Hybride Volvo truck dist Ferrari op dragstrip [video]

Auteur: , 37 Reacties

Ooit zo'n bizarre vergelijking gezien? Een 2.100 pk sterke hybride Volvo vrachtwagen die loopt op biodiesel en elektriciteit die het opneemt tegen een volbloed Italiaanse sportwagen met benzineslurpende V8. Gaat de Zweedse nuchterheid gehakt maken van de Italiaanse bravoure?

Deze bio Volvo truck van Boije Ovebrink is voorzien van een 18 liter grote dieselmotor die 1.900 pk levert en daarnaast is er ook nog een elektromotor aanwezig die 200 pk en 1.100 Nm levert. Tot 60 km/u is voornamelijk die elektromotor actief, maar daarna komt de 1.900 pk van de biodieselmotor erbij en gaat het pas echt hard. Hoe hard?

Begin dit jaar zette deze hybride Volvo al een topsnelheid van 260 km/u neer en in 2010 (zonder elektromotor) zette deze truck al een wereldrecord neer door 160 km/u aan te tikken.

Bekijk de bizarre video hieronder:

Volvo Mean Grean vs Ferrari 360 Spider

PS Volgens het persbericht van Volvo was de Volvo net iets sneller.37 reacties

Straks stoplichtsprintjes doen tegen trucks ;) Nu kun je nog winnen
valt vies tegen hoe snel die truck met zijn 2100pk is zeg
Dat die truck nadert is volgens mij een beeld genomen wanneer men al over de lijn was?

Anyway, een trekker zonder aanhanger is in hernemingen serieus snel, om die te volgen moet je met een gewone auto al een beetje gas geven hoor…
beetje laf, een vernieuwd truck tegen een verouderde ferrari..
hybride mn reet, zie die zwarte wolken..
Ik had meer verwacht…

2100 vs 400pk. Tuurlijk, het ding is ook flink zwaarder, maar ik ben totaal niet onder de indruk.
@Grimmie: Hallo zeg, vergelijk het gewicht eens en de bouw van de truck… De truck is veel hoekiger dan de ferarri… teken daar maar eens een lijn over op een papier en dan bij de truck en dan zie je wat de wind zal doen… ;)
@autobart: haha de aerodynamica van een huis en een fiets;) als je dat verschil niet kan begrijpen snap ik het ook niet meer
Een 18 liter grote diesel motor. Is audi stiekem de nieuwe motor voor de Q7 v12 tdi aan het testen :-)
Je zou hem maar in je achterkijkspiegel zien xD
Standaard auto van enkele jaren oud vs. Een vrachtwagen die zo getuned is dat hij waarschijnlijk alleen maar recht door kan.

Prima vergelijking..
@325mm:
Hebben ze van Top Gear, Ferrari 308 vs Yeti (en dan nog moeten valsspelen)…
Hoe sportief! zie eens hoe ze elkaar omhelzen op het eind, knap echt!!
precies zoals ik verwacht had!
hoeveel nm koppel heeft..eeuh.. dat ding, deze truck? (of wat het ook eigenlijk is.) anyone..???
@bigcar: alleen de elektromotor heeft al 1.100 Nm de dieselmotor zal daar nog minimaal hetzelfde aan toevoegen gok ik zo.
@bigcar: vorig jaar had ie 2000pk en 5000nm.. nu 2100pk dus zal ook iets tegen de 5300 koppel zijn ? zoiets :)
@dennisr: 0 naar 100 tijd…. te snel voor jeremy clarkson??
En nu tegen de 458
Lol dat ding zal toch maar max 90 rijden op de snelweg met zijn duizenden peekas .
Grappig. Het enige voordeel dat de Ferrari heeft is het lagere gewicht. De truck heeft meer grip door de bredere banden, meer koppel, meer vermogen, volgens mij ook nog een turbo. Wel geinig om te zien ja. Niet schrikbarend maar toch.
@raphael: Die grip kon wel eens tegenvallen omdat een flink deel van het gewicht voorop leunt. Nu zie ik wel dat de motor flink naar achteren is verschoven dus het zal beter zijn dan bij een standaard truck.
“Tot 60 km/u is voornamelijk die elektromotor actief, maar daarna komt de 1.900 pk van de biodieselmotor erbij en gaat het pas echt hard.”

Ahhh vandaar die dikke zwarte wolken vlak na de start…
@anakiet: ahum, voornamelijk.
@roestvrijstaal:

Voornamelijk 18 liter diesel ja. Met een opgevoerde start motor, als hulpje…
Wat nou inhaalverbod voor vrachtwagens!
En nu met oplegger!
belachelijk , ht concept vrachtwagen is ooit uitgevonden om zoveelmogelijk vracht te verslepen ,je gaat toch ook geen ferrari ombouwen om meer opleggers te trekken dan een standaard volvo truck !
@bpc: een pick up is ook ontworpen voor dingen vervoeren, wel is monster jam gezien? Trekker is ook vervoersmiddel van materialen, wel is trekker pulling gezien? Laatst die subaru impreza met M5 V10 gezien? Hoort ook niet maar mensen willen nou eenmaal grenzen verleggen, nieuwsgierig zijn en kijken wat haalbaar is en ja dan krijg je dit… Beetje raar om te zeggen een ferrari is om hard te rijden en een trekker gemaakt om stront te verplaatse
Het is best grappig om een dragster er uit te laten zien als een vrachtwagen, maar het is natuurlijk geen vrachtwagen. Alles van gewicht is er uitgehaald. Die Volvo kan na afloop zijn normale taken niet meer uitvoeren, terwijl je met die Ferrari na afloop gewoon boodschappen kunt doen.
@smokin: mee eens! Bij het echte truckracen moet er een schotel op de truck zitten en hij moet lading kunnen trekken. Ik denk dat als je 35 ton aan deze truck hangt de lagers van de versnellingsbak incl. koppeling om je oren vliegen! Het is leuk om te zien hoe snel ze een muesli-(achtige) truck kunnen krijgen maar die ferrari rijdt er puur voor het vergelijk. Van een race kun je niet hier spreken tenzij er een appel en peer competitie is ;)
@mylvan: Yup.
Beetje hetzelfde vergelijk als een auto die een vliegtuig trekt. Iedere auto kan een vliegtuig trekken, mits je de versnellingsbak aanpast en er een paar ton gewicht in legt.
@mylvan: een normale auto moet toch ook een caravan kunnen trekken? dat kan deze ferrari ook niet hoor..
@mylvan: maar dit aparaat heeft 4000nm ofzo, denk dat je daar opzig wel een op legger mee kan weg sjorren. En 35 ton is ook niet niks om te trekke voor elke vrachtwage. Het is nu gewoon kijken wat kan ik er mee en hoever gaat dit. Je gaat toch ook niet met zo’n monsterjam truck je hout ophalen uit de bossen wat je normaal wel doet met je heavy duty dodge;)
@mylvan: als jij een 1100 nm electromotor gelijk een muesli bak vind? Want die dikke diesel met 1900pk die er in zit is natuurlijk ook milieu vriendelijk en zuinig;)
Een Ferrari is geen dragster. Rondje Nurburgring er achteraan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).