Ringvideo: Lexus LFA Nurburgring Package doet 7:14

Auteur: , 89 Reacties

Het was al onofficieel bekend, maar nu komt Lexus met bewijs door. Hun stervensdure, atmosferische V10 Supercar, uitgerust met Nürburgring Package, is niet alleen heel exclusief, maar ook nog eens razendsnel rond de Groene Hel. Video na de jump.

Veel meer woorden hoeven we er eigenlijk ook niet aan vuil te maken. Op 31 augustus reed Akira Iida (zie foto boven) in 7:14.64 een rondje om de Nordschleife in het 571 pk sterke oranje monster. Bekijk de video hier onder. Enne, Porsche? Put you money where your mouth is. Jullie zijn nu de enige claimer van een snelle tijd die nog geen videobewijs heeft geleverd. Hoewel de 7:18 van de GT2 RS nu wel wat minder relevant is geworden.

Lexus LFA ringronde89 reacties

Pppfff, een half miljoen euro blijft (te) veel geld voor een Toyota. Dan koop ik liever een Ferrari 599 GTO ….
@rechercheur: een half miljoen blijft voor iedere auto teveel geld imo, ook voor een Ferrari.
@rechercheur: Het is net wat de gek ervoor wilt geven. Ze zullen gewoon verkocht worden, denk ik. Het zou ook niet mijn eerste keus zijn voor dat geld.

Blijft wel een mooie prestatie, net zoals het geluid van de motor.
@rechercheur: Na dan betaal ik liever een half miljoen voor een fantastische toyata(?) dan voor een ferrari (of moet ik die nu ook ineenkeer koppelen aan fiat?)
@ilovecar: je weet toch hoe anti aziatisch rechercheur is. gewoon laten gaan.
@rubenpriest:

Even wat langer nadenken en je zou misschien ook zelf kunnen afvragen waarom de LFA Nurburgring Package er als ‘streetlegal’ uitvoering 7:22,85 over doet, zo’n acht seconde trager dan deze versie. Ze lopen de boel gewoon weer te flessen ….

Met andere woorden, dit ding van een half miljoen € is trager op de Ring dan een Corvette Z07.
@rechercheur: je lult weer een eind in de ruimte zonder enige kennis van zaken…. Ik denk dat de spoken waar jij achteraan moet jagen meer van het niveau Casper zijn… trusten maar weer.
@w0o0dy:

Leg jij dan eens haarfijn aan de kijkbuiskindertjes uit waarom de ronde van 7:22 wordt aangeduid als “production car / streetlegal Potenza tires” en de ronde van 7:14 niet.

Kom maar door met je verhaaltje …
@rechercheur:

Wat is een ZO7?
@rechercheur:

Zoals carmasterr al vroeg…wat is n Z07?
Vergelijken met iets wat niet bestaat…FAIL rechercheurtje ;)
@lawaaipapegaai:

Wat zou er niet bestaan aan de Corvette Z07 Package ??
@rechercheur:

Oh nu is t ineens een Z07 package da’s heel wat anders als de Z07 die jij noemde rechercheurtje.
Z07 bestaat niet…Z07 package is n upgrade voor je Z06 dus nogmaals…FAIL!!!

@lawaaipapegaai:

Oow ja, ik weet het alweer, ik moest in ‘Jip & Janneke’ modus met je communiceren, anders begrijp je het niet.
:-)

Dus als we spreken over een Lexus LFA Nurburgring, dan moet er package achter voor je. Als we spreken over een BMW M3 Competition, dan moet er ook package achter voor je. Als we spreken over een Lotus Elise Performance, dan moet er package achter voor je. Als we spreken over een Corvette Z07, dan moet er package achter voor je.

Tsja, beetje intelligentie is weer ver te zoeken. Ik zal voortaan in de Jip & Janneke modus met je communiceren, anders ben je niet in staat om zelf zaken te kunnen begrijpen ….
integralechubasco
@rechercheur: Hhaha daa sta je dan. Geen bmw of je geliefde audi die deze auto kan bijhouden…. beter zijn dan de rest heeft zijn prijs. Lange neus naar al die duitse merken die zichzelf op de borst kloppen en pretenderen de snelste auto’s te maken. De jappen staan gewoon aan top. Eerst Nissan en nu Toyota. Sjappoo!
@rechercheur:
Evo Magazine (toch zeker niet de minste) heeft de gewone(!) LFA getest tegen de 599 GTO, en daar won die gewone LFA dik over de 599 GTO, om maar even te quoten:

“What marks out the LFA for particular praise is its bravery and originality; for Lexus to create such a car from scratch, with no evolutionary engineering or existing bias from which to work, is a remarkable achievement. Innovative, extreme, immaculately executed and exquisite to drive, it’s the greatest high-performance car Japan has ever produced.

Get hung up on the badge and you’ll be blind to its magic. Revel in its rarity, its rare abilities and the fact we’re unlikely to see its like again and you’ll understand why the LFA is one of the greats, and why this test ends with three unexpected, hard-won and thoroughly deserved words: Lexus beats Ferrari.”

Vooral die get hung up on the badge lijkt mij wel van toepassing. ;)
@Lan_Evo:

“What marks out the LFA for particular praise is its bravery and originality; for Lexus to create such a car from scratch, with no evolutionary engineering`

Daar heb ik mn twijfels bij.
Ik denk dat Lexus wel heeft kunnen leunen op de F1 ervaring van Toyota. Dat maakt die auto er natuurlijk niet minder om, maar het wordt net even te mooi gemaakt hier.
@carmasterr:
Vergeet niet dat het Formule 1 team in Duitsland zat als Toyota Team Europe/Toyota Motorsport GmbH, een vrij internationale aangelegenheid voor zover ik weet. Ook al is dat bedrijf wel van Toyota, vraag ik me af hoeveel informatie er nou echt uitgewisseld is tussen zo’n bedrijf en de ontwerpafdeling van de LFA, sowieso is het gewoon 90% marketinggelul natuurlijk dat er techniek van de F1 auto’s op straatauto’s wordt gebruikt.
@Lan_Evo:

Natuurlijk wordt er eigenlijk geen F1-technologie direct toegepast, maar Lexus heeft via Toyota(ook buiten het F1-team) een berg aan raceervaring en de techniek die daar bij hoort. Er is bijna geen klasse waar Toyota niet aan mee heeft gedaan. Dat kan dan toch niet anders dat die jongesn wel redelijk weten wat er voor nodig is om een goede en snelle auto te maken, zou je denken. Al wordt dat bij zon beetje elk motorsport-gerelateerd merk gezegd…
leuk voor ze zeg. mooie kleur ook :|
Het bewijs geleverd . Gewoon een Aziaat die de zogenaamde premium merken een poepje laat ruiken.
Porsche redt het niet en Audi speelt met diesels hahaha.
Heeft Lexus nu van ‘de eerste keer’ Porsche het nakijken gegeven?
LOL! :D
@vale46: LOL! :D LOL! :D LOL! :D LOL! :D
@vale46: ja deze Toyota heeft dan ook wel wat meer power, en is getest en gebouwd op de ring, de Porsches zullen op genoeg andere circuits sneller zijn
@meneersander:Ja tuurlijk Porsche komt nooit op de ring :D Doet zeker pijn ;)
@norge: dat zeg ik niet, maar deze auto is echt gebouwd om de ring zo snel mogelijk over te vliegen…(of rijden voor de mierenneukers)
@meneersander:
maar iedereen baseert natuurlijk zijn aankoop op de ring tijd B)
@meneersander: GT2 RS met 620 pk?
ja leuk, hoe kan het dat dezelfde coureur in dezelfde auto er eerst 8 sec langer voor nodig had? waar zit die 8 sec dan in?
@BartB: Het is een rondje van 22 km, 8 seconden heb je zo verloren als je een paar bochten net even anders neemt.
Het is slechts 2 procent van de totale tijd.
Vergelijkbaar met anderhalve seconde op silverstone oid, daarnaast is de ring een extreem moeilijk cirquit om goed te kunnen rijden, en is de LFA met ringpackage zowieso geoptimaliseerd voor de ring.
8 seconden is dan dus een nette, maar zeker niet onverklaarbare winst.
Oow, wat dan wel weer erg “opvallend” is ….

Op Fastestlaps.com staat de LFA Nurburgring Package met een rondetijd van 7:22.85 in de boeken met de mededeling “production model / streetlegal Potenza RE70 tires”.

Tevens staat dezelfde auto nogmaals genoteerd op 7:14.64, zonder deze essentiële toevoeging …

Is het weer zover, zijn die Aziaten de boel weer aan het flessen om een beetje publiciteit te kunnen krijgen. Dat trucje flikt Subaru ook steeds met hun Impreza’s. Zou me dan ook niet verbazen als de tijd van 7:14 binnenkort weer uit de boeken geflikkerd wordt omdat de auto niet voldoende vergelijkbaar blijkt te zijn met de straatlegale versie …. tsss, beetje jammer weer.
@rechercheur: U Jelly?
@rechercheur:

Boehoe … :roll:
@rechercheur: de 7:22 was een tijd die eerder is gereden onder slechte omstandigheden.. toen werd al gezegd dat de tijd zo’n 4 tot 5 seconden te langzaam was… Ze onderschatten hun eigen auto/rijder combo.
@w0o0dy:

Whahaha, rondetijd van 7:22 staat aangegeven als “Conditions: Normal”, dus niets met betrekking tot slechte omstandigheden, wat een totale onzin klets je wederom. Tevens wordt de rondetijd van 7:22 aangeduid als “production car, streetlegal Potenza tires”.

De tijd van 7:14 wordt ook aangeduid als “Conditions: Normal”, echter zonder de mededeling over ‘streetlegal tires’ en andere relevante zaken. Ze lopen de boel te flessen, dat je daar zomaar blind intrapt ….
@rechercheur: blabla bla kom maar terug als je weet waar je het over hebt.
@w0o0dy:

Hahaha, zit je toch mooi even klem in je eigen verhaal … :-)
@rechercheur: nee alleen geen zin om keer op keer alles voor te kauwen… zoek het zelf maar op/uit. Ik weet dat je wederom uit je nek lult omdat je geen kennis van zaken hebt.
@w0o0dy:

Hahaha, dat zou ik in jouw geval inderdaad ook zeggen … :-)
@rechercheur:

Nee jij doet wat anders…waar jij vastloopt reageer je niet meer op maar lul je eromheen.
Vw remblokken,Corvette Z07…begint er al n belletje te rinkelen?
@lawaaipapegaai:

Vastlopen? Volgens mij hebben ze juist jou een dikke =edit= gegeven in dat bewuste topic, omdat je al genoeg onzin uitgekraamd had …

:-)
@rechercheur:

Moeilijk he lezen…het werd teveel offtopic dus die dikke edit geldt net zo goed voor jou.
Wederom gelul uit je nek Z07-tje
@lawaaipapegaai:

jaja, daarom kreeg jij een dikke =edit= aan je broek … :-)
@rechercheur:

Ga jij jou maar lekker foto’s uitprinten van bmw remblokken…kan je ze mooi op je poster boven je bed erbij plakken.
integralechubasco
@rechercheur: ehhm heb je nagedacht over het seizoen? weet je wel in welk seizoen de ring het snelste is? denk het niet..
@integralechubasco:

Denk het wel … zou natuurlijk een beetje knullig van Toyota zijn als ze eerst hartje zomer proberen een snel rondje te rijden, om vervolgens het twee maanden later het alsnog opnieuw te proberen. Dat zijn zaken die je vooraf calculeert, dat is daarom geen excuus.
integralechubasco
@rechercheur: je lult maar wat, he..
@rechercheur: de 7:14 is ook gereden op normale streetlegal Bridgestone Potenza RE70’s. Hetzelfde als de 7:22.85 alleen onder betere condities (minder warm, minder stoffig dan in juni). Verder was de 7:22.85 geen time attack maar een snel rondje om de aanwezigen lekker te maken/te vermaken tijdens hun bezoek en gaf men toen al aan dat er zeker een seconden of 4 sneller gereden zou moeten kunnen worden. They were not kidding..
jow!!! teeeeering snel!!!
achja laat hun ff genieten. Over een tijdje komt er wel een nieuwe 911 gt2 en die zal dan weer sneller zijn. Een nieuwe opvolger van de LFA daarentegen kunnen we nog lang op gaan wachten
wat een discussie hier…
met 270 over Schwedenkreuz en we hebben allemaal 7 kleuren peop in de broek :P
Heb ik heel even 296 km/u gezien?
@Pixed: toen je met je ogen knipperde verscheen er nog 298 op de teller.
Kan iemand mij aub een link sturen van alle rindetijden van alle supercars
@amg77: http://www.fastestlaps.com
Er is altijd wel iemand die de moeite neemt. Ik kauw liever mensen niet alles voor. Zelfredzaamheid is een groot goed :)
@amg77: kijk je wel naar de reacties op je herhaalde verzoek?
@MarkieS: ja togg : D
…de rijder weegt om precies te zijn één sawi-rijstkorrel…?
@Megakix: precies! En die in de Porsche GT2 was vast een dikke Duitser… Scheelt precies ehmmmmm 4 seconden! ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: yep…EN het zou de voorkeur genieten om voortaan de rondetijden op curb-weight niveau te verrijden…dus 90% volle brandstoftank en bestuurder = 75 kg..’t is maar een hint :lol:
Hij doet er langer over dan die 7.14.. Check waar de tijd begint te lopen in het begin, en waar ze al stopgezet wordt.. Er moeten zeker nog een paar seconden bij.. Op zich wel een sterke prestatie. ;)
@schnitzerken: Zal wel zo horen, dacht je dat ze een onofficiële tijd gaan claimen op video?
@sdk16420: Maarja, dat kan je dan toch geen ronde noemen hé.. Nuja, het kan zijn dat ze zo rekenen, ik vind het niet kloppen ;) Dan mag ik van mijn ronden op GT4&5 ook 3à5 seconden aftrekken ;)
Ligt het nu aan mij of hebben meer mensen het idee dat er wat slordig gereden wordt. Volgens mij is er nog wel een betere tijd neer te zetten.
@terazino:

Dat idee had ik ook ja. Maar of het beter kan betwijfel ik hij rijd toch wel aardig op de grens van de auto.

OT: Tja nu wachten op Porsche met hopelijk ook een video bewijs. Voor de rest is het wel een dikke wagen :D
kijk, dit is pas een wagen. snel, lux en betrouwbaar. nu nog wachten tot de Arabieren er een 4 / 6 deurs versie (met beenruimte) van maken. en dan direct kopen!
Toptijd met een applaus voor jezelf aan het eind!! Maar het geluid van de motor klinkt voor geen meter in tegenstelling tot het fantastische geluid in de TopGear aflevering?!! Hoe de neuq kan dat….
Gave film!!! Vind alleen wel dat het geluid, wanneer het zo van binnenuit is vastgelegd, wel erg onderdoet voor het geluid dat je van buiten hoort, dat is namelijk he-le-maal te gek… Geen fragmentjes beschikbaar die vanbuiten zijn opgenomen???
Mogen nog 4 seconden bovenop geteld worden zit je aan 7:18
Nog een immens snelle ronde. Af en toe denk je dat dat ding 4wd heeft.
@GOD: Want de toptijden zijn gereden door 4WD auto’s?
@SimonMc: Nee gekkie dat bedoel ik helemaal niet.
Heb het over het rijgedrag in bepaalde bochten.
Gooit hem er hard en scherp met 0% overstuur.
Moeilijk uit te leggen. Als je snapt wat ik bedoel dan snap je het, anders niet.
@GOD: Nee snap het wel, maar is toch niet zo gek eigenlijk? Motor in de neus en achterwielaandrijving? Of zie ik dat verkeerd?
@SimonMc: Maakt geen zak uit waar het blok zit, gaat om de gewichtsverdeling, is bij de LFA 48-52 dus zelfs zwaarder achter ook al zit het blok voorin.
UPDATE: video onder de klik is nu van hogere kwaliteit.
Twee bedenkingen :
– De LFA is over een periode van jaren ontwikkeld op en voor de ring en enkel de ring, en daarna nog eens verbeterd hiervoor. Het zou een behoorlijke afgang zijn als ze het slechter zouden doen als pakweg een corvette.
– Het is nog steeds Porsche die er elk jaar de 24u wint.

Verder boeien me geen van allen wegens te lelijk en ver buiten mijn budget.
@heidekonijn:

De Lexus LFA met o.a. Lida Akira is in 2011 op de 41e plek geëindigd, op 23 ronden achterstand op de winnaar, de Porsche 911 GT3 RSR van Manthey.

En … 22 ronden achterstand op een tweetal Audi R8’en ..

:-)
@rechercheur: zal er ooit een punt komen waarop zelfs jij je realiseert dat je geblaat zonder enige kennis van zaken niets meer is dan dom gelul van een fanboy? De LFA die in de 24uurs race op de Ring rijdt is een Sp8 auto met een inlaatrestrictie en een hoog gewicht (1450kg minimaal door de BOP-regels en dus minder vermogen/kg dan de GT3’s. Daarnaast is een Sp8 auto een bijna straatauto met wat aanpassing voor veilig racen (andere tank, blusinstallatie en rolkooi en minder geluidsisolatie)
Maar goed, eigenlijk moet ik mijn tijd niet verdoen aan een figuur zoals jij….
@rechercheur: is het niet verstandiger voor jou om wellicht alle nieuwtjes over auto’s uit Azië over te slaan? Dat scheelt je een hoop commentaar leveren en voor de rest is het wat prettiger lezen dan met al dat anti-Azië geblaat tussendoor.
Iedereen heeft zo zijn voorkeur en dat mag je uiteraard laten merken, maar om nou op ieder bericht iets te moeten melden.
Hopelijk ben je in je beroep net zo goed als hier met posten. Dan zijn alle misdaden zo opgelost (als je rechercheur bent tenminste)
Da’s wel hard… Maar ik denk niet dat je die LFA wil hebben om rond te rijden, toch niet in België, het eerste putteke da ge tegenkom is uwe LFA pertotale peis ik…
Voor een half miljoen zou ik een Porsche 911 Turbo(991), Porsche Panamera Turbo en een BMW X5 4.8i kopen.

Zelfs de meest extreme 911 GT2 RS kost niet eens zo veel(die altijd mijn eerste keus zou zijn als ik moest kiezen) en je houd genoeg over voor nog iets erbij of zelfs twee leuke dingen!
integralechubasco
@agera: Ik zou hooguit voor 20000 euro aan auto uitgeven… de rest stop ik in projecten die geld opleveren. blijft een beetje onzindiscussie niet?
@integralechubasco: Normaliter zou ik ook niet veel geld uitgeven aan een auto, maar zou ik rijk zijn of de salaris hebben van een topvoetballer uit het buitenland zou ik het wel overwegen om die 3 auto`s te kopen.
en toch ben ik toch altijd nog meer onder de indruk van een Nissan GTR… Denk dat zon LFA nergens blijft tegenover een GTR met zeg 600pk. En los van dat ziet de Lexus er ook uit als een mislukte Mazda… enige + is het geluid.
Hoi Rechercheur als je in China Fiat uno koopt dan krijg je een Ferraie fiets ook bij…. net als beetje sambal op je loempia…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).