Nieuwe Honda Civic is een echte tease

Auteur: , 19 Reacties

Volgens mij krijgen de Japanners het een beetje hoog in hun bol de laatste tijd. Kijk: als je een Lamborghini Aventador te verkopen hebt kan je het je permitteren om je publiek 58 teasers voor te schotelen, maar met een Infiniti of de nieuwe Civic zou ik toch iets meer pas op de plaats maken. Maar vooruit, we schrijven er nog één keer over voordat hij officieel is. Maar dan is het ook klaar.

Via diverse video’s, die je op autojunk kunt zien, worden we warm gemaakt voor de nieuwste generatie Civic, maar de camouflagetape blijft er nog even overheen. Raar eigenlijk, want veel andere fabrikanten zijn al lang en breed met hun nieuwe modellen over de brug gekomen maar kennelijk houden ze bij Honda de spanning er graag in. De US Spec Civic is trouwens al lang onthuld, maar het EU-model mag hier niet mee op één lijn worden geplaatst.

Enfin, we zien op deze foto de billetjes van de negende generatie Civic. Schitterend. Het was ook even een gewetensvraag of we eerst de Audi S8 moesten doen of toch deze teaserplaat, maar de Audi won het toch nipt. Aan de vooravond van de IAA zal het volledige, vijdeurs, model worden onthuld aan de internationale pers. Eerst nog met een redelijk hoge muesli-factor, maar we zitten hier op de redactie met de vingers gekruisd voor een Type R, waar we dan weer een lekker wijf in kunnen stoppen voor een leuke video. Toch?

P.S. Mensen met een Civic-fetish kunnen op de foto klikken voor een extra grote afbeelding van het kontwerk van de Japanner.19 reacties

Hmmm.. lekker! Ik sta op het punt 1 te kopen!
Ik dacht dat de nieuwe civic geen gespleten achterruit meer zou hebben?
@baasbas: inderdaad dom dat ze die fout wéér maken…
@robbie: Er staat mij ook een plaatje bij van een groene Civic. Maar ik kan ‘m niet vinden.
En ja, karakteristieke ontwerpdingetjes zijn over het algemeen toe te juichen. Maar als ze zo vervelend zijn als die zwarte balk in je middenspiegel, dan kan je het beter achterwege laten…
@baasbas: Ik heb ook een zwarte balk in mijn achteruitkijkspiegel, maar meestal zitten daar precies de koplampen van de achterligger achter, dus wordt ik wat minder verblind, ook al heb ik een zelfdimmende spiegel ;)

<< Citroen C4 Coupe trouwens
tja, ik ben niet zo voor aziaten, du ik zal ‘m zowiezo niet mooi vinden.
Meer evolutie dan revolutie, als ik dit zo zie! Maar ik vind het idee wel aardig!
Ik heb tegenwoordig niet zo veel meer met Civic, ik zal wat civic betreft wel tot die groep horen die een foute bumperkit eronder gooit, een te grote muziek doos achterin, knalpotje niet vergeten… maar dat vind ik toch wel de leuke civic’s.
Ondanks dat de modellen allemaal niet verkeerd zijn blijf ik toch geneigd een tweedehandsje te kopen :)
Civic is goed zolang het maar de type R is
Ik zat er zolang op te wachten. Eindelijk een auto die zijn achterlichten verlengd in combinatie met een spoiler. Dit gaat een dikke bak worden !
@SHFT:

De achterkant dus:

http://img89.imageshack.us/img89/5931/civicc.jpg
@SHFT: zaten ze daar even mooi naast… kijk naar het achterraam op dit plaatje, en dan op die daarboven, lees de 2e comment en constateer dat dat papieren weekblad het fout had.
ik heb er eentje van het huidige model (vandaag inleveren bij de baas) die bevalt uitermate goed, lekker ruim, fijne diesel. Maar het nieuwe model kan me zo op de foto nog niet zo bekoren.

Zo te zien minder ruim, met name achterin, maar dat kan ook optisch gezichtsbedrog zijn vanwege die karrewielen.
Hmm, zo te zien gaan ze dus weer dezelfde kant op met die achterkant. Of er ook nog een fatsoenlijke Type R naar hier komt met een hoogtoerig N/A Vtec blok betwijfel ik, aangezien die vorige ook al door milieugeneuzel is verdwenen, sowieso in Japan wel weer waarschijnlijk.
heerlijk, mijn fetisj is weer bevredigd! :-P
waarom maakt honda toch zo hatchbacks, ik vond model tot 2004-2005 mooi
De laatste jaren heb ik geen enkele mooie Honda gezien, dus verwacht hier niets van.
Erg interessante auto de nieuwe Honda Civic. Ben benieuwd…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).