Audi S7 Sportback: 420 pk

Auteur: , 43 Reacties

Natuurlijk komt er een Audi S7. Audi heeft inmiddels de eerste specs an foto´s vrijgegeven.

Net zoals de nieuwe S6 en nieuwe S8 krijgt ook de S7 de beschikking over de 4.0 TFSI. In dit geval levert de motor 420 pk (309 kW) en 550 Nm max koppel. De twin-turbo V8 lanceert de “vijfdeurs coupe” in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

De Audi S7 Sportback heeft een dynamische zeventraps S tronic bak en Quattro AWD waarbij het vermogen op de achterwielen kan worden afgestemd. De velgen komen in maatje 19- of 20-inch, en uiteraard komen er tzt genoeg tuningkitjes op de boel op te leuken. Op de autoshow in Frankfurt (IAA) zullen we deze Audi S7 voor het eerst mogen aanschouwen. To be continued…43 reacties

Exterieur is nog steeds niet geweldig maar daar maalt niemand om als je eenmaal binnen bent! Wat een interieur! En dan te bedenken dat dit nog saai wit met zwart is…
Interieur is inderdaad weer prachtig..
Het exterieur is redelijk bescheiden…. Het valt niet meteen op dat het een S is….
Volgens mij ben ik een van de weinigen, maar dit is in mijn ogen toch wel de mooiste Audi op dit moment. Wijkt als enige wat af van de rest met zijn vormgeving.
@Vreddy_B: Vind ik ook, ben een Mercedes mens maar elke keer als ik deze audi zie rijden denk ik toch waauuw (de a7 dan toch)
Met vier uitlaten en een diffusor begin ik de achterkant van de A7 toch iets meer te waarderen!
Hmm, een ‘knop’ waarmee “het vermogen op de achterwielen kan worden afgestemd”…
Audi luistert naar ónze Wouter!! ;) (zie rijtest Audi RS5 volgens mij)
shiiiiiit wat een bak, ongetwijfeld de mooiste audi van het moment! (buiten de R8 dan)
Zoals we wel van audi gewend zijn, wat een prachtig interieur, buitenkant is ook altijd goed bij audi, mogen dan op elkaar lijken maar ze maken wel stuk voor stuk prachtige wagens :)
IK vind de A7 wel een mooie strakke auto, heeft denk ik ook te maken dat ik de Porsche Panamera ook mooi vind.
Perfect in verhouding !
Eigenlijk is de A7 groot, lomp en compleet overbodig maar als je deze ziet rijden is deze elegant en begerenswaardig. Daarom is de S7 zo goed, kun je een A7 3.0 TFSI kiezen en stellen dat de S7 overbodig is.
Zo raar dat ik een auto in real life compleet uit proportie vind ogen maar op een schermafbeelding een van de mooiste sedans van het moment kan vinden. Bij andere moffen… Duitsers heb ik dat vaak andersom :roll:
Mooier dan de nieuwe S8. Hij straalt meer sportiviteit uit.
Interieur is beeldschoon! Buitenkant ziet er weer strak uit zonder overbodige frutsels. Van de vorm moet je houden natuurlijk.
Ben ik nu echt de enige die vindt dat het een opgepoetst vliegtuig interieur is? Al die lijntjes, knoppen en tirlala.. Veel te veel van het goede..
Waarom heeft deze auto die – correct me if I’m wrong – zich meer uitleent voor sportiviteit dan de S8, niet evenveel pk’s en en een aanzienlijk lager koppel dan de grote stijve broer?
@nsmvo: Omdat er ruimte moet overblijven voor een RS7. De S8 heeft hier geen last van aangezien Audi niet aan een RS8 doet.

Tevens brengt meer variatie in het gamma, anders zou een S8 amper meerwaarde hebben op een S6/S7.
@Tommy2: Absoluut en ben erg benieuwd naar de rijtest tussen de Audi RS7 en de ClS 63 AMG
@Tommy2: wel saai dat de RS7(klinkt echt fucking vet) dan waarschijnlijk dezelfde motor zal krijgen aangezien het mij onlogisch lijkt een compleet nieuw blok te ontwikkelen voor de RS-serie. 1 btw voor nuttige aanvulling
Wat een Beest hee!
Ach, hij zal toch nooit kunnen tippen aan dé echte S7.
@The360box: Die andere S7 is van een hele andere prijsklasse ;)
Audi is gewoon heel goed bezig :)
Toch blijf ik een kever mooier vinden.
@norge: ah oef, je leeft toch nog en hebt nog azijn over. Mooi zo. Ik zag hier al 3 Audi topics op rij en nog geen norge die zijn lading azijn heeft gedropt, dus ik dacht die jongen is ziek. Niet dus. Ok, mooi. Blij dat je nog leeft. Doe vooral zo verder. Autoblog zou autoblog niet zijn zonder jouw hoogstaande reacties. Ooit al gedacht aan een soort Norge-posters, naar analogie met de motivational posters. Of een scheurkalender met de norge uitspraak van de dag? Toiletpapier? Ik zeg zo maar wat. Ik bedoel, een genie zoals jij, kan toch nuttigere dingen doen met zijn beperkte tijd op deze nietige aardkloot. Versta mij niet verkeerd, ik ben zeer vereerd dat jij ons, klootjesvolk, nog steeds wil blijven zegenen met jouw mening, maar ik acht jou tot veel meer instaat. Probeer je publiek te verruimen kerel, er zijn nog zoveel mensen die ja kan bereiken, berperk je niet tot autoblog.nl. Go worldwide: http://www.norge.nl bekt nog lekker ook. Ik zeg doen!
@nomar: Ik hoopte op een sarcastisch smiley?
@norge: sarcastisch??? Nee joh, ik vind het gewoon jammer dat mensen hun overduidelijk aanwezige potentieel niet ten volle benutten. Dat is alles. But hey, it’s your life…
@nomar:

Waar kan ik een poster bestellen voor op de deur van het toilet !? …
@rechercheur:Mijn foto in je wc bril verwerkt?
@rechercheur: waarom vraag je dat aan mij man. Norge is the man. Als de nood echt hoog is, print gewoon een printscreen af en plak die op de deur. Of als je een laptop hebt, neem die op je schoot, surf wat heen en weer kan je weer rustig bouten. OW…Hoppa nog een idee voor Norge: Bundel je persoonlijke reactie top 20 en biedt het aan als alternatief geneesmiddel tegen constipatie. Er zit geld in die sector! Misschien kan autoblog je wel op weg helpen met een poll ofzo? Wouter? Sasha? Iemand thuis. Anders sowieso testpersonen genoeg: ik denk dat er wel een aardig aantal mensen aan de schijterij geraakt door jou reacties. Uiteraard zijn dit mensen die jou genie niet begrijpen. Maar als testpersoon maakt dat niet uit.

Ik bedoel, als gemeenschap zijn we nu toch bijna sowieso verplicht om iets terug te doen voor norge. Al die wijsheid die hij al jarenlang zo welwillend met ons heeft gedeeld en nog steeds blijft delen! Ik zeg een 12-12 actie. Verwacht alleen niet te veel van ons Belgen. Bono heeft ons zonet nog uitgescheten als gierig. Hebben jullie Nederlanders weer iets om ons mee uit te lachen. Bekijk het ook van onze kant he, wij Vlamingen moeten de Brusselaars, de Walen EN 7 regeringen al onderhouden, ondertussen kost een liter diesel hier ook al 1,45 €…

Nuance: voor norge zit dat wel snor. Het is voor norge, ook wij Vlamingen schatten norge hoog in. Dus dat zit wel snor. Ik zeg opnieuw: DOEN!!!
@nomar: Ik denk dat je het ook positief kunt bekijken, als iedereen dezelfde mening zou delen zou het snel saai worden. Dit is tenslotte autoblog waar iedereen zijn mening geeft en waarover we kunnen discussieren, dat zou niet kunnen als iedereen hetzelfde zou zeggen.
@agera: jij hebt mij niet goed begrepen vrees ik…
Bij de startpagina van Autoblog staan toevallig 3 topic van Audi onder elkaar(S6, S7 en S8). Als je alle drie de foto`s bekijkt van de S6, S7 en de S8 van deze drie audi´s maakt de S7 toch wel de meeste indruk.

Heerlijke wagen waar je overal voor kan rijden, het voorbeeld van hoe het interieur eruit hoort te zien en afgewerkt hoort te zijn.
Zal een succesvolle auto worden.
@agera: Ik zie geen verschil iig
@The360box: ben jij geen (wanna-bee) petrolhead..???

afijn, kijk op hun site rond, bestudeer de modellen, kijk goed en onthoud ze. dan weet je het verschil…
@bigcar: Ik heb wel degelijk zitten kijken op de site, in de bovenbalk zie je ddan de auto verschijen maar ik zie geen verschil, tussen de A1 en de A8 iig niet..
A7 is de mooiste Audi van het moment. Deze versie lijkt me heerlijk. Interieur is zo mooi. Enig minpuntje zijn de A5 Coupe velgen. Hadden ze niet iets nieuws voor deze versie kunnen bedenken. De 20inch veelspaak die bij de release van de A7 getoond werden hadden ze hier beter kunnen gebruiken. Niet dat deze niet mooi zijn, maar die kennen we al van een ander model. Heeft Audi trouwens vaker last van: wiel van TT-RS, RS5 en RS3 zijn allemaal hetzelfde.
@circlestorm69: Precies zolang auto`s mooi zijn vind ik het niet erg dat ze op elkaar lijken, maar de A7 is wel de enige onderscheidende Audi. Een mooie wagen, ben benieuwd of de A7 of de CLS meer verkopt over een aantal jaar.
Heb hem vorige week nog geparkeerd zien staan in Den Bosch. Ik wist eigenlijk niet dat dit zo speciaal was (ik dacht dat hij al uit was) anders had ik er wel even een foto van gemaakt. Ik moet zeggen dat ik hem wel impressive vond.
en ik heb m al in het echt gespot!! op 20-5 in nurnburgring tijdens het idm.
waar kan ik die foto posten?
als die kofferbak iets rechter mag, zodat je er bijvoorbeeld een glas water o.i.d. op kan zetten, zonder dat die schuin staat, dan vind ik hem vet.
@bigcar: met “rechter” bedoel ik platter, hij staat namelijk zo schuin

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).