Politie neemt 13 supercars van kinderen in beslag

Auteur: , 40 Reacties

Kinderen mogen ook niks meer tegenwoordig! De politie van Canada heeft maar liefst 13(!) supercars van wat scholieren in beslag genomen. Alleen maar omdat ze met 200 km/u over de snelweg scheurden. En over wat voor auto's we het hebben? Denk aan merken als: Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Maserati. Het betere werk dus.

De meeste scholieren waren 16-17 jaar oud en niemand was ouder dan 21. Ook waren er 6 die nog een tijdelijk “novice” rijbewijs hadden. En tussen de 13 kinderen zat slechts 1 meisje, de rest waren jongens. Het meest bizarre van dit verhaal is nog wel dat de politie waarschijnlijk niet veel meer kan doen doen dan een boete geven van $196, want de overtredingen zijn namelijk niet vastgelegd op camera of door de politie zelf gezien. Andere bronnen hebben het er echter weer over dat de politie de auto’s definitief in beslag kan nemen en verkopen. (via: driving.ca)

Opvallend was dat slechts 1 auto ook daadwerkelijk op naam van de bestuurder stond. De rest had blijkbaar de auto van papa meegenomen. Al deze kiddo’s zitten naar alle waarschijnlijkheid op de prestigieuze St. George’s School, een kostschool waar ouders met teveel geld hun kinderen naartoe brengen. De volgende 13 auto’s zijn in beslag genomen:

1x Aston Martin DB9
1x Audi R8
1x Ferrari 599
3x Lamborghini Gallardo
2x Maserati GranTurismo
1x Mercedes SL63
1x Mercedes SLS
3x Nissan GT-R

Video!

Supercars politie

En wat foto’s kan je HIER vinden.40 reacties

Eigen schuld , dikke bult
whaha, heerlijk! ben je 16/17 jaar kan je lekker in zo’n bak rond scheuren, hoop dat ze die wagens gewoon weer terug krijgen, gun het de politie vooral niet maar zou niet weten waarom ze die auto’s mogen houden, te snel rijden maakt je nog geen crimineel..
waarom de politie die auto’s mag houden dan he.. :)
@dennisr: Te hard rijden maakt je wel crimineel. Zeker met 200 km/u waar dit niet mag op die leeftijd.
@joosthoeve: Misschien moet je het woord crimineel is niet zo serieus nemen dat je bij elke overtreding van de wet een crimineel bent, want dan zijn we het allemaal, en die kinderen hebben niks gevaarlijks gedaan 2 mensen blocken de weg terwijl de andere gaan racen okay ze hinderen andere weg gebruikers ben ik het niet mee eens maar om ze crimineel te worden denk het toch niet, terwijl je er natuurlijk van houd dat de politie jou elke dag gaat flitsen maar moordenaars,verkrachters en pedofielen gewoon hun ding laten doen!
@malyovaniy: Die cliché opmerking laat ik maar even voor wat het is als je het niet erg vind.
Mijn probleem met dit soort mensen is dat ze zo jong zijn en teveel PK’s onder de poten hebben in de auto’s. Dan zeg je wel niets gevaarlijks, maar kijk eens hoeveel ervaren bestuurders een Ferrari/Lambo in de kreukels rijden. Dan ga jij mij niet wijs maken dit zonder gevaar is.
Maar iedereen rijdt wel eens te hard, toegegeven, maar daarom had ik ook die nuance in mijn bericht gedaan; ”zeker met 200km met die leeftijd”. Officieel ben je natuurlijk al crimineel als je 1 km/u te hard gaat. Maar ik irriteer me aan mensen die niet weten waar hun grens is en denken dat zij het eeuwige leven hebben. En ja, op dit soort moment mag ik generaliseren.
@joosthoeve:

kijk .. en expert .. mooi ..

wat is de peekaa grens voor een 16-jarige ??
en voor een 25-jarige ??
en wat was die grens 100 jaar geleden ??
@lincoln: Dat is natuurlijk een vraag waar niemand antwoord op kan geven;) Mijn punt is alleen dat de gemiddelde 16-jarige minder goed kan rijden en met auto’s om kan gaan. Dat weet jij zelf natuurlijk ook wel. En let wel, ik generaliseer als een malle, omdat wij geen van allen de persoonlijk situatie weten van die jongens.

@jzaero: Je bent in mijn optiek een misdadiger als je een misdaad begaat, akkoord? Je begaat een misdaad als je een strafbaar feit begaat, zie de dikke van dale daar staat vast zo’n omschrijving. Als je over de maximumsnelheid heen gaat bega je een strafbaar feit, is het niet? Dan ben je theoretisch gezien een misdadiger als je meer of gelijk aan 1 km/u te hard gaat. Theoretisch gezien dan. En dat met de auto’s verkopen ben ik het met je eens, dat is niet in het recht van de politie, zeker niet gezien de meeste auto’s niet eens op naam stonden van die jongens. Daarnaast, het tweede wat je zegt valt over te discussiëren. Tuurlijk ben je hartstikke fout als je 200 rijd in een golf, misschien wel meer omdat je meer het limiet opzoekt van de auto. Maar wat ik bedoel is dat de kans op fouten, door een plas water of wat zand op de weg of te vroeg gas geven, bij een Ferrari etc. groter is dan bij een Golf.

@Dennisr: Dit heb ik al gezegd, wat ik zegt over de snelheid overtredingen is iedereen wel crimineel, dat ontken ik ook niet. Maar waarom denk je dat je die punt op je rijbewijs krijgt? Om jongeren een beetje in toom te houden, omdat ze, over het algemeen, ervaring missen. Je moet ergens een grens stellen! En dat, Dennis, is juist de reden dat ik het gevaarlijker vind dat jongeren hard rijden dan dat meer volwassenen hard rijden.
@joosthoeve: Je word ook niet meteen als misdadiger gezien, maar een overtreder. Je pleegt (in Nederland) pas een misdaad als je rijd onder invloed of een ongeluk veroorzaakt en daarbij niet stopt. Althans ik dacht dat dat zo ging, ik weet niet hoe dat telt als je harder dan 50 hebt gereden, maar dan ben je nog steeds geen crimineel. Ik vind overigens wel terecht dat je auto in beslag wordt genomen, maar niet dat ze hem meteen mogen doorverkopen. Let’s say 2 weken vind ik best.
@joosthoeve: Bovendien, onzin, het heeft helemaal niet te maken met wat voor auto je rijd. De politie rekent namelijk niet hoe snel jij op die snelheid komt, maar op welke snelheid jij je overtreding maakt. De PK onzin die jij noemt is dus helemaal niet relevant. De exoten als Ferrari of Maserati komen in het nieuws als ze in kreukels worden gereden, maar er worden zat auto’s kapot gereden door mongolen in het verkeer. Als jij met een Volkswagen Golf als een malloot met 200 door het verkeer begeeft, ben je eigenlijk net zo schuldig terwijl je veel minder vermogen hebt. Daarbij kan je niet zeggen dat de schuld van gecrashte exoten altijd bij de eigenaar van de exoot ligt. Ik heb vaak zat benauwde situaties gehad in het verkeer terwijl ik geen enkele fout maak op dat moment. Het is anticiperen op andermans fouten en soms lukt dat niet, dan maakt het nog niet meteen de eigenaar schuldig.
@joosthoeve: sinds wanneer is maakt de leeftijd wat uit bij te snel rijden, ja okee je krijgt hier ook een punt op je rijbewijs als jonge bestuurder, maar verder zie ik niet in waarom het ‘op die leeftijd’ anders zou zijn.. en als je met te snel rijden direct crimineel bent.. ben jij vast ook een crimineel..
@joosthoeve: hò ff gast, dit is gewoon leeftijdsdiscriminatie. crimineel is volgens mij ook niet het juiste woord hiervoor. misdadiger zou wel kunnen, maar crimineel niet.
@bigcar: Ja, de een noemt het leeftijdsdiscriminatie. Maar een belangrijk punt voor mij om het geen echte discriminatie te noemen is dat ik niemand wat verbied. Ik zeg alleen wat ik er van denk. En ik snap ook niet waar iedereen zo’n probleem van maak, want ik zeg volgens mij geen onlogische dingen en ik verbied niets. En ik zou ook in een Ferrari stappen als ik de mogelijkheid had, maar ik heb het geleerd in een simpele Twingo, en ik denk dat ik daar goed heb ik auto leren rijden.
Crimineel/misdadiger maakt mij niet zo gek veel uit. Je pleegt een strafbaar feit, wie daar welke benaming aan wilt hangen mag dat geheel naar eigen keuze doen!
Lekker idee van rijkdom en armoede krijgen die kinderen mee, zeg.
@bozewolf: volgens mij weten ze prima wat rijkdom is ;)
En samen hebben ze wellicht nog geen 1300 pk van hun totaal vermogen benut, ah wat maak ik me druk als ik dit soort dingen lees…
@breakingpoint: Heb jij ze zien rijden dan?
@crackdavid: nee, jij was er wel bij zo te horen? Ik baseer me alleen op de tekst, quote: “Alleen maar omdat ze met 200 km/u over de snelweg scheurden”

Als ze enkel 200 km/u reden heb je met een auto met die aerodynamische vormen slechts 100 pk nodig schat ik, maar jij weet wel meer over het verhaal dan ik klaarblijkelijk.
heeft ze dan meer geld gekost als dat ze binnenkrijgen…
Dat is toch wat anders dan met je scootertje rondracen vanaf je 16e.. Het valt me op in dat filmpje dat die kinderen allemaal Aziaten zijn.
@Michiel1: Vancouver, Canada zit bomvol met aziaten
@Renesis: Kijk dan weet ik dat ook weer!
@Michiel1: Vooral Chinezen, met name uit Hong Kong.
de gtr ziet er als een koopje uit in vergelijking met al die andere wagens…
En waar was die $196 boete dan voor?
@sdk16420: “I know there’s a lot of disappointment, wondering why we only charged them with an offence of $196. They fact of the matter is, we have to look at all the evidence we have and what we’re able to prove,” Surrey Now quoted Gaumont as saying. “That’s why we’ve charged them with driving without due consideration for the public.”
@Renesis: thnx
Ach joh, kerst is maar 3 maanden meer, kunnen ze weer een nieuwe vragen. :P
zowat elke auto kan 200 km/u ..
en iedere 16 jarige kan op een gaspedaal trappen ..

bijna niemand doet het .. maar het kan makkelijk ..

het heilige “andermans rijkdom” is totaal irrelevant ..
Je zal wel veel van je jong houden als je ze een auto geeft die zo hard.
@norge:

een opgevoerde scooter is natuurlijk veel beter ..
@lincoln: Scooter ? Ze krijgen een rijbewijs als ze geen scooter rijden.
Hoe het ook zij.. ik weet in ieder geval weer een spotplaats voor de Amerikaanse Appeltje.
Ik ben echt uit de verkeerde moeder gekomen….
“bijna iedere auto kan 200km/h rijden”. Dat is waar, maar niet iedere auto kan dat die snelheid halen binnen de 10s van toen je nog legaal reed. Een Golf 2.0 heeft daarvoor enkele minuten nodig op een lege snelweg… Met zo een superkar zit je veel sneller op snelheden die potentieel zeer veel schade kunnen aanbrengen, zonder dat te beseffen. En een 16 jarige heeft hoogste waarschijnlijk meer hormonen dan breincellen om te beseffen waarmee ze bezig zijn, zeker in zo een situatie. Lang geleden was ik ook 16 en ik kan alleen maar blij zijn dat ik toen geen 500pk onder mijn billen had…
Een ongeluk ten gevolge van een streetrace is meestal niet leuk om op te kuisen, met heel veel menselijk leed…
vancouver, ook wel hongcouver genoemd
mijn droom die nooit zal uitkomen..
@MAB: gepakt worden door de politie in de sportauto van pa die je stiekem had meegenomen om indruk op je je klasgenoten te maken, wat ook al mislukt is. Hoe lang denk je dat het huisarrest zal zijn? 10, 20 of 50 jaar?
wat een getreiter “schudnee”
Tsja, met zo’n 200km/u op de snelweg in Canada? Daar mag je dan hooguit 110km/u en zit je al snel op 90km/u te snel. Net als in Nederland, vinden ze dat in Canada ook niet echt “grappig”. Met alleen een boete komen ze er nog goed vanaf.
Of het dan kids van 16 zijn met ieder 500+pk’s onder hun kont, doet er dan nog niet eens zo veel toe: ze mogen rijden en ze mogen zelf bepalen waar ze in rijden. Ik denk dat het vast niet hun eerste tripje in deze auto’s was en bovendien zitten er geen doorsnee kids op DIE kostschool. Dat kan je niet vergelijken met een VMBO-schooltje in Nederland. Maar uiteindelijk heb je overal slimme figuren en gekken (en combinaties van dat).

Los van dat alles: die kids (en hun ouders) hebben best een goede smaak als het om auto’s gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).