Audi urban concept, nu echte foto’s en specs

Auteur: , 34 Reacties

Bij Audi kunnen ze blijkbaar niet genoeg krijgen van hun nieuwe speeltje. Dit is namelijk al het zoveelste persbericht over hun nieuwe "Urban Concept". En nu weten we eindelijk iets meer over de specs van deze elektrokruimel.

Deze kleine tweezitter weegt slechts 480 kilo en biedt ruimte aan 2 personen. Deze pukkel is 3,21 meter lang, 1,67 meter breed en 1,19 meter hoog. En het gewicht is zo laag omdat Audi (net als BMW) uitgebreid gebruik maakt van CFRP (aka carbonfiber met plastic). Er zijn twee elektromotoren gemonteerd die een constant vermogen leveren van… [wait for it] 20 pk. Woehoe! De topsnelheid van 100 km/u bereik je na 16,9 seconden en na 73 kilometer rijden zijn de 90 kilo zware accu’s leeg.

Opladen van de accu’s duurt 20 minuten met een snellader en 1 uur met een normale lader. Volgende week in Frankfurt zullen we uitgebreid kennis maken met deze kleine Audi en zijn open broertje.34 reacties

tja .. wat moeten ze anders bij Audi ..

ze hebben al zoveel mooie goedverkopende modellen in de showroom dat het weinig zin heeft om een zoethoudertje mee te brengen ..
@lincoln: Sportquattro in productie nemen? :)
Ik had wel echt wat meer vermogen verwacht dan 2 pk
@jobh: je bedoelt 20 pk??
@jobh: Komt goed uit, want hij heeft er 18 meer ;)
“CFRP (aka carbonfiber)”

Verbeter dat eens even..
@rotarypowah: Niets mis met “Carbon Fiber Reinforced Polymer”! Populair gezegt carbonfiber.
@rotarypowah: Als je alleen CF zou zeggen, dan bedoel je het goedje van koolstofvezel. Het is dan niet hard, maar meer als een lapje stof. Pas wanneer je de polymeren erbij voegt, krijg je het harde spul waar ze in autoland dol op zijn.
@gijsso: Yeb, helemaal mee eens. En hier een filmpje van BMW hoe dat daar gemaakt wordt en waarom het zo duur is! http://www.youtube.com/watch?v=qZrOxQ1V6bQ
Top van 100 km/u? Nee, bedankt
Waar is het middelste stuk Audi Urban concept gebleven, of is deze voor de export naar Rusland bedoeld?
http://www.autoblog.nl/gallery/Audi/Urban_Concept_foto_2011/Audi_Urban_Concept_2011_07.jpg
Een soort van Donkervoort D8 GT voor arme lui?
@mashell: moest ik in de verte ook aan denken! Superdik apparaat…
@mashell: Arme lui? Ik vrees dat dit een tikkeltje duur wordt. De A3 wordt de poor man’s Audi…
het is geen raar autootje.. maarja elektrisch hoef ik sowieso niet.. en de cijfers zijn ook om te janken..
haha, zo lelijk… ik verzeker iedereen: hij zal niet echt zo populair worden.. sjezus…

welke mongool zou daar nou in willen rijden… probeerden de Duitsers de amerikanen te kopieerden? conclusie?: Duitse begrip voor (electric) hot-rod.

(de ingenieurs moesten zeker een milieu vriendelijk model van maken(?) terwijl de ontwerper een amerikaan is?? kruising tussen een milieuvriendelijke Duitser en een amerikaan???)
@bigcar: Ik zou daar gerust mee willen rijden. Ideaal voor (mijn) woon-werk-verkeer. Alleen jammer dat zo’n dingen evenveel kosten als een normale vierpersoons auto…
@Esprit_de_Flandre: vandaar dat ik het ook 3 keer nix vind. het is het gewoon niet waard…

dan maar een golf ofzo??
De Nissan Leaf presteert op alle fronten beter dan deze lelijk en lompe “premium” Audi. Ben benieuwt wat die zou kosten als die in productie wordt genomen.
Ik vind het wel een coole concept! Weer eens origineel en anders en dat ben ik lange tijd niet van Audi gewend op de remake van de Uhr-Quattro na… Ben alleen absoluut niet van de elektromeuk. Knal de 2.0TFSI erin, aandrijving op de achterwielen en een potentiële Donkervoortkiller is born.
@audir8v10: Grappige zin van je: ‘na lange tijd weer ORIGINEEL op de REMAKE van de ur quattro na’?? Kan een remake van het origineel zelf origineel zijn? Nope…
@Svenska_Aeroplan_AB: Het idee voor een remake kan wel origineel wezen;)
@joosthoeve: Njet, want er hebben er al 37 datzelfde idee gehad (en uitgevoerd)…
@audir8v10: aandrijving op de achterwielen? audi??????
@drivingpleasure: het is toch een concept? BMW maakt toch ook voorwielaandrijving concepten?
Noh, als er een lekker zacht premium dashboard in zit zal de gemiddelde leasrijder met oogkleppen op wel smullen van dit uuh.. “ding op vier wielen”?
Ontzettend gaaf design , leuk mini le mans racertje , maar die specs zijn belachelijk. Zelfs van VAG had ik meer verwacht.
Ik lees ‘Le Mans’, ‘Donkervoort’, ‘belachelijke specs’: HALLO! Dit ding heet Urban Concept! 50 km/u was dus best geweest als top…
Vergelijken met de Nissan Leaf zou ik niet doen want komt dan ook de Nissan er bekaait vanaf. Thuis opladen is 12 h aan 10A en voor snelladen heb je al een speciale installatie nodig. Volgens de site van Nissan ook nog 6-tal h. Verder dan 150km kom je er ook niet mee. Zuiver electrisch rijden is praktisch niet haalbaar. Concept van Audi is wel mooi en apart maar enkel om aan te geven dat zij er ook mee bezig zijn maar voor de rest is het nog verre toekomstmuziek. Als constructuur ben je wel verplicht om alle alternatieven te bestuderen en aan te bieden. De koper beslist uiteindelijk wat er als beste uit de bus komt (zonder inmenging en gepush van de staat nog achterwege gelaten)
Wat een afschuwelijk lelijk ding is dat!
wat een afschuwelijk ding!
Mooi, al heb ik mijn twijfels bij die spatbordverlichting.
In ieder geval veel interessanter dan een Nissan Leaf en iets beter dan dat open dingetje van Renault (Twizzy?)
Voor de dagelijkes forenstrip van 48 km zou ik het zeker willen.
veel 16 jarigen willen een aixam terwijl dat eigenlijk bij wet niet mag. dit is misschien een goeie oplossing, hoef je ook niet meer nat te worden als het regent en je nog geen 18 bent.
@TheIceman2009: hoezo dat mag niet? Als ze een brommerrijbewijs hebben (mogelijk van 16j), dan mogen ze daar toch mee op de weg? Of is dat in NL anders?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).