Ja hoor, de eerste Aventador is al stuk!

Auteur: , 41 Reacties

Vaste traditie bij nieuwe modellen van Lamborghini: op de redactie schrijft iedereen het weeknummer van de eerste verwachte crashfoto's en zijn naam op een briefje van 50 euro. Zo meteen maar eens kijken wie de pot gewonnen heeft.

30 augustus, Padua in Italië gaat de boeken in als de streek waar de eerste Aventador crashte. Op anderhalf uur van het hoofdkwartier van Lamborghini ging het mis met dit witte exemplaar. Het Italiaanse Motori.it heeft foto’s van de Lambo die naar het schijnt probeerde in te halen en daarbij een truck raakte die linksaf wilde slaan terwijl hij ingehaald werd.

Zowel de bestuurder van de Lambo als van de truck waren ongeschonden maar dat kunnen we van de Aventador helaas niet zeggen. De rechter voorzijde ligt behoorlijk in puin zo te zien.41 reacties

ik wil anders de motor wel opkopen voor een zacht prikje.
Tsja dat is het risico van de afterburner in deze straaljager.
@audir8v10: ’t is meer een burn-out nu!
Waarschijnlijk een persdemo, is reeds ingecalculeerd dat er daarvan een aantal zullen sneuvelen. Blijft zonde natuurlijk ….
@rechercheur: Dat is knap dat je kan zien dat het een persauto is. Je moet wat meer met je gave gaan doen.
@Burdy: Hij noemt niet voor niets: “Rechercheur” ;-)
@Burdy: Hij kan wel gelijk hebben hoor. Dat was ook het eerste dat ik dacht. Trouwens journalisten durven nogal eens domme dingen doen als ze zoiets in handen krijgen.
En Padua is nu niet echt zo ver van Sant Agata.
@Burdy:

Lezen is best lastig … ik schrijf “waarschijnlijk”, dat betekent zoveel als dat het geen bewezen feit is.

Vervolgens een kwestie van logisch redeneren;
er zijn op dit moment vrijwel nog geen Aventador’s aan klanten afgeleverd, en het ongeval heeft in de directe omgeving van de fabriek plaatsgevonden. Als je vanuit Sant’Agata de A13 richting Ferrara opgaat, dat ben je in een ruim uurtje op de plek van het ongeval. Grote kans dus dat dit een persdemo betreft en geen auto van een klant.
@rechercheur: Als je waarschijnlijk opschrijft ga je er zelf vanuit dat er er een is, toch??

De directe omgeving van ruim een uur?? Dat is voor mij geen directe omgeving. Maar de kans is er, maar die acht ik waarschijnlijk minder groot dan jij.
@Burdy:

Als ik “waarschijnlijk” schrijf, dan bedoel ik dat de kans aanzienlijk aanwezig is of denkbaar zou kunnen zijn. Precies zoals de Dikke van Dale het woord “waarschijnlijk” omschrijft.

Tsja, als journalist krijg je een dergelijke auto een ochtend, middag of dag ter beschikking, en ga je vervolgens rondjes rond de kerk in Sant’Agata rijden. Klinkt ‘aannemelijk’ ….
@rechercheur:
Kan mij niet voorstellen dat ze heel veel persauto’s hebben bij lambo. En als er nog niet veel geleverd zijn aan de klanten is het ook WAARSCHIJNLIJK dat de auto gewoon van een klant kan zijn.

Het is een autoblog, dus het is evengoed zonde van de auto, ook als het (waarschijnlijk) een persauto is.
@Burdy:

Ik acht de kans zeer realistisch dat de gesneuvelde Aventador één van de zeven exemplaren betreft die Lamborghini tijdens de introductie heeft ingezet, deze exemplaren doen momenteel dienst als demo voor pers, relaties en klanten ….

http://www.youtube.com/watch?v=Ii4sGVMz3NI
@rechercheur: Best, maar het blijft zonde
@Burdy: De rechercheur pluist die dingen uit! het is een speurneus.
Gebeurd met elk model wel eens.
Vind het wel jammer
Ik weet dat de testrijders van Lamborghini als idioten rijden op de openbare wegen. Meen te herinneren van een YouTube-filmpje dat Valentino Balboni aan een Viking (klant) zijn kunsten stond te vertonen op de openbare wegen. Ik verbaasde me erover dat het toen niet mis ging…
@AutomotiveDesigner: http://www.autoblog.nl/archive/2009/07/13/video-valentino-balboni-doet-270-kmh-met-een-lp640
Dit filmpje dus.
@AutomotiveDesigner: Deze video is door de gebruiker verwijderd… Zullen wel genoeg redenen voor zijn
@AutomotiveDesigner: Balboni is een extreem goede coureur… ik heb liever dat hij zulke dingen doet dan Arabische poser met een theedoek op zijn kop.
@AutomotiveDesigner: Zowat iedreen rijd daar als een idioot.
@C220AMG: iedereen, bedoel ik natuurlijk
Zonde.. niet meer dan dat eigenlijk.. gewoon zonde.. zal vast wel gerepareerd worden..
Hoort erbij he.
Wat ik nooit begrijp; hoe kun je zulke slechte foto’s maken, terwijl je er gewoon stil naast staat?
@Brum: Dat dacht ik nou ook. Waarschijnlijk kon de “fotograaf” niet dichterbij komen of hij is totaal niet in staat om foto’s te maken.
Hoort er inderdaad bij, eeuwig zonde maar niks aan te doen.
Doodzonde
dit is de eerste en de laatste keer dat ik op zo een topic klik! kan het niet aan zien
@MAB: Je nieuwsgierigheid zal je altijd wel verder leiden hoor :-)
@adyton: daar ben ik jammer genoeg ook bang voor..
Dat jullie nog verbaasd zijn dat dit af en toe gebeurd, als je met dit soort machines rijd, en je rijd ermee op de manier waarvoor ze gemaakt zijn dan zal iets als dit vroeg of laat gebeuren.
En dat hoeft dat nog niks met de rijervaring van de bestuurder te maken te hebben :)
Overigens lijkt de schade aan de Lambo toch wel mee te vallen, met name de voorwiel-ophanging is zwaar beschadigd en het ‘plaatwerk’ rechtsvoor. De carrosserie zou verder nog in takt zijn, zaken zoals voorruit en andere delen hebben de klapper overleefd.
Hm, is het wel een echte Italiaan deze Lambo??? Hij is niet eens in brand gevlogen…
de eerste van velen helaas,kan de eigenaar ook om lachen. kan wel begrijpen, als je dat ding rijdt dat je overenthousiast bent.
Tja, je doet met je wagen wat je wil.
@xilver: haha idd
Heel jammer dit.. helaas zullen er nog meer volgen.
Lambo is niet voor niks een tractor he. Eigenaar dacht dit moet ik is uitproberen :)
Zeker een autojournalist van een autoblad. Of reed de Stig daar in die Aventador op vakantie in de omgeving van Sant Agata.
@tarquesh: Tss. Je zou beter moeten weten. De Stig crasht niet. Tenzij hij met de Koenigsegg op vakantie is. Dan is er wel al eens een kans :-)
kunnen ze nou niet een keer een lamborghini heel houden voor een paar jaar :X

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).