Fisker Surf Concept – Stijlvolle pakezel

Auteur: , 13 Reacties

Onlangs verklapten we al dat Fisker in Frankfurt een nieuwe conceptcar zou laten zien die gebaseerd zou zijn op de Karma. Destijds dachten we nog aan een soort van SUV, crossover, stationwagen op basis van de Karma. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat het "gewoon" een Shooting Brake gaat worden op Karma basis. Fisker heeft namelijk een klein probleempje met de reguliere Karma.

Hoe mooi je de nieuwe vierdeurs Karma sedan ook kan vinden, heel praktisch is hij niet. Ik heb begin dit jaar in Genève de kofferbak even mogen aanschouwen en ik kan je vertellen dat daar alleen je tandenborstel en een kratje Bavaria ingepropt kan worden. Heel groot is het dus allemaal niet. Bij een supercar is dat meestal niet zo’n probleem, maar voor een auto die de strijd aan moet gaan met auto’s als de Porsche Panamera, Maserati Quattroporte en Aston Martin Rapide is dat toch niet zo handig.

Een auto als de Fisker Karma koop je immers om dagelijks mee te rijden en dan wil je wel iets mee kunnen nemen. Daarom heeft Fisker besloten om in allerijl een “station” te ontwikkelen. Zelf zullen ze het ongetwijfeld overgieten met een fancy marketingsausje, maar feit blijft dat de reguliere Karma door zijn enorme accupakket en overige aanverwante onderdelen een hele beperkte kofferruimte heeft.

Zelf heeft Fisker het volgende te melden over hun nieuwe conceptcar:

The Fisker Surf delivers a bold new twist and is sure to ‘wow’ global audiences with its combination of Uncompromised Responsible Luxury and head turning design.

De Fisker Surf zal gebruik maken van dezelfde EREV (plug-in hybrid) aandrijflijn als de Karma. De Surf zal dus worden aangedreven door elektromotoren en als de accu’s leeg zijn worden ze tijdens het rijden opgeladen door een interne verbrandingsmotor.

Straks zullen er dus drie varianten van de Karma op de markt zijn: De reguliere 4-deurs Karma, een 2-deurs hardtop cabrio met de naam Karma Sunset en een Shooting Brake met extra ruimte voor bagage.13 reacties

fisker SUF concept… mag wel een wat duidelijker plaatje zijn..
aaaaaaah no more teasing!
Het is een teaser he
@trisx: Zou het meer een paar random lijnen willen noemen die toevallig een abstracte auto voorstellen
Ze weten niet hoe gek hij gestyld moet worden

Dit lijkt toch echt nergens op
Is het een magnetron?
Heeft iemand de “vin” achterop al gespot? Net zoals een surfplank die heeft ;)
@robbie: Dacht dat dat ’t vinnetje van BMW was, als ze toch ook de motoren gaan gebruiken. Of ben ik nou in de war of zo?
@robbie: was me nog niet opgevallen :lol: goed gezien..
Geen commentaar.
@Klassiekerrally: die BMW motoren zullen alleen gebruikt worden in de modellen die vallen onder “Project Nina”. Dat is een lijn van kleinere modellen die onder de Karma lijn komt te vallen.

De Karma modellen zijn $100.000+ en hebben een 2.0 Turbo van GM als aggregaat.

De “Nina” modellen zullen $50.000+ zijn en krijgen een Turbo motor van BMW (waarschijnlijk de 1.6 Turbo Prince motor van MINI) als aggregaat.

De modellen die vallen onder “Project Nina” zullen pas in 2013 beschikbaar komen.

Deze “Fisker Surf” zal gewoon de GM motor krijgen.
Ach een kratje bier is bij nader inzien genoeg…..
Komt u maar.
Ik stond vandaag naar een nieuwe jeep te kijken. Die doet zo 90k.
Als fisker dan belastingvrij handige bakken gaat bouwen wordt dat ook interessant…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).