Niet voor McLaren-fans: Merdad toont de Mehron GT

Auteur: , 37 Reacties

Maar natuurlijk! Waarom zou je als rechtgeaarde veredelaar uit Engeland het tot in detail uitgewerkte uiterlijk van McLaren's MP4-12C niet compleet omgooien?

Merdad Collection -we kennen ze van driedeurs Cayennetjes– heeft de eerste sloot renders vrijgegeven van hun visie op de MP4-12C. De eerste exemplaren van de Britse 458 Italia-concurrent worden namelijk al uitgeleverd en dus moet de aftermarket-markt er bovenop zitten. Merdad neemt de aftrap.

Op deze handvol digitale schetsen zien we dat ze weinig overlaten van de originele voorbumper. Ook de trunk lijkt nu stukken meer junk te bevatten, uiteraard vervaardigt van carbonfiber, en datzelfde geldt voor de zijkant waar met name de giga-luchtinlaten iets te veel opvallen. Een setje andere lichtmetalen velgen kan vanzelfsprekend niet ontbreken.

De ombouw-McLaren krijgt de naam MehRon GT mee en ze beloven dat ook het interieur volledig zal worden aangepakt. Wie tevens de 600 pk uit McLaren’s zelfgebouwde V8 maar wat magertjes vindt kan op termijn bij Merdad terecht voor een vermogensupgrade. In 2012 moet het project af zijn. We hebben dus nog even om ze op andere gedachten te brengen…37 reacties

Ik vind hem geslaagd.
Ziet er beter uit dan het origineel.
@arno: idd, maar bij het origineel helpt de body flink bij de wegligging in de zin van downforce en aerodynamica etc. Ik ben benieuwd of dit gewoon een leuk ontworpen kitje is, of dat er goed naar aerodynamica is gekeken.
@MrSkyline: Ben ik ook benieuwd naar maar als ik die bodemvrijheid zo eens in bekijk lijkt hij toch dichter bij de grond te staan met een goede splitter erop. Als we dan naar achter kijken blijkt de diffusor ook niet mis te zijn.
Als ik er mijn geld op moest zetten zou ik de Mehron GT meer downforce toekennen.
Hij zal misschien topsnelheid 10km langzamer gaan maar ach.
Ik vindt het beter dan het origineel!
@911GT2: ik was eerder:)
@arno: Proficiat met de meest nutteloze reactie ooit. Bouw een taart, trek een krat bier los en vier een feestje. Nogmaals profictiat ;)

Ontopic: Vind het wel een verbetering ten opzichte van het origineel, maar zoals Mr Skyline kost betwijfel ik de prestaties..
@FlighTom: Nou nou, was een grapje hoor, maar goed.
1 keer feliciteren was ook genoeg geweest.
@arno: Was ook beetje sarcastisch hoor :P Vandaar de uitgebreide felicitaties ;) Maar ik kan er altijd van balen als lui ‘FIRST’ lopen te roepen.
Ziet er totaal niet verkeerd uit inderdaad. Leuk werk van die Russische jongens.
@remkov:

Lees jij het artikel niet ofzo? Merdad komt uit Engeland.. Werd trouwens ook nog verduidelijkt in appeltjes post van laast.
Pff, op de eersteplaats betwijfel ik of men aan een wagen die vrij complex is nog iets kan verbeteren (en dat met een beperkt budget), ik ben vrij zeker dat Mclaren er geen verslagje bij zal doen van waarom wat wat is.

Ten 2e vind ik het maar een opzichtig gedrocht.
Die tuners slagen er altijd in om testosteron en dikte toe te voegen maar om een wagen er beter te laten uitzien (eleganter, gestroomlijnder,…) moet je toch bij een fatsoenlijke coachbuilder zijn.
Zo had het origineel er best mogen uitzien. Nu mist de mcclaren nog wat karakter. Het rijdt fantastisch maar kan qua uiterlijk niet echt concurreren met de andere exoten.
@fejjie: inderdaad, het origineel mist karakter. Op deze manier vind ik het een spannend design, big up voor Merdad!
Kijk, dit is hoe die MP123ABC eruit had moeten zien. Helaas kan het nu elk ander merk voorstellen, hij verschilt totaal niet als de F1 deed ten opzichte van zijn concurrentie. Dit ziet er een stuk stoerder uit, vooral de eerste foto van het artikel.
daar verbleken die Europeese tuners toch wel bij ..
dit zijn geen stickerplakkers ..
@lincoln:

Komt uit Engeland..
@Teerdz: lincoln erkent VK niet als Europees land :) Hij moet toch iets hebben om weer een beetje tegendraads te kunnen doen.
@adyton:

ik respecteer de Britse state of mind ..
mijn erkenning is waard geen roggel in dit geval ..
@adyton:

Oke, met die uitleg kan ik leven, Engelsen zijn altijd een tikkeltje anders geweest..
Nu nog realiseren… :)
Damn de eerste Tunert die het origineel verbetert. petje af. zo is ie tenminste spannend.
net als een paar anderen al zeggen, beter dan het origineel, maarja het origineel is dan ook niet zo bijzonder.. het is dat het een McLaren is maar anders kocht niemand het..
Ik ben een echt McLaren fan en ik ben he niet met u eens. Naar mijn mening maakt dit de mp4-12c echt af! Net ff wat dikker
Brilliant article. Please look Merdad Collection’s page: https://www.facebook.com/MCollection
Briljante verschijning…!
Ik ben een mcLaren fan en ik vind t inderdaad niet leuk…
Ja zeker, dit straalt pas echt supercar madness uit. Dit is het model die ik bij de onthulling had willen zien. Of het echt McLaren uitstraalt is het tweede.
Duidelijk ‘Hate it or love it’. Ik ga toch wel voor het laatste..
Het is er wel wat over he. De neus kan ik nog wel appreciëren. Vooral door die vreemde knik. Als alle luchtinlaten 30% kleiner waren had hij misschien wel mooi geweest
ik moet zeggen dat er inderdaad hier en daar mooiere lijnen zitten ten opzichte van het origineel…maar het algemene plaatje vind ik te druk qua lijnenspel, er gebeurt te veel op de auto…persoonlijk vind ik dus dat een supercar subtiel ‘bruut’ moet zijn!
De neus heeft iets of wat weg van de Porsche 918 spyder.
jaja, één van de weinige aangepaste auto’s die ik mooier vind !
Goeiemorgen dit ziet er 100 keer beter uit dan het origineel!~Is dit een geweldige tuner of heeft de McLaren een waardeloos standaard design? Ik denk een prima combinatie van die twee.
@Cantago:

Het grote verschil is dat hier waarschijnlijk enkel over is nagedacht op het gebied van design en niet qua functionaliteit.

Persoonlijk vind ik het eigenlijk zelfs niet mooi. Ze hebben hem precies op steroïden gezet. Ze ontwerpen die dingen altijd door toe te voegen en niet door aan te passen. Waardoor het resultaat altijd dik word.
Bruut, maken die handel!
Ik vond het originele ontwerp wat te braaf, maar om nou een complete Christina Aguilera te doen…. ik weet niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).