Video: Volvo Concept You

Auteur: , 14 Reacties

Net zoals bijna iedere tweede autofabrikant neemt ook Volvo volgende week een concept mee naar Frankfurt. Hij staat in het kader van downsizing, en de Zweden hebben er een teaserfilmpje van vrijgegeven.

Het video’tje wordt begeleid door een muziekje dat zo uit de trukendoos van Yann Tiersen zou kunnen komen (ik krijg er in ieder geval Amélie-flashbacks van), en het toont een paar noestige handen die heel ambachtelijk met potlood en naald en draad in de weer zijn. We zien een aantal schetsen van een voorkant, die er eigenlijk gewoon als een Volvo uitziet, maar in een ander plaatje zien we (aansluitend aan de grille) wat lampjes die er dan weer wel conceptachtig uitzien. Bekijk het sfeerfilmpje op autojunk. Volgende week meer.

Volvo Concept You14 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Feeërieke muziek, met een hoog ‘en ze leefden nog lang en gelukkig…’ gehalte bij een merk dat mijn handen niet op elkaar krijgt zonder een pot Pattex ertussen uitgeknepen…
Weer zo’n stom mislukt chinees ontwerp zeker…
@autobart: “Weer”… Volvo heeft nog geen enkel Chinees ontwerp, en het zit er niet dik in dat dat er snel komt…
@autobart’s reactie: Fail.
wel een dikke midden-console voor een downsize model
@betonstaal: Op tekeningen ziet alles er altijd dik uit…
Voorbode Volvo V/S40
Of toch Volvo Universe Concept in een later stadium

Wordt in elk geval bijzonder

Die chinezen timmeren lekker aan de weg met Volvo , laatste tijd veel nieuws over Volvo
kan er maar weinig uit opmaken, ben benieuwd naar de foto’s ofzo.
Is het niet deze SC80 concept? Niet echt ‘downsizing’ dan..

http://www.teknikensvarld.se/_internal/cimg!0/ld7sor1i7c3ztzq1qpk8kold8yvvg79/Volvo-SC80-Concept.jpg
@eevee: Wel als je er kleine motortjes/hybride-spul in dropt…
Een ode aan de ambacht? Of toch de indruk willen wekken dat er in een Volvo nog veel ambacht gaat…
@Esprit_de_Flandre: Bij het ontwerpen van een auto, en dus ook concept car, komt veel ambachtelijk handwerk kijken. Schetsen, tekenen, klei model modelleren en aanpassen, etcetera. En helemaal specifiek bij de constructie van een concept car. Dus de video wekt niet enkel de indruk dat er in een Volvo (conceptcar/ontwerp) nog veel ambacht gaat, dat is per difinitie het geval.

Ik vind de muziek en video sowieso een welkome versnapering ten opzichte van de macho-muziek-flashy introductie-video’s die heel veel autofabrikanten toepassen voor teasers of introductie’s. Bovendien relevant voor Volvo en passend bij Scandinavische design principes.
@Niels940: Weet ik wel, maar ik vind het altijd zo belachelijk om dat erop te smeren. Doet zo denken aan die reclames die iets nostalgisch willen oproepen, “bereid met de fijnste ingrediënten, volgens grootmoeders recept”, en dan zo’n oud wijf erbij die in de koperen pot zit te roeren. Terwijl je eigenlijk weet (maar iedereen vergeet het bij het zien van de reclame) dat het in een fabriek door 56 grotendeels nederlands-onkundige immigranten gemaakt wordt, de “fijnste” ingrediënten met tankwagens en big-bags worden aangevoerd, en in gigantische RVS-ketels worden gemixt…
@Esprit_de_Flandre: ik vind het juist leuk om het proces te zien, er komt veel, heel veel, bij kijken en dan kom je algauw uit bij een mooi filmpje over wat er vooraf gaande is, zeker alshet model nog gepresenteerd moet worden. Schetsen, modellen, concepten, prototypes, laat maar komen! Ligt ook wel aan mijn interesse voor ontwerpen hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).