Brabus duikt in de kluizenbusiness

Auteur: , 55 Reacties

Kluizenboer Stockinger heeft niet alleen opbergkistjes voor je Bentley, onlangs hebben ze namelijk deze kast aangekondigd. Een heuse BRABUS-kluis voor je geld, horloges, flessen drank en al je overige goodies van waarde.

Jep, dit gaat wel heel ver qua fanboyprullaria. Een Lamborghini-safe is nog tot daar aan toe, maar wie is bereid om 120k in euro’s neer te tellen voor een getunede kluis met Brabus inscripties? Maar wellicht onderschatten wij de populariteit van ’s wereld bekendste Mercedes-tuner. De 700 kg wegende kast is 127 x 67 x 55 cm en heeft een volume van 183 liter. En om even in autotermen te spreken: het interieur is bekleed met hout, alcantara, leder en heeft carbonfiber details en hier en daar een LED-spotje.

De kluis wordt uitgerust met vijf lades en twaalf opbergvakken voor je horloges. De onthulling staat gepland voor de IAA in Frankfurt. En nee, dat laatste is geen geintje.55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
kluisje van de ikea voldoet prima maar bedankt, als ik die kluis zou kopen is er ook geen geld meer over om er in te bewaren..
Tja, wat is 120k als je er je horloges van een half miljoen per stuk en je whiskey van een paar ton in bewaard?? Die kluizen zijn trouwens überhaupt duur, ben meer benieuwd naar de meerprijs…
WOW, die Glashütte Tourbillon linksboven op foto 5 is echt meesterlijk! Rest alleen maar Breitling crap… Past ook goed bij Brabus: patsermerk voor mensen met een weinig subtiele (lees: geen…) smaak!
@Svenska_Aeroplan_AB: glas hut ? waar hedde gij het uber..
@Svenska_Aeroplan_AB: mooie keuze :-)
@adyton: Schitterend merk, enige niet Zwitserse horlogemerk dat op mn (lange termijn…) verlanglijstje staat. Ja, en het Britse Bell & Ross misschien, in de catagorie ‘leuk voor casual’!
@Svenska_Aeroplan_AB: Was Bell & Ross niet Amerikaans? Maar voor de rest, opnieuw goede keuze.
Mijn favoriet blijft de Omega Skeleton Central Tourbillon maar die is onbetaalbaar, dus op lange termijnlijstje staat een Hublot Big Bang. Maar die zijn beiden Zwitsers.
Ik zou wel weten wat te doen met zo een kluis hoor :)
@adyton: oh ja, was even in de war omdat ze instrumenten ah la Spitfire maken… Hublot is ook briljant maarrrrrr ik hou toch ook van de heritage, en dan vindt ik in die prijsklasse merken met een schitterende geschiedenis, Hublot heeft die als jong merk niet. Ik heb nu als trots een Maurice Lacroix Pontos en een Omega Hour Vision. Mijn ultieme is de Patek Calatrava Travel Time, in platinum graag. ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: helaas zijn de horloges in de kluis erin geshopt. Net zoals de fles whiskey. Probeer je een kluis van 120k te verkopen, Photoshop je er nep horloges in. Beetje goedkoop…
@quincy:

past toch mooi bij suggestieve handel ..
@quincy: De hele kluis met inhoud en de omgeving waar die kluis in staat is niet echt. Gewoon een 3d render. Welkom op aarde!
@Svenska_Aeroplan_AB: een Bijenkorfhorloge en een C&A-horloge…jij bent een trotse bezitter van iets groots… :lol: … Die Patek kan ik wel waarderen btw.
@Megakix: Welke is de patek (phillipe)? Als je het over een het daarover had tenminste.
@Nv: altijd ‘de meest sobere’… XD
@Svenska_Aeroplan_AB: Euro 74,290.00
Op mijn Android-telefoon kan ik ook heel makkelijk de tijd aflezen, daar heb ik echt geen 20+ horloges en een dure kluis voor nodig.
@alcantara: een rijk man heeft natuurlijk voor elk land een andere horloge, je denkt toch niet dat hij steeds de tijd wil terug draaien of vooruit draaien..
@dennisr: een android geval wisselt automatisch van tijd in een andere tijdzone.
@alcantara: oeh, maar past die ook om je pols ? :)
@dennisr: ja met een stuk ducktape wel:P
@dennisr: Dat niet alleen onder zakenmensen is een horloge een belangrijke manier om zich te onderscheiden. Dit is nu eenmaal het accessoire voor een man. Geen juwelen. Een mooi horloge is het gewoon.
En ja zoals je zegt zou het maar ‘flauw’ zijn als je er dan ook maar 1 hebt. Toch in die klasse :D
@alcantara: Wow you don’t get the point of this!
Ze hadden er ook al van Bentley en Bugatti. Beetje dom. De gewone zijn zo al mooi genoeg. Hoeven geen autologo’s op.
@alcantara: Met een Fiat Panda uit ’88 kun je ook rijden, dus je hebt ook geen dikke auto nodig?? Some difference…
@Svenska_Aeroplan_AB: Het verschil tussen een oude Panda en een nieuwe auto is vele malen groter dan tussen een digitale klok en een Rolex. Prestaties van die klokken zijn exact hetzelfde, dat kun je van de auto’s niet zeggen.
@alcantara: een schilderij van Rembrandt is ook hetzelfde als een tekening van mijn 5 jarig zoontje.
@porsche928: Ook niet waar, je kunt het misschien lelijk vinden maar Rembrandt had nog wel talent en techniek, iets wat je bij de hedendaagse kunst nog zelden tegenkomt.
@alcantara: Je kan misschien niet aan een horloge zijn, maar in een tourbillon zit er veel werk en techniek, iets wat bij digitale horloges zelden is.
@porsche928:

je hebt nu eenmaal museum publiek en winkelstraat publiek ..
@alcantara: Ben ik het niet mee eens. Als je kijkt naar het vakmanschap dat in een horloge gaat zitten. Let wel, de levertijd van een goed manufacture horloge is veel langer dan die van een auto… Net als met auto’s kun je genieten van de techniek. Ik vindt (en veeeeeeeelen met mij, sla het gemiddelde autoblad maar eens open, en dan niet de Autoweek…) dat auto’s en horloges nauw aan elkaar verwant zijn.
@Svenska_Aeroplan_AB:

het enige dat ze gemeen hebben is een nogal een domme primitieve doelgroep die liever hun geld besteden aan statussymbolen dan aan liefdadigheid ..
@lincoln: Wel mijn intresse in horloges en wellicht ben ik ook niet de enige, gaat uit van de techniek de erachter zit en de schoonheid van de complexiteit die achter die horloge zit uit uiteraard het uiterlijke van een horloge zelf. Voor zover ik van mezelf weet heeft mijn intresse niets met status te maken. Ik versta wel jou primitieve, niet onderbouwde mening en neem het dan ook niet kwalijk dat je de intresse in horloges niet begrijpt.
@Nv:

antieke uurwerken zijn interessant ..
niet die nieuwe glimmeuk ..

da,s gewoon domme status ..
@lincoln: precies, helemaal mee eens! Die nieuwe glimmeuk (digitaal, casio’tje ofzo) is absoluut niet interessant. De klassieke, mechanische, handgemaakte uurwerken van een echt manufactuur horloge, DAT is interessant!
@Svenska_Aeroplan_AB:

die dure troep helemaal ..
konden ze 300 jaar geleden ook .. en dat zijn wel volwaardige uurwerken ..
die nieuwe dure troep zijn daar imitaties van ..

de hedendaagse patenten liggen allemaal bij de Jappen ..
dat zijn vandaag de dag de echte instrumentmakers ..
@alcantara:

een ouwe Panda is genetisch gezien voor 99.9% gelijk aan elke willekeurige nieuwe auto ..
Mooie kluis hoor, liggen ook leuke spullen in op de foto’s.
Leuk voor één of andere miljonair die erg blij is met z’n door Brabus getunede Mercedes.
Mooie kluis hoor, liggen ook leuke spullen in op de foto’s.
Leuk voor één of andere miljonair die erg blij is met z’n door Brabus getunede Mercedes.
Die fles whisky die in de kast staat is een Royal Salute 62 Gun Salute. Kost om en nabij de €3000,-
Cheers..
wat een lelijke koelkast .. stuur Mansory eens effe langs ..
Wat Barbus in de kluizenbusiness doet snap ik ook niet, maar feit is dat je horloges van een paar duizend euro per stuk ook niet in een schoenendoos bewaard.

Een Glashütte Original Tourbillion doet toch al gauw zo’n € 100.000. Beetje breitling doet ook wel tussen de € 5.000 en € 10.000 dus de inhoud zal meer waard zijn als de kluis…

Jammer dat de horloges maar plaatjes zijn en niet de echte..

En wat de discussie horloge vs telefoon betreft.

De tijd is te kostbaar om op een goedkoop horloge af te lezen :)

Glashütte Original en A. Länge & Sohne is toch wel het beste wat er uit Duitsland komt.. Beter dan ’n Brabus en een stuk zeldzamer.

Voor mijn 30e verjaardag staat er ook een GO Panomatic Lunar bovenaan mijn verlanglijstje :)
@joost82: ik zou, als ik inbreker was, toch wel eerder bij de kluis kijken, in plaats van bij de schoenen dozen, dus misschien is die schoenen doos wel helemaal niet zo’n gek idee..
Geldverspilling, als je trouwens iets goed wil moet je naar iemand die er verstand van heeft. In dit geval dus een kluizenaar… Auto merken
Moeten het gewoon houden bij auto’s malen en niet andere dingen zoals een kluis, een (lamborghini) muis / laptop etc.
@bigcar: Ze gaan toch naar ‘iets goeds’?? Stockinger is een grote naam hoor…
@bigcar: Stockinger is een heel grote naam met veel ervaring
Geldverspilling, als je trouwens iets goed wil moet je naar iemand die er verstand van heeft. In dit geval dus een kluizenaar… Auto merken
Moeten het gewoon houden bij auto’s malen en niet andere dingen zoals een kluis, een (lamborghini) muis / laptop etc.
Breitling for bentley horloges in een brabus kluis. Goeie marketing daar bij brabus.
Vooral met die kerstverlichting van hen zou ik als inbreker TOTAAL GEEN IDEE meer hebben waar de kluis zou staan……

xD
@HDM: ach, een goeie kluis is te zwaar om mee te nemen, en te sterk om open te breken, ik mag toch hopen dat een kluis van €120.000,- wel zwaar en sterk genoeg is.. en de code heb je als eigenaar natuurlijk veilig in de kluis liggen :)
Die opbergvakken voor horloges zijn geen gewone vakken, het zijn watchwinders, onmisbaar voor iand met meerdere automatische horloges!
die horloge meuk is gewoon lachwekkend sneu ..

die lui die er “verstand” van hebben weten alle prijzen uit hun hoofd ..
en wat die dingen “kunnen” (nix dus) ..
Vergeet ook niet dat dit gewoon geëist wordt als je dit soort kunstwerkjes wil verzekeren… Zo;n kluis is dan essentieel, was het alleen maar als bescherming tegen brand.
@Svenska_Aeroplan_AB: …brandverzekering…?
Hebben deze dan ook meer pk’s dan de standaardkluis, en een andere bodykit?
Ik hoef hem niet, ik heb maar 5 horloges en een kluisje bij de bank.
De enigste keer dat ik een stuk metaal om mijn pols heb is wanneer ik in de boeien word geslagen. En dat gebeurt gelukkig vrij weinig want het voelt niet zo fijn aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).