Beter dan een M6? Alpina B6 Bi-Turbo Cabrio

Auteur: , 33 Reacties

Op een M6 van BMW moeten we nog een tijdje wachten, maar gelukkig kon veredelaar Alpina niet zo lang wachten. Die hebben een standaard BMW 650i Cabrio flink onder handen genomen en opgepept tot 507 pk & 700 Nm. Hmmm 507 pk, had de vorige generatie M6 dat ook niet? Vergeet dus die rare vorige generatie M6 en koop lekker deze Alpina in een trendy paars kleurtje.

Dankzij die enorme berg pk’s en het enorme koppel van 700 Nm sprint deze cabrio in 4,8 seconden naar de 100 en pas bij 311 km/u kan je echt niet meer harder rijden. Toch lekker hoor een cabrio die 300+ km/u aantikt.

En heb je liever een paars exemplaar of een bruin exemplaar? Moeilijk kiezen hoor.33 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
@Robbie: thanks kerel, dat er nog mensen zijn die aan MIJ denken op AB ! :lol: … Alpinaaaaaaaaaahhhh……nice nice nice.

Alpina heeft uiteraard afspraken gemaakt met BMW over de begrensd aantal Pk’s; dat wordt dan weer (deels) gecompenseerd door de hogere trekkracht.
gedwongenleaser
@Megakix: idd erg nice! Ik moet nog altijd een beetje wennen aan de neus maar bij deze Alpina lijkt het op de 1-of-andere manier allemaal te kloppen. De M-varianten vind ik altijd net iets te schreeuwerig met die gapende gaten aan de voorkant, Alpina’s ogen echter krachtig en snel doch chique…
@Megakix: Ik ben wel eens bang dat je hier een ban krijgt, als je de M’s wat schreeuwerig vindt, en liever Alpina ziet. Dus zal ik alleen heel zachtjes zeggen dat ik Aplina-fan ben (al was het maar om de interieurs en de gek gekleurde stikseltjes).
@mout: hahaha, het zal toch niet !? ;-) Alpina heeft bij mij nèt dat streepje voor op een ///M, hoewel dit alleen opgaat voor de 3-serie en de 6-serie.
De ///M5 is weer gaver en de normale 7-serie ook.
@Megakix: Die laatste zin is lastig…
Bedoel je: De M5 is leuker dan de B5 Alpina?
En dan over de 7. Moet ik daarvan maken: de M7 is leuker dan de B7 Alpina? Of zelfs: Elke BMW 7 is leuker dan de B7 Alpina?
@mout: je leest het inderdaad goed…Wist je trouwens dat er een Alpina D5 uit is ? Nieuw model, gebaseerd op de 535d ?
@Megakix: Nou, doet mij maar een Alpina B7 hoor! Ik ben geheel belangeloos bereid daar een BMW 730D voor in te leveren.
@mout: haha, yep een 730D zou ik wellicht laten staan, maar kies jij maar (qua prijs) tussen de 760LI of een Alpina B7…?
@Megakix: D5… kwijl.
Ik heb gezinsvervoer nodig (7-zits bij voorkeur), en mijn droom is een héél vroege D5 toruing op oldtimer kenteken. (en daarnaast een Aygo, Up of andere ellende voor als we niet allemaal erin hoeven)
Als ze bestaan, dan zijn er maar een handjevol, plus wellicht wat projecten die een standaard touring met een Alpina kruisten.
@mout: je kunt de nieuwe D5 al bestellen bij Alpina.
Dit is trouwens een typisch Alpina blauw, geen ‘trendy paars’.
Foei Robbie. Alpina is geen veredelaar! Maar een volwaardige officiële autofabrikant, die produceert in de BMW fabrieken. Maar wel 1 die altijd het zelfde stiksel gebruikt, altijd dezelfde velgen monteert en het liefst altijd dit blauw gebruikt en ook altijd vrij snel overtroeft wordt door de M modellen van BMW.
@mashell: Foei mashell! Alpina heeft geen intenties om de ///M-modellen te overtroeven. Ze zijn altijd bedoeld als snelle GT’s, comfortabel en heel snel. Niet om beestig strak de hoek om te gaan.
@GeoBem007: ze schurken heel dicht aan tegen de hoekdrift van de ///M-series hoor ! Check diverse vergelijkingen hierover op Youtube.com
@mashell: Deze velgen zijn toch relatief nieuw voor Alpina aangezien er een kleine curve aan de rand van de velg zit. Zoals dat wel meer bij een niet nader te noemen Duitse autofabrikant geldt evolutie is beter dan revolutie.
@ErikkNL: Die curve zit daar al heeeeeeel lang hoor…
Alpina maakt echt hele mooie auto’s! Dat is deze zeker ook!
Beter dan de M6? Betwijfel ik maar dan hebben we het ook over een verschil. Zoals GeoBem007 omschrijft, snelle GT’s met comfort. M6 is ragge en beuken en dat ligt mij meer, super wagen van Alpina maar ik wacht toch op de M6. ;)
vindt de alpina’s altijd prachtige auto! zou de nieuwe B5 biturbo (?) (die op de 550 gebaseerd is) ook verkiezen boven een M5 gewoon omdat die ook zo lekker bescheiden is.
Prachtig ding, maar die achterbumper…
integralechubasco
Tekstueel en specificatietechnisch ziet het er allemaal mooi uit… maar dan de foto’s. SJEZUS wat een lelijk, plomp, vormeloos ding. Verouderde styling en verschrikkelijke details zoals de inderhaast opgeplakte typeaanduiding. Kijk eens naar Kia of Maserati mensen bij BMW, dit is gewoon te lelijk.
@integralechubasco: gelul kerel…de type-aanduiding is hetzelfde als in het volgende filmpje :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=uR5jufwSqm8&feature=related
integralechubasco
@Megakix: ;) de typeaanduiding heeft misschien BALLS zoals snatch maar het mist s*x… ;)
alpina B6 , echt een mooie wagen, maar is helaas duurder dan een porsche :(
Een van de weinige canrio’s waar ik wel in gezien wil worden
@vwally: ‘canrio’s’ moet natuurlijk cabrio’s zijn
Wat staat die grote tekst op de Alpina blauwe lelijk zeg
Ik denk dat de M6 ook het 4.4 blokje krijgt?
100% GAY
heel erg mooi…
Bloedmooie cabrio, maar voor dat geld zou ik shoppen bij Porsche – of misschien zelfs Aston Martin. Toch net even wat mannelijker :)
Met het M-sportpakket ziet ie er toch beter uit dan dit…
Dus liever niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).