kmu gaat.
Maar dat zegt natuurlijk niet alles.
lekkah snel! :D daar hou ik wel van :lol: en sowieso mooi wagentje :)
“en Vath belooft een drietje voor je topsnelheid.” dan gaat ie dus 3250 km/h vette shit (sorry heel flauw ;) )
the-budel-guy
the-budel-guy
nee nee en nog is nee!!!!

De CL is al mooi genoeg daar moet je met je tunings handen vanaf blijven.
Kijk mooi en strak zo hoort het. Nette bak.
Vroeger was je al blij dat je auto op 5,5 sec op de 100 zit. Tegenwoordig is 4,5 seconde al passé
@mightymike: Vroeger was je blij als je auto 100 háálde.
@gerard1710: Vroeger was je blij dat je ’s avonds nog wat te vreten had met je vrouw en 13 kinderen. Zo hup de kolenmijnen in, niks geen auto!
@SDM: Héél vroeger was je blij als je optijd wist dat je met een man te maken had. Mannen en vrouwen hadden allemaal een beetje excess facial hair…
Waarom worden er bij autoblog.nl nu nooit prijzen genoemd? Regelmatig passeren tuningkits de revue, alleen (bijna) nooit wordt er iets gezegd over de prijs. Ik vind het wel interessant om te weten wat een dergelijke kit nu eigenlijk kost….en wanneer je zo’n fijn geschreven stuk hebt, is het makkelijk als dit er meteen bij staat.

Zie onder hoe het wel kan:
http://carscoop.blogspot.com/2011/05/vaths-32670-tune-lifts-mercedes-sls-amg.html
@ autoblog: Kan ik bij autoblog.nl ook mijn account verwijderen? Zodat ik mijn huidige mailadres kan gebruiken om een nieuw account aan te maken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).