BMW i3 is de elektrische stadsmuis voor later

Auteur: , 14 Reacties

Een BMW met suicide doors en géén verbrandingsmotor. Zijn ze helemaal gek geworden daar in Beieren?

Het is de langverwachte elektrische stadsauto die onder het submerk “i” zal worden uitgebracht. Zoals ‘ie hier staat is het natuurlijk nog een conceptje, maar BMW is heel wat vanplan. Zeker in Nederland. BMW noemt ons kikkerlandje een ideaal testbed voor de EV en doelt daarmee vooral op de drukke randstad. Dat BMW onlangs ING Car Lease heeft opgekocht is ook net zo heel vreemd.

Met een afgeladen accupakket ligt de range tussen de 130 en 160 kilometer. Het gewicht van deze elektrische BMW is dankzij het gebruik van koolsotfvezel slechts 1.250 kg en dat zorgt ervoor dat deze EV met een vermogen van 170 pk/250 Nm in 7,9 seconden naar de 100 sprint. De topsnelheid ligt op 150 km/u. En ja, wen maar vast aan dit toekomstbeeld.
14 reacties

Als BMW-liefhebber moet ik helaas constateren dat ze redelijk ‘de weg kwijt zijn’ daar…Hopelijk dat de 3-serie (opnieuw) een geweldige auto wordt, anders voel ik me uiteindelijk belanden op het niveau van een Audi-liefhebberrrrrr….
@Megakix: mwah ik vind fit dan nog wel een redelijk mooi concept
@trisx: echt? ik vind de nieuwe F serie bij BMW erg dik, maar dit slaat echt alles dit is FUCKLY.
@Megakix: Ze zijn al een hele tijd de weg kwijt. Ze hebben gewoon een overtreffende hypertreffende trap gevonden…
DAMN! wat en gedrocht.. zoiets mag toch niet de naam BMW dragen !?
antwoord op de 2e zin: Ik denk het ja!
indien het werk op energie opgewekt door kerncentrales ( + ook de productie) dan is de co2 uitstoot 0 gram per gereden km ! (in de toekomst)
@ricardo: wij moeten het dus voorlopig doen met de i8…???

OT: koolstofvezel is toch slecht voor het milieu aangezien het slecht recyclebaar is?
Nee, ze zijn niet gek. Ze lopen wel technologisch zo’n eind voor dat we daar maar moeilijk mee om komen gaan. Eigenlijk moeten ze lijfspreuk van die andere Beierse fabrikant gaan gebruiken.
Slechts 1250 kilo ,zucht ,kunnen ze echt niet beter?
@norge: dat heb je met electro eh, die accu-cellen zijn gewoon ontzettend zwaar
“maar BMW is heel wat vanplan”

Zijn jullie ook vanplan om die fout te veranderen?
die achterkant is wel vet met die achterlichten. Volgens mij de auto in zn geheel ook wel als je alles in 1 donkere kleur spuit en er mooie velgen onder zet. Ze doen nu nog wel erg hun best om het er futuristisch uit te laten zien.
Leuk dat ie ook licht(er) is, maar waarom doen ze dat niet gewoon bij alle modellen? Worden die te duur zonder alle eco subsidies ofzo?
Voor wat het is ziet het er erg goed uit, veel beter dan wat ze met de 1 serie hebben gedaan… Alleen zou er net boven de ‘bumper’ een vouw naar binnen moeten zijn om de auto er wat dynamischer uit te laten zien, zoals ze dat van voor hebben gedaan.
En volgens mij gaat de tractiecontrole z’n handen vol hebben met 250 Nm en fietsbandjes, vooral bij acceleratie uit stilstand, waar zo een stadsauto veel mee te maken krijgt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).