Video: Subaru Impreza met BMW M5 V10

Auteur: , 52 Reacties

The best of both worlds? De eigenaar van de oude Impreza was blijkbaar niet zo te spreken over de geblazen boxermotor die onder de motorkap van zijn Sub lag en dus besloot hij maar om er een V10 in te lepelen. Om precies te zijn dezelfde V10 die ook te vinden was in de M5 en M6.

Een Duitse motor in een Japanse auto is natuurlijk een beetje vloeken in de kerk en waarom de eigenaar van deze auto het precies gedaan heeft weten wij ook niet, maar het resultaat mag er zeker wezen. Het is sowieso al knap dat hij de ruimte heeft gevonden om die enorme V10 onder de motorkap van de Impreza te krijgen. (via: jalopnik.com)

Foto’s van het bouwproces kan je hier vinden een lekkere driftvideo kan je hieronder bekijken:

Subaru Impreza met BMW V10 powerrrr - Video52 reacties

Man man wat een sound :D
Meneer kan overigens ook rijden! :P
Ligt het aan mij of hadden subaru’s geen 4wd?
@sebasjuhh: dat ligt volgens mij aan jou..
@sebasjuhh: het lijkt mij dat de hele aandrijflijn van de M5 is overgezet. Vandaar dus alleen achterwielaandrijving.
@sebasjuhh: Heb je de foto’s van het bouwproces niet bekeken? Custom build subframes voor en achter. Achter met differentieel, voor alleen een wielophanging. Daar is geen ruimte meer voor een differentieel.

Kijk maar eens hoe groot het blok is. De bodem van de Scooby is zelfs custom build omdat ie er anders niet in kon. De middentunnel komt tot de stuurkolom as.. !! ..dus alleen achterwielaandrijving. Onderhuids gewoon een M5 aandrijflijn.

Eigenlijk net als de E30 van Remmo Niezen, da’s ook gewoon een M5, maar dan een E39 i.p.v. een E60.
@Freewarefreak: hey, dank voor de verheldering mattie!
@sebasjuhh: waarschijnlijk was hij 4wd ook zat, veel grip maar ook veel overstuur. of je moet meer vermogen aan de achterwielen geven: 35 – 65
en dan toch een of andere simpele aftermarket subaru pauper-uitlaat er onder hangen… wat ben je dan? :S stomme pruttel verpest het anders zo overweldigende geluid een beetje.
@Alwood: Ben het helemaal met je eens. Hij moet niet knetteren.. hij moet huilen.. kippenvel.. dit willen we horen:

http://www.youtube.com/watch?v=6QRNYOX-GqE&feature=related
ziet er leuk uit. zou er ook ergens een toyota avensis kunnen zijn met een mercedes v12 motor…??
@bigcar:

Zal wat lastiger zijn…er bestaat wel n supra mk4 met v12 uit n century dacht ik.
Wel jammer dat ze niet even onder de motorkap filmen, om even te zien wat voor motor er in ligt, maar goed, ik geloof die man op zn mooie blauwe auto.. het resultaat mag er idd zijn, heerlijk geluid :D
@dennisr: anders bekijk je ff de fotoserie waar ik naar link ;)
@robbie: excuses! ik ging er vanuit dat in de laatste zin en verwijzing naar het filmpje stond :lol:
Sowieso dat object dat drift is lelijk, en het is overduidelijk dat de auto niet voor de m v10 is gemaakt erg veel onder/overstuur. Maar wel goed vakwerk om zon motor in zo’n ding te stoppen( waarom zou je dat doen )
Onder en overstuur heeft niks met de auto te maken, maar alles met het chassis. Als je 500 pk in een auto pompt zal die allicht gaan glijden ja, maargoed dat heeft een heel andere oorzaak..
Wel leuk dat er ook foto’s bij zijn zodat je kan zien dat er idd een v10 in ligt en wat er verder nog aan verbouwd is :roll:
@dennisr: ik link naar een gallery met 100+ foto’s. Wat wil je nog meer?
http://foto.inbox.lv/auto_zona/SUBARU-V10
@robbie: Ik denk niet dat @dennisr het sarcastisch bedoelde. Zijn smiley betekent – gok ik – zoiets als: tsjongejonge.
@robbie: die reactie was idd gedeelte sarcastisch, maar ook om mijn vorige reactie recht te zetten :mrgreen: erg bedankt voor de link naar de foto’s hoor :D
Werelds meest onbetrouwbare Subaru ? Je zal er maar op komen ;)
@norge: Nee dan hadden ze een Hyundai blok moeten nemen :twisted:
@Jesper: Rechercheur, ben jij dat?
@SimonMc: Nope, maar ik wilde kijken of hij zou happen ;)
@SimonMc:

Maar Jesper heeft uiteraard wel volkomen gelijk … :-)
Een Subaru Impreza met een BMW V10 én alleen maar achterwielaandrijving?

Waarom geven we alle japanners niet ineens een vork om hun rijst op te eten ipv eetstokjes?

Jonges jonges…

Subaru Impreza met geblazen 4-cilinder boxer = super
BMW met V10 = super

Subaru Impreza met BMW V10 = verkrachting met voorbedachte rade.
Stino via iPhone app
Nice drift en vette sound!
Hebbe!
weg 4 wiel aandrijving
weg mooi boxergeluid
weg impreza

beetje jammer, als je dan toch zo graag een duits blok er in wilt hangen doe dan een porsche 911 turbo blok, dan heb je in iedergeval nog een boxer…
Maargoed, doe mij die impreza maar met een gekietelde 2 liter turbo en behoud van 4 wiel aandrijving, gaat waarschijnlijk een stuk harder door de bocht dan met een 2x zo zware V10 op de vooras…
@MrSkyline: Precies. Bovendien: ook nog ergens een BMW weg. Wil je per se een ombouwproject, begin dan met een auto waar je niks van verwacht, en die niemand wil cultiveren. Nisan Almera, Mitsubishi Carisma, Toyota Carina – dat werk.
Een V10 want een Boxer 10 past niet.
@Flatfour: Waarom zou een boxer 10 niet passen?
@Flatfour:

Ik ken niet eens een boxer-10.
Ben benieuwd wat dit doet met het zwaartepunt van de auto. Leuk, 6 cilinders erbij maar er steken er nu wel 10 naar boven ipv 4 die onderin hangen… Ik denk dat als sit fout gaat je ook genadeloos wordt afgestrafd door deze auto! Wel een gaaf project, en f$ck it dat het geen boxermotor is. Op het geluid na heeft die motor toch meer nadelen dan voordelen. Ze zijn onzuinig, zuipen olie, sleutelen aan zo’n motor is drama…
Zoals @ MrSkyline al betoogt, kan ik deze combo niet begrijpen.
De enorme onderdelen en aftermarket Impreza markt is onuitputtelijk, je kunt de vier cilinder blaffen tunen tot in het oneindige neem daarbij het lage zwaartepunt en de vier wielaandrijving en de BMW motor mag van mij naar de schroothoop toe.
Ik denk dat deze eigenaar de Engelse taal niet machtig is of niet weet dat Engeland het Subaru Mekka is.
Want 350 pk uit een Impreza blok is gewoon te doen.
En dan gaat’ie nog niet eens kapot.
@desjonnies: je kan nog wel verder met die submotor hoor, heb zelf in een impreza meegereden met 400pk. Maar goed, volgens mij spuugt de V10 van BMW er 507pk uit…
@mylvan:
Weet ik, maar de BMW fan-boys zijn zo gevoelig he ;)
Kan zulke projectjes altijd wel waarderen. Of het de moeite/geld/tijd waard is om met uiteindelijk 507(?)pk rond te gaan rijden is natuurlijk wel de vraag. Met dat budget kun je je scooby blok ook serieus verbouwen.
Zou dan eerder voor zo’n build gaan:
http://www.autoblog.nl/archive/2009/08/31/hoe-bouw-je-een-bmw-e30-met-500pk-v10
@integraturbo: “..Of het de moeite/geld/tijd waard is om met uiteindelijk 507 pk rond te gaan rijden is natuurlijk wel de vraag..”

Die vraag kun je ook stellen bij dit E30 project. Wat denk je dat die gekost heeft? Duizenden dollars.. eigenlijk net zo onzinnig. Alleen de koets is anders van vorm.

Maar passie is ook een reden! En een goeie!
@Freewarefreak: idd, maar bedoelde meer te zeggen van; als ik zoveel geld uit zou geven aan een subaru project zou ik het originele blok behouden en flink verbouwen. Zou ik per se een V10 van BMW willen gebruiken dan zou ik dat in een E30 lepelen en niet in een japanner.
Ik kan dit project echt niet begrijpen.
De carosserie lijkt een limited STi-RA te zijn in 555 jubileum uitvoering.
Met het dakluik.
Houd hem orgineel en ik garandeer je een verkoop prijs van 20 a 25 mille over een jaar of vijf.
Want dan wil iedereen ineens zo’n ding hebben voor de bluf.
De Japanse 2-deurs versies, die veel naar Engeland zijn geexporteerd gaan dan helemaal de lift in omdat ze het meest dicht bij de WRC liggen.
Een 22B (die het meeste bij de WRC komt met zijn nog dikkere schermen), doet nu al zo’n 30000 ponden.
Dus me had hem orgineel gehouden en het red-top motorblok naar een Subaru tjoenert gebracht.
De man is wel een vakman, maar ik vind het zo zonde van de energie want uiteindelijk eindig je met nix.
@desjonnies:

Een 22B is echt zo gruwelijk. Stond een tijdje geleden net over de grens in België.
Weet niet of deze van MashaMoto is, maar die heeft er wel in de buurt gezeten.
@jack_abarth:
weet ik, staat te koop voor weinig eigenlijk, maar ja, ik heb al een hele kudde van die dingen en sommige Sti-R coupes worden illegaal tot 22B omgekat.
ik ben nu een van rechts naar links stuur omgebouwde Sti-R coupe aan het opbouwen.
die heb ik van iemand die het ding had gestript om er een rallywagen van te gaan bouwen. ’t is dus een 1:1 bouwdoos van Tamiya ;)
@desjonnies: Sjonnie (ik weet je naam niet..) heb je dit project al eens gezien? Da’s ook zo gaaf. Jij bent de koning van de types, maar hier gaan ze een oud model opnieuw opbouwen met alles van een nieuw model. Dus motor en interieur, etc, dat zetten ze allemaal over op een oude koets. Wat vindt jij hier van?

http://www.automaxx.nl/forum2/showthread.php?t=3880&highlight=subaru
@Freewarefreak: @ jack abarth
Zal ik het maar zeggen dan?
Ok, hier komt’íe.
Na 20 jaar geen contact kwam ik mijn oude rally maatje tegen.
En hebben we een Prodrive ex-works WRC body gekocht.
Helemaal kaal en versleten door de vele rally-kilometers, maar met de dunne ramen (Prodrive was zo gek dat er zelfs dunner ramen in zitten) en de verwijderbare zij ramen om bij de achterdempers te kunnen komen.
De getunede Bug-Bugeye die gaat voor de aandrijving zorgen en de rest van de echte Prodrive onderdelen, vooral ophanging zijn we nu langzaam aan an het verzamelen om de Prodrive weer in zijn oude WRC glorie te herstellen.
En om hem in te gaan zetten in het klassieke rally circuit, want vanaf 2012 mag je met een Impreza mee gaan doen.
En eigenlijk is het proces het leukste, onderdelen jacht, donorauto jacht en we hebben -vreemd genoeg- geen vermogen betaald voor de body.
Iedere Prodrive-WRC is voorzien van een Prodrive chassis nummer en dit is body nummer 23, een super kenner in de Impreza WRC scene heeft hem bekeken en heeft het zware vermoeden dat deez ooit ingezet is in de Safari Rallyodat er verstevigingen en verzwaringen in zitten die in geen enkele andere Prodrive aanwezig zijn.
Uiteraard ben ik tussen de bedrijven door bezig de geschiedenis van nummer 23 te achterhalen.
Wat we wel weten is dat deze in Nieuw Zeeland heeft gereden, waarschijnlijk onder de verongelukte Possum Bourne.
@desjonnies:

Het voortraject/opbouwen is inderdaad het leukste werk.
Kun je niet met Autoblog in conclaaf om hier een stuk over te schrijven?

Succes in elk geval!!
@desjonnies:

Dat zijn wel de leukere projecten!!
Ach ze zijn nog niet bij mijn plan aangekomen om een V10 in een Opel Corsa B te lepelen..
Beetje rare combo. Wel netjes gedaan op zich, maar beetje zonde van de Scooby en het BMW blok want echt een goeie match is het nou ook weer niet.

@sjonnie: tof projectje :)
http://youtu.be/E5qmSmFMgrU
jah en er zijn mensen die vinden een bmw met een japanse motor dan weer beter
@qoekje: Idd, die ken ik. Of deze E36 met een F20C S2000 motor:

http://www.youtube.com/watch?v=ICsrADnWFKU
“v10 misbruik” dat is een beter kopje. je hoort het karakterstieke v10 geluid niet eens meer :(
Eigenlijk is dit project heel simpel te verklaring.
De beste man is overduidelijk wat je noemt een ‘drifter’.

Dit voertuig is licht want het plaatwerk is zo dun als een Colablikje.
De motor levert oneindig veel vermogen, zonder turbolag.
Daarnaast levert hij vooral veel vermogen bovenin, wat je in de lange bochten goed kan gebruiken.
De auto is wel neuszwaar met een V10, maar hij zal redelijk in balans zijn omdat de bak flinkt achterover leunt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).