Truck vol marihuana crasht, omstanders slaan hun slag

Auteur: , 48 Reacties

Wat zou jij doen als er voor je neus een truck vol met marihuana crasht en de weg bezaait ligt met zakjes wiet? Mensen in San Jose hoeven daar niet lang over na te denken.

Nadat de weg bezaaid lag met zakjes gevuld met groen genot sloegen ze massaal aan het hamsteren en pakten ze zoveel als ze konden. Toen de politie eenmaal ter plaatse was waren zowel de omstanders als de chauffeur van de truck verdwenen. De politie vond alleen maar een paar zakjes wiet en een geladen pistool.

Het grappig is dat de Amerikaanse politie waarschijnlijk compleet niet onder de indruk was van dat geladen pistool, maar wel zeer geïnteresseerd was in die zakjes marihuana. En dat terwijl in Nederland de politie zijn schouders zou ophalen bij een paar zakjes wiet en volledig zou flippen van een doorgeladen pistool.

Het hele voorval doet mij wel een beetje denken aan die geldwagen die een koffer met geld verloor op de A2 vorige week. (via: mercurynews.com)48 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En nu kan de overheid niet zeiken dat ze het moeten teruggeven.
Raar dat het pistool niet meegenomen werdt.
@norge: wat heb je daaraan?
@norge: Word je met dat pistool aangehouden ben je meteen verdacht van 10 moorden en kan je for life zitten in the US of A…
@bassie: In Amerika? Daar loopt iedereen met een pistool rond. Ik denk dat je daar niet verdacht wordt, als je met een pistool rond loopt.
@mercedesfan:

Veel mensen mogen dan een wapen hebben, niet iedereen gebruikt het correct. Als dat wapen betrokken is geweest bij een aantal misdrijven, en jij hebt het in je bezit kun je aardig wat uit te leggen hebben. Zeker in de VS, daar is de bewijs last namelijk omgedraaid, jij moet bewijzen (of in ieder geval erg aannemelijk maken) dat je onschuldig bent.. Dan laat je een door geladen pistool dat uit een pick-up truck vol wiet is komen rollen wel liggen..
@mercedesfan: Daarom juist dat het onverstandig is om een pistool op te rapen en riskeren dat daar misschien wel 10 moorden mee zijn gepleegd als je net zo simpel bij de servicebalie in je lokale supermarkt een nieuwe 9mm kan kopen?
@bassie: Idd. goed punt zo ver had ik niet nagedacht.
Only in America dan maar?
meepakken en opsmoken. ze hebben twee keer een plantage opgerold in mijn huis (niet van mij was de bewoner voor mij en na mij, maar woon er nu weer)niks aan overgehouden behalve een huis vol met zand en stopcontacten. :(
@E34M5Touring: stopcontacten zijn handig!
@betonstaal: Ja nou 250 zijn er wat veel helemaal als ze semi-professioneel aangesloten zijn. Een maatje van me is totaalinstalateur en die is er een dag mee bezig geweest om alles af te sluiten. er waren 100 stekkerdozen op een houten bord geschroefd vlak naast elkaar, Firehazzard eerste klas
@E34M5Touring:

En die E34M5Touring of course!
een doorgeladen pistool is mooi meegenomen ;-)
wiet koop ik in goes, nuja moest er een pick-up crashen met wiet in voor mn neus, kzou het ook meegraaien (zo ben ik dan weer wel)
zal ik het zeggen in jullie plaats: “belgen, steltje drugs-toeristen haha jullie moeten het maar nie telen…
Niveau, niveau… hehe
@Civic_Owner: en wat zou je dan doen met een doorgeladen pistooltje aan je vriendjes laten zien? Restecp en zo vergaren? Ik zou er gewoon nog een tatoeage bijnemen.
@Civic_Owner: OK stoer man!
@Civic_Owner: dus jij parkeert zo scheef altijd met die civic steeds! Ik zal je eens aanspreken de volgende keer..
Junkie Galore!
Lol, die vergelijking tussen Nederland en de VS. :D
Ik had het pistool en de wiet laten liggen, maar de truck meegenomen!
@consumptieverplicht: die was gecrashed, weet je nog?
Tzal wel zijn dat je neemt wat er te graaien valt XD Jammer dat het alleen in Nederland is dat er enkel een paar schouders worden opgehaald bij het vinden bij het vinden enkele zak(jes)/(ken) cannabis.
Het doet mij juist denken aan de film lord of war. Dat moment dat ze een vliegtuig vol wapens aan de grond zetten. Vervolgens wordt deze helemaal leeggehaald en gestript door de bevolking daar.
mmhmm ik zou ook zoveel mogelijk wiet meenemen om dat later te verkopen weer. ga het toch niet roken geen intresse in rode ogen ;)
@spykerboy: flesje “red-eye drops” en weg zijn je rode ogen ( wordt veel gebruikt in de us of smoking A ;) )

On topic: Ik zou ook pakken wat ik pakken kan, net als ik hier in Nederland zou hebben gedaan. Finders keepers ;)
yeah right ..

kan je met zekerheid zeggen dat je goed de lul bent met een doorgeladen pistool in je bezit ..
maakt niet uit in welke staat je bent ..

en een knap stukje zwaarder de lul dan als je in NL kan zijn ..
@lincoln: Een geladen pistool is nog net niet hetzelfde als een doorgeladen pistool. En hoe erop gereageerd wordt verschilt per staat – en waarschijnlijk ook per sheriff.
In de fik steken….
http://www.youtube.com/watch?v=NTftmdoRIEY
@petermb: LOL!!!! geweldig. Is dit echt of nagespeeld?
@GOD:
Is nagespeeld helaas:P
@wantthegreen: nagespeeld van echt gebeurd of gewoon echt nep?
@GOD:
In de zin van ‘comedian’, maar ik dacht eerst ook dat het waar was.
Deze kerel is het:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Kimmel
@wantthegreen: nice find dude, ook al staat er gewoon bij je moet het maar net zien en weten.
Maar die gast speelt het wel mooi en dat hele fox news er om heen maakt het ook echt.
Ik vond het al raar want normaal word wiet daar afgeschilderd als neger rape drugs.
Ik ga als ik wat meer tijd heb eens wat meer van die gast bekijken op Jijbuis.
@lincoln: De vraag is altijd maar of het ‘doorgeladen’ is, want de meesten denken dat ‘loaded’ doorgeladen betekent… En een geladen pistool op zak hoeft helemaal geen probleem te zijn. ‘Open carry’ is in Californie verboden, maar bij je hebben is wat anders, zolang het maar niet ‘conceiled’ is zonder de bijbehorende vergunning. Ingewikkelde wetten, maar in vrijwel heel de VS kun je wapens bij je hebben en in sommige staten dus ook openlijk zichtbaar.
@mistermention: dat is echt een bullshit verhaal want ook in amerika mag je niet met een wapen rondlopen. Je mag hem thuis hebben om je terrein te beschermen maar niet als je je kind ff naar school brengt een pistool op zak dragen ,lijkt me vergezocht. Enige die hem mogen dragen zijn politie, schiet instuctoren etc. Zijn misschien wel makkelijk in dat soort dingen maar je moet niet alles geloven wat je op tv ziet;) en ja in sommige staten kunnen de regels/ wetten anders zijn dan anders….
@mightymike: Een maatje van me heeft bij een VW dealer in Texas gewerkt. Hij heeft regelmatig pick ups getaxeerd met een vol Gun Rack achter het raam. Hij heeft zelfs een keer een klant moeten vragen zijn pistool in de auto te leggen om dat de rest van de klanten er bang van werd.
@mistermention:

wrong dude ..
als je een wapen op zak hebt MOET dat openlijk zichtbaar zijn ..

in handschoenenkastjes of onder stoelen verstoppen staat gelijk aan moord ..
@lincoln:

althans dat was in Utah en Arizona het geval ..
denk dat de wetgeving en registratie in andere staten strenger is iig ..

het percentage ongeregistreerde wapens zal daar waarschijnlijk wel wat hoger liggen als in Europa ..
@lincoln: Fout. Nog nooit van Concealed carry (CCW) gehoord? Je mag in 49 staten een verborgen wapen dragen.
@mightymike Het is niet heel stijlvol om gelijk deze houding aan te nemen, hoor. Maar goed…
Ik weet niet waarom je denkt gelijkt te hebben, want als je een beetje research doet zul je zien dat ‘jouw waarheid’ ver weg staat van de werkelijke waarheid. Google voor de gein ‘open carry’ eens, en je zult verbaasd zijn.
Ik praat dan ook niet over wat ik op tv zie, dit zijn dingen die ik weet van Amerikanen waar ik regelmatig verblijf. Let wel, ik heb gezegd dat de wetten complex zijn en dat je in veel staten wapens ‘bij je mag hebben’. Dat betekent in je dashboardkastje of in een koffertje. Da’s heel wat anders dan achterin je broek gestoken. Het onbewuste beeld dat veel Nederlanders van Amerika hebben belemmert ze vaak om een fatsoenlijke discussie te voeren, want ze verwijten andere van de kortzichtigheid waar ze zelf onder leiden als gevolg van een overschot aan onjuiste informatie via de tv.
En evengoed is het zo dat je in veel staten zonder veel moeite een vergunning kunt krijgen om je wapen bij je te dragen. Dus in een holster onder je kleding.
Maar goed, ik ben hier niet om mensen die alles weten tegen te spreken. Wilde alleen maar even kwijt wat ik uit ervaring weet en ook nagetrokken heb bij de NRA.
@lincoln Wow, onwetendheid ten top.
Ik haak af bij deze discussie.
In Nederland doen wij dat gewoon met geld ;-)
achzo, paar zakjes wiet, nou.. moet kunnen vind ik.. iedereen die gek is op die Hollandse groente moet ze ook vooral nuttigen, hoeveel was het ook alweer ? 1 ons groente en 2 stuks fruit.. weet niet dat er in zo’n zakje zit..

Ik vind het trouwens ook geen probleem dat mensen een wapen bij zich hebben.. hier in Nederland kan je voor zelf verdediging ook maar beter een ‘geladen pistool’ bij je hebben.. zeker als je meisje bent..
Ik zou ook wel een wapen in huis willen hebben.. niet mee nemen ergens heen.. gewoon thuis in je la ofzo.. puur voor het geval dat.. je weet het maar nooit..
@lincoln: Dat bedoel ik nou juist, het verschilt per staat. In Texas is het bijvoorbeeld verboden om je wapen zichtbaar bij je te hebben in de auto. Maar, het mag wel geladen en onder handbereik in de auto aanwezig zijn. Je mag het dan alleen niet meenemen zodra je de auto verlaat. Dit verstoort namelijk de openbare orde in geval van geweren, en voor revolvers/pistolen is dan weer een vergunning nodig
Op eigen terrein/in huis mag je echter doen wat je wil. Zelfs iemand voor zijn kop knallen als hij probeert binnen te komen zonder toestemming…
any-way ..
in California is weed net zo common sense als west Europa ..
en een partij weed icm een vuurwapen ook ..

dus ik zie het verschil niet echt zo goed ..
@lincoln: Alleen op ‘doktersrecept’. En niet alleen in Cali, maar ook in diverse andere states.
ha ha… op nieuws werd er nog gezegd: omstanders hielpen met oprapen… ja vast, m’n ballen ze helpen mee. het waren er zeker hooguit een paar die echt het geld overhandigden. het is toch niet genummerd dus iedereen nam het lekker mee..
@sebasjuhh, euh is geen civic eh slimmeke, maar wel een crx vtec..
mijn nicknaam is nog van voor de crx, toen had ik een civic idd.

en wat ik met dat doorgeladen pistool zou doen?? God mag het weten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).