Bizar: schoonmaakster sterft door sluitend cabriodak

Auteur: , 51 Reacties

Final Destination, anyone?

Wij hebben de snelwegschutter, en België heeft killer 6 Series. Van beide vraag ik me af of ze daadwerkelijk bestaan, maar in verschillende media duikt het bericht op dat een Belgische schoonkmaakster in Lokeren is omgekomen doordat ze met haar nek bekneld raakte tussen de 6 Serie die ze aan het kuisen was en het dak dat spontaan sloot.

Op de 6 zit een stoffen kap, met een automatisch systeem. De tijd dat je zelf je kapje op je cabrio bevestigde ligt ver achter ons, en natuurlijk helemaal bij een auto uit de prijsklasse van een 6 Serie. Bovendien sluiten de dingen steeds sneller, maar dan nog moet je genoeg tijd hebben om weg te komen als je ziet dat een dak gaat sluiten. En bovendien: wat moet je als schoonmaakster überhaupt met je hoofd boven een cabrio uit?

Ik blijf het een erg raar verhaal vinden, vooral omdat er normaalgesproken een beveiliging tegen het spontaan sluiten van het dak op de auto zit. Maar als het klopt is dit natuurlijk wel een van de meest bizarre manieren om te sterven. Gaan we dit terugzien in een nieuwe Final Destination-film?

UPDATE – Het was een vorige generatie 6 Serie. Zie dit nieuwsitem op ca 5:00

Met dank aan iedereen voor de tip!51 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Christine in BMW vorm
@E34M5Touring: dacht ik ook aan.
Zit er niet ook een weerstanddetectie op? Als je je arm tussen een sluitend raam steekt, stopt ‘ie ook.
@BeQuietAndDrive: In de ‘oude’ 6 moet je de knop ingedrukt houden tijdens openen en sluiten. Het dak moet dus op hol zijn geslagen want anders kan t niet…. of deze mevrouw stond met haar poot op het schakeltje; in dat geval verdient ze het ook!
@gregorius: De dood verdienen omdat ze op een schakeltje stond? Ik sta versteld.
Zit daar geen beveiliging op zoals bij een elektrisch raam waardoor er bij weerstand niet verder gesloten wordt?
dus.. aan welk ongeluk is zij een tijdje geleden ontkomen?
@audi18: een crash overleefd door gaten in het wegdek? België hé….
Ik denk dat het een halve hoax is. Zo’n frame geeft echt wel een beetje mee. Stijfheid krijgt die voorrand van het voorruit-frame, dus zal er heus geen onvervormbare stalen balk in de rand van die kap zitten. Bovendien zitten er weet-ik-hoeveel scharnieren tussen die rand en de kap-motor.
Misschien is het toch gelukt een dodelijk ongeval te krijgen met zo’n ding. Maar dan denk ik eerder aan een hartaanval van schrik, of van een of ander risicovol spelletje met die kap (weet ik veel – op het randje zitten als je ‘m sluit of zo).
Zit er dan geen beveiliging op dattie stopt als je er iets tussen steekt? Dat is bij electrische ramen ook zo.
@stationcar:
Hahahaha, origineel :p
Die BMW 6-serie was gewoon lid van de Transformers en wou geen Poolse kuisvrouw op zijn schoot…
Mocht het waar zijn, dan zien we binnenkort
1) een recall voor een wijziging aan het mechanisme
2) een grote gele waarschuwingssticker van het type ‘geen hondje in de magnetron’
3) een schoonmaker met een ongelooflijk lugubere schoonmaakklus…
“En bovendien: wat moet je als schoonmaakster überhaupt met je hoofd boven een cabrio uit?”

Misschien heb je in de 6-serie cabrio wel meer ruimte om te bewegen (sommige schoonmaaksters doen dat tijdens hun werk, dat zijn de wat meer serieuze schoonmaaksters) als het dak geopend is.
Stel dat ze met een van haar schoonmaakattributen tegen de bedieningsknop van het dak aan stootte waardoor ’t dak sloot. En ze was muziek aan het luisteren op haar iPodt. Op dat moment schrok ze van de kat die op de motorkap sprong, schoot overeind, *bof*, zo met de kop tussen raamstijl en het sluitende dak.
En daar schrok die kat weer van, die haar oog er in een reflex uitkrabde waardoor ze doodbloedde. Nog steeds met haar hoofd tussen het dak en raamstijl, waardoor het nu lijkt alsof de auto het gedaan heeft.
Maar het was de kat..
@rotarypowah: Zeer aannemelijk verhaald :D
BMW
maakt soppen spannend
Onzin bericht natuurlijk, niemand gaat dood door de kap van een cabrio. Net als dat niemand per ongeluk zijn hele hoofd onder de sterretjes laat tatoeëren…
@stationcar: Inderdaad… maar dat is sensatie en de mensen lezen dat nu eenmaal graag…
POrsche Boxter is zelfde prijsklasse en die heeft een tent op het dak wat je zelf moet bevestigen?
@meneersander: Huh? Nee ook automatisch maar met handmatige klemgreep maar zelfde klasse?
@bobb: prijsklasse zei ik
@meneersander: Een Porsche Boxer is in België slechts €65.000, de 6-serie tikt al gauw de €100.000 aan.
@xilver: hij bedoeld de Porsche boxter spyder. En die is inderdaad 100.000 euro.
Gelimiteerde oplage. En daar moet je het dakje zelf losmaken wat gelijk staat aan het opbouwen van een wigwam en de deuren open je door aan een lintje te trekken:)
@Jeroenmx5: Spreek je over NL-prijzen of BE-prijzen? Want €40.000 voor een daktentje vind ik wat veel, zelfs voor een gelimiteerde oplage
Op AD staat een foto van een Kever erbij, typisch
Mechaniek drukt alleen door als je de knop permanent vasthoudt. Als je de knop kort bedient (even indrukken) moet er een inklembeveiliging actief zijn. (identiek als bij electrische ramen)
Ben benieuwd naar de reconstructie.
Het bericht staat op zowat alle belgische krantensites dus mag je wel aannemen dat het echt is. Blijkbaar is de vrouw tussen het dak en waar het dak in het koetswerk gaat terechtgekomen. Dat is iets wat niemand voorziet en zal dan ook wel niet beveiligd zijn. Het lijkt bizar maar waarschijnlijk had de mevrouw de opdracht de auto in alle hoekjes en kantjes te reinigen.
Euh, ik heb zelf een cabrio en ik kan je zeggen da als je arm ergens tussen komt da het systeem automatisch blokkeert want het heeft niet genoeg kracht om je effectief te kunnen verbrijzelen. Blauw zal je arm wel zien… maar dodelijk… ik geloof er niets van. Zeker te weten dat mijn cabrio van ’95 is, dat maakt het des te moeilijker om te geloven dat een €100.000 nieuwe Bimmer in staat is om dat wel te kunnen.
@xilver: Inderdaad, vaag verhaal, er staat ook geen echte duidelijke verklaring bij, we zullen ’t wel horen binnekort. Betwijfel of ’t aan de auto lag.
@xilver:
altijd een samenloop van omstandigheden dit soort dingen, het enige aannemelijke is dat de kap haar nek heeft gebroken of haar strottehoofd heeft ingedrukt.
Daar is relatief weinig kracht voor nodig.
Zeker als het totaal onverwacht gebeurt.
Nieuwe auto’s kunnen al rijdend hun dak sluiten. Er zal dus wel kracht genoeg achter zitten. Lees anders ook het krantenartikel eens!
@driftkicker:
Je moet niet álles geloven wat je leest…
@driftkicker: En zeker niet van het Laatste Nieuws… dat is zowat DE roddelgazet van België. Toegegeven, er zijn wel andere kranten die het bevestigen maar ik heb mijn twijfels bij.
Ruikt naar een Darwin Award nominatie…
Ik vind het een ingewikkelde manier om het eindige voor het eeuwige te verwisselen.
Hey! Nog geen Belgenmoppen?? ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: In De Standaard.be staat: “De poetsvrouw is een dame met de Belgische nationaliteit.”

I rest my case.
Of de huisbazin heeft haar vermoord en vervolgens tussen het dak gestopt.
Kan iemand mij uitleggen hoe je je kop tussen dat ding kan steken en tegelijk het knopje in het interieur in kan drukken?
@The360box: op je knieën op de zetel. Ruitje kuisen . Schoen hapert aan knopje . Guillotine.
Ik denk dat ze staand vanuit de auto de voorraam is gaan wassen en de regensensor het dak heeft doen dichtdoen.. Ofdat de eigenaar met de sleutel het dak dicht deed omdat ze met der schoenen op de zetel stond.
ik moet ook maar schoonmaker worden, verdient wel goed zo te zien..
Ik denk.. zelfmoord.. enige verklaring die ik nog enigszins logisch zou kunnen vinden..
ALS het waar is… misschien zat de juffert bij de eigenaar op zijn “idrive” en stak ze daarom met haar hoofd boven de raamstijl uit en drukte ze met een hand, voet, been op het knopje?
Mythbusters anyone?
“De tijd dat je zelf je kapje op je cabrio bevestigde ligt ver achter ons, en natuurlijk helemaal bij een auto uit de prijsklasse van een 6 Serie.”
Zeker nog nooit in een Veyron Grand Sport gereden?
Wow… dit is echt absurd zeg. Maarja, dan weet je weer: spot niet met BMW’s!
Hihi, crisisberaad bij BMW… Dan heb je eens een “premium” cabrio…
Hoax! Schoonmaaksters maken je huis schoon, doen geen auto’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).