Smart Forvision: Fortwo in extreme conceptverpakking

Auteur: , 15 Reacties

Men neme de layout van de volgende generatie Smart Fortwo. Geef deze vervolgens een makeover met in het achterhoofd hoe deze er over 100 jaar uit zou zien, en tadaa! Je hebt de Forvision: het concept dat Smart op de IAA toont en dat ons een idee moet geven hoe de volgende generatie Fortwo er uit komt te zien.

We zien lekker veel bling, een honingraatstructuurtje in het dak, zetels die uit een art-deco ruimteschip zijn getrokken en een zachte blauwe gloed in het hoog-digitale interieur. De Daimler-dochter heeft niet alleen aan het concept lopen klussen; hij is gemaakt in samenwerking met chemiegigant (en toekomstig werkgever van de voormalige Belgische Saab-snoes Sofie van Damme, die later deze week het bijltje er definitief bij neer gooit voor wat betreft Saab) BASF.

Hij is volledig elektrisch, en de honingraat in het dak is ook nog eens functioneel, want er zitten organische zonnecellen in. In plaats van lichtmetaal zijn de wielen gemaakt van plastic (Magneto ain’t got shit on me), wat per wiel zo’n 3 kg aan gewicht scheelt. Eigenlijk is het trouwens een opgepimpte Forspeed, dat andere concept van Smart dat we eerder dit jaar in Genève zagen.

De stoelen zijn bedekt met ‘e-textile’, die warmte moeten reguleren. Daarnaast is er gebruik gemaakt van schuim met stevig insulerende eigenschappen, om de auto in warm in de winter en koel in de zomer te houden. Nu denk je wellicht dat je al deze technologieën zo overboord kunt kieperen, wegens ‘te futuristisch’, maar volgens Smart zitten er realistische frutsels tussen. Dat gaan we dan volgend jaar zien, als de derde genereatie Smart uit komt.

In de basis is het concept redelijk identiek aan de huidige Smartjes, maar er zal flink gemoderniseerd worden in de nieuwe generatie. Misschien dat hij dan in de VS ook een kans maakt? Daimler zal het hoog op de agenda zetten. De nieuwe Smart zal naar verwachting maximaal profiteren van het feit dat zijn moederbedrijf de handen met Renault-Nissan ineengeslagen heeft (die lange Zetsche naast de ienie-minie Ghosn is nog steeds geen gezicht trouwens). Het platform zal wel als vanouds MB zijn, met de motor achterin en de aandrijving op de achterwielen.15 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
OP de 1 of andere manier doet hij me denken aan een Jaguar XKR-S.
@The360box: Lol. De grill heeft iets Jaguar achtig maar voor de rest. Ik kijk op een klein schermpje dusseh misschien zie ik iets over t hoofd?
Ja, dat kan bij een Smart; ik vind het wel te pruimen.
Ziet er gelikt uit
Bij Pixar studio kunnen ze inpakken. Meer ‘Cars’ dan dit kan je zelf niet bedenken.
Heel tof wagentje. Ik vind dat dak wel leuk.
Smart blijft toch zweren bij die 3spakige velgen he. Afschuwelijk.
Ik blijf een zwak hebben voor Smart *Sweet little cars :D
Een aanrijding gehad bij het portier? Of komt dit vouwwerk de kreukelzone juist ten goede? Verder best een grappig karretje.
leuke facelift…
Die dingen zijn nog overpriced ook..
Allemaal erg leuk dat futuristische spul, maar ik hoop echt dat het nog 100 jaar duurt voordat het geproduceerd word, dat ik veilig onder het gras verborgen lig :) niet dat het nou zo lelijk is.. maar wat er nu rond rijd is gewoon vele malen mooier.. :)
Wel erg Toyotastisch
Duidelijk Mercedes invloeden, vooral in de grille…
@Esprit_de_Flandre: Je moet de velgen niet vergeten.
Als dit de volgende generatie smart wordt ga ik er geen kopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).