Rijtest en video: Mercedes-Benz ML 350 BlueTec

Auteur: , 107 Reacties

Het segment van SUV's worden door velen doodverklaard, maar de kopers denken daar duidelijk anders over. Reden voor Mercedes-Benz om weer met een nieuwe M-klasse te komen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Dat is vrij snel, want de tweede generatie M-klasse stamt nog maar uit 2006. Een mogelijke reden daarvoor is dat kopers in dit soort “fun” segmenten de neiging hebben om te kiezen voor het model wat het kortst op de markt is. Voor prettige verkoopcijfers is het dus zaak om de lineup fris te houden, precies wat Mercedes dus ook doet. Succes hadden ze al, want totaal werden sinds de introductie van de eerste M-klasse in 1998 al ruim 1,2 miljoen stuks verkocht.

Mercedes-Benz ML 350 BlueTec

Maak niet de vergissing om een ML een softroader te noemen, daar krijg je ze in Stuttgart mee op de kast. De ML kan onder heel veel omstandigheden de G-klasse evenaren, je weet wel het vervoer van de Sacha’s èn de soldaten van deze wereld die geen Hummer van de baas krijgen. De talloze prototypes van de M-klasse werden dan ook de hele wereld overgevlogen om onder diverse omstandigheden te laten zien dat zij hun mannetje staan. Veel van de potentie komt dankzij elektronica, een gegeven waar echte offroad puristen van gruwen. De M-klasse heeft standaard geen sperdifferentieel aan boord, maar in het optionele ON&OFFROAD package zit wèl een tweetraps tussendifferentieel met reductiebak en een differentieelslot. Op de voor- en achteras zit er dan nog steeds geen sper, maar dankzij de ESP/ABS elektronica zou dit onder veel omstandigheden geen significant verschil moeten opleveren. Op een ondergrond als gravel wel, daar spinnen alle wielen en mist de computer een wiel die een “referentie-snelheid” kan aangeven. En als we eerlijk zijn maakt het ook geen fluit uit, want 99% van de M-klasses zal 99% van de tijd op goed begaanbare wegen rijden.

Mercedes-Benz ML 350 BlueTec

Gelukkig kunnen alle toekomstige ML rijders ongegeneerd het ON&OFFROAD package bestellen. Het pakket namelijk ook een draaiknop waarmee de rijkarakteristiek van de hele auto kan worden aangepast. En dan is er niet alleen de keuze uit Automatic, Offroad 1 en 2, maar ook uit de opties Winter, Sport en Trailer. En wie rijdt er nu nooit onder winterse omstandigheden, wat sportiever of met een trailer. Juist ja, iedereen dus.

Mercedes-Benz ML 350 BlueTec

Voor diegenen die wel hardcore willen offroaden biedt het ON&OFFROAD package ook een lage gearing om nog gecontroleerder en met meer koppel over moeilijkere obstakels te rijden. Bovendien is er dan ook nog een AIRMATIC-functionaliteit die een bodemspeling van 285 mm en een waaddiepte van 600 mm mogelijk maakt. Die sloot voor de deur kan wel eens minder een belemmering gaan vormen dan gedacht.

Mercedes-Benz ML 350 BlueTec

Ondanks de terreinkwaliteiten zal de gemiddelde M-klasse maar bitter weinig tijd buiten de gebaande paden doorbrengen. Gelukkig is er ook voor de asfaltridders goed nieuws: de nieuwe ML rijdt subliem. Wat vooral opvalt is de extreme stilte in het interieur. Pas na een blik op de toerenteller wist ik weer dat de BlueTec badge voor diesel staat. Mercedes-Benz tooit de achterklep van de enige benzine versie namelijk met de badge BlueEfficiency. Blijkbaar waren CDI voor de diesel of helemaal niets voor de benzine niet chique genoeg. Of ze zijn in Stuttgart enorme fans van veel, heel veel letters op de achterkant van de auto’s, dat kan ook.

Mercedes-Benz ML 350 BlueTec

Die letters kun je er gelukkig (laten) afpeuteren, zodat niemand weet wat voor M-klasse je exact rijdt. De stilte in het interieur blijft dan wel oorverdovend, wat enerzijds een groot compliment is, maar anderzijds ook een beetje jammer. Een zescilinder diesel roffel heeft iets potents, wat precies bij een SUV past. De kopers van de ML250 BlueTec zullen wel heel bij worden van de stilte, want dat is een viercilinder diesel. Inderdaad, Mercedes-Benz durft het aan om na de S250 CDI, ook in een forse SUV een heel klein dieseltje te lepelen. Het is een 2,1 liter grote viercilinder (ja klein he), die dankzij biturbo-techniek toch nog 204 pk en 500 Nm er uit perst. Ruim voldoende dus, wat ook blijkt uit de prestaties: 0-100 in 9,0 seconden en een top van 210 km/u. En omdat het zo’n klein blok is, wordt de ML250 er ook nog eens heel zuinig door: slechts 6.0 liter per 100 km heeft de SUV nodig tijdens de testcyclus.

Mercedes-Benz ML 350 BlueTec

De ML 350 BlueTec doet het op zich niet heel veel slechter met een gemiddeld verbruik van 6.8 liter. Met een vermogen van 258 pk en 620 Nm zijn de prestaties natuurlijk wel een stuk beter: de standaardsprint naar de 100 duurt slechts 7,4 seconden, terwijl de topsnelheid op 224 km/u ligt. De ML 350 BlueTec voelt wel wat minder rap aan, maar dat is geheel debet aan de grote rust die in het interieur heerst. Zoals een “wijs” man ooit zei: “Ieder voordeel hep zijn nadeel.”

Standaard levert Mercedes-Benz alle M-Klasses uit met 4MATIC vierwielaandrijving en SELECTIVE DAMPING, een systeem dat de mate van demping automatisch aanpast aan de wegomstandigheden en de rijstijl. Ook kan als optie worden gekozen voor het ACTIVE CURVE SYSTEM, dat wordt geleverd in combinatie met AIRMATIC luchtvering met Adaptive Damping System en/of met het ON&OFFROAD package. De actieve torsiestabilisatoren voorkomen overhellen van de carrosserie en dat zorgt voor een meer comfort en nog meer stabiliteit. Heel sportief is een mastodont als de M-klasse niet, maar het stuur- en weggedrag is zondermeer prettig te noemen. Door de vierwielaandrijving blijft onderstuur lang weg en voor de helden onder de toekomstige ML kopers is het leuk om te weten dat er ook prettig veel kracht naar de achterwielen wordt gestuurd. Op losse of gladde ondergrond (laten we zeggen een besneeuwde parkeerplaats tijdens de wintersport) is er best een driftje in te zetten met de M-klasse. Dat vormt dan toch een leuke voorbereiding op de apres-ski festiviteiten.

Mercedes-Benz ML 350 BlueTec

Voor diegenen die weigeren diesel te tanken is Mercedes-Benz heel streng: er is op dit moment alleen de ML 350 BlueEfficiency leverbaar. De 3,5 liter grote en 306 pk sterke V6 weet ook raad met de M-klasse, 0-100 kan in 7,6 seconden en de topsnelheid is de hoogste van alle M-klasses: 235 km/u. Een V8 diesel staat niet in de planning, maar er komt wel een diesel-hybride… V8 liefhebbers zullen moeten uitwijken naar de AMG versie, die de biturbo V8 zal gaan krijgen.

Jammer voor de liefhebbers van de echte beulen, maar Mercedes-Benz kan daar tegenin brengen dat de ML over de hele linie gemiddeld 25% zuiniger is dan de voorganger. De diesels voldoen dankzij SCR-katalysatortechniek, waarbij het onschadelijke AdBlue in de stroom uitlaatgassen wordt geïnjecteerd, al aan de Euro 6 emissienorm die in 2014 van kracht wordt. Als je daar niet warm of koud van wordt, dan is het nog wel aardig om te weten dat er op het COMAND navigatieysteem van de M-klasse tegenwoordig ook apps kunnen worden geïnstalleerd. Standaard is er al een weer, een Google en een Facebook app aan boord. Met die laatste app kun je ook zien hoe veel kilometers je vrienden of hoe weinig kilometers je boze ex van je verwijdert is. Het grappige aan het concept is dat er, bij de Mercedes-Benz dealer, later ook andere apps geïnstalleerd kunnen worden.

Mercedes-Benz ML 350 BlueTec

Al het fraais komt wel met een stevig prijskaartje: de range begint met de ML 250 BlueTEC 4MATIC BlueEFFICIENCY die € 69.900 kost, de sterkste diesel ML 350 BlueTEC mag voor € 79.900 weg en de benzine gestookte ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY zit er met € 74.900 precies tussenin. Daarmee is de ML scherper geprijsd dan BMW’s X5 en Audi’s Q7, maar de vanafprijs van de Volvo XC90 is wel lager. Dat is dan wel een voorwielaangedreven variant, maar dat lijkt kopers niet te deren. Volvo’s SUV is namelijk met afstand de best verkochte in dit segment en de oude M-klasse bezette plaats twee. Die plek zal Mercedes-Benz ongetwijfeld vasthouden, maar mocht je in Utrecht het ploppen van champagne kurken horen, dan heeft de Mercedes-Benz importeur die gekke Zweden afgetroefd. Filmpje!107 reacties

Zeer indrukwekkende auto! zowel van binnen als van buiten.. :D (Mercedes is on the ride way)
@Xenonverlichting: ride way?
@adyton: woordgrapje, dat snap ik zelfs
of hebben jullie nooit Herman Finkers gezien?
@screamer: De lach en de piccolo?:)
@Xenonverlichting: Het is prima als je geen Engels spreekt maar doe het dan ook niet..
Die achterkant vind ik echt niet mooi. Wit of zwart, maakt niet uit. Kan er niet aan wennen.
@baasbas: same here, deed me zelfs denken aan een ssangyong haha
Coole rijtest, 80% berg af lijkt me wel heel cool, net alsof je in een hele luxe achtbaan zit
Geen raar ding, niet mijn type auto maar zeker goeie optie voor off-road, lijkt me wel raar om in die auto te zitten als hij zo door de kuilen stuitert en 80% naar beneden gaat..
Mooie rijtest :)
Achterkant is nog steeds Ssang Yong
@E34M5Touring: nee is gewoon hetzelfde als de E-Klasse…
@E34M5Touring: juistem
Luxe de nieuwste technologie en het beste wat je kunt verwachten= Mercedes Benz. Luxe sport het beste wat je kunt verwachten = Mercedes Benz Amg Btw wnr gaan jullie AB weer een echte supercar testen en dan niet getuned of sow en geen porsche gwn iets speciaals Ferrari of AM of sow
@amg77: En nu in goed Nederlands…
@gerard1710: er horen een paar plusjes bij te zitten maar dat was niet meegestuurd maar hoe mongool moet je zijn om het niet te begrijpen-.-
@amg77: Volgens mij volg je niet helemaal wat ik wil zeggen: zou je misschien ook in goed Nederlands, dat wil zeggen met interpunctie en zonder sms-taal, kunnen schrijven?
@gerard1710: niet iedereen heeft zvl zin om te doen wat jij leuk vind in je vrije tijd. -.-
@amg77:

Dan lijkt het mij beter dat jij helemaal niet meer reageert. Voor iemand met een IQ hoger dan het achtereinde van een varken is het slechts een kleine moeite om fatsoenlijke zinnen op te bouwen.
@japiekrekel: je kan ook je bek houden en niet stoer doen. Dit is AB niet een of andere verotte discussie site. Het gaat om autos niet of je met een punt of komma reageert. Ben je het er niet mee eens dan mag je opdonderen schtijf je dan maar in op fietsblog.
@amg77: Waarom zou hij zich moeten ‘inschtijven’ bij fietsblog?!
@amg77: schtijf jij hier maar niet vriend… Als je te lui bent om te typen type je maar niet! Oh ja, en zvl? ZOVEEL! En dan nog, waarom ben je stoer als je iemand op spelfouten wijst? Dan zijn leraren ook wel ‘vet stoer’…
@amg77: verRotte is met dubbele r…
@Svenska_Aeroplan_AB: Zeg, doe jij eens even niet zo stoer, zorg eerst maar eens dat jouw merk nog bestaat morgen. ;)
@amg77: Ben je gefrustreerd of zo? Hij heeft nergens aangegeven dat hij het niet begreep, maar het is voor je eigen bestwil of je fatsoenlijk Nederlands kan schrijven of niet. Dan maakt het geen zak uit waar je dat doet, maar je leert het jezelf aan om enigszins goed te typen. En om iemand in een normale discussie maar meteen uit te schelden maakt wel duidelijk hoe klein jij jezelf voelt. Zielig hoor.. Zo kan je nooit in die AMG van je rijden.
Staat er eigenlijk wel 1 auto deftig geparkeerd op die foto?
Ik vind het een mooie wagen. Alleen die achterkant blijft me storen. Toch liever een Range Rover
@adyton: Range rover? Te vierkant.
@autobart: En daar hou ik van in een SUV. Dat doet hem wat ruwer lijken. Een beetje meer naar de ‘roots’. Deze wagen kan duidelijk heel wat aan off-road, maar zo ziet hij er niet uit.
@autobart: Oeps niks gezegd over de Evoque natuurlijk :P Dat is een mooie Range Rover
Motorisch zal ’t best wel goed zijn maar idd lelijke achterkant en dat ‘Hill Descent Control’ systeem bestaat sinds 1996 bij Land Rover… Same old story , gewoon verpakt in een nieuwe doos.
@fep739: en dan hebben audi en bmw het na een halve eeuw nogsteeds niet.. wat vorsprung durch techniek! bmw vergeef ik het, die horen dit soort auto’s gewoon niet te maken.
@lambo4all: Een halve eeuw? Ik weet het niet zeker, maar volgens mij zijn de 3,4,5 in de automaat van een a8 D2 ook om van hellingen af te dalen. Die zitten welteverstaan niet in de D-stand van de automaat. Maar ze zouden net zo goed ergens anders voor kunnen zijn.
@lambo4all: Dit moet BMW volgens jou dus niet maken? IN mijn ogen de mooiste SUV deze BMW X5.

http://www.netcarshow.com/bmw/2004-x5_4.8is/800×600/wallpaper_0e.htm
@lambo4all: Ja, daarom is de X5 misschien ook wel de beste SUV nu op de markt. Sorry hoor, maar die auto is op en top BMW. ;)
@Alpinaa: Dankzij het grote succes van de eerste generatie BMW X5(e53)zijn de volgende merken o.a VW met de Touareg, Audi met de Q7, Volvo met de XC90 dit segment betreden.
@agera: en de Porsche met de Cayenne niet te vergeten
@agera: Nouja, vergeet niet de M-klasse en vóóral de Range Rover…
@gerard1710: Die hadden nog eerder succes.
@gerard1710: Jaa, maar de ML en de Range Rover waren bij lange na niet zo verfijnd als de X5. De X5 was toendertijd al jaren vooruit.
@Alpinaa:
????????????????????????????????????
De X5 is altijd een groot stuk onbenul geweest.
En ik heb ooit een RR gehad die in München had geleefd.
Als test voertuig
Zodat BMW iets kon opsteken van RR.
En ik reed off road met mijn RR en ben nog never nooit een X5 tegengekomen.
Off road dan.
@Alpinaa: kwamook dat bmw een zelfdragende carroserie had.Verfijnder rijgedrag dus.De eerste ml daarintegen was beter in het terrein.
@gerard1710: Het klopt dat de Range Rover er eerder was, ik meen dat de eerste generatie BMW X5(e53) uit 1999 stamt en de eerste generatie ML uit 1997/1998, maar de meest succesvolle tussen die 3 was de BMW X5. Waarop andere autofabrikanten besloten om ook een SUV te gaan maken.

De X5 is de SUV met de beste rijeigenschappen op dit gebied komt alleen de Porsche Cayenne in de buurt.
@agera: onroad eigenschappen of offroad eigenschappen. Ik meen dat de range rover betere offroad eigenschappen heeft dan een X5. Onroad eigenschappen boeien me niet, dan koop ik wel een station (evenveel bagageruimte bekant).
@reinier73: Het is stoer als je offroad kan gaan en daarvoor zijn ze eigenlijk ook bedoeld. Zo zijn Jeeps destijds ontstaan, maar hoe vaak wil je daarvan gebruik van gaan maken door offroad te gaan rijden?
Heb liever dat ze perfecte onroad eigenschappen hebben en dat is het geval bij de BMW X5.
@agera:

Jeep Land Rover en Ford Explorer hebben de toon gezet ..
de Duitse kopieer machine kwam niet zo snel op gang ..
@lincoln: klopt , en nadien probeert ieder merk z’n graantje mee te pikken door er hun ‘specialteiten’ aan toe te voegen. (lijkt bijna kookprogramma)
@fep739: De eerste generatie X5 had ook al hill descent control!
@HoskamBMW: ja tuurlijk gepikt toen ze Land Rover hadden gekocht ;-)lol
@fep739:
Dat is dus idd zo.
BMW kocht Rover en een van de eerst acties was dat Solihull Munchen 50 auto’s moest sturen.
Zum testen zullen we maar zeggen.
en zum kopieren :)
@lincoln: De Land Rover was er eerder klopt, maar ik keek naar de Duitse SUV’s en Volvo. Persoonlijk denk ik dat de Range Rover bestemd is voor een ander doelgroep en niet direct een concurrent is van de X5, ML, Q7 of de Touareg. Ook vanwege het feit dat de Range Rover beschikt over veel betere offroad kwaliteiten en van oorsprong ook daarvoor bedoeld is. Bij de BMW X5 is het juist andersom, het is geen auto die bedoeld is om ermee offroad te gaan. Daar ligt ook het ontstaan van de term SUV.

Dat weten ze natuurlijk bij Land Rover zelf ook en dat is denk ik ook de reden waarop Land Rover met een Range Rover Sport is gekomen om de concurrentie aan te gaan met de X5, ML of de Q7.
@agera: ‘k had ’t niet beter kunnen verwoorden ;-)
@agera:

nope .. het zijn kopieen van de Jeep en Ford Explorer ..
en dan vooral die laatste was een enorm succes ..

die Duitse meuk is dan ook ontworpen voor Amerikaanse consumenten ..
@agera: +1
en nu die helling omhoog…
ff serieus mensen, geef mij maar een dikke X5!
@Punk: Dat wisten we al.
Ik rij zelf een GL met off road pakket en dat is niet slecht, men G daarvoor was beter maar deze lang niet slecht. Mooie wagen.
Mercedes gaat goed! de nieuwe c klasse en cls waren ookal prachtwagens. ook bizar hou zuinig die SUV nu zijn. 10 jaar geleden reden ze nog gewoon 1 op 7.
@lambo4all: Nu nog hoor… Nu hebben ze bij de EU cyclus alleen allerlei electrische systemen uitgezet. Die je als je zelf rijdt gewoon weer aanzet!
Staat trouwens standaard op GL als ik me niet vergis.
Bahh dat chroom is echt té. Dat is meer iets voor het woonwagenkamp. Verder is hij wel geslaagd, mooier als de vorige. Het interieur vindt ik helaas niet zo geweldig, dat van de X5 doet strakker aan.
@Alpinaa: Niks kan tippen aan een BMW X5 in het SUV segment zowel op het gebied van exterieur als het interieur
@agera: En rijeigenschappen natuurlijk. :P
@Alpinaa: Dat helemaal :) heb een keer in een X5 gereden en hij rijdt gewoonweg geweldig en zeer sportief zelfs op plaats van bestemming wil je er niet uit :)
@agera: Wij rijden zelf een E53 uit 2003, een oudje dus. ;) En hij is echt enorm stug, stugger dan onze E39 met sportonderstel. Maar hij ligt echt enorm vast in de bochten, de grip is heel goed.
@Alpinaa: Die ik heb gereden was de BMW X5(e70), maar ik zeg eerlijk de BMW X5(e53)facelift vind ik mooier en zelfs de mooiste SUV. Alles klopt aan die auto de voorkant, achterkant, de verhoudingen, interieur, afwerking gewoonweg top.

Autoblog sorry voor het 2 keer plaatsen!
@agera: Toevallig want naast de BMW X5 ben ik een grote liefhebber van de BMW 5 serie e39 touring. Zelfs nu nog een van de mooiste “stations” ooit. Pracht van een wagen.
De eerste generatie X5(e53) is overigens ook gebaseerd op de BMW e39 touring.
@agera: Jaa klopt, hele mooie auto’s. Maar de E39 is niks vergeleken met de E53. Die is veel stiller en rijdt nog beter. En de interieur ruimte is fantastisch.
@agera: de E39 blijft een leuke auto. We hebben ze in touring gehad maar ik vind persoonlijk de sedan mooier, de E53 was ook een goede auto met veel potentie tot sportief rijden, af en toe van de dealer te leem gekregen. De E60 is wat comfortabeler dan de eerder genoemde, maar ook nog best strakke auto. Zelf ben ik niet zo fan van SUVs, maar heb wel goede indruk van de X5, de ML is ook mooi, alleen niet de nieuwe.
Voorkant is prachtig, die B-Stijl ziet er na 3 keer aanpasen nog steeds niet uit. de achterkant krijgt er een te opgeplakt achtig uiterlijk door.
nee, ik ga volgend jaar voor de grand cherokee.
http://www.netcarshow.com/bmw/2004-x5_4.8is/800×600/wallpaper_0e.htm

Dit moet BMW volgens jou dus niet maken? IN mijn ogen de mooiste SUV.
Trouwens< een volvo xc90 met voorwiel aandrijving?
hahaha, die wil ik wel eens onderaan de heuvel zien staan bij een wintersportplaats :)
hoe kan een auto zo humorloos zijn ..
@lincoln: Het is een Mercedes en dus Duits.
@mercedesfan:

best wel bizar toch ..
dat je “rassen” kenmerken kan ontdekken in een product ..
terwijl landsgrenzen gewoon denkbeeldige man-made verzinsels zijn ..
met als enige doelstelling .. waar gaat de belasting naar toe ..

mooie is wel dat je racistisch zonder racistisch te zijn ..

anyway .. de nieuwe kever ziet er nog wel frivool uit ..
@lincoln: Mensen uit verschillende landen zijn nog niet per se van andere rassen. Niettemin dat je feilloos kunt zien aan de kenmerken van mensen uit welk land diegene komt of welke politieke stroming… Dat is inderdaad ook zo bij auto’s.
@lincoln: Gewoon, ik associeer Mercedes met Duitsland (wat zeer obvious is). En uw reactie deed me aan denken aan het cliché beeld van de Duitse humor. Het zijn gewoon altijd associaties. En tussen automerken en landen zijn die wel heel sterk. Dus zo.
Als ik vreemd zou zijn op deze wereld, zou ik toch echt zeggen dat het vorige model de nieuwste is tov deze laatste… Ik vind het een oudbollig model geworden waarbij ik het gevoel heb dat deze haast voor de Amerikaanse markt is gemaakt….

Helaas, de vorige zag er toch echt een stuk dynamischer uit Mercedes!
Mooie auto. En het is inderdaad vroeg dat de vorige vervangen werd. Ik vond hem nog altijd up to date.
Die ik heb gereden was de BMW X5(e70), maar ik zeg eerlijk de BMW X5(e53)facelift vind ik mooier en zelfs de mooiste SUV. Alles klopt aan die auto de voorkant, achterkant, de verhoudingen, interieur, afwerking gewoonweg top.
@Mich:

LOL ..
Weinig verbetering tov de oude, die kon dit ook. Wat nieuwe technische snufjes aan boord maar om daar nou zo snel een compleet nieuw model voor op de markt te brengen, tsja… Blijft wel een steengoede wagen natuurlijk!
@wouter: leuke wagen, maar wat kun je vertellen over de afschrijving van dat ding??

en je zei ook dat het ding bomvol zit met allerlei soorten elektronica, is dat niet het grootste probleem van mercedes?
want er zitten meestal technische storingen in wagens van mercedes… eigenaar van wat oudere mercedes’sen (na 2002) begrijpen zeker weten wat ik bedoel…
@bigcar: Is al lang onder controle.
@mbman: watte…???
Mercedes bouwt altijd goede auto’s…en deze liegt er niet om ! Veel aspirant kopers baalden / balen steeds weer van het ‘tractorgeluid’ van een dieselaar..maar deze is inderdaad helemaal dieselgehakvrij ! Kortom, een lekkere topper. Hoewel de 250 CDI met z’n 4-pitter nog steeds lawaaiig zal zijn…

Maar wat kost deze 350 in Nederland dan ? € 85k kaal ?
@Megakix: € 79.900,- lees ik net….(sry)
@Megakix: Oh. Kan ook.
@Megakix: Ik denk dat hij hard richting een ton gaat..
Hij is er niet mooier op geworden, die achterlichten zijn te breed en die voorlichten van een Cl, eigenlijk is het meer een GL.
rare achterkant. cayenne-achtig (japans) zonde! voor de rest qua auto (comfort etc.) perfect
Waarom nou die glimmende chromen stukken onderaan de bumper? Het is echt foeilelijk en het is inconsequent: de dakrails zijn wel in mat uitgevoerd.
@jippie: Ja mee eens, nieuwe trend in autoland.. vreselijk! :)
Dus op grindweggetjes is dit gewoon een klote auto die niet vooruit komt ? Dat wordt lachen hier in Noorwegen waar veel van dit soort wegen zijn.
Hij ziet er nog steeds te soft uit, te veel richting de voetbalvrouw tractor. Het interieur is wel weer nice.
Nope de huidige blijf ik mooier vinden… Ik vind deze een wat softe voorkant hebben en ben ook niet zo’n fan van de achterkant….
Primeur’tje? BMW heeft toch ook al een tijdje dat je apps kan installeren? Tenminste als je die optie kiest.
nou ik vind m wel best mooi hoor
minder frans bauer dan de vorige maarja totdat frans bauer deze heeft..
Ik krijg er het schijt van dat alles en iedereen op facebook moet.
Precies of zonder facebook ben je een holbewoner.
@Bartholomeo: Verder nog wat interessants te melden over de auto of rijtest?
Mooie wagen hoor!
Oke, maar jullie hebben de 350 BlueTec getest en zetten dat het een diesel is. Maar het is dus gewoon een benzine, vandaar ook dat je het dieselgeluid niet hoort.
@Joost1990_2: Nevermind.
in deze klasse ga ik voor de ‘no-bullshit’ touareg, of als het een beetje meer mag zijn voor de cayenne, kvind de mercedes er wat tussenvallen
@KaCh1ng: Of de Q7…
Nog steeds vind ik het uiterlijk van het vorige model ‘stoerder’ en mooier..
Waarom zijn de uitlaten weggewerkt ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).