Nissan Leaf slachtoffer van elektro-haat?

Auteur: , 36 Reacties

De zelfvoldane blik waarmee mensen in dit soort auto's rijden. Het niet hoeven betalen voor de duurste parkeerplaatsen in de grootste steden. Geen bijtelling. Geen wegenbelasting en nooit naar naar de pomp dus ook geen accijnzen. Bovendien een prima reikwijdte voor in de stad. Zijn jullie al jaloers?

Als enige auto in de straat viel deze Nissan Leaf onlangs ten prooi aan straat-terroristen. De Leaf staat er sneu bij met zijn mishandelde spiegeltje. Verder lijkt de auto weinig te hebben geleden.

De verantwoordelijken? Geen idee maar een parallel met jaloers ‘petrolheads’ is snel gemaakt natuurlijk. Een extra zwarte dag daarom want het maakt deze zogenaamde liefhebbers geen haar beter dan SUV slopende milieu fundi’s. Nog even en benzinesnuivend Nederland kan niet meer over straat zonder nageschreeuwd te worden.

Zoals een wijs man ooit zei: “Don’t fuck with another man’s vehicle”. Not done. Zelfs als het voertuig in kwestie zo’n treurig elektrisch ding is. Bekijk de foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan ismael86 voor de spot!36 reacties

Stiekem vind ik het toch best wel zonde…
Zijn toch wel dure grapjes.
Misschien iemand die er niet mee kan lachen dat er parkeerplaats is ingepikt voor een oplaadpunt van deze megavervuilende (ontginning, productie en disposal van de batterijen) hondehokken?
@upstream: Zeik niet, in elke auto zitten accu’s. Soms zelfs 2 of meer.

Elke auto moet geproduceert worden, ook jouw hondehok.
Zullen we die ook maar massaal slopen ?
is vast wel een subsidie potje voor ..

zijn burgemeester en wethouders al op de plek des onheils ??
@lincoln: lol.

OT: wat een onzinartikel, ik hou het vooralsnog op puur toeval
@Svenska_Aeroplan_AB:
Spiegels klappen normaal gesproken toch gewoon in?

Bij het ‘ongeluk’ moet dan net de spiegel geraakt zijn. De spatborden voor staan namelijk behoorlijk breed: http://www.road4road.com/wp-content/uploads/2010/11/2011-Nissan-LEAF-Front-1280×960-Wallpapers.jpg

De kans dat alleen de spiegels bij een ongeluk geraakt worden lijkt mij behoorlijk klein.
@ismael86:
link naar plaatje ging fout: http://i56.tinypic.com/10dxn68.jpg
@ismael86: dat zeg ik ook niet, kan toch een fietser zijn die toevallig afgesneden werd terwijl hij naast deze auto reed? Is nergens bewezen dat dit vandalisme is, is niets meer dan een foto van een Leaf met kapotte spiegel, en een mooi verzonnen verhaal van Autoblog…
hoelang gaat het duren voor dat ze de stekkers voor de gein er uit halen?
@astonfreak: niet lang hoop ik
En wie zegt dat dit gedaan is door vandalen, eigenaar kan ook iets geraakt hebben…

Beetje jammer die vooroordelen..
@MARS:

denk eens effe na joh ..

9-11 .. puur toeval zeker !!
@lincoln: Bedoel je dat Bush erachter zit? :P
Het kan nooit ‘de auto’ zelf zijn, die leidt tot vandalisme…het is altijd de ergerlijke rijstijl of de nep-argumenten van de bestuurders waardoor voedingsbodem voor ongegrond vandalisme ontstaat…
@Megakix:

of pure afgunst bij de dader dat iemand anders wel een nieuwe auto kan kopen.

Die mongolen heb je ook
@timberleek: oh, zeker…maar toch niet bij een Leaf ???? :lol:
heeft iemand enig idee hoeveel spiegels er per dag naast een voertuig liggen ..

en dan met name in de pauperitus buurten waar de scheidslijn tussen mijne en deine vrijwel ontzichtbaar zijn ..
de de leaf lelijk is begrijp ik. dat mensen het haten is ook begrijpelijk.. maar om nou anders mans spullen te mollen… dat vind ik nou niet kunnen. gewoon met je tengels van andermans spullen afblijven, want is nu vandalisme.
Het is natuurlijk waanzinnig dat de overheid zoveel belastinggeld in dit fenomeen steekt. Het is verre van zeker dat de electrische wagen de toekomst heeft. Het heeft veel met de CO2 hysterie te maken. In Brazilië rijden ze al tijden behoorlijk succesvol op bio-ethanol.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol_fuel_in_Brazil
@kempenaer: En, iets dichter bij huis, in Zweden!
Als ze consequent zijn, dezelfde types die SUV’s aanvallen. Maar uiteraard zijn de milieuhypocrietjes dat niet…
Zal wel een jaloerse ex geweest zijn.
@norge: Een jaloerse ex-auto?
@Esprit_de_Flandre: Haha ,zou zomaar kunnen met een Franse of Italiaanse auto :D
binnenkort zal het enkel maar meer voorkomen, wij deden vroeger belletje trek(aanbellen en dan weglopen) nu zullen kinderen stopcontantactje trek spelen(oplader uittrekken en dan weglopen), eens ze wat ouder zijn lopen ze met een geisoleerde kniptang om de draad over te knippen.

maar ach, dan kan ik tenminste verder tv blijven kijken en hoef ik de deur niet meer open te doen terwijl er niemand staat.
@Jantje_555: Echt, hoe verzin je al die onzin?
@jelmer: LOL
@Jantje_555: EIgenlijk geen slecht idee.
jaa dit gaat welk werken, de hippie’s slopen de SUV’s.. de SUV boeren slopen de elektrische rommel.. zal me allemaal aan mn reet roesten.. ik rijd beide niet..

maarja wel jammer dat het zo moet..
@dennisr: inderdaad! Mensen moeten met hun klauwen van andersmans auto afblijven!! De dumbass eigenaar is er zelf waarsch superblij mee.. Ben blij dat de mijne altijd binnen in de parkeergarage staat. Autovandalisten moeten worden opgeknoopt!
Ik rijd elke dag langs een Tesla bij een oplaadpunt en deze is sinds kort ook beschadigt… Eigenlijk vind ik het best leuk want die gasten vinden zich heel stoer met een elektro auto
Ik kan niet ontkennen dat dit een glimlach op mijn gezicht tovert, maar goedkeuren kan ik het niet. Je blijft gewoon van andermans spullen af! Of het nu een prachtige Lamborghini is of een verderfelijke Nissan Leaf, je blijft er af! Hang dan gewoon een briefje op ofzo: losers.
@Cantago: een briefje is nog een goed idee, want met een spuitbus is ook al niet meer origineel…
“een parallel met jaloers ‘petrolheads’ is snel gemaakt natuurlijk”

Bullshit. Petrolheads worden niet jaloers van zo’n groen ding. Dit zijn gewoon een paar krapuuljes…
Beste mensen,

Bedankt voor al jullie aardige (?) reacties en speculaties. Helaas behoort de betreffende Leaf aan mij toe. Ik kan je verzekeren: dit was wel degelijk vandalisme. De spiegels had ik de avond tevoren ingeklapt en zo de auto achtergelaten. Toen ik ’s ochtends nietsvermoedend aan kwam lopen zag ik niet alleen de spiegel hangen, maar was ook de laadkabel uit de auto getrokken. Deze lag over een rijtje fietsen. Dat kan geen toeval zijn en het gaf mij zekerheid dat het inderdaad om een vandalen-daad ging. Dat dit iets te maken heeft met elektro-haat ligt voor de hand, omdat het met een normale auto soms wel meer dan 20 minuten rondjes rijden kost voor je een plekje hebt bemachtigd ’s avonds laat. Oplossing: ga elektrisch rijden..

Dus Autoblog, bedankt voor het melden. Dit soort dingen blijft onvermijdelijk zolang er mensen zijn die dit kleinzielige gedrag vertonen, daar zijn we helaas nog lang niet vanaf.
Overigens heeft het incident in De Pijp plaatsgevonden, niet op de Haarlemmerweg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).