Plot twist: snelwegschutter bestaat niet?!?!

Auteur: , 84 Reacties

Huh? Is die snelwegschutter dan gewoon een hooks? Een uit de hand gelopen viral voor Carglass? Een Simeon Sandwich? De Keyzer Soze onder de snelwegincidenten (als je the Usual Suspects nog niet hebt gezien, sorry voor de spoilert)? Worden er hier kolen gebakken en poetsen gestoofd? En bovenal: kan ik nu geen 10.000 euro meer verdienen??!! De pliesie schijnt er serieus rekening mee te houden.

Met deze toch vrij opzienbare onthulling komt de NOS vanavond. Het zou zomaar kunnen dat de snelwegschutter net zoiets is als een C63 AMG-badge op een C180: hartstikke fake. De vermeende snelwegschutter houdt Nederland de laatste weken redelijk in zijn greep, en heeft tot op heden zo’n 400 tips opgeleverd.

De reden voor twijfel is het feit dat technisch onderzoek nog geen enkel spoor heeft opgeleverd. Er zijn bij deze meer dan 40 betrokken auto’s nergens kogeltjes of stukjes metaal gevonden. Een eerdere melding die aan de (fantoom?)schutter werd toegeschreven werd later ook al gerectificeerd als steenslag. Zojuist heeft de KLPD een persbericht uitgegeven waarin aangegeven wordt dat het onderzoek wordt verbreed.

Het zou wel een beetje een anticlimax zijn, en eigenlijk gaat dit verhaal er bij mij totaal niet in. Er kunnen toch niet 40 autoruiten zomaar aan gaan? Denk je dat dit allemaal steenslag is? Zou de man met zijn vlabuks schieten in plaats van met een luchtbuks? Ik heb zo mijn bedenkingen. Maar het is toch ook vreemd dat er nergens kogeltjes te vinden zijn. Hopelijk houden we het bij deze ene plot twist en komen we niet in een soort M Night Shaymalan-film terecht. Wordt vervolgd.84 reacties

Het moet haast wel maar we hadden er nooit aandacht aan moeten geven want nu word het een sport voor die eikel als hij steeds aandacht krijgt.
Misschien heeft die een goede katapult met steentjes!
@kraakensmaak: Ja, als het geen buks is, waarom geen katapult?
Als ze de snelwegschutter nog niet hebben gepakt, weten ze dus niet wat voor wapen er gebruikt is. De mensen die slachtoffer ervan zijn geworden hebben heus niet zoveel wapenkennis dat ze meteen eruit kunnen pikken wat voor munitie in dit soort wapens gaan. Dus het zou best eens andere wapens kunnen zijn, terwijl men nu telkens twijfelt over een luchtbuks o.i.d.

Waar ik wel twijfels bij leg, het is een freaking snelweg, er rijden minimaal 20 mensen om je heen, zo niet tientallen achter je, zij zien toch wel hoe er een ruit sneuvelt? Of dat er verdomme een loop uit een raam verschijnt?
Als dit waar is lach ik me kapot! :) *begint alvast hollander-moppen te verzinnen*
En de teksten van de schutter dan? Die op de busbaan waren gespoten aankondigend door te zullen gaan? Ook steenslag?

Dat ze geen kogeltjes vinden is dan wel weer raar, maar kan goed zijn dat die helemaal niet door het glas heen schieten. Mijn buks breekt een glasplaat maar gaat er niet doorheen want hij verpletterd en valt op de grond ervoor, en dat het toch sneuvelt kan goed zijn omdat het veiligheidsglas is!
@bassie: Precies, niet alle kogels hoeven per se door een ruit heet te gaan. Door de klap kan de ruit ook prima kapot gaan, hebben ze al onderzoek op de plaats van het incident gedaan? Even op de grond snuffelen om te zien of daar resten van kogels liggen?
@jzaero: “niet alle kogels hoeven per se door een ruit heet te gaan”

Niet alle, idd, maar je verwacht er toch een aantal aan te treffen in de auto. Ik weet niet hoeveel bolletjes er in zo’n buks zitten, maar laten we nu nog laag schatten, 50. Dan mag je er toch minstens 5 in de auto verwachten, dat is nog verdomd weinig. Zeker als het over 40 auto’s gaat, en nooit geen enkel kogeltje? Statistisch onmogelijk…
@Esprit_de_Flandre:
We hebben het over een luchtbuks en niet over een hagelgeweer :p In een luchtbuks gaat maar 1 kogeltje dat bij het raken van een hard object meteen plat slaat. Het kan dus heel goed dat zo’n kogeltje afketst.
@Sprite: A, oei, ik dacht aan zo’n hagelding…
@bassie: Precies, de gevallen kogeltjes worden meegenomen door het bandenprofiel, dus onvindbaar.
@Pallas: Meegenomen door het bandenprofiel, akkoord, maar toch nooit allemaal…
@Esprit_de_Flandre: oke, maar 500 meter snelweg afzoeken naar een kogeltje van 4,5 of 5,5 mm? Zoiets kleins verdwijnt zelfs in ZOAB tussen de openingen..
@bassie: Mja, ken ZOAB niet zo goed. In België hebben we alleen gaatjes waar hele auto’s in verdwijnen, wat het makkelijker maakt om het terug te vinden… ;)
@Esprit_de_Flandre: hahahahahahhahahaha!
@Esprit_de_Flandre:

Hoe klein is een loodje uit een loodjesgeweer? En hoeveel rotzooi en troep ligt er op de weg en over welke afstand kan het wel niet verspreidt zijn?
Een stukje geplet lood of tin vind je waarschijnlijk nooit meer terug.
@bassie: Bedoel je dit ? http://static0.ad.nl/static/photo/2011/18/7/7/20110823071903/media_xl_920302.jpg

Dat is toch vermoedelijk gedaan door de gene die allemaal rotzooi op de A7 gooit ? ”vermoedelijk” nog altijd.. :)
@dennisr: Hmmmm, dat is toch iets anders dan waar het krantenartikel naar refereerde, lijkt me dat dit door een ander gedaan is dan wat het artikel liet blijken..
@bassie: Als we alles moeten geloven wat een literaire tiener met een spuitbus doet…
lijkt me nogal vreemd, 40 auto’s met steenslag aan de achterzijden, en zijkant.. daar heb je in je hele leven nog niet van gehoord en dan plots 40 achter elkaar..
Een optie zou zijn dat veel mensen een nieuwe achterruit willen en dat er 39 mensen hebben geprofiteerd van die ene vreemde achterruit steenslag..
Vreemde wending in deze zaak dat wel..
Jullie zijn daar een nieuwe legende (in de echte betekenis dan) aan het creëren daar in Nederland :D
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@Sportspotter13: nee moet zijn bij ‘de’:P
Huh? Is die snelwegschutter dan gewoon een hooks?

Hooks? of bedoel je Hoax?
@bowie: AB gaat chovieniesties. Engels kan niet meer, moet dus vernederlandst worden…
@Esprit_de_Flandre: Zelfs dat beheersen ze niet……
@bowie: ik heb die eerste regels ook enkele keren hoofdschuddend zitten lezen: hooks, spoilert en pliesie?! Is dit artikel door een 13-jarige geschreven?
Hij gebruikt vast ijskogels, zo doen de echte pro’s dat :O
@fant: precies wat ik dacht.. ;)
Zou wel een dikke faal zijn, dat Rijkswaterstaat de schuldige blijkt te zijn.
@degraafm: Only in Belgique…
fabrieks fout kan het niet zijn, het zijn niet allemaal pas vervangen ruiten. steenslag op je achterruit lijkt me heel sterk. een of andere gek die op auto’s schiet voor de lol lijkt me meer geloofwaardig. maar er worden geen kogeltjes gevonden, zouden deze niet nog op de snelweg liggen. maar wat ook nog kan is dat eenof andere gek een klein deukje maakt met een lifehamer, ik heb wellis gehoord dat de ruit dan ook uit het niets kan klappen of dit waar is weet ik ook niet. maarja zou ook wel heel toevallig zijn dat er 11 auto’s zijn waar dit bij gebeurd is. dus ik hout het toch bij een schieten.
@axel: “een klein deukje … gehoord dat de ruit dan ook uit het niets kan klappen of dit waar is weet ik ook niet.”

Dat heb je dan gehoord van Car-Glass. Allemaal zever, met hun reclame van ‘een klein sterretje, koud buiten warm binnen, en de ruit barst’ of ‘een drempel, en krak’. Ik rij al 3 jaar met een serieuze ster, en ik vertraag niet meer dan vroeger voor een drempel, en het is even koud buiten en warm binnen, en mijn ruit is nog niet verder gebarsten. Puur misleidende reclame…
@Esprit_de_Flandre: oei oei, misleidende reclame, waar gaat het heen met de wereld… :P
@Esprit_de_Flandre: echt niet, die van mij scheurde 30 cm toen ik een borduur op reed. Toen die over de volledige breedte gebarsten was toch maar laten vervangen. De meeste omniumverzekeringen dekken dit trouwens.
@axel:

je kan wel met een noodhamer in een hoekje van het raam slaan. dan gaat het raam in zijn geheel aan diggelen (door de schokgolf trekken de breuken makkelijk over het hele oppervlak), maar dat gebeurt direct. hij wordt niet zwak en springt dan op een ander moment.

of er moet iemand uit zijn auto gaan hangen om te slaan, maar dat valt denk ik op
Ok ten eerste the Usual Suspects hoe geweldig is die?

Ten tweede of het vreemd is dat er geen sporen gevonden worden weet ik niet. Maar wat wel vreemd is dat er ineens zoveel steenslag zou zijn die ruiten vernielt.
Ik bedoel hoe vaak zie je steentjes door een moderne autoruit vliegen?
Daarbij als er iets verandert was aan de kwaliteit van het glas of aan de toestand van het wegdek was dat toch al lang ter sprake gekomen, niet?
De ruiten zouden niet alleen in nederland zo zijn en het wegdek zou toch hard opvallen.
Hou eens op met dit soort nieuws plaatsen.
Dat kunnen de nieuwszenders/websites beter dan jullie plus dat het heeft geen enkele meerwaarde heeft hier.
@RDNS: en toch keer op keer vele reacties.. en ik ben er blij mee, zo word ik op de hoogte gehouden van het nieuws via de site waar ik toch dagelijks op zit.. dus.. :)
@dennisr: Misschien kunnen ze anders nog showbizz-nieuws erbij doen, dat je ook daarin mee bent.

Och ja, wacht, dat is al zo… :P

http://www.autoblog.nl/?s=justin+bieber
@Esprit_de_Flandre: super toch :P hoef niks te missen :D
@RDNS: voordeel van Autoblog is dat je kunt overslaan wat je niet leest.
@sdk16420: Je bedoelt wat je niet wilt lezen kun je overslaan?
@RDNS: idd, als je het niet interessant vind om te lezen klik je toch lekker door en ga je ons toch niet zitte vervelen met jou negatieve reactie. het gaat over auto’s en dit is een autoblog. als het je niet interesseert ga je maar op grasmaaierblog kijken ofzo…
Steenslag in zij -en achterruiten?
Hier nog een ander artikel over kapot geschoten autoruiten. Waar dus wel sporen zijn gevonden van kogeltjes.. wil niet zeggen dat je dan altijd sporen moet vinden.. maar van de 40 auto’s zou er dan toch minstens 1 moeten zijn met sporen.. ?

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/133855/Autoruiten_geparkeerde_autos_Delft_met_luchtbuks_beschoten.html
ach joh ..

hebben toch weer 144 rechercheurs hun vakantie ervaringen met elkaar kunnen delen ..
@lincoln: ..dat ze allemaal die geheimen met jou wilden delen op de camping ? :lol:
o.k. .. wie is de coolste ..

(A) snelwegschutter ..
(B) heide-poema ..
(C) weer-alarm ..
@lincoln: Ik zeg de eerste wolf sinds 1899 vandaag gesignaleerd bij Arnhem
@lincoln: Snelwegschutter probeerde de poema dood te schieten, schoot mis (in de lucht) lekkende wolken…dus REGEN en zie… WEER-ALARM waarschuwing!
het lood uit een lucht buks schiet niet door een ruit heen lijkt mij. het breekt de ruit misschien maar door de klap van de ruit kaats het lood waarschijnlijk af. waardoor het op de weg komt en het bijv. tussen de groeven van auto banden blijft hangen. en alle banden controleren naar een stukje loot. succes dat stukje vindt je nooit weer. en zo als eerder al gezegd was. als het op de weg komt en wordt plat gereden. onvindbaar dus. beste manier lijkt mij toch camera’s op zetten en agent in burger laten rond rijden of zo iets.
@drentje: Goede samenvatting van alle andere (inhoudelijke) reacties hier.
@Pallas: ik heb lang niet alle reacties door gelezen alleen de eerste 3 dus dat is het echt niet hoor -.-”
Dit is gewoon reverse-psychology om de schuttert uit zijn tent te lokken.
@sacha: je zou best eens gelijk kunnen hebben, ik ga voor die optie!
@sacha: Zou zo maar eens kunnen. Zoals ‘de vermiste (jongen van 9, mooie dame, vul maar in) heeft héél specialistische medicijnen nodig, want anders gaat ie dood. Zullen we daarom allemaal extra goed zoeken?’
Je kan met hagel schieten. Kan je ook munitie van stukjes glas kopen of knutselen? Dan wordt het wel ff zoeken voor de pliesie.
@mout:

natuurlijk zijn het glazen kogeltjes ..
maar dat zal de pliesie toch wel weten .. toch ??
@lincoln: Nee toch? Dan hebben ze me door!
@mout: of van ijs zoals in …een film waarvan de naam me ontglipt ;)
@bpc: Most wanted?
@bpc: transsiberië express ?….kutfilm
@Megakix: ik denk dat het die kutfilm was ;) maar het idee kan werken ;)
Mensen, dit is gewoon een massapsychose…

massapsychose
` mas – sa – psy – cho – se [-psiegooz ` ] de -woord (vrouwelijk) geestelijk labiele toestand die een groot deel van een bevolking tegelijk aantast

Niet alles geloven wat ze zeggen!
of de snelwegschutter is gepakt ..

en bleek weer 1 of andere geflipte politie-agent te zijn ..
Enkele bedenkingen. Een luchtbuks schiet niet ver. De kracht en nauwkeurigheid nemen enorm af als de afstand groter wordt. Een autoruit stuk schieten van een rijdende auto is heel erg moeilijk. Dat kan enkel met een red dot scope. Die moet goed gecalibreerd zijn rekeninghoudend met de wind. Als het niet zo is, zit die eikel VLAK LANGS DE WEG.
@driftkicker:

of op je achterbank ..
@lincoln: :lol:
bewijst voor de zoveelste keer dat we allemaal de kudde volgen,,

REAL MADRID!!
Prachtige film Usual Suspects tot nu toe is de schutter net als Keyzer Soze.
Misschien schiet hij met kogels van ijs :P
the-budel-guy
We krijgen hem niet te pakken, dus bestaat hij niet. Maar IK besta wel als ik 5 km/u te hard rij!
:roll:
@FrankypankyV8: rij JIJ te hard..jonguh !!!???? XD
Bibi-guns…die kids importeren ze massaal uit verre oorden, metalen kogeltjes erin…enja, die verbrijzelen wel een raam, maar ketsen gewoon af op het raam, zodat je geen spoortje hebt hae !!! En er doen meerdere kids aan mee..
@driftkicker:
een luchtbuks kogel komt niet ver??!!!
als je beetje goeie hebt komt die 300m ver (dan raakt die ongeveer de grond)
en denk niet dat die schutter heel ver van de weg zit…
nou nou, laten we bb-guns nou niet overschatten. luchtbuks lijkt al een stuk plausibeler. verder zal het kogeltje als het vanuit een schuine hoek (berm?) geschoten is niet in de auto terecht komen, maar weg ketsen.
nederland krijgt ook een monster van lochness dus ? of worden het nu domme hollanders ipv domme belgen ?
En raar dat er nog niemand geraakt is…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).