Rijtest en video: Citroën DS4

Auteur: , 108 Reacties

Nadat de DS3 het premiumbal voor Citroën had geopend, werd al snel duidelijk dat het hier niet bij zou blijven: de DS-lijn wordt stapsgewijs naar boven uitgebreid. De DS4 heeft de eer de nieuwste, maar niet laatste, toevoeging aan Citroëns premium-lijn te zijn.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

En als je je wilt onderscheiden van je broertje, dan kom je met alleen het plakken van een paar badges niet weg. Vandaar dat de DS4 totaal anders oogt dan zijn basis, de C4. De meest opvallende wijzigingen zitten in de coupelijn die de DS4 heeft gekregen (lijkend op het High Rider concept; hoewel het nog wel gewoon een vijfdeurs hatchback is) en de aangepaste rijhoogte. De DS4 torent een flink stuk boven de C4 uit, omdat Citroën hem een uitstraling wilde geven die meer ‘Crossover’ is. En daarbij hoort ook een hogere auto en dito zitpositie.

Rijtest Citroën DS4

Dit heeft als voordeel dat je vanuit de cabine meer overzicht hebt, maar als nadeel dat je er een stukje direct weggedrag mee opoffert. Nu heeft Citroën dit gecompenseerd door stijvere veren en een dikkere stabilisatorstang te monteren, maar toch heb je het gevoel dat de rijhoogte je rijplezier een stukje belemmert, terwijl de auto bij een serieuze inspanning nauwelijks eens krimp geeft. Het is prima, maar het had beter kunnen zijn. Wat eigenlijk des te belangrijker is, is dat de stance gewoon geen gezicht is: onze wielkasten waren gevuld met 19″ wielen, met daar omheen 225/40 banden, en nog gaf het een ‘ongevulde indruk’. Kan je nagaan hoe het er uit ziet met 16 inchers op de instapper.

Rijtest Citroën DS4

Maar design, daar draait het om bij de DS4. En jongens, wat is het ze goed gelukt hier een aantrekkelijke auto van te maken. Van de vouwen in het plaatwerk (die onder andere een mooie taillelijn creëren voor de hoge kont), via de eigenwijs gestylde achterportieren (met uitsteeksels die gelukkig niet scherp zijn en ramen die niet open kunnen, maar wie maalt daar om in deze tijden van airco?), de diffuser-achtige look achter (met een uitlaat die hier gewoon onder zit), de dark chrome-accenten in de grille tot de enorme velgen met carbon-look. Het is een feest voor het oog. Onze auto was bovendien voorzien van een optionele Blanc Nacré-lak, wat hem een mooie parelmoer glans gaf. Helemaal prima.

Rijtest Citroën DS4

Als je de DS3 er naast zet dan lijkt de DS4 eigenlijk in geen enkel opzicht op zijn kleine broer. Hiermee haalt Citroën zich flink wat extra werk en kosten op de hals ten opzichte van andere merken die meer een uniform familiegezicht nastreven, maar het voordeel is dat je wel een product neerzet dat anders en onderscheidend is. En dat willen de designers bij het toch als eigenwijs te boek staande Franse merk graag zo houden.

Rijtest Citroën DS4

De DS4 die we reden is de sterkste benzineuitvoering: de THP 200. De drie benzinevarianten meten allemaal 1600 cc, en zijn in samenwerking met BMW ontwikkeld. Onze turbogeblazen auto wordt standaard aan een handgeschakelde zesbak, die lekker direct schakelt, en ook een stuk kortere schakelwegen heeft dan ons vorige geteste DS3-dieselgebakje. En dit blok is goed. Gewoon écht goed. Als je voor een 200 pk sterke 1.6 kiest dan ga je echt voor vermogen, want anders had je wel voor de 155 pk versie geopteerd. Je neemt dan ook voor lief dat het een venijnig, vinnig, maar altijd alert blok is. Dit is een motorblok dat gretig in de toeren klimt, maar tegelijkertijd ook heerlijk laagtoerig te rijden is. In stadsverkeer schakelde ik met 40 op naar zijn 4 en ging bij 50 al over naar zijn 5. Het molentje pikt het zonder protesteren, bokken of gorgelen. Eigenlijk dezelfde ervaring als met de 118i die we ook even reden tijdens de introductie van de 1 Serie, en dat is ook niet zo verwonderlijk, want hetzelfde motorblok.

Rijtest Citroën DS4

Wat ik echter niet snap is waarom de zesde versnelling zo kort op de vijfde is gemaakt. Liever had ik gezien dat de 6 meer een ‘overdrive’ was, omdat je bij hogere snelheden toch nog aardig in de toeren klimt, en dit op erg lange snelwegritten nog wel eens vermoeiend kan werken. Bovendien kan je de auto in zijn 5 doortrekken tot 210 km/u, dus zo ver zit deze dan ook weer niet van het hoogste verzet af. Qua verbruik doet de DS4 het tot de 100 behoorlijk netjes. Op deze snelheden draai je zo’n 1:18. Ga je harder, dan komt je gebrek aan cc’s kijken: bij 155 draai je nog net 1:10, maar ga je harder dan dat dan moet je erg snel een pomp opzoeken. Gelukkig zijn dit in Nederland snelheden die je niet zo vaak haalt.

Rijtest Citroën DS4

Dus het motorblok pakt goed op, ook bij lage toeren, maar hoe zit het met het algemene rijcomfort en de rijbeleving? Ten eerste weren de voorwielen zich kranig. Ze krijgen 200 pk te verwerken en moeten tegelijkertijd sturen, maar ze voelen lekker ‘grippy’. Als je aan de limiet zit en nog eens een goede haal aan het stuur geeft happen de banden goed in het asfalt, in plaats van de hele auto er over weg te laten glijden. Daarentegen had ik weinig vertrouwen in de voorkant op hoge snelheid op bochtige stukken Autobahn: hij voelde hier stuiterig en onrustig aan. Misschien lag het aan de forse wielen, maar echt prettig of rustgevend was het niet. Verder zijn de remmen wel ok, maar niet meer dan dat. Ze bijten nooit echt lekker door, en bij stevig remmen op hoge snelheid voelt de auto al snel instabiel aan; er komt te veel beweging in de carrosserie. De motor is als gezegd een pareltje, maar heeft wel een beetje een aan- uit-gevoel. Wanneer je bijvoorbeeld van half gas naar vol gas gaat krijg je toch een duw in je rug; je voelt dat de turbo nadrukkelijk aanwezig is. De een vindt het prettig, de ander houdt meer van een naadloze overgang.

Rijtest Citroën DS4

Waar Citroën verder steken laat vallen is op een aantal afwerk-details. Zo ligt de motorstang (sowieso een fail om een auto die voor meer dan 37k op de prijslijst staat niet van een gasveer te voorzien) in de motorkap, op een plek die aardig dichtbij de turbo zit. U begrijpt het al: die kan je niet vastpakken zonder je poten te branden. Daarnaast branden er af en toe lampjes (gordel-waarschuwing) die niet horen te branden. Gelukkig zijn in de DS4 wel de goedkoop aandoende lange stengels van de DS3 verdwenen, en geschiedt de bediening grotendeels via het stuur (waarvan het hart gelukkig weer gewoon meedraait). Lekker overzichtelijk en het werkt prima.

Rijtest Citroën DS4

De sterkste DS4 staat in de basis voor ruim 31.000 euro in de prijslijst, en op ons model zaten nog eens voor ruim 6.000 euro aan opties. En de opties maken de auto wel af. Ik vind zelf dat als je een DS4 koopt, je deze ook een beetje aan moet kleden om hem ‘af’ te laten zijn, anders is het ‘net niet’. Volgens de PR-dame was dat dan ook juist de bedoeling om hem in de basis niet te duur te laten worden, maar wel de nodige opties te bieden.

De vele chromen accenten staan hem leuk, vooral de spiegelkappen, en ook de (optionele) two-tone bekleding doet hem goed. Ik zou alleen zelf niet voor wit opteren. Het steekt leuk af, maar is zo besmettelijk als de pest, en je moet je auto na een paar jaar wel weer kunnen verkopen natuurlijk. Als je in de markt bent voor een hippe, origineel ogende coupe-achtige hatchback, die bovendien ook nog eens een uitstekend vermogen levert dan zit je bij de DS4 goed. Met deze range-topper begeeft de DS4 zich al in Golf GTI-territorium, en we zijn dan ook benieuwd wat we van de DS4 Racing mogen verwachten. Deze laat echter nog wel even op zich wachten, tot die tijd: FILMPJE!108 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
zat er al op te wachten, voor straf op moeten wachten, eindelijk.. de DS4 :D

erg mooie wagen, al je hem van afstand ziet (zoals bepaalde momenten in de video) dan is ie echt heel mooi, maar wat smoke ook al noemt, van dichtbij zie je idd dat hij eigenlijk TE hoog op zijn poten staat, dat is wel jammer, en die stoel ziet er ook wat matig uit, beetje slapjes.. en die storing van de gordel mag natuurlijk niet in een nieuwe auto..

Trouwens wel je beste rijtest tot nu toe smoke! was echt goed :D
interieur ziet er overigens wel vet uit, dat zwart witte, maarja toch jammer van de kwaliteit..
@dennisr: Hoe bedoel je dat de stoel er slapjes uitziet? De bekleding enzo zit gewoon strak. Helemaal hard wordt een stoel in een Citroën natuurlijk niet gemaakt, het moet geen Duitse plank worden.
@Citrofiel: Nouja ik denk dat ik persoonlijk iets zoek tussen het franse en het Duitse in :P Dat je hem zo ver/makkelijk kan indrukken bedoel ik met slapjes :) denk dat het zitvlak opzich wel meevalt alleen die zijkant is al iets wat snel slijt, en als ze dan ook nog zo slapjes zijn.. tja :)
Een vergelijkbare coupé zoals de VW Scirocco….goed bezig ons jochie.
Ah onze favoriete knuffeltravo is er weer, gezellig! Het is inderdaad een hatchback met coupelijn, bravo.
Zal ik meteen nog maar even verklappen dat deze DS4 eigenlijk in 7,9 seconden naar de honderd gaat ipv 7,5 seconden? #billenkoek
@sir_smokalot: is de VW Scirocco dan ook een hoog op zijn poten staande 5-deurs?
@divine: Vreemd, heeft jouw scirocco 2 deuren meer dan die die ik zie?
@autobart: neen, maar pummeltje rookfluim vindt de Scirocco wel “een vergelijkbare coupé”
@sir_smokalot: ik denk dat @divine je die bilkoek gaat geven
Mooie wagen maar de DS3 is iets mooier
Vind de ds3 beter geslaagd. Maar dit is ook niet verkeert. Klopt het dat je bij deze auto de ruiten van de achterportieren niet kan openen??
@Burdy: Ja dat is inderdaad zo. Vorm boven functie.
Dat klopt. Staat ook in de tekst. Maar die is dan ook wat aan de lange kant :)
@Burdy: Klopt, de oorspronkelijke concept car was een 3-deurs. Kennelijk hebben ze er op een wat geforceerde manier een vijfdeurs van willen maken. Niet heel onverstandig maar met de nodige concessies.
Audi a3 achterlampen -.- wat een dieven
@amg77: jaa idd! vooral omdat je dat verder bijna nergens ziet, dat kopieren enzo.. word wakker man, alle merken doen het.. audi kopieert zichzelf ook keer op keer..
@amg77: Ja hoor, en een A3 is een Renault 4-kloon.

Wil je met een beetje een appetijtelijke auto op te proppen komen dan is er een beperkt aantal leuke vormen denkbaar. Dan komt er een keer heel globaal gezien een vorm overeen, so? Het is geen kopie.
@Citrofiel: Ach, AMG77 heeft op wel meer dingen commentaar, laten we ons er maar niet te druk over maken…
@amg77: Die zijn toch serieus verschillend hoor. Enkel dat knikje. Maar zo heb je nog auto’s.
@amg77: A3 achterlampen lopen helemaal glad in een helemaal gladde carrosserie, hier zetten ze een vouw door
Ze hebben een andere indeling (bij DS3 achteruitrijlicht gebogen en onderaan).
Bij de DS3 zit er een knik in, op de flank van de auto.
Maar ze zijn wel allebei rood met wit, en hebben allebei een deel op de achterklep. Dat deel is ook bij allebei smaller dan in het spatbord. Net als verschillende 3-series, of de Carisma, om eens wat te noemen.
Schitterende auto! Zou deze direct kiezen als ik in deze klasse aan het shoppen was.

Wat betreft het gordellampje: tas op de voorstoel misschien?? ;)
Nee, Martijn op de voorstoel! Die weegt iets meer dan een tas :)
Het is wel een heel druk design. Overal lijntjes en plooitjes. Vooral de velgen zijn me iets te druk. De DS3 is op dat vlak een pak mooier.
@dennisr: helemaal gelijk! Op een geven ogenblik is alles zo’n beetje ontworpen. De auto’s lijken tegenwoordig erg veel op elkaar. Alleen Audi spant sowieso de kroon door alles gewoon keer 1,5 te vergroten en er is een nieuw model ontstaan.
Ik vind de DS4 een zeer geslaagd ontwerp en een mooie auto. Ik heb laatst ook met de 200 pk THP gereden en ik had geen last van storingen ofzo. Ach, bij de duitse merken staat er ook wel eens een storing in een reclame filmpje. Volgens mij was dat bij Mercedes.
Ik vond het een fijne auto die lekker comfortabel was.
@rufctr01: De HDI110 waar ik halverwege juli mee gereden had had ook geen storingen. Alleen de EGS stoorde me in het begin, maar dat wende ook snel.
@rufctr01: De HDI110 waar ik halverwege juli mee gereden had had ook geen storingen. Alleen de EGS stoorde me in het begin, maar dat wende ook snel.
Dit is de eerste video van Autoblog ooit die ik niet af heb gekeken, wat een teringherrie en adhd-beelden..
@Mich: De DS lijn van Citroën is ook een beetje druk, past wel zulke beelden bij :P
@Mich: dat moest natuurlijk “passen” zijn
Dat van die gordel hadden wij ook nog wel is toen we een Peugeot 207 hadden. Ik vind de DS4 een zeer geslaagde auto! Alleen 19 inch, is dat niet een beetje erg groot :P?
@rubenpriest: om het gat op te vullen kon er wel 26 onder..
@adyton: Tja, we kunnen ook wel naar een saai VAG-gebakje kijken. Daar wordt ook niemand vrolijker van.
Eindelijk iets niet duits! Ok frans is nu ook niet bepaald het van het maar de review was wel leuk om naar te kijken. Goed werk
Kijk,herMAN heeft een t-shirt aan! :D waytogo!! ;)
@SCscreamGT2: wat maakt het nou uit wat hij aan heeft ? :P ik denk dat zijn moeder hem prima kan aankleden.. :lol:
@dennisr: Bij HERman maakt dat veel uit ;)
@SCscreamGT2: Niet eens gezien, kijk jij graag naar mannen dan? Ik niet…
Mooie auto, maar inderdaad de man (of vrouw) die hem zo’n 60mm omlaag schroeft is een held. Nu is de auto namelijk te “normaal” voor een SUV en te hoog voor een (4deurs)coupé.

En na al het afzeiken, mag het ook gezegd worden dat de presentatie goed is :D Niet semi-grappig of Wouterachtig, maar (zover ik het oordelen kan natuurlijk) gewoon zichzelf! big up voor Herman.
Kleine bonus: http://www.autojunk.nl/2011/09/achter-een-porsche-996-gt3-aan
@sir_smokalot: Incl je muziek stijl!
@sir_smokalot: ‘ k denk wel dat die teller behoorlijk een afwijking geeft , des al niet te minneplus , die 1600 mixermotor doet ’t toch maar
@fep739: De officiële top is 235, dus het is wel mogelijk.
@sir_smokalot: Is deze DS4 voorzien van de Denon audioset (incl. flinke sub in kofferbak), of standaardset? Fijn geluid komt er van de soundbox bij hoge toeren.
die vormgeving van die zetels vind ik pokkelelijk.
Op z’n geheel zou ik ‘em wel verkiezen boven een Vort Vocus maar toch niet boven een 1 reeks van BMW of zo …
Voor die laatste betaal je dan ook meer. Als gezegd was dit model 37k. Is al aan de royale kant, maar nog steeds 1.000 euro goedkoper dan een helemaal kale 120d. 118i is vergelijkbaarder, maar zit er niet zo ver onder, en dan is ie nog kaal.
@sir_smokalot: maar zal toch een hogere inruilwaarde hebben , niet ?
Vermoedelijk wel.
@sir_smokalot: wat voor muziekstuk draaide je in het begin van het filmpje?
@betonstaal:

klinkt als nobodybeatsthedrums ..

maar weet het niet zeker ..
Erg mooie auto in een erg mooie configuratie zo! Als ik meer geld had gehad, had ik het ook wel geweten ;-)
Nu wachten op de DS4R rijtest. Dat zal helemaal fantastisch rijden met zijn compleet nieuwe 2.0 turbo met 245pk
BMW levert voorlopig in dieselsegment enkel nog maar 2.0 blokjes.. De EfficientDynamic Editie zal 1.6 zijn, en zal dus de zelfde motor als deze hebben.. Maar nu zijn dit echt niet dezelfde blokken, zoals onze presentator hier wel beweert..
@schnitzerken: Het gaat hier dan ook om een benzinemotor…
@Citrofiel: De geteste BMW laatst was een dieselblok ;) maar nvm ;)
Leuke auto,aar volgens mij is het geen weloverwogen besluit om deze auto te kopen…
Vergeleken met een BMW 5 GT valt dit best wel mee.
Ik vind dit dus echt een ongelooflijk lelijke auto… En dan staat ie nog eens belachelijk hoog op zijn poten…. Ze hebben dit trucje toch een stuk beter toegepast op de Ds3 hoor…
Gelijk een verlagingssetje er op laten zetten, de dealer doet het graag voor je! hmmmmm, soort verkapte verlagingsset verkoopstrategie bij Citroën??
‘Citroen kan hem premium noemen maar er zijn toch nog wel een aantal dingen in deze auto die toch nog wel een beetje Frans zijn’ Haha, Frans kan geen premium zijn?

Maargoed, ik ben trots op je Sir Smokalot! Leuke video, geeft een leuke look en feel over de auto. Daarnaast is het gewoon goed voorbereid en je weet wat je wilt zeggen. De ‘uuh’ momenten zijn er nog wel, maar een stuk minder, en zeker niet irritant aanwezig. Gaat u zo door!
@joosthoeve:

tuurlijk is een Franse auto niet “premium” ..
en ook niet “sport” ..

laat dat kokketeren met el cheapo naampjes maar aan de Duitsers over ..
die hebben daar een perfecte el cheapo doelgroep voor gevonden ..
@lincoln: Jammer dat ik jouw toetsenbord niet van je computer vandaan kan halen!
@autobart:

trek het je niet aan ..
er zijn zo te lezen veel dingen die je niet kan ..
misschien wel een beetje heel veel ..
@joosthoueve: er is een duits merk dat zich ook premium noemt terwijl het gewoon omgekatte VW-tjes zijn met 4 nullen in de grill.
@audisucks: Echter wel met donders fijne motoren en zeer goede afwerking. Ook al betaal je er teveel voor;)
@audisucks: Waarom noem je jezelf audisucks? Zo laat je jezelf wel heel erg kennen… Audi maakt zeer goede auto’s met een zeer goede afwerking, dat jij dat niet uit kan staan kun je voor jezelf houden, maar dat hoef je niet direct hier te uiten!
@audisucks: Premium is voor losers, Audi voor mensen die de Duitse interpretatie van perfectie willen. ;)
Wisten jullie trouwens dat de achterlichten in de achterklep niet werken, puur voor de vorm
@The360box: Nee, dat wist ik niet en wil ik niet weten, want het is onzin…

http://joosss.com/wp-content/uploads/2011/05/2012-Citroen-DS4-Rear-View.jpg

Of was het bedoeld als een schertsende verwijzing naar het niet kunnen openen van de achterruiten?
@Citrofiel: De achterdeur ramen kunnen sowieso niet open want eigenlijk is de DS4 een coupe. Van die achterlichten weet ik het haast zeker net zoals bij de C3, deze werken ook niet.
@The360box: Is het plaatje niet duidelijk genoeg? :roll:
@Citrofiel: Nou, dan heb ik het fout maar die nieuwe C3 is zeker weten voor de show
@The360box: En hoe kom je daar dan bij? Ik heb even wat video’s bekeken op youtube, ik zie toch echt licht… Bekijk deze video bijvoorbeeld maar eens op 1:38.

http://www.youtube.com/watch?v=17rSA7IJYGk

Hoe verklaar je dat dan?
@Citrofiel: gezichts bedrog, magie, science fiction… :lol:

@The360box: ga nooit de discussie aan met een citrofiel :lol:
@Citrofiel: Als je goed kijkt zie je ook dat het licht van de zijlichten komt en niet van de kofferbak zelf,
@The360box: Hm, er zijn inderdaad shots in filmpjes te vinden waar het deel in klep minder fel of uit lijkt te zijn… Dan ga ik er maar vanuit dat jij gelijk hebt. Weet je dan ook hoe het zit met het licht wat je af en toe wel zit? Die weerspiegeling die blijkbaar via de echte lichten naar de kofferkleplichten gaat?
@Citrofiel: Zet hem stil op 0:18 en er lijkt weinig twijfel mogelijk, en dan bedoel ik dat jij gelijk hebt..
@dennisr: Maar in dit hele filmpje zie je de lichten in de kofferklep weer nooit branden.

http://www.youtube.com/watch?v=00c4XiYWChQ

Of wacht, we kunnen natuurlijk allebei gelijk hebben. Misschien dat het verschilt per land of uitrustingsvariant of iets dergelijks. :D Laten we het voor het gemak daar op houden, hoewel ik dan wel weer zou willen weten hoe het precies zit.
@Citrofiel: ik denk, dat het de mistlampen zijn.. :)
@dennisr: Goeie opmerking! Die moeten natuurlijk ook ergens zitten, en ik zie geen andere mogelijkheid. Maar in de filmpjes waarin dat deel brandt lijkt het me niet extreem fel. En dan rest nog de vraag waarom ze überhaupt met de mistlampen aan rijden… :?
@Citrofiel: Misschien dat ze die aan hebben puur om te laten zien dat die ook functie hebben, maar ik zie inderdaad ook geen andere plek waar mistlampen zouden kunnen zitten..
ik vraag het morgen wel even aan iemand die bij Citroen werkt, en dan hoor je het nog wel :D
@Citrofiel: heb hem al gevraagd, het zijn inderdaad de mist lampen :D mysterie opgelost 8) het is dus niet voor de show zoals aan het begin werd beweerd :)
@The360box: mocht je het nog willen weten, hier het antwoord ;) de lampen in de kofferklep zijn de mistlampen :)
@dennisr: Kijk eens aan, zo komen we ergens. :D
@Citrofiel: Bij de DS4 heb ik het zelf mogen zien, zit niks in, mistlampen zitten in de lamp zelf dus Busted, bij de C3 weet ik het nog niet dus onthoud ik me nog aan, plausible.
@The360box: En dit filmpje dan, op 0:54 zie je een heel korte flits van het achterlicht dat aan is. Daar zie ik toch wel heel duidelijk verlichting in het binnenste deel. Dat je het niet zag toen je erbij stond komt wellicht door de manier van verlichting, het is een ledstrip…?

http://www.youtube.com/watch?v=-zDD2UN_pNc&feature=related
@Citrofiel: Ah kut, de C4, ik dacht al, khad iets verkeerds getypt, en ga nou niet meer zoeken want met de C4 weet ik het gewoon zeker en anders nodig ik je een keer uit.
@The360box: Haha, dus deze discussie is gebaseerd op een leesfoutje. :lol:

Ik zal je helpen je punt te bewijzen. ;) In dit filmpje op 4:52 is duidelijk te zien dat inderdaad alleen het buitenste deel licht geeft.

http://www.youtube.com/watch?v=jLKL7GQguqI
Wat een slecht filmpje, vooral de ‘muziek’ !
@fone: te modern jongeman/dame?
@fone: ‘muziek’?? Man man man… wat een pokke herrie. Echt een gebrek aan de opvoeding.
De auto rijd op zichzelf staand goed. Al heb je ondanks de soepelere vering en met dan aan een minder hoge rijhoogte bij de C4 meer gevoel met het rijden. Maar de afwerking is op zichzelf ook niet premium maar gewoon C4 alleen icm met Havana leer is de DS4 echt bijzonder. Je koopt een DS4 ook niet omdat je “premium” wilt maar omdat je juist iets bijzonders wil. Iets wat premium Audi al 10 jaar niet meer doet.
Met alle respect, slecht filmpje. Voelt aan dat die jongeman totaal geen voorbereiding heeft. Euh, euh, euh, kijk, euh, euh.. Hatelijk… Eerste maal dat ik een filmpje op autoblog niet uitgekeken heb. Sorry maat, maar slecht.
@giova: Eerste maal dat ik tijd neem om jouw reactie te lezen, maar dat is ook de laatste keer dat ik dat doe. Wat een onzin, pff.
@autobart: Eerste maal dat ik jou hierop zie. Als je een ander zijn mening niet kunt respecteren, dan stel ik voor dat je je bek houd en je inschrijft voor een anti discriminatie cursus, -> volwassen reactie -> pfffffff <— ???
Laatste tijd heel weinig meer op Autoblog.
Moet zeggen dat Herman/sir_smokalot heel erg goed vooruit is gegaan. Maar goed ook want ik was vanaf het begin af aan zon beetje de enigste die er vertrouwen in had.
Bewijst maar weer eens wat voor een geweldig scherp oog ik heb voor talent. Yup er is maar één de eindbaas en dat ben ik. En dat hoeven we echt niet onder stoelen en banken te gaan schuiven puur zodat de rest van binnen kapot gaat omdat ze er naast zaten en sommige nog steeds zitten. Dit heeft niks met eigendunk te maken ik ben gewoon de beste. Maar maakt allemaal niets uit ik hou op een zekere hoogte nog steeds van jullie. Het kon ook niet anders en teleurgesteld in jullie was ik al (maar niet boos). Zo en nu ga ik eens een hele lange douch nemen en flink schrobben. ;)
@GOD: Nuttige bijdrage! :lol:

Ben het wel met je eens, er is duidelijk vooruitgang.
@autobart: Audi is een merk voor mensen die denken dat ze het gemaakt hebben. De auto’s zijn zo ontzettend saai dat je er spontaan slaperig van wordt.
Vroeger maakte Audi mooie auto’s en was het een merk zonder kapsones. Nu rijden ze allemaal op de linker baan met een blauwe walm uit de uitlaat.
Ga je een sportieve auto maken, zet je hem hoger op zijn poten. WTF?! En met 19 inch jetsers nog steeds geen gevulde kasten, designmisser! De auto is te zwaar getekend, geen snelle, sportieve verschijning, jammer.

Verder wel grappig, die DS-lijn. Leuke manier om wat variatie op de weg proberen te krijgen.
Ik weet niet, maar ik kan niet echt enthousiast worden van de manier waarop dit artikel geschreven is.
Het loopt niet echt lekker en het komt een beetje puberaal over.

Maar goed, iedereen moet leren. Dus het zal vast nog wel beter worden! Wel een leuke DS4.
Hopelijk wordt deze ook niet als ‘gay’ aangezien (net zoals de DS3)
@renske1993: Dat vooroordeel heb ik nog niet eerder gehoord, dus dat zal wel meevallen.
Jammer dat er zo veel onjuistheden in de video zitten, zoals bijvoorbeeld: “Citroen plakt chromen lijstjes om instrumentenpanelen.”

Dat was het de C4 ook al, zelfs in het instapmodel.
@Gnermo: zegt hij dan dat het alleen bij de DS4 zo is ?
@dennisr: Ik citeer: “Hoe gaan ze deze auto nou duurder verkopen? Nou ja, Citroen zet mooie chromen lijstjes om de instrumentenpanelen heen”

Ik laat het aan jou zelf over om daar over te oordelen
Knappe fotoshoot! Wie van autoblog kan de camera zo goed hanteren? Chapeau!
Ik zit nog ff deze test te kijken en wil ook nog even mijn complimenten maken richting Herman. Je gaat steeds een stukje vooruit … je bent steeds meer jezelf … nu nog wat minder stoer(lees sjonnie) in de auto zitten en iets minder eeeh-en dan is het helemaal top !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).