Is dit de Renault Clio Concept?

Auteur: , 32 Reacties

*POEF*, en toen dook er plots een geheimzinnig conceptauto van Renault op. Vakkundig gelekt door het Franse merk, want de foto verscheen vandaag op hun Facebook-pagina. Zeg, zien wij hier soms een voorbode van de nieuwe Clio?

De Clio IV moet ergens in 2012 aan ons worden voorgesteld. De productie van de next-gen Clio vindt vervolgens plaats in zowel Frankrijk als Turkije en het design zal van het tekenteam komen waar landgenoot Laurens van den Acker aan het hoofd staat. Oh, en de Fransen zijn nogal wat van plan qua uitbreiding van de Clio-familie.

Concept cars van Renault

Goed, tot zover de ditjes, datjes, koetjes en kalfjes die we reeds weten van de nieuwe Clio. De vraag is: hoe gaat het design eruit zien van deze aankomende Renault? De conceptcars die hier op de foto staan kennen we allemaal al, op eentje na. Het rode gevaarte in de hoek is nieuw en dus kunnen de speculaties beginnen. Het veiligst zit je waarschijnlijk als je gokt op een voorbode van de nieuwe Clio, en daar laten we het dan ook bij. Mocht dit het geval zijn, dan gaat de Clio er ongetwijfeld op vooruit qua buitenmaten en mogen we de auto verwelkomen in het C-segment.

Wie weet, misschien zien we deze MYSTERIEUZE auto wel op de IAA in Frankfurt.32 reacties

Het ziet er uit als die nieuwe lijn van Kia. Weer een nieuwe samenwerking? ;)
@lemster: mee eens, maar je moet wel bedenken dat renault van plan was de lijn van de Dezir aan te houden. En die is wel herkenbaar in die koplampen
Ziet er groot uit niet echt een stads auto meer. Mischien dat de Twingo die rol gaat krijgen.
@E34M5Touring: ach de huidige Clio staat al op het onderstel van de vorige megane. Het onderstel van de vorige Clio is naar de nieuwe twingo gegaan…
@911GT2:

En welk enig bewijs heb jij hiervoor ?
Het stond nochtans gekend dat de huidige Clio III samen met Nissan was ontwikkeld en echt niets te maken heeft met de vorige generatie Megane I of II (huidige Megane III staat wel op hetzelfde platform als de Megane II).
Als ex-eigenaar van 2 meganes I (5-deurs en coupé) en huidige eigenaar van een Megane II, kan ik gerust zeggen dat de 2 platformen van geen kanten te vergelijken valt !
Mijn ouders hebben de huidige Megane III en die kan ik makkelijk vergelijken.

BTW, als beetje kenner moet je ook wel weten dat de nieuwe Clio IV op een totaal nieuw platform staat waar een nieuwe generatie Nissans zal gebruik van maken.
@waxweazel: Euhm geen, nou ja dat zei de renault verkoper laats tegen me toen ik voor een clio kwam kijken. Blijkbaar is die dus full of SH*T, maar ja had ik kunnen weten. Gelukkig zijn we nooit verder gekomen dan even kijken daar ;)
@911GT2:

Dan begrijp ik nu waarom Renault zo een slechte naam heeft in Nederland. De verkopers zijn totale bullsh*t gasten die ofwel totaal geen verstand hebben van Renault, ofwel gewoon niks moeten weten van het merk Renault.
Maar zo kennen we Nederland wel ook wel eigenlijk … ;)
@911GT2: Huidige Clio en huidige Twingo staan op hetzelfde platform…

http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_B_platform
ziet er inderdaad uit als een Kia..
Ik vind momenteel de mooiste Renault de Megane RS, ik hoop niet dat ze daar een lelijkere opvolger van gaan maken, al ben ik bang dat dit de mooiste Renault Megane zal blijven..
@dennisr: Goed verhaal! Lekker kort!
@993turbo: Tnx voor je bijdrage :)
Kek hoor! Zo gaat ’t er nooit uitzien als productiewagen…
CONCEPTauto, nuff said, Next!
@bloempot: hoezo ? hou je er niet van om eerst helemaal op te vrolijken bij een concept, om daarna volledig teleur gesteld te worden bij het uiteindelijke resultaat ? :lol:
@dennisr: haha, je zou bijna denken dat ze een lelijke conceptcar moeten ontwerpen en dan ons omver blazen met een geweldige auto, maar hé wie ben ik he
@bloempot: Concept?

Het woord concept is helemaal uitgehold. De meeste ‘concepten’ zijn gewoonweg de toekomstige productieauto’s met dikkere velgen, blauwe lichtjes in de koplampen, en een sportieve bumper. Dat noem ik geen concept meer…

Dit is de nieuwe Clio…
Qua koplampen lijkt het wel een Opel!
wel een hele wazige foto, krijg bijna last van m’n ogen…
Die derde (als je rode als eerste telt) zou wel eens twingo kunnen worden ? vind het wel een twingo model..
Koplampen van een vrachtwagen geleend voor dit conceptje ?
Tering wat zijn die dingen groot zeg.
Volgens mij is de Zoë de nieuwe Clio.
@Northwestern: Dat zou een regelrechte ramp zijn..

http://www.tuningnews.net/wallpaper/1024x768/renault-zoe-ze-concept-11.jpg
@dennisr: Wel het juiste plaatje pakken…
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201009/renault-zoe_460x0w.jpg

Deze Zoë bedoel ik, deze gaat als het goed is ongewijzigd zo in productie. Kan me niet voorstellen dat Renault dit ontwerp niet ook gebruikt als Clio.
@Northwestern: opzich wel geinige velgjes, en die spiegels zijn wel leuk.. verder.. een ramp..
@dennisr: Kwestie van smaak, ik vind het wel een hip karretje. Vooral voor een electrische auto. (vergelijk hem maar eens met de Leaf of zo’n halfelectrisch mormel zoals de prius)
@dennisr: een ramp? net zoiets als een tsunami?
De Clio blijft toch wel een B segment auto (Polo klasse) anders zit deze de Megane in de weg. Laten ze deze maar brengen, als mensen zeggen dat het op een Kia lijkt is dat anno 2011 een compliment, want Kia is samen met Hyundai degene met het modernste design.
Die komt waarschijnlijk, op een paar details na, helemaal zoals ie daar staat. Wel groot. Vraag me af of er dan niet nog een model tussen Clio en Twingo komt. Misschien de R(etro)5 waar ze al over gesproken hebben…
Ff opletten allemaal…. zie deze link:
http://www.inautonews.com/new-renault-clio-presented
@Le_Feber: Leuke impressie.
Ik denk persoonlijk dat dit misschien wel een opvolger wordt van de Vel Satis en/of Avantime. Gezien het feit dat Renault een nieuwe topklasser van Sarkozy moest maken, lijkt me dat een logische stap.
citroen ds4

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).