Audi A2 Concept – Eindelijk foto’s

Auteur: , 41 Reacties

Vorige week was Audi al zo vriendelijk om wat tekeningen van de A2 2.0 vrij te geven en nu hebben we dan eindelijk een hele rits foto's voor jullie van deze (uiteraard) elektrische conceptcar. Hebben we hier te maken met een BMW i3 killer van Audi?

We wisten al dat deze elektrische conceptcar van Audi 3,80 meter lang, 1,69 meter breed en 1,49 meter hoog is en dat er ruimte is voor 4 mensen en een fiets. Voor de aandrijving zorgt een elektromotor die een continue vermogen levert van 81 pk en een piekvermogen heeft van 116 pk, het maximale koppel is 270 Nm. Het sprintje van 0 naar 100 km/u gaat in 9,3 seconden en bij 150 km/u grijpt de begrenzer in.

Volgens Audi kan je met een volle set accu’s zo’n 200 kilometer ver komen en het opladen zou 4 uur duren. De capaciteit van het accupakket is 31 kWh en is ondergebracht in de sandwichvloer.41 reacties

Nou zo verkeerd is het nog niet. Actieradius natuurlijk weer 0,0 (200 km ik had het gelezen) maar ja dat weten we inmiddels wel.
Deze ziet er toch wel mooi uit hoor. Toch wel een beetje anders dan de overige audi’s. Net zoals de vorige A2. Afwachten of dat positief is.
Ik hou wel van de lijn op de zijkant. Is een iets nieuws. Tenslotte kan je op de zijkant niet veel doen om iets een eigen stijl te geven. Alleen zal die wel niet het uiteindelijke product sieren.
@adyton: Van de zijkant lijkt hij nog best grappig door dat soort van spoilertje. van de voorkant en achterkant vind ik hem echt spuuglelijk, zoals we de A2 kennen. En als je dit nou mooi gaat noemen dan ben je echt diep gezonken en doe je wel heel hard mee aan de audi trend. BMW i3 killer? Dat zal haast wel ja, want dat ding is al helemaal lelijk.
@drivingpleasure: Het is een concept. Die zijn steeds wat mooier. Vooral de interieurs. Dus ja ik vind dit wel mooi. Ik voel me er zeker niet laag gezonken door. Tuurlijk zal de productieversie er veel minder mooi en simpelweg saai uit zien. Dat weet ik ook wel.
Ik weet dat het hier internet is, maar beleefdheid siert :) en smaken verschillen nu eenmaal.
Dit zou zomaar eens de beste Audi ooit kunnen zijn.
Ja, toch stukken mooier dan de BMW i3!
Lijkt wel op een grotere en hoekigere fiat 500
@HoskamBMW: qua vorm (ik zeg vorm niet uiterlijk) vind ik hem wel wat weg hebben van de KIA Venga.
Meest nutteloze ding ooit in je auto… Facebook in je dashboard….
Zeer interessant voor wanneer je aan het rijden bent….
Voor de rest ziet het er een leuke auto uit… Een beetje bol, maar kom….
Interieur is ook top, maar da’s meestal zo bij concept cars….
@Dimglor:
FB voor in file; prima!
Nu een concept bij Audi, over twee jaar in productie, over vier jaar gekopieerd door Kia of Hyundai ….
Een A2, die KLEINER is dan een A1… Oh, Audi is de weg kwijt!
@theblackstig: klopt, ze hadden nooit die A1 moeten maken.
Kijk, dit interieur moesten ze in alle auto’s gaan gebruiken! Lekker ruim, geen grote hompen plastic om je heen: fantastisch!
komt zelden voor dat ik meer dan 200 km per dag rijd ..
@lincoln: Maar áls ik meer dan 200 km per dag rijd .. dan is het vaak tegen de 1000 ..
Grapppig om te zien hoe de audi-ontwerpers toch nog proberen een enorme grille in het ontwerp te tekenen.
200 Km op 31kWh is realistich. De Golf V stations, omgebouwd door ECE halen tussen de 6 en de 8 km per Kwh. En die zijn niet speciaal gebouwd om als elektrisch auto te dienen.
Hmm ik herken hier wel wat trekjes van het oude gebakje in!!

Stel de auto in productiefase voor zonder two-tone dak (= meerprijs), met normaal interieur, front met kentekenplaten en 14 inch ballonbandjes en tsja de A2 is weer rijp voor de 75 plussers. Maar ik hoop dat ik het mis heb! Bij de R8 is Audi wel erg dichtbij de Le Mans concept gebleven… Keep our fingers crossed.
@audir8v10: Het dak is eerder Open Sky (=nog duurder).
Gewoon weer een a1 dus…lampjes anders en hup een nieuw model. Tekeningetjes maken kan iedereen.
Ik ben helemaal geen Audi-fan. Maar voor de A2 heb ik een zwak. Een ontwerp met durf. De type 1 nog meer dan deze, want in 1999 met een alu spaceframe binnenkomen in het B-segment was dapper. Misschien wel de enige Audi die echt ‘Voorsprong door techniek’ bood. Niet voor niets gaan 10 jaar oude exemplaren nog voor 50% van de nieuwwaarde. Vooral de 3L uiteraard, maar ook de andere.
Een auto bouwen die pas na een jaar of 10 op waarde wordt geschat, dat verdient respect.
Hij lijkt van buiten op de vorige A2, dat is positief want inmiddels weet ook Audi dat dat een klassieker is. Van binnen, flinterdunne schaaltjes, verder niks zodat het allemaal heel ruimt oogt. Het interieur design was duidelijk nog niet af zodat we nu een geraamte te zien krijgen.
Mis ik nu iets aan die auto? Of hoe trek je de deuren open?Voetje onder de dorpel zeker en dan klik deur open?
Ik vind die interieur foto’s wel erg karig gephotoshopt.
De A2 was z’n tijd ver vooruit. Heb in de periode 2001-2003 zelf in een A2 rond gereden. Alleen die motorkap he, die haalde je er helemaal af :-D
mooier dan de vorige A2, maar het blijft de lelijkste Audi..
En nu maar hopen dat het design het productiestadium gaat halen, want dit ziet er toch wel erg strak uit!
De audi A2 is en blijft lelijk…
@drivingpleasure: Jij vindt alles lelijk waar geen BMW-logo op zit dus dat is niet zo relevant…
Geheel in Audi lijn….qua design niet teveel afwijken van de rest.
De eerste A2 was zijn tijd in vele opzichten vooruit. Dit is gewoon weer een elektrisch koekblik…
Niet dat die BMW i3 zo’n schoonheid is, maar ook dit is een foeilelijk ding!
hahaha kom niet bij van het lachen, wat moet dit “ding”voorstellen haha.
euh,..even mooi als een i3!…lelijk dus
Ik snap niet meteen hoe sommigen dit gedrocht positief kunnen onthalen. Eerlijk is eerlijk, op z’n Clarkson’s : “This is quite possibly the ugliest car ever drawn … IN THE WORLD!”
Ik vind de basisvorm (van de A1 ook) veel te ‘lief’ (relatief hoog en smal) voor een Audi, en bovendien zijn beide net een Fiat 500.
Dit kan je niet mooi vinden :S Stop met dat fanboy gedrag alleen maar omdat het een Audi is… als er KIA op stond, was het een gedrocht volgens jullie…
haha, dit word weer een flopper :) :) :)
Zoals bigcar al zei…dit wordt n flop net als de vorige a2 ;)
De A2 vond ik altijd een geniale auto die eigenlijk z’n tijd wat vooruit was: aluminium carrosserie met n kleinere zuinige motor die door z’n lichte gewicht zich prima rond liet koetsen. De auto had ook een wat hogere instap, iets wat kort daarna ook een hot item werd voor veel consumenten. Het was n strak getekend wagentje dat zelfs nu niet als ‘een auto uit z’n bouwjaar’ aandoet. De nieuwe A2 vind ik een waardige opvolger iig qua looks.

Is iemand die strakke interieurverlichting al opgevallen?
ik weet niet wat ik van de voorkant moet vindne het oogt wat raar in mijn ogen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).