Autojunk Foto Van De Maand – Augustus ’11

Auteur: , 26 Reacties

Tijd voor weer een nieuwe Autojunk foto van de maand, met dit keer als gastjurylid de eerdere winnaar Mike Crawat.

Mike Crawat (heeft ook een facebook pagina) is een automotive fotograaf uit België die zijn foto’s publiceert op verschillende websites uit België en Nederland. Hij won eerder de Autojunk Foto Van De Maand met zijn prachtige foto van een TVR en eindigde een maand later als runner up. Reden genoeg om hem als gastjurylid uit te nodigen. Hieronder onze favorieten van deze maand.

Ten eerste is er de winnaar, de foto van perenubiola bovenaan deze post. Een prachtige foto van een Audi R8, fraai gekaderd door gebruik te maken van struiken. Hét bewijs dat je niet altijd een fotoshoot hoeft te houden om mooie beelden te creëren, creativiteit en gebruik maken van je omgeving loont! Mike zegt er het volgende over: “Foto van de maand als je het mij vraagt. Compositie is Prachtig, de polarisatie doet goed z’n werk op de R8. Dieptezicht: uitstekend, zeker met de struiken hier, de wagen springt er echt uit. Alleen jammer van dat ene blaadje voor het wiel, maar zoals gezegd: Foto van de maand voor mij!” Wouter en ik waren het helemaal met hem eens, alleen Autoblogger stribbelde tegen en stemde op de volgende foto als winnaar.

Aston Martin V12 Vantage Carbon Black
Een prachtige plaat die met wat kleine aanpassingen niet zou misstaan in een persmap van Aston Martin, het zou mij dan ook niet verbazen als er meer mensen Autobloggers mening delen dat dit de winnaar had moeten zijn. Een close finish dit keer dus, maar toch moet kevv het met de runner-up positie doen deze maand. En dat is niets om je voor te schamen! Wouter had liefst iets minder beton gezien en iets meer Aston. Mike vond er het volgende van: “Zeer mooi, jammer van de vervelende reflectie in de deur. Maar ik weet ook uit ervaring dat het niet altijd evident is om in zonnige omstandigheden een zwarte wagen te fotograferen zonder reflecties erin, al zit het polarisatiefilter erop. Zou er enkel nog een tikkeltje blauw uitgehaald hebben zodat de wagen nog iets zwarter overkwam.”

VW Kever
Geslaagd. Enkel zou ik er links nog een stukje van croppen zodat hij echt in het midden staat. Meer hoef ik er niet over kwijt, top!” Mike laat er weinig twijfel over bestaan dat ook deze foto van mcdronkz bij de runner-ups hoort. Deze foto is gewoon dik in orde, het enige wat ik er persoonlijk op aan te merken heb is dat het wat creatiever had gemogen. En Wouter heeft ondertussen genoeg aangepaste Kevers gezien in de voorselecties, of jullie daar rekening mee willen houden. Arme ziel…26 reacties

De eerste foto is wel aardig, niet veel meer dan dat. Foto 2 is natuurlijk prachtig, maar die zou ik ook kunnen maken met m’n telefoon in die setup. Foto 3 is voor mij misschien wel de mooiste, juist door z’n eenvoud.
Ik ben het ook eens met Autoblogger. Niet alleen je omgeving is bepalend maar ook de licht val. Bij de R8 zie je een deel ( rechts voor – foto perspectief ) van de auto belicht en de rest niet ( en dat blaadje is wel een zwaar tellende minpunt ) . Bij de Aston vind ik wel dat hij precies in het parkeer vak moest staan ( uiterst links ) vanuit foto perspectief.
-edit: check, danku-

Ik ben het grotendeels met autoblogger eens, ik vind foto 2 mooier dan foto 1, inderdaad wel jammer van die weerspiegeling in de deur..
maar ik vind dat je bij een foto ook je fantasie gebruikt, in de zin dat je bij de Audi R8 gemakkelijk een McDonalds aan de rechterkant zou kunnen zien, en dat je bij de Aston Martin meer luxe en rijkdom ziet.. maar goed, de experts zullen er meer verstand van hebben dan ik ;)
Vind het wel vreemd dat Wouter de foto van de Aston te veel beton vind, terwijl de R8 veel bosjes heeft..
is er trouwens niet een andere manier te bedenken dat zo’n foto in zn geheel op autojunk staat ? zoals het nu is, zie je straks weinig terug van de reden waarom dit de foto van de maand is..
Cool dat m’n foto ertussen staat!
Vind de Aston Martin foto veel mooier als foto 1. Maar ik ben ook niet zo’n fan van de R8. Jammer dat de Aston niet perfect in het parkeervak staat :p
Nice
Mooie foto’s…. Zeker die Aston… Toevallig geen wallpapers beschikbaar? :-)
Inspiratieloze foto’s.
1. is leuk als het je eigen auto is en je hem aan je schoonmoeder wil laten kijken. Maar niet als het hoofdontwerp de auto moet zijn met al die zooi op de achtergrond.
2. mooie auto maar hebben ze die boot er nu aanvast gemaakt?
3.leuke auto maar wat een suffe omgeving, de kleur vorm voegt helemaal niets toe aan de foto.
@tja: volgende maand win jij dus ? punt 2 getuigd meer van jouw domheid dan van een inspiratie loze foto trouwens, maarja ieder zn mening :) (hoe slecht je die ook uit)
Foto 3 is bij uitstek de beste foto.
Persoonlijk vind ik de foto van de Aston Martin verruit de beste. De foto is veel artistieker.
De compositie is evenwichtiger, zodat de auto er veel beter uitspringt en je oog er vanzelf op valt. (ik vind de winnende foto veel te druk, je oog vindt geen rust in de foto)
Leuk dat foto 3 erbij staat, jammer dat dit geen origineel is, maar een compleet geshopte (ga maar eens kijken op Tweakers.net). Maar ja geshopt staan ze ook in magazines.
Desalniettemin blijft de kever een leuke auto.
@f650csrider: De foto is hoofdzakelijk bewerkt om storende elementen te verwijderen, en er een bepaalde look & feel aan te geven. Naast het feit dat ik het creatieve proces van het nabewerken net zo leuk vind als dat van het fotograferen, levert het ook nog een verbetering voor het beeld zelf op. :-)
@mcdronkz: Het is gewoon jammer dat je dit soort plaatsen eigenlijk zelf moet creeeren. Blijft wel een mooie foto uiteraard. (en zeer netjes bewerkt ik doe het je niet na. )
Hee, er groeit een paal uit die Aston. Verder inderdaad wel een plaatje die de ‘catalogus’ feeling aardig benaderd. Vind de weerspiegeling in de boot overigens meer storen dan die in de flank van de auto. En in plaats van het zwart van de auto te gaan benadrukken kan het fletse beton beter minder flets gemaakt worden, als je dan toch aan het nabewerken gaat.

R8 is inderdaad mooi gekaderd, goed gebruik gemaakt van de omgeving. Er zitten dan misschien wat blaadjes voor de auto, maar dat hoort nu eenmaal bij een natuurlijke omgeving. Voegt eerder iets toe dan dat het weg gelaten had moeten worden.

Kever is ook okay, mist wat ‘jeu’. Lucht is me wat te flets (daarvoor is een polarisatiefilter dus handig..) en de horizon had wat hoger mogen liggen. Links of rechts plaatsen is niet van belang, vind ik.
@rotarypowah: De ‘plate’ is geschoten met een polarisatiefilter. De lucht is echter compleet vervangen, lichter gemaakt en van een cyaantint voorzien om een wat meer surrealistische uitstraling te creëren. De foto moet een gevoel van zomerse vrijheid weergeven, en verder lekker ‘onschuldig’ zijn.
@mcdronkz: okay, tof! Opmerking over polarisatiefilter was meer richting dit topic bedoeld trouwens.
Ik zou van foto 2 wel een wallpaper willen! Erg mooi!
Wat een mooie foto’s … kan mij goed voorstellen dat dit de top 3 is :-)
De foto’s zijn meestal geweldig (ook deze keer) alleen balen dat die grote autojunk banner er beneden opstaat, anders hadden we altijd mooie wallpapers! Misschien een gewoonte van maken om steeds een wallpapersize-model erbij te zetten?

Is maar een voorstel
@0725414: goed idee! super mooie foto’s
@0725414: Hier kun je de foto van de Kever in groot formaat vinden:

http://farm7.static.flickr.com/6072/6082500228_9ea8070d61_o.jpg
Helemaal met jury eens.
Ik vind 1 ook de mooiste foto.
zou toch liever de AM V12 vantange als winnaar kiezen… ziet er veel exclusiever uit…
Hier is de foto van de V12 in groot formaat:
http://www.flickr.com/photos/[email protected]/6127309296/in/photostream
Leuk trouwens dat ik erbij sta!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).