Lexus CT 200h F-Sport: fapvoer voor leaserijders!

Auteur: , 25 Reacties

Wie het uiterlijk van de Lexus CT 200h te gezapig vindt kan vanaf oktober de CT 200h F-Sport bestellen. Onderstel, uiterlijk en uitrusting worden aangepast. Morgen onder te kwijlen op de IAA in Frankfurt, daar beleeft 'ie zijn Europese debuut.

De jonge hybridetelg van Lexus legt het merk in Nederland bepaald geen windeieren. De afgelopen maanden werden er al meer dan 3.000 CT’s verkocht. Op de IAA in Frankfurt hebben ze nog even een aandachtstrekkertje neergezet: de CT 200h F-Sport. Die kenden jullie natuurlijk al, maar bij de eerste kennismaking in Sydney was niet bekend of de opgedirkte Lexus ook naar Europa zou komen.

Het antwoord: ja, hij staat vanaf volgende maand in de showrooms. De F-Sport heeft een aangepaste bodykit met een dubbele honingraat-grille aan de voorkant, 17 inch lichtmetaaltjes in de kleur zwart, leer op het stuurwiel + versnellingspook en kneiterhippe aluminium pedalen. Optioneel is de lederen bekleding met de naam ‘Galaxy Black’.

Het rijgedrag is ten opzichte van de reguliere -en emotieloze- CT 200h verbeterd in de vorm van sportievere veren en schokdempers. Of je het wat vindt kan je vanaf morgen bekijken op de IAA. Leasetoppertje anyone?25 reacties

geef mij maar een F20!
mooi ding, maar ik zal toch iets anders kiezen.
bijv: volvo c30 of mercedes b
nu nog een 2zz-ge er in !!!!
Waarom altijd die performance uiterlijke frutsels op niet-performance auto’s?
@sdk16420: Want een relatief langzame auto mag er niet mooi uitzien en een beetje scherp sturen?
@slicknick:
Nou ja… niet mogen… het is toch een beetje triest… Beter stop je het geld onder de motorkap voor een beetje meer oempf, in plaats van wannabe snel te lijken.
@BJ: Dat bedoel ik
Blijf het, ten opzichte van zijn directe concurrente, toch een leuke auto vinden. Vraag mij alleen af hoe Lexus NL die red carpet treatment kan blijven volhouden als de CT200H een echte hit wordt, zonder enorm hoge kosten voor onderhoud te vragen..
wel een fraaie wagen man.. serieus, voor de lease rijder is dit echt een goede bak: je rijd er zorgeloos in, want het is toch wel betrouwbaar en als je hem zat bent is de verkoop toch geen probleem, de afschrijving valt namelijk wel mee.. en als je het helemaal zat bent en voor de rx400h gaat, kun je deze makkelijk kwijt, want het een goed gewilde wagen…
niet slecht beter als een golf!
@Flamingo: Sterker nog, de auto is zelfs beter DAN een VW Golf! ;)
@SDM: plus 1
Waarom geen extra pk’s?
Buurman uit de parkeergarage heeft er ook 1.. Die kont ziet er vanaf een bepaalde hoek NIET uit.. Ze hebben hem geprobeerd een dikke stance te geven maar ze hebben een lelijke putjes fatass geschapen.
@audir8v10:
Helemaal mee eens, ik snap de buzz rond deze auto niet. De voorkant gaat wel, maar die achterkant is echt niet fraai. Teveel overhang, beetje over de achterwielen heen getrokken…
Snap wat je bedoelt…tis die rare knik in de achterklep wat ook bij de seat toledo te zien is.
Ik zou eerder voor extra luxe gaan dan extra sportiviteit. Past beter bij de auto en je hebt er in de praktijk meer plezier van dan een straffer onderstel en een kijk-mij-eens bodykit. Zonder extra vermogen is dit toch een beetje sneu. Het valt mij overigens op dat veel Priusrijders nogal agressief rijden. Is dat om te laten zien dat er wel degelijk pit in zit, ondanks dat het een hybride is? Deze Lexus schaar ik in dezelfde categorie. Compensatie voor de perceptie van hybride auto’s. Een deshaming kit, zoiets.
Erg mooie en goed rijdende auto! Als je kans ziet er een keer mee te rijden, zeker doen! Auto is beslist niet langzaam ,stond versteld van hoe snel je met deze auto aan de 180 zit,en zelf 9 jaar impreza gtturbo gereden. Maar dan gaat ie niet harder meer. Jammer dat ie hier zo negatief word beschreven…
@vinnie67:
die auto is kut. ik was zelf gaan kijken.
op de snelweg te nerveus stuur, als je er mee wilt gaan spelen op de binnebaatjes: geen plezier beleeft. ohja en die afstelling van de ophanging mag ook wel anders want dat hok springt en bokt bij elke put of peknaad! wel niks aan te merken op de zetels, die zaten heerlijk. maar dus inderdaad deze auto NIET gekocht
mooi interieur.. maarja is een lexus.. no thanks :)
leuke mooie wagen hoop dat er in de toekomst wat meer varianten komen,een ct180 of een ct250h zo iets.
ik hoop dat die nieuwe dempers en veren er dan voor zorgen dat hij beter rijd dan de standaard..
het is inderdaad een erg mooie. heb de gewone versie al gezien en in gezeten. maar achterin is het wel erg krap :)
Een dure Prius met een Sport sticker en ander plastic.
Het moet niet gekker worden.
Straffere demping is volgens Top Gear het laatste wat dit ding nodig heeft.
Blijft marketing-technisch een nogal foute keus om iets als F-Sport te koppelen aan een auto met een dergelijk rijgedrag. Ongewild ga je toch relaties leggen met een IS-F want dat ‘klinkt als’. Waarschijnlijk was dat ook wel de gedachte bij Lexus, maar als je vervolgens naar het ‘sportieve’ van deze F-Sport kijkt, dan kan ik het gevoel wat ik er bij krijg niet anders omschrijven dan ‘meewarig’. Het blijft een beetje sneu om in een auto te rijden die de uitstraling en betiteling van een snelle bak, a la IS-F, heeft, om dan vervolgens met een blaartrekkende acceleratie in 10 seconden naar de 100 te blazen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).