BRABUS Technology Project HYBRID

Auteur: , 9 Reacties

Wie dacht dat men zich bij Brabus niet om het milieu bekommert, die heeft het mis. Brabus stopt je Benz doorgaans flink wat extra pk's toe, maar op de afdeling "Brabus Zero Emission" hebben de heren (en dames?) allemaal een groen gezicht. Op basis van de Mercedes E 220 CDI BlueEFFICIENCY, is de BRABUS Technology Project HYBRID ontwikkeld.

Op ieder achterwiel van de E-klasse is een elektromotor gemonteerd, elk goed voor 50 kW (normaal) en 80 kW (sport) vermogen. Gecombineerd leveren deze motoren een piekvermogen van 160 kW en maar liefst 1.600 Nm koppel.

Staar je echter niet blind op die 1.600 Nm koppel, want gecombineerd met de bestaande aandrijflijn van de E 220 CDI is de winst marginaal. Het vermogen neemt met 30 pk toe naar 200 pk en het koppel stijgt van 400 naar 450 Nm.

De elektromotoren zijn gekoppeld aan een 16,6 kWh lithium-ion accupakket en stellen de auto in staat om volledig elektrisch te rijden. In Eco mode leg je dan maximaal 120 km emissievrij af en in de Sport mode is dit zo’n 80 km. Zoals gebruikelijk wordt de energie die vrijkomt tijdens het remmen weer opgevangen om de accu’s op te laden. Thuis kunnen de accu’s aan een 50 kW 380V stopcontact binnen 30 minuten worden opgeladen. Eventueel kan ook een normaal stopcontact worden gebruikt, maar dan duurt het laden bijna 6 uur.

Ondanks de 255 kilo gewicht die de hybride technologie toevoegt, is de auto sneller geworden. In hybride mode staan de elektromotoren de dieselmotor bij. Dit resulteert in een acceleratie naar 100 km/u in 7,4 seconden in plaats van 8,7 seconden.

BRABUS Technology Project HYBRID is te bewonderen op de IAA in Frankfurt die morgen voor de pers haar deuren opent en vanaf donderdag voor het publiek toegankelijk is.9 reacties

Contrast met het vorige artikel :P

Maar wel goed gedaan hoor!
Goh, ik dacht altijd dat hybride kansloos was. alleen voor geitewollesokkentypes. OK, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Hybride: prima manier om goede prestaties te combineren met minimale emissie in de stad EN een grote aktieradius.

De Priuspiloten (ja ook die zijn behoorlijk snel tussen al die 3 cylinder tokkies en ander 14 en 20% spul) weten dat allang.
Gaaf! zet maar voor de deur :D
Een groen knuffel autootje van brabus, schattig. Slim ook om ‘m ongeveer tegelijkertijd met de rocket te showen. Krijgen treehuggers toch nog een goed gevoel.
In het wiel electromotoren, interessant.

Verder weer kansloos, zonder heel veel subsidie: voor piloten met sokken LOL
Waarom de 220 cdi? Is er iets van motivatie bekend om die te kiezen? Ik zou eerder de 250 cdi verwachten bij het horen van de naam Brabus.
dat zijn al mooie cijfers. Net als de kostprijs waarschijnlijk.
zou brabus in staat zijn om hybride te combineren met een geweldig geluid ? dat ik namelijk waar ik op zit te wachten.. het mag opzich,als het dan echt moet, wel hybride zijn.. maar ik wil geluid!
Perfect, Laat maar komen!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).