Autoloze zondag in Leiden geteisterd door fileterreur

Auteur: , 17 Reacties

Oh de ironie. En wat een gefaal zeg. Veel inwoners van Leiden ontvluchten morgen de stad vanwege een opkomend verkeersinfarct. En dat op de dag dat iedereen de auto juist zou moeten laten staan. Tenminste, als de milieumaffia het daar voor het zeggen zou hebben.

Jaarlijks wordt het stadscentrum van Leiden eventjes helemaal afgesloten voor alles met een verbrandingsmotor. Een compleet autoluwe binnenstad waar vervolgens allerhande activiteiten worden georganiseerd. We noemen een biologische (streek)markt, de altijd bouncende Sustainable Dancefloor, de ‘Lekker en Groenmarkt’, de markt voor duurzame mobiliteit en niet te vergeten: de Proeftuin Natuurlijk Spelen.

Allemaal leuk en aardig, maar het zorgt er jaarlijks voor dat de wegen en singels buiten het afgezette gebied (kaartje) compleet dichtslibben en daarmee voor veel overlast zorgen. Om nog maar te zwijgen over inwoners en ondernemers in de binnenstad die hier totaal niet op zitten te wachten. Het is maar de vraag of er daadwerkelijk minder wordt gereden. Want een dag lang files rondom het centrum zal beslist niet bijdragen aan een beter milieu.

Resultaat van zo’n autoloze zondag: ontevreden omwonende, een klagende fietsenmaker slash pensionado in De Telegraaf en de plaatselijke VVD die deze Dag van de Autohaters het liefst per direct wil afschaffen: “Een loze dag die meer ellende oplevert dan plezier.” Aldus een VVD-raadslid. Dat zou schrijnend zijn, een autoloze zondag die wordt gecanceld door teveel files…17 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Elke autoloze dag is een loze dag.
Aan het kaartje te zien zal er niet zo veel overlast zijn hoor. Het meeste verkeer bevindt zich buiten de binnenstad.
Dagelijkse files op de N206, Voorschotenseweg, Lammenschansweg, Europaweg richting Zoeterwoude/A4 (dat is helemaal een lachertje trouwens: 1 rijstrook voor de stad uit en 1 rijstrook voor de stad in, waar tienduizenden autos per dag langs moeten… kom op zeg!!), en dan heb ik de Hoge Rijndijk en de Willem de Zwijgerlaan en de Persant Snoepweg nog neit eens genoemd. Om maar even aan te geven dat Leiden eigenlijk per definitie altijd vaststaat…
@roadronner: Het is zelfs nog erger: die ene rijstrook in en uit de stad van de N206 gaat over een brug die gezellig elke dag op het hoogtepunt van de spits open gaat.
Waarom wordt er geen autoloze stad gesticht? Ik weet zeker dat er genoeg vraag voor zo’n plan zou zijn. Dan kunnen mensen die geen auto nodig hebben daar permanent autoloos wonen. Heerlijk toch?
@Jochempie: Doe dat gewoon met geheel Limburg!
@Jochempie:

Er zal wel over zijn nagedacht, maar men zal wel tot de conclusie gekomen zijn dat er dan geen middenstand zal zijn in zo’n ‘autoloze stad’.

Want hoe wil je de winkels bevoorraden? Enne, een politiewagen is ook een auto. Een brandweerwagen is zelfs een vrachtwagen…

Fijn als je huis in de fik staat, of als er bij je is ingebroken. Hoewel, zoveel waardevolle spullen zouden die ‘hippies’ niet in huis hebben… :roll:

Even Albert je boodschappen thuis laten bezorgen kun je wel vergeten. Of ze moeten dat met zo’n elektrische autootje rijden.

Maar ja, je wilt in een autoloze stad wonen of niet. Dus waarschijnlijk ook geen E-cars.
@FrankypankyV8:

Zucht, er zijn genoeg ‘autoloze’ binnensteden die prima functioneren. Je snapt toch zelf ook wel wat ermee bedoeld wordt.

Het is weer veel geschreeuw van een paar mensen en een lokale politieke partij en de auto als unique selling point ziet hoor hun verkiezingsprogramma.
De VVD roept om het hardst om het hele centrum autovrij te maken voor de 3 oktober feesten dus het is vooral de milieulobby die als een rode lap op de VVD werkt.
En als je tog gaat rijden op de plaatsen waar dat niet mag. BTW: ik denk dat die auroloze zondag of hoe het ook heet, juist vervuilender is dan als iedereen gewoon mag rijden. Onderzoek moet hier over gedaan worden. ( En dan heb ik het niet over rechercheur. :P )
tja als het alleen maar meer file oplevert is het natuurlijk helemaal niet goed voor het milieu.. kunnen ze er inderdaad net zo goed mee stoppen..
@dennisr: misschien gaat het ergens anders over, zoals een beetje bewustwording?
@autogedrocht: bewustwording gebeurd wel door al die hybride meuk..
Wat een wassen neus dit zeg dat autoloze gedoe door die (blijkt) smerige groenlinks gangers die hun poten niet thuis kunnen houden. Zie hier het resutaat; een ieder vlucht de stad uit (met de auto wel te verstaan) en al die lease dieseltjes eens lekker de sporen geven in de file…. Hahaha, man oh man, typisch hollands. Idee is er maar bij de uitvoering was niemand met verstand aanwezig!
in Antwerpen is het de 18e ook autoloze zondag, en vorig jaar waren er ook massa’s files, mensen wou naar de activiteiten gaan en aan de rand parkeren met gevolg dat alle toegangswegen vol zaten, want zeg nu zelf, wie neemt nu een vuile onveilige lijnbus…
Ik wilde al heel verontwaardigd gaan posten wat de fuk de VVD hier nou mee te maken heeft, maar ik zie nu pas dat er Leiden staat. Ik las London… -_-


Lekker wakker al!
volgens mij is er geen stad ter wereld waar zoveel van de fiets gebruik wordt gemaakt als de stad Leiden ..

zoveel zelfs dat de bussen die al het verkeer ophouden nooit meer dan 3 passagiers hoeven mee te nemen ..

maarja .. als je “workshop afrikaans trommelen” in je vergunningsvoorstel zet krijg je hier alles voor elkaar ..
@lincoln: Yup, studenten he…

OT: Isn’t it Ironic!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).