BRABUS Full Elektric E-klasse: maak het stuk

Auteur: , 29 Reacties

Bijna niet van de Hybrid te onderscheiden maar zwaarder (2190 kg) en met een tikkie meer koppel (3200 Nm). BRABUS kan het ook fucking elektrisch jwz.

Als ze er dan geen V12 in mogen stoppen kiest BRABUS gewoon voor meer motoren. Deze elektrische E heeft er 4. Ieder wiel een eigen motor en een loei van een accupakket om ook op vol vermogen nog even te kunnen blazen. De afzonderlijke motoren zijn goed voor 80kW en 800Nm. Gecombineerd komt dat neer op 320kW en 3200Nm, vertaald naar benzine specificaties heb je dan 435 pk en tegen de 900Nm.

Geen verkeerde waarden maar, elektrisch als het ding is, lever je natuurlijk wel wat in op reikwijdte. In standaard modus schijn je 240 km ver te komen, schakel je de vermogen-beperkende (200kW max.) eco-modus in dan moet maximaal 350 km mogelijk zijn.

Helemaal BRABUS is de performance nog niet maar in de wereld van elektro-auto’s rij je wel vooraan mee. Hoewel de acceleratie vanuit stilstand nog tegenvalt (0-100 in 6,9 seconden) is BRABUS erg trots op de sprint van 60 naar 120 km/u. Daar heeft de elektrische E slechts 5 seconden voor nodig, minder dan een standaard E500. De topsnelheid van het gevaarte is door het toerental van de motoren begrensd op 220km/u.29 reacties

Ik vind toch echt dat dit naar Groen7 moet hoor… ;)
@floryn: ik wilde net zegge..
@floryn: nee w8, eigenlijk niet… dit is brabus, mag altijd op autoblog!! :)
@bigcar: Als je in een Focus 1.6, Passat 2.0TDI, je Marauder (zit ik ver naast je avatar?) of in wat dan ook airco, verwarming, koplampen en blower volop aanzet, haal jij dan de opgegeven actieradius / verbruik?
@mout: avatar zou een Dartz prombar voor moeten stellen, het verbruik. het verbruik is (in pa’s wagen), wel een klein beetje hoger als je de airco aan zet (iets meer toeren) en verwarming maakt nix uit. evenals het elektriciteitsverbruik.. dus alleen airco..

maar het nadeel van een elektrische wagen is dat je in de winter zowat alles aan heb staan:
-radio
-stoelverwarming
-centrale verwarming
-airco (voor ramen)
-achterruit verwarming (eventueel voorruit ook)
– koplamen (zowel s’ochtends als savonds (vrijwel elke rit dus)
– over de remlichten begin ik al niet..

al deze dingen zuipen elektriciteit bij zo’n wagen en de kans dat je accupakket dan snel leeg is, is wel erg groot. dus nu mijn vraag: denk je dat je überhaupt in de winter (met volle vermogen uiteraard) verder dan 120 km zou kunnen komen???
@bigcar: Meer toeren met airco aan? De auto van je pa gaat dus versnellen wanneer je de airco aanzet.
@desoper: :), zo had ik het nog niet bekeken, maar goed: +1
@desoper: misschien dat hij meer toeren gaat draaien omdatie opgewonde raakt als een Alfa langs rijdt:p
@bigcar: Prima. Nou, dat is in een electrische wagen weinig anders. Ik verbruikte deze winter 1:9, en nu 1:11. Dus heb ik nu een actieradius van 600 km, en in de winter van net geen 500 km. Airco is relatief zuinig in een electrische auto (want een koelkast-element werkt handig op electra), maar verwarming erg onzuinig (je stookt thuis waarschijnlijk ook niet op electra). er zijn zelfs electrische auto’s met een kachel op diesel. :lol:
@mout: +1, eindelijk iemand die mij snapt hier :)
@mout: Een koelkast elementje, zoals jij het noemt, ik neem aan zo’n electronische uit een koelbox neemt in verhouding inderdaad niet veel, maar voor een car airco gebruik je wel wat meer, ik schat voor een auto gauw 10 kW. Laat maar een uurtje draaien!
@dotternetta: Ter info: een 10 kW airco trekt je Prius accu helemaal leeg in 1 uur!
@dotternetta: 10 kW? Ik heb thuis een 950W airco unit en die krijgt een ruimte van +- 60m3 goed koud. Met 10 kW in je auto hangen de ijspegels dan ook aan je neus ben ik bang. ;) Misschien verbruikt ‘ie iets meer als piekvermogen bij het aangaan en de eerste minuut, maar 10kW is echt een gigantisch koelvermogen, haha. Let wel dat opgenomen vermogen en koelvermogen twee verschillende dingen zijn. Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Air_conditioner#Equipment_capacity
@mout: Waarom zou een koelen in de zomer minder energie kosten dan verwarmen in de winter? 20 graden verschil is 20 graden verschil..volgens mij.
@dotternetta: Een auto airco wordt normaal met de accesoireriem, mechanisch aangedreven. Een enkele keer wordt er al voor gekozen om een airco te monteren die electrisch wordt aangedreven. Voordeel is vooral, dat je dan perfect kunt kiezen hoeveel stroom je pakt. Mechanisch zit je dichter bij een aan- of uit-stand. In mijn auto is ‘een beetje koelen’ bijvoorbeeld een kwestie van helemaal koelen, en daarna weer verwarmen. Niet zo efficiënt.
als je de koplampen, verwarming, airco etc aan doen (dus volop alles verbruikt) haal je dan ook nog de 240 km??
@bigcar: ik denk dat je die afstand sowieso niet haalt.
@kloryn: dit is toch geen muesli wagen (‘tje) meer..???
@bigcar: Dit is inderdaad de Crunchly met Bros choco-dip onder de muesli auto’s. :)
@floryn: die lust ik niet.. k ga liever voor die ene lays, eeuuhh… sensations, thai sweet chillie dacht ik.. die is lekker.. de mercedes onder de chips..???
Niet slecht eigenlijk! Al denk ik wel dat er een stuk meer “stroom” in moet dan in bijvoorbeeld een Fisker Karma.
Waarom gaan jullie van 3200 Nm naar 900 Nm? Ik vind dit maar een rare stap.
@Rabbi: Bij de verbrandingsmotor zit een versnellingsbak, in de eerste versnelling vertraagt die met (bijvoorbeeld) 4:1 waardoor het koppel met diezelfde factor 4 toeneemt.
Ik zie een verschil :-) De hybrid heeft mistlampen vooraan en de Full electric niet ;-)
Zo kan je ze toch nog uit elkaar halen….
Verder best “raar” dat Brabus zich hiermee bezig houdt… maar misschien kunnen ze ook niet anders…
@Dimglor: Ik kan me voorstellen dat Brabus klanten heeft die niet gestoord wensen te worden door geluiden uit het vooronder. Een electrische auto is dan ideaal. Zie deze Brabus als tegenhanger voor de electrische Phantom.
Het valt me op dat de Brabus een dubbele uitlaat heeft. Waarom???
@ohoogeveen: Da’s de hybrid variant ;-)
beste taxi ooit! ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).