Kwart minder files in augustus! Met dank aan kakweer

Auteur: , 15 Reacties

Is die matige non-zomer toch nog ergens goed voor geweest. Normaalgesproken staan de toegangswegen naar Zandvoort, Bloemendaal of Scheveningen stampvol met hip volk dat graag in de brandende zon een glaasje nichtennectar achterover slaat. Maar zon hebben we niet gezien in augustus, en dus nam de filedruk met 25% af. Maar er zijn andere factoren.

Zo was de hand van Camiel Eurlings en zijn opvolgster Schultz ook merkbaar. Waar hun voorgangsters drukker bezig waren met andere zaken dan het voorkomen van een infrastructurele hartaanval, zijn deze ministers lekker bezig met extra asfalt neerleggen. En we weten: meer asfalt equals minder files. Uit een brandweerslang komt het water ook sneller dan uit een tuinslang per slot van rekening.

Daarnaast schijnen we voor een vakantie iets vaker het vliegtuig te pakken in plaats van de auto, en dus was het deze augustus, dat wegens vakantie altijd al best goed te doen is, een waar feest voor onze filehatende medemens. We hopen dat jullie er van genieten, want het kan niet anders of 2011 wordt een topjaar! Weet je ook meteen waarom je nog steeds 1,60 euro voor een liter peut betaalt, en een stoot aan wegenbelasting. Tenzij je zo’n 14%-schraper bent natuurlijk… (via ANWB)

UPDATE: Sliep uit. Zijn we er toch even mooi ingestonken bij de seniorenclub. Je zou verwachten dat de geriaters achter hun bureautje het wel kunnen opbrengen om dat ene berichtje dat ze er in een week tijd uitpersen degelijk te doen? Nee hoor, de dino’s hebben de cijfers vergeleken met het lopende jaar. U weet wel, die maanden waarin gewoon gewerkt wordt. Ja nogal wiedes dan. Lekker open deuren intrappen met de 130-jarigen op de ANWB-redactie. Hoe nutteloos.15 reacties

verbaast me toch wel, ik had juist verwacht dat mensen massaal het warmere land op zouden zoeken, wat dus zou leiden tot meer file, Dat mensen het vliegtuig pakken scheelt natuurlijk al heel wat, maar dan nog.. toch wel verbaast..
Over files enzo kan ik geen pijl trekken. Dan staat het zaakje muur vast en op een of andere dag dat wordt gemeld dat er een zwarte Zaterdag zit aan te komen op die dag geen muis in een auto te bekennen en ik kan lekker vlot door kachelen.

Dit moet even van mijn hart. ‘de spitsstrook’. Dat ding wordt opengedaan als er zo’n 3000 wagens per uur op het stuk rijden. Ik zit vaak op een stuk waar wel 7000 per uur rijden en staan die kruizen op de meest rechtse baan en ligt de boel te harmonicaen. En is er geen fluit op de weg is de spitsstrook open.
Die operators in de toren moeten zeker teveel schermen tegelijk waarnemen. Gooi die spitstroken permanent open en bij een pech geval in de pechhaven of op de meest rechtste strook het kruis erop.
@tarquesh: Ik vind file’s ook maar raar, als de voorste nou gewoon door rijd..
@tarquesh: dat laatste wat je noemt gaat trouwens niet werken, bij een pech geval de baan open.. dat houd in.. dat als je merkt dat je auto ineens er mee ophoud.. dat je dus snel moet bellen.. doe alsjeblieft die baan sluiten! en ondertussen heb je al een ketting botsing.. wat dan weer file veroorzaakt.. overigens is het een baan die vrij moet blijven voor hulpdiensten, en zijn ze trouwens ook niet bezig met meer banen aanleggen ? :)
‘baan open’ moet ‘baan dicht’ zijn :)
@dennisr: waarom zal dat laatste niet lukken..??? als iedereen is een fatsoenlijke wagen koopt, en hem goed onderhoud, dan zullen er geen pech gevallen zijn (of weinig in ieder geval). dus als we onbetrouwbare merken en slecht onderhouden auto’s van de weg verbannen, zou het volgens mij moeten kunnen…
@bigcar: het is techniek, en het kan elk moment op elke plek spontaan kapot gaan, of een storing geven, zegt niks over je onderhoud..
@dennisr: dan moet je maar een betrouwbare auto nemen, bijvoorbeeld toyota. die dingen gaan bij normaal gebruik en goed onderhoud (voorzover dat nodig is) makkelijk 10 jaar mee. niks geen technische storing o.i.d.
@bigcar: toevallig hebben bij ook een Toyota, maar los daarvan.. je kan gaan regels maken met uitgangs punt dat iedereen in een betrouwbare auto rijd.. zelfs een Toyota gaat stuk.. elke techniek kan stuk.. ook die van de japanners.. mijn rekenmachine is ook stuk :lol:

En je reacties aan mij moeten worden goedgekeurd omdat ik op de zwarte lijst sta en dus alles wat ik verstuur, en alles wat aan mij verstuurd word, word eerst gecontroleerd :)
@dennisr: waarom moeten mijn reacties altijd goedgekeurd worden als ik op jouw reageer..???
zeker kak-weer ..

waar kan ik mijn wegenbelasting declareren ??
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Als ze die matrixborden nu eens niet onnodig aanzetten met 70/50 dan is het al een stuk beter. Vandaag staat er opeens 50 en de volgende veranderde net naar 70, stuk verder was het weer 50. En er was helemaal niets aan de hand. Dus dan heb je weer dat iedereen onnodig te hard remt.
Djeez, zulks onzin uitbaren bij de ANWB…Hulde voor je stukje @sir_smokalot !
jezus, wat een blunder bij ANWB…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).