Hiv hiv hoera: Lotus Evora ‘Freddie Mercury Edition’

Auteur: , 62 Reacties

Drie keer raden waar de opbrengst van deze one-off naartoe gaat.

Het is de week van de speciale one-offs die naar bekende personen zijn vernoemd. Eerder deze week kreeg een Infiniti FX50S al de proleten-treatment van Sebastian Vettel, maar het grootste wtf-moment kwam toch wel vandaag, toen Lotus de Evora ‘Freddie Mercury Edition’ aankondigde.

De flamboyante rocker is helaas al bijna 20 jaar niet meer onder ons, maar heeft de mensheid samen met zijn band Queen wel pareltjes als ‘A night at the Opera’ geschonken, waarvoor dank. Maar om nou een auto aan hem te wijden…Directe aanleiding is dat Freddie dit jaar (op 5 september) zijn 65ste verjaardag gevierd zou hebben, als het aids-virus hem niet te pakken had gekregen.

Lotus Evora FM Edition

In een persbericht dat gelardeerd is met Queen-titels (en dat doet denken aan Def P die ooit in een poëtische aanval hetzelfde deed met allemaal Doors-nummers) komt Lotus tot zijn punt. Ondertussen is het bedrijf ook mikpunt van spot van deze grappenmakers, maar dat zat er ook wel een beetje in.

Lotus Evora FM Edition

The exterior BODY LANGUAGE features a white, red and gold colour scheme inspired by the iconic costume Freddie wore for the 1986 “Magic tour” and features beautiful silver on white iconography. The front fender references the Montreux Freddie memorial statue with the line “Lover of life. Singer of songs” taken from the statue’s inscription.

Inside, the one-off yellow interior, also inspired by Freddie’s 1986 stage costume, includes a union flag on the back of the seats and the incorporation of a crown hints at Freddie’s playful royal role-play. And it goes without saying that the sound system or more specifically the RADIO, will send the lucky owner GA GA.

Lotus Evora FM Edition

Oh ja, de opbrengst gaat dus naar The Mercury Phoenix Trust, dat zich inzet voor het bestrijden van aids. Op 5 september, precies 65 jaar nadat de extravagante Mercury op Zanzibar ter wereld kwam, wordt hij geveild. Alvast bieden kan HIER.62 reacties

Enige reden dat het zo’n naam krijgt is om hem zo snel mogelijk te verkopen ? een echte Queen liefhebber met geld staat nu al de optie lijst aan te vinken..

Toch wel een erg gaaf ding, lekker subtiel maar wel erg opvallend, van binnen ook erg mooi :) Zou hem graag willen hebben, maar het er het geld niet voor :(
om eerlijk te zijn, vind ik dat ‘hiv hiv hoera’ niet zo netjes, maar goed :)
@dennisr: Das een Youp van ’t Hek verwijzing.
@Pallas: aaah, die kende ik niet.. ik heb niks gezegd :roll:
@Pallas: Youp van ’t Hek verwijzing of niet. Staat gewoon niet netjes. Zeker ook niet aangezien Freddie gewoon geweldig was en beter verdiend dan dit soort titels. Soms moet er ook gewoon eens een artikel gemaakt worden zonder geintjes. Dit is gewoon een cheapshot.

Anyway back on topic moet ik zeggen dat als ik de centjes voor een Lotus had ik deze versie graag zou willen hebben.
Ben het helemaal met je eens dat hij geweldig was. Maar hij hield ook van wilde feestjes. And if you play with matches..
@Aquios: Denk dat Freddie de humor er wel van in zou zien.
Queen met afstand de beste rockact allertijden!
Ongepast? Misschien, ik vind dat je in juiste context overal grappen over kunt maken, ook over een ras bijvoorbeeld. Youp en ook Teeuwen beheersen dit kunstje erg goed. Als een één of ander blogje de grapjes overneemt is dat weliswaar niet zo orgineel,maar het kan wel door de beugel. Zie het maar als een eerbetoon.
@Aquios: Boeie… ‘tis een titel van een artikel. Ik vind hem wel origineel.
dus aan alle celebs “ga vooral door met liederlijk te leven , zo krijgen wij later veel speciale modelletjes”
Binnenkort: Lotus Evora Winehouse , enkel in ’t zwart te krijgen met tapkraan op de passagierszetel. De opbrengst gaat naar de AA Club ;-)
@fep739: heb wel zin in een Ryan Dunn Porsche :)
zie link in het artikel. Ze waren je voor met Amy Winehouse
@sir_smokalot:

Waarom is de Caption-Contest eigenlijk weg?
@sir_smokalot: ;-) idd , nu pas dat twitterkwitterding gelezen
@fep739:

Wat probeer je nu eigenlijk te zeggen?
Ik als Queen en Def P. fan vind dit een geweldige post.
Mooi interieur. De streep over de wagen iets minder.
Wel vreemde editie. Hoe zijn ze daar weer opgekomen? :?
@adyton: Staat in de tekst; is een hommage aan Freddie’s Wembley-outfit.
Julli hebben mazzel dat ik niet thuis ben, anders had ik dit hele topic gespammed met liedjes van Queen met autos.’

http://www.youtube.com/watch?v=iv59A4IGK1k
@Pallas: Queen = heilig = ook bij mij!! Er is geen betere groep geweest, geen betere songs geschreven…
@adyton: Heel simpel denk ik, ze kijken in de Top 2000 muziek lijst, een lijst war volgens mij Queen als sinds jaar en dag bovenaan staat, daaruit merken ze bij Lotus op dat er veel liefhebbers van Queen zijn, en dan nemen ze bij Lotus de gok dat er ook een fan tussen zit met veel geld, en die dus veel geld over heeft voor zijn Lotus Evora ‘Freddie Mercury Edition’ :)
Wat volgt er dan nog van speciale wagens. De Porsche James Dean edition? (als we dan toch foute grappen maken als hiv hiv hoera :) )
@adyton:

McLaren MP4-12C Senna Edition
@jack_abarth: Mercedes S-Klasse Lady Di(e)-edition
@Pallas:

Weet er nog wel eentje voor een S-klasse.
Heeft ermee te maken dat deze wagen niet op benzine noch diesel rijd ;-)
@Pallas: Die vind ik wel origineel :D Maak er dan wel een S-Guard van ;-) De ironie is des te groter.
@adyton: Ferrari 458 Schumacher Edition :P
of hebben we het alleen over auto’s met toepasselijke ‘grappen’? dan valt de 458 af.. :lol:
@dennisr: Ja deze valt af; Suzuki Swift Karst Tate-edition mag wel weer.
@Pallas: Niet echt een goede marketing als je dat lanceert he ;)
@Pallas: :lol: ik gok op hoge verkoop cijfers..
@Pallas: of de Jaguar Volkert G-edition…
@adyton: Om Rover nieuw leven in te blazen: de Rover Grace Kelly.
@adyton: Is die gestorven in een RR dan?
@Pallas: rover
@Pallas: Ja. Maar ik wist niet meer welk model. Even opgezocht. Blijkt een P6 te zijn.
@adyton: P6 is mooi…
LOL @ sniff petrol:

sniffpetrol
BREAKING: Lotus plans Michael Jackson tribute model called B-elite Jean. Over life of car, paint gets less black and nose changes shape.
@Luc89: LOL :lol:
@Luc89:

LOL @ B-elite Jean :-D

Zeer strak!!
@Luc89: De rest is ook heel goed :D
@adyton: Echt wel! :) De Barry White Edition: You’re my Evorathing. ;P
Welke opbrengst? Dit koopt toch niemand!
@florisw: En waarom zou niemand dit kopen? Jij bent dan geen fan, maar zo iemand is zeker geïnteresseerd. En men spreekt hier ook niet over een astronomisch bedrag waarschijnlijk he. Dat ligt tenslotte aan de bieders zelf hoe ver ze daarin willen gaan.
Freddie Mercury heeft nooit een rijbewijs gehad, hij bezat wel een Volvo 960 Estate. Geen echte liefhebber dus, wat dit wel een beetje raar maakt. (jaja Volvomensen kunnen best leifhebbers zijn)
Hiv hiv hoera?

WAS het maar hiv, dan zou hij nu nog leven. Freddy Mercury is gestorven aan aids dames en heren, er zijn genoeg mensen op deze aardbol die leven met hiv, en die 80 jaar oud worden, en het nooit geweten hebben.

Aids daarentegen, is het virus dat mogelijks onstaat uit hiv. En dat is een ander verhaal…

Deze lotus is uitgerust met extra dunne achterbanden trouwens, ook ter verwijzing naar Freddy Mercury ( I want to break free )
@SimonMc: Das allemaal waar.
@SimonMc: Simon.. bijna goed. Het één komt voort uit het ander.

Heel simpel uitgelegd: HIV sloopt je afweer. Dus als je HIV niet stopt gaat je afweer naar 0. Dan wordt je dus ziek van ALLES, letterlijk. Dan kun je dus al een infectie krijgen als je een kraan aanraakt die een ander heeft aangeraakt. Die infectie krijgen die mensen met weerstand 0 dus ook. En nog één en nog één en nog één.. met miljarden bacteriën en virussen op aarde. En daar ga je dan aan dood.

Dus AIDS is geen virus naast of na HIV. AIDS is de verzamel-aanduiding voor al die honderden infecties die je krijgt dankzij HIV.
@SimonMc: “..er zijn genoeg mensen op deze aardbol die leven met hiv, en die 80 jaar oud worden en het nooit geweten hebben..”

Klopt.. en dat maakt deze ziekte zo moeilijk, intrigerend en (ik denk) uiteindelijk wel geneesbaar. Het feit dat je het wel of niet krijgt ligt besloten in je erfelijke aanleg. Bij sommige mensen openbaart HIV zich meteen.. bij andere nooit of na jaren.. Apen zijn immuun voor HIV.. dus sommige mensen hebben meer apen-DNA dan andere. En dat zijn ze aan het onderzoeken en in kaart aan het brengen. En daar ligt dus ook de oplossing. Als ze dat gen of die stof kunnen isoleren dan weten ze hoe het te genezen is.

En dan roep je dus “doe dat dan..” ..maar het HIV virus muteert zichzelf.. dus steeds als ze denken we zijn er.. doet ie een ander shirtje aan.. en kunnen ze opnieuw beginnen.

Gelukkig heeft bovenstaand verhaal de wetenschappers zoveel inzicht gegeven dat er nu een metastase remmer cocktail beschikbaar is die het HIV virus zo sterk remt dat HIV positieve mensen negatief prikken in het bloed. Dus de aanwezigheid in het bloed is 0. Dus met HIV kun je inderdaad 80 worden. Had Freddy het gisteren gekregen was ie ook niet meer dood gegaan.

Maar de cocktail remt alleen maar. Het geneest niet. Je blijft dus HIV positief. De dag dat ze mensen weer HIV negatief kunnen maken gaat ooit komen, maar is dus nog zeer moeilijk.. het woord waarmee ik dit comment begon..
hij is wel strak hoor deze bak
Leuk die Mercury editie, maar als je echt een ode wil brengen aan de beste muziekant die ooit bestaan heeft noem je de auto gewoon Mercury. Als ik een auto moet vergelijken met Fred in mijn achterhoofd dan denk ik aan een Ferrari Daytona. Het beste op 4 wielen.
@tarquesh:

Mercury is inmiddels net zo dood als Freddie .. (god bless them both) ..
Zit er een dashboardkastje in waar je uit kunt komen?
Kan je bij deze versie ook via de achterdeur naar binnen?
Heeft deze ook 3 octaven uitlaatgeluid?
Zit ie ook in een strakke wrap?
Gaat ie ook voortijdig kapot?

Wat is de volgende, een Andre Hases versie? Die gaat in de loop van de tijd enorm veel zuipen.
Of een Vader Abraham versie? In het blauw met hele kleine kinderzitjes.
Hebbuh!!!!
De auto ziet er goed uit (hoewel wit niet mijn kleur is voor een Lotus). Maar verder dan een paar duizend kom ik er niet door mijn huishoud-kids-vreten-me-kaal-beursje…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).