Maak kennis met onze nieuwste site: Groen7.nl!

Auteur: , 84 Reacties

Na Autojunk, ABHD, AutoWiki en Carwoman hebben we wederom een gloednieuwe site aan ons portfolio toegevoegd. Een site over groen autonieuws... Ja, dat ontbrak namelijk nog.

Heren. Ook dames. We zijn het zat. Zat dat we steeds meer de muesli-kant opgaan met Autoblog. Dagelijks bedolven worden onder persberichten van fabrikanten die plots drie hele CO2-grammen van de uitstoot hebben geschraapt is één, dat het soms op de frontpage terecht komt is een ander verhaal. Ongemerkt is het wagenpark wereldwijd aan het vergroenen. Er is immers geen industrie die zichzelf zo ‘verschoond’ als de auto-industrie. Gaan we dat op Autoblog een beetje lopen ontkennen? Natuurlijk niet. Maar we bieden vanaf vandaag wel een omgeving waar je terecht kunt voor al het groene autonieuws: enter Groen7.nl.

Maar wat is Groen7.nl dan?
Groen7 is een nieuwssite waar “zeven” dagen per week wordt geschreven over de toekomst van de auto, elektrische auto’s, alles wat maar naar hybride’s of plug-in hybrides ruikt, het laatste nieuws uit de Wondere Wereld der Bijtelling en dat allemaal op een iets andere toon zoals je hier op Autoblog bent gewend. Minder gebbetjes, meer serieuze woorden. Groen7 is dan ook beslist geen groen.autoblog.nl oid, maar je kan er natuurlijk wel reacties achterlaten met je AB-account.

Voor wie is Groen7.nl?
Iedereen die de elektrische auto omarmt of juist verafschuwt maar toch benieuwd is naar de ontwikkelingen, Petrolheads zonder oogkleppen die benieuwd zijn wat autofabrikanten doen om brandstofverbruik & uitstoot terug te dringen, de gehele Club van 90, geïnteresseerden in actueel & zakelijk nieuws over de toekomst van het autorijden, Priuslovers, Priushat0rz, laadpaalfetisjisten en Joris Luyendijk. Kortom, voor ieder wat wils.

We zitten momenteel in de opstartfase (links en rechts kan er nog wat rammelen) maar er is al voldoende te lezen. Tevens zullen onze groene broeders de komende tijd wat interessante artikelen publiceren,zaken die je niet op andere plekken zult lezen. Je kunt Groen7 uiteraard ook volgen via Twitter en Facebook. Met dank aan onze sponsor Volkswagen Bedrijfswagens. Einde bericht: KLIK!84 reacties

Ok mooi, dus vanaf nu staan de nieuwsberichten over BMW nóg dichter op elkaar..
@integraturbo: super toch?
@amazinglaurent: ja, zijn we van de 3 cilinder nieuws af…
@integraturbo:
Autoblog, wat slap.
Eerst in zowat elk bericht de groene beweging rediculiseren, dan inzien dat ’t toch wel commercieel rendabel is en dan ineens met een nieuwe site komen.

Als jullie echt zulke idyllische autopuristen zijn, zou je dat niet doen.
@TWJ: t’is niet gauw goed he?
@TWJ: “idyllische autopuristen”

Ik dacht dat onze AB’ers slimme commerçanten waren…
@TWJ: daarom hebben we wat nieuwe schrijvers gevonden die op groen7 zullen publiceren;)
lekker milieuvriendelijk geilneven op groen7… en dan ga ik nu verder bikkelen op mijn maaltijdsalade ;)
Mooi, zijn we dat geneuzel af. In het vervolg alleen nog maar V8 geweld hier op Autoblog.
@Initial_D: of V12 nieuws ( net Zoals de rocket gisteren)
was http://www.treehuggersandsandallovers.nl al bezet?
@E34M5Touring: haha:p
Ik ben met stomheid geslagen, dus omdat jullie AUtoblog niet willen overspoelen met groen nieuws dumpen jullie het op een zuster site. Fail, het intresseert jullie geen reet maar wel genoeg voor een site, fail moment van het jaar.
@The360box:

Meneer werkt op het gemeentehuis?
@japiekrekel: Waar haalt je dat nou vandaan?
@japiekrekel: Lig dubbel. (zelf een dagje vrijaf)
is er ook een android app voor?
nou, daar zat ik op te wachten.. :roll:
Beetje jammer, ik ga niet doelbewust zoeken naar groennieuws, maar ergens is dat toch wel interessant leesvoer.
Nieuwe groep leesteraars aanboren. Goed voor de commercie *burrp
Komen die reacties nog die door op de nieuwe site?
Of heb ik zojuist ‘het bal geopend’ met de 1e reactie??

Hm, ik wacht nog even af, het voordeel van AB.nl is dat je op 1 plek alle autonieuws hebt. Dat is nu dus weg…
@Svenska_Aeroplan_AB: ja dat vind ik ook, als je een artikel dan niet interessant vindt dan klik je weg. Diversificatie lijkt me hier een beetje onhandig, maar ok we zullen het zien en beleven… Posten jullie wel unieke bezoekersaantallen van groen7???
@audir8v10: er is teveel nieuws wat we nu laten liggen of geen aandacht aan geven op autoblog, vandaar;) info over bezoekers volgt tzt wel.
@Svenska_Aeroplan_AB: Helemaal mee eens!! Het was altijd zo mooi aan autoblog dat alle kanten van de autoindustrie belicht werden. Het getuigt niet van een brede visie als er vanaf nu alleen nog maar benzineslurpende auto’s voorbijkomen. Beetje jammer jongens :(
@Svenska_Aeroplan_AB: True. Een beter idee zou zijn (maar weet niet of het mogelijk is) dat je bepaalde tags kan blokkeren. Dus als je geen ‘groen’ wil, dan blokkeer je die tag gewoon. Zelf zou ik dan bvb. ‘tuning’ uit mijn lijst verwijderen…
Groen nieuws? hoe moet ik dat zien?
@Merry: Als in komkommertijd ;)
@Merry: Groen lettertype…
kijkt er ooit iemand op carwoman dan?
@mrbones: carwat?
@SimonMc: Carwoman. Nog nooit geweest? Volledig geschreven door een vrouw. Meer aandacht voor vrouwelijke auto-thema’s. Niet slecht hoor eigenlijk, maar ik kom er ook maar eens om de zoveel maanden…
the-budel-guy
mooi kunnen de gras eters ook ergens terecht.
maar is de website wel ecologisch verantwoord gemaakt??? :P
@the-budel-guy: LOL! Deed me direct hieraan denken:
http://www.neatorama.com/2009/01/11/googles-carbon-footprint/

De Carbon Footprint van Google!
Wist je dat elke zoekopdracht 7 gram CO2 kost?? Kun je nagaan als je al die miljoenen zoekopdrachten optelt!! Daar moeten ze eens wat aan doen i.p.v. de automobilisten pesten.
the-budel-guy
@Svenska_Aeroplan_AB: *gaat snel naar google en heel veel opzoeken*
het enige groene dat ik op de wegen wil zien zijn de verkeerslichten
Leuk voor de mensen die het lezen willen toch? :) Ik kan me voorstellen dat je als doorgewinterde greenpeace-aanhanger niet zit te wachten op de nwe Brabus 800…. IK WEL!! :)

Maar ff offtopic, ligt het aan mij of laad autoblog.nl regelmatig niet en/of half in?? Ik gebruik firefox op een nwe laptop en een goeie internetverbinding en autoblog is ook de enige site die er last van heeft. Autojunk e.d. laden wel goed….
oké leuk voor jullie maare mij zal je er niet vaak zien!
Jullie Amerikaanse genoten hebben ook al “Autoblog Green” maar dat faalt echt fokking hard. Ge zijt gewaarschuwd om het maar ff plat te zeggen. Muesli types geven namelijk geen flikker om auto’s, alleen maar om het feit dat ze muesli zijn.
@Dev: dat zijn amerikanen, daar heb je dan ook weer een ras apart te pakken.
@Dev: volgens mij faalt dat helemaal niet hard. De site brengt erg veel nieuws en wordt redelijk gelezen.
mooi blijf ik de boel wel compenseren met mijn V8 roetmobiel
jippie!! Me dag is helemaal goed!!
Linksgeneuzel.nl
@RickB: Ik denk dat je de plank heel ver misslaat.
Verantwoordelijkheid naar je omgeving is een van de basisprincipes van het liberalisme. Het verantwoord/zuinig omgaan met ter beschikking staande middelen is daar een van. Want hoe meer verantwoord je met bijvoorbeeld olie omgaat, hoe langer je het kunt gebruiken.

Wat links is aan de hele Groen-beweging is dat ze groene ‘oplossingen’ heilig verklaren en niet naar de rendabiliteit van een oplossing kijken èn de hele keten (van productie tot afval) vergeten. Maar zij willen wel iedereen groen opleggen èn er dik voor laten betalen.
Zal wel net zo succesvol zijn als carwoman
@Northwestern: ja dat denk ik ook.. niet dus..
@MAB: Nog minder “succesvol”? :D
Kan je daar ook weggejorist worden?
@rotarypowah: jij wel ;)
Was er nou werkelijk geen betere URL te vinden?
@tuurlijk: nee ;)
Publiek die op groene auto’s gaat internetten is veelste klein hiervoor vrees ik. Het zijn namelijk meestal mensen met weinig interesse voor auto’s die in hybrides rijden. En de gene die wel van auto’s houden en in een Prius rijden doen het gewoon voor ’t geld. :)
@kaasboerin: Mja, er is idd een kleinere markt voor, MAAR: denk eens in welke mensen (meestal via Google) op Groen7 gaan terechtkomen? Ze gaan idd niet elke dag langskomen, zoals de meeste hier op AB, maar ze zijn des te geïnteresseerder. Velen zullen een aankoop van een muesli-auto, hybride, plug-in of elektrobakje overwegen, wat dus een ideale site is voor reclame. Bescheiden publiek, maar wel een gemotiveerd publiek…
totaal geen draagvlak voor, doek maar weer op ;)
Nu we toch met de echte fanaten onder mekaar zijn, tijd voor 92 cilinders en meer dan 5000pktjes, enjoy;

http://www.youtube.com/watch?v=uDP7Pty8Qnw
@Dev: Thanks for bringing this up! :D
@Dev:

Oh Yeahh!! Dat is waanzinnig! Laten wij het record proberen te verbreken :D
What do you think Autoblog?
En degenen die een groene auto willen, hebben die al en zijn verder totaaaal niet geinteresseerd in auto’s en het lezen erover. Daarom hoef je daar dus geen website voor te maken.
@Poll: Groene auto’s verslijten ook. En voor je een nieuwe koopt, wil je toch wel eens opzoeken wat de huidige modellen zijn, hoe ze presteren, of er grote problemen bekend zijn, …
Komt er ook een app voor op m’n ipad?
Betekent dit dat er geen muesli nieuws meer via AB binnen komt?
@jobh: nee.
@autoblogger: Nee, er komt geen muesli-nieuws meer op AB, of nee, dat betekent niet dat er geen muesli-nieuws meer op AB komt… ??
@Esprit_de_Flandre: dat laatste.
Heb het idee dat die website niet echt populair gaat worden. Vind het eigenlijk ook een beetje vreemd om dit van het gewone autonieuws te scheiden.
er zijn zat mensen die graag willen weten hoe “goed” ze wel niet bezig zijn ..

lijkt me een prima initiatief dus ..
Css probleempje bovenaan de site links naar autoblog, autojunk,… Link wordt pas actief als de cursor onderaan de link staat.
Zo op het eerste gezicht lijkt me dit geen verbetering. ‘Groen’ nieuwe kan best interessant zijn (innovaties ed.) maar een andere site wil ik er niet voor te bezoeken. Autoblog was juist zo’n mooi totaalpakket.

Nu maar hopen dat AB niet nog meer richting geenstijl gaat…
Sponsored by VW. heet het nog wel nieuws? Lekker objectief anders. Is het gewoon een slowmotion fetisj blog? Mag je daar er openlijk voor uitkomen dat je voor 1 keer je schakelindicafor hebt genegeer d?

Mij zal je er niet vaak vinden iig
Ik vind de logo van groen7.nl niet om aan te zien… Echt lelijk, sorry. :(
@AutomotiveDesigner: Die G is een beetje in de style van de A van AB.
@The360box: Ja, maar een beetje mislukt…
http://www.omgebouwdevorkheftruck.nl of http://www.rc-autos-zonder-rc.nl klinkt toch veel beter dan .www.rtlgroen7.nl?
@Automotivedesigner.. idd een lelijk logo.. maar de gemiddelde muesli-priusser valt op de meest lelijke dingen ooit, anders komt er geen priapus of insight, dus die zal het wel gewoon slikken…
beter,geen onzin meer over muesli en donky toys.
Ik wist al dat het er aan kwam ;)
Pf jonges kan echt niet dit… :(
Het is alleen negatief en wel in twee opzichten. Je bent interessant “groen” nieuws kwijt op DE autosite voor autofans en doet net of de petrolfans een afkeer hebben tegen “groen”.

Beetje de naam petrolhead generaliseren, vind je ook niet?!
Ideaal! Dan kan ik het autonieuws op Autoblog blijven volgen en alle ellende meuk staat overzichtelijk op één site waar ik niet hoef te komen. Dankje! Blij dat we hier minder hybride gezever krijgen:D
Nou, …als al die rommel nu daar is staat hij niet meer op autoblog!
Dat wordt maar een zwak blogje qua reacties. Overbodig bovendien. Ik vind dat die dingen echt wel hun plaatsje verdienen op de reguliere AB.nl. Dump dan liever de tuning-brol op een aparte site. Wansmaak7.nl* bvb…

*copyright 2011 Esprit de Flandre.
@Esprit_de_Flandre: o, je was me voor… excuus bij deze
valt me overigens op dat er bij vrijwel elke topic staat: geen reacties :) lol!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).