Eterniti Hemera is een Cayenne-coachbuild

Auteur: , 13 Reacties

En daarmee is een introductie in 2012 dan ook niet zo'n raar idee meer.

Uit het niets kwam het nieuwe Britse luxemerk Eterniti in ene omhoog. De zinsnede “A different kind of luxury car brand” prikkelde de zintuigen en een lekker schetsje moest ons nog nieuwsgieriger maken. Gisteren zagen we teaser nummer 2: een dak. Aan de hand daarvan heeft cardesign.ru (bedankt Jochempie) nog eens goed gekeken naar het beschikbare materiaal en is tot de conclusie gekomen dat de Hemera niets meer is dan een verbouwde Touareg/Cayenne.

In het persbericht van Eterniti staat ook :

It is based on the latest generation of the best large SUV platform available, which will undergo a chassis-up rebuild, with a new, repackaged interior, carbon-composite body panels and additional performance.

Aha. Dus het wordt een Touareg/Cayenne met extra carbon en wat ander plaatwerk. Dat hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. Qua schetswerk oogt het al wat minder clean dan de Duitse basis. Maar op alleen schetsen afgaan is niet zo handig natuurlijk. We gaan het wel even met eigen ogen ogen bekijken. Over een weekje alweer.

Eterniti vs VW13 reacties

Dat was ergens wel te verwachten he. Jammer.
Maar een mooie coachbuild is ook altijd wel leuk.
Tja… Die zagen we natuurlijk dankzij een hoop oplettende lezers wel aankomen ja, stelletje grappenmakers, pimp een auto en kom met het verhaal dat je een nieuw merk bent. Wel slim natuurlijk, je behaalt maximale media-aandacht!
Ik dacht dat het op basis van een Cayenne zou zijn…
@Den: Wel op zich is de Cayenne geen slechte wagen. Hij is alleen niet heel mooi, dus dit zou missch wel eens een goede combinatie kunnen zijn.
Op zich ziet het er niet slecht uit…
kan het niet zo zijn dat dit een eerste proefballon van Antonov is. hij is met zijn overname van bowler natuurlijk best in staat tot zo iets. bowler kan ook zo maar het beste en modernste platform leveren
@ederooij: voor zover bekend heeft Antonov hier (voor de verandering) niks mee te maken.
als die meer dan een porsche gaat kosten , hoeven ze geen moeite te doen , liever een cayenne turbo
@KaCh1ng: Wat denk je nu zelf? Tuurlijk zal hij meer kosten. Het is een coachbuild. Dat brengt exclusiviteit met zich mee.
ik ben zeer benieuwd naar betere plaatjes/foto’s of zelfs een filmpje van dit ding..
Geef mij de touareg maar.
@autobart: hoe je van hele hoge afschrijving of zo…
@bigcar: bedoel:
hou je van hele hoge afschrijving of zo…

blooper… :oops:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).